30'lu Yaşlarda İlk Hamilelik Heyecanını Yaşayanlar

amiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canım inşallah hepimizi sağlıkla kavuştursun Rabbim yavrularımıza. Darısı sizin başınıza tez zzamanda inşallah.
Kocişine iyi yapmışsın, rahat bırakma hiç:)) hiç olmazsa gün aşırı :hulya: çalışın, o zaman hiçbirşeyi takip etmene, strese girmene gerek kalmaz..Tabi bu pratikte mümkün olmuyor. Adamlar peşinden koşunca kaçıyor, dikkatli davran canım:))

Bizim hamişler bu sabah uyudu galiba:)) uğrayan olmamış. Ben de biraz yatsam iyi olacak, her fırsatat yatıp dinlenmek gerekiyormuş. Biraz kitap okuyup sakinleşmeli sonra da uyumalı inşallah...Hepinizi öpüyorum...

Günaydın kızlar, biraz bugün yoğunuz o yüzden uğrayamadık nesecim, sen nasılsın, hamile olmadan öncede reflü varmıydı, bakalım o kitabı alacağız inşallah, çılgın kitap okumaya başlamış oh ben daha hiç okumadım, hatta benim adamda son üç ayda alıp okuruz tamam diyor. Bari şimdiden alda, ancak okurum ben dedim, biraz okumayla pek aram yokta.

günaydınnnn annişler valla saat 3-4 gibi uyanıyorum sonra bi daha uyuyyorum normalde 6.30 da kalkıyorum kalkmadım bu sefer çok sıcaktı dün sabaha kadar serinledi ancak uyuyabildim

selam kizlar

nesecim tsklr fikirlerin icin. bu markalar tr de varmi bilmiyorum ama burada olan bir forumda sormayi dusunuyorum.

loveli ve nese sizin bebisler geliyor yakinda yaa, ne guzel 4 haftaniz falan kalmis :) heyecan sikinti bastimi? nasil hissediyorsunuz kendinizi? Ben simdiden dogumdan korkuyorum, bakalim hayirlisi nasil olacak.

nesecimmmmmmmmmm,
giremedim bir türlü siteye..yoksa bilmez miyim merak ettiklerini..
gördük kalp atışlarını çok şükür..pıtpıt..çok duygulandım ben sorma..
nete pek bakmıyorum..sizlerin tavsiyeleri olursa bir onlara bakarım..dediğin gibi gerekli gereksiz cok bilgi var..insan da etkileniyor.
yaw ben de şimdiden var reflü..napçaz?

evet canım haklısın...benim eşim kaçmaz genelde ama yorgun geliyor işten bu sıralar...ama yinede ben çalışcaz deyince kırmıyor beni...o kadar hormon hapını boşamı içiyorum dimi ama şekerim...herşeyi biz yapıyoruz...o kadarcık işide bırak erkekler yapsın...hehehehehe :roflol: :roflol: :roflol:

çılgınnnnnn sobeeeeeeeee....hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

benim 15 gün kaldı heyecanlıyım ama oğlumu görecek olmanın sevinci vaar korku var mıdersen bilmem yok heralde tek istediğim sağlıkla hayırlısıyla oğlumu kucağıma almak tek korkum sezeryan esnasında sorun olup ölmek heralde nedense tek düşündüğüm o oğlumu göremeden ölmek
saçma belki ama inan sadece bunu düşünüyorum
kızmayın kızlarrr

bence de çok araştırmamak lazım bebiş nasıl yapılır üzerine ordinaryüs olduk bun da sadece asistan olsak yeter

çılgınım onu da seveceksin ben de de var ama takmıyorum
bulantılarımı sevdim
ağrılarımı sevdim
oğluma zarar vermedikleri sürece sevdim yaşadıklarımı sen de sev
yaşadığım her ağrı her bulantı büyüttü oğlumu dedim opuyorumnanaktan

Oh çılgının arada burayada gel, dediğin gibi çok şey var herşeyi okumamak lazım. nesenin tavsiye ettiği o kitabı okuyacam tamam.

Yok canım kızarmıyız, benim bile şimdeden aklıma geliyor, bana bişey olursa diye sizde bana kızmayın. Bi arkadaşımın doğumda yanında gittim, sezeryan oluyor, hemşireye diyorki sezeryan ameliyatında hiç ölen oldumu diyor ağlayarak, hemşirede şimdiye kadar hiç tanık olmadım dedi. O sahneyi hatırlattın bana. Eşinede diyormuşki arkadaşım, bana bişey olursa oğlumu annemlere ver, onlar büyütsün diyormuş, allahım korusun tabi, şimdi maşallah oğluşu 1 yaşında, kendide sağlıklı. İşte o zamanki annelik düşünceleri.

Günaydın kızlar, bu gece uyuyamadım hiç sabah sızmış kalmışım. Allah bugünümüzü aratmasın. Kızlar dün benimki bana sürpriz yaptı, yemeğe götürdü bizi:)) Ben bu adamı anlamadım gitti ya..İsteyince çok şeker oluyor, bazen de çıldırtıyor beni. Ay ben gene az önce netten alışveriş yaptım, biri beni tutsun yaaaaa..Markafoni diye biryer var ya, davet sistemi ile çalışıyor. Markalar ucuzluğa girince alıyorum, öyle çok şey aldım ki oradan şimdiye kadar..Bugün de bebiş kıyafetleri, battaniye ve çok şirin bebek ayakkabı ve batikleri gelmiş. Patiklere bakana kadar hiçbirşey almayacağıma kendi kendime telkin veriyordum ki, patikleri görünce sapıttım. Rengarenk ve üzerlerinde sevimli oyuncaklar var, tam bebişleri oynatmak için ideal. Kuzucuk var mesela, fil var,...ay delirdim delirdim. Bebişimin ayaklarını sıcak tutmasının yanında oyuncak hem de diye aldım birkaç tane :kedi:..Kaç tane diye sormayın :kedi:..Bakmak isteyen olursa özelden mail adresinizi atın bana, size davetiye göndereyim, girin bakın siteye. Hergün yeni bişiler indirime girip geliyor oraya. Bugün alışveiş yapacağım içime doğmuştu ama..Kendime bakmayı bıraktım bebiş malzemeleri görünce dayanamıyorum ya..Kampanya bitince 1 hafta sonra falan geliyor. Komşular gene meraklanacak:)) sana ne çok kargo geliyor diyorlar yerimseniben, benim gibi alışveriş çılgınını eve kapatırsanız olacağı bu:)) sahi dün bebek şekerlerim geldi. Tam istediğim gibi, magnetli ve lavantalı...Babasına sürpriz oldu :)) kızlar ben biran evvel doğurmazsam memlekette bebek malzemesi bırakmayacağım galiba. Kendime olunca 20 kere düşünürüm ama bebişe olunca dayanamıyorum..

canım mide sorunlarım hep var benim de, bebiş ters ya, kafası mideme baskı yapıyor. Dün bir posta kustum gene, dedim şimdi rahatlarım. Nerdeeee gece gene nöbetteydim. Her kalkışımda 2-3 lokma süt içtim. Artık süt-yoğurt harici fazla bişi yiyemiyorum. Az ve sık beslenmeye çalışıyorum. Dönene kadar böyle gidermiş, dönmezse de kendi bilir dr teyzesi çıkarıverecek onu lülülülülülü..Canım Zerdalım bak ben kitap okumaya o kadar alışkın insanım ama bu kitap bitmek bilmiyor. Her sayafasını, her satırını okumak anlamak istiyorsun. Anlatımı biraz da karışık, günlük gibi düşün. Sorun veriyor, kaynaklarının neler olabileceği hakkında yorumlar yapıyor bazı yerlerinde mesela. Ben epey önce aldım yarısına geldim anca. Bebeğinin özelliklerini merak ediyor insan elinden düşüremiyorsun, atlayarak da okuyamıyorsun, yazılanlar şişirme değil, her sayfası bilgi yüklü. Çize çize okuyorum mesela. Bence anca okursun. Ben okumayı bitirince çeşitli zaman dilimlerine yönelik mesela ilk 2 hafta, 2-4 hafta, 4-16 hafta...vb yapacakalrımı, dikakt etmem gereken noktaları özet çıkamak isityorum yoksa hatırlanamayacak kadar çok şey var. Kadın bebeğe eziyet etmeden onu hayatımıza adapte etmeyi amaçlamış. Tam benim istediğim gibi. Bana sorarsan gecikme derim. 18-19lira vereceksin ama paha biçilmez bilgiler edineceksin inşallah. Neden böyle diyorum? Daha yeni doğum yapan bir arkadaş var, annesi yanında. Geçen telefonda konuştuk, gecem gündüzüm yok diyor, 2 saatte bir kalkıyormuş emmek istiyormuş. Kitabı söylemek istedim ama şimdi onun ne vakti var ne sabrı kalmıştır. Oysaki kitaba göre yanlış yaptıkları var, bebek onu yönetmiş. Bebeklere yol göstermezsen esirleri olursun ve günlük hayatına dönemezsin. Elbette her bebeğin huyu, karakteri farkı, okuyunca onları da göreceksiniz ama neden keşfedilmiş şeyleri yeniden keşfetmeye çalışayım ki??? Neyse okuyun ve görün. Zamanınız varken başlayın bence..

günaydınnnn annişler valla saat 3-4 gibi uyanıyorum sonra bi daha uyuyyorum normalde 6.30 da kalkıyorum kalkmadım bu sefer çok sıcaktı dün sabaha kadar serinledi ancak uyuyabildim

canım ya senin rutin şimdiden şaşmış. Benim reflü de hiç uyutmadı. İnşallah bebişlerimizi kucağımıza aldığımızda herşeyi unutucaz:))

Cherry ben korkmuyordum da vakit yaklaştıkça endişe ve kaygı artıyor sanırım. Bir yandan da düşünüyorum hiç dr görmeden doğuranlar var, onlar ne yapsın? Fizyolojik bir durum. Vücudumuz mucize bir olaya hazırlık yapıyor. Bir zamanlar bebişimizin olması için ne sıkıntılar çektik, çok şükür şimdi her anın tadını çıkarmamız gerek. Doğumsa doğum, ağrıysa ağrı kardeşim, ne olacak yani. Ameliyatsa da yatıcaz dr'un önüne kesicek, kalkıcaz biraz sıkıntı ve sonrasında evli, mutlu, çocuklu inşallah :lepi: dimi ya?

ay maşallah, Allah her aşamasını sağlıklı ve huzurlu geçirmeyi nasip etsin canım benim. Bol dua oku, şimdi herbir organı tomurcuk tomurcuk açıyor annesi. Rabbim özürsüz kusursuz, sağlıklı, hayırlsı evlatlar versin hepimize..Canım sık ve az beslen, yediklerine dikkat et. Benim bulantı ve kusmalar hala deva ediyor belki o da tetikliyordur, herşeyi zamanı gelince yaşıyorsun yapacak bişi yok. Halimize şükür.

Leylacım aman inatlaşmasın da eşin. Daha yolun başındasınız çok da sıkma. İnşalalh tez zamanda sonuç alırsınız. Ben buraya ilk abone olduğumda yıllarca bekleyenleri görüp, yok canım ben böyle olmam, 1-2 aya kamaz gelir benimki diye içimden geçirmiştim. Kazın ayağı öyle değilmiş. Eşinle diyaloğunu iyi tut, hemen tüketme herşeyi, uzun bir süreç yaşarsan sonraları çok sıkıntı yaşarsın benim gibi. Ne çok sık, ne çok ona bırak herşeyi. Bu da abla tavsiyesi :))

Korku ve merak içiçe dimi? İnşalalh Allah kokrtuklarımızdan emin eylesin hepimizi. Ben de eşime vasiyetlere başaldım bile :kedi:

Ben de eşime kimseye verme oğlumuzu, kendi yanından hiç ayırmayacaksın diye vasiyet ettim.Önceden evlenme diyordum şimdi TV'de evlilik programlarını gördükçe tırstım eninde sonunda evlenirler öyle bişi olsa, en azından çocuğunu ihmal etmesin yeter diyorum şimdi de..Amannannnnnnnnnnn neler diyoruz biz yaaaa. Dağıtın bu konuyu..
Bak şimdi krize girip gene bişiler alıcam:))sırnaşık şey

Nesecim ne güzel konuşuyorsun döktürmüşsün yine konuşmaların çok hoşuma gidiyor, ahamda şimdi arıyom adamı kitabıda hemen al diyom o kadar.:jeyyar:

Kızlar bu TSH ben hamilelikten sonra bakıldı kan değerlerime, hatta sağlık ocağında yapılmıştı, T3, T4, TSH. Benimki hepsi normal çıktı. Ama dün bi arkdaşım bu değerinin farklı olduğunu normal aralıklarda çıkmadığını söyledi, kendisi 2 aylık hamile, doktorda herşeyin düzgün demiş. Hamilelerde bu değerin zararı var mı? kızlar, bana sordu pek bişey bilmiyorum dedim.

Günaydın kızlar, bugece uyuyamayınca geceler gündüzler birbirine girdi. Şimdi iyiyiz şükür. Sizler nasılsınız? Gelen bebiş var mı? Lovelim senin de vakit azaldı...Benim sancılar epey arttı, sende durum nasıl? Markafoniden davetiye gönderdim. Anasayfada "bebetto,myfirst" kampanyasına bakacaksın. Bahsettiğim patikler ayakkabılar orada, hepsine bir bak. Patikler çıngıraklıymış galiba. Neyse gelince görürrüz. 16 saat sonra kampanya bitecek ona göre. Bir daha kimbilir ne zaman gelir.

Nesecim ne güzel konuşuyorsun döktürmüşsün yine konuşmaların çok hoşuma gidiyor, ahamda şimdi arıyom adamı kitabıda hemen al diyom o kadar.:jeyyar:

canım insan sevildiği dinlendiği yerde cıvıl cıvıl oluyor. Sizlerle karşılıklı yazamasak ben de somurtur geçerim..Hepsi karşılıklı. İnşallah kitap senin de işine yarar. Ben büyük zevkle okuyorum.

Benim hamilelikte kan testlerimde yoktu sanırım, hiç bilmiyorum ki. Zaten hormonlar falan değişiyor ya hamişlikte. Dr normal dediyse çok didiklemesin bence.

kızlar günaydın
kracher den var mı haber? merak ettim

hiç haber yok( merakla bekliyoruz. İnşallah herşey yolundadır. Doğumdan hemen sonra buraya girip haber verebilmemiz çok zor. Aslında birbirimize telefonlarımızı verip durumlarımızdan haberdar mı olsaydık???Topu topu kaç hamileyiz ki burda? Blmiyorum, siz ne dersiniz kızlar? :uhm:

unutmuşum cumalarınız mubarek olsun...Rabbim hepimize hayırlı, sağlıklı hamilelikler ve doğumlar versin. Bebişlerimize sağlıkla, hayırla kavuşalım..Rabbim olmayanlara da tez zamanda hayırlısıyla versin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…