30 YAŞİNDAN SONRA ?

Ayparcamm59

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2018
259
132
İyi aksamlar arkadaşlar.30 yaşındayım.Nişanlıyım.Çok küçük yaşta annemin vefatı nedeniyle çok zorlu,sorunlu bir hayatim oldu.O dönemin vermiş olduğu tramvalara,sıkıntılara suan içinde bulundugum sorunlarda eklenince hayatım çoğu zaman içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Oysaki ne büyük hayallerim hedeflerim vardı geleceğe dair.Okumayı o kadar çok isterdim ki.Annemin ölümüne kadar çok başarılı bir çocuktum ama ondan sonra tersine donen dünyamda okumak bir yana ayakta kalabilmek bile zor oldu bana .Bir şekilde liseyi bitirdim.Dışardan üniversite okumaya başladım.Ama 3.sınıfta dondurup beni daha çok mutlu eder düşüncesi ile başka bir ön lisans bölümüne başladım.Bu sene o bitecek Allahın izniyle.Yani kızlar elimde eğitim anlaminda pek bişey yok.Yarım bırakılmış bir lisans eğitimi.Bu sene bitirilecek ön lisans eğitimi...Şuan için elimde bir mesleğimin olmasını çok isterdim.Aileme gelince onlarla ilgili üzüntülerim sorunlarım var.Nişanlıma gelince onunla ilgili çok ciddi büyük sorunlarım yok. Onu seviyorum sevildiğimı biliyorum ve beni mutlu edeceğine çok inanıyorum.Ailesini de çok seviyorum . Benim aslında en büyük sorunum kendimle ilgili.Kendimi gercellestirememis olmak beni çok üzüyor.Kendimle ilgili düzeltmek istediğim şeyler var. Ama düşüncelerim okadar dağınık ki.Sadelesmek istiyorum.İyi bir anne olmak istiyorum.Evladıma esime aileme topluma faydalı olmak istiyorum.İyi bir işim olsun mesleğim olsun istiyorum.Ama yaş oldu 30.Bu yaştan sonra meslek edinmek,okumak...Malum aöf ü kimse okuldan bile saymiyor...Yarın bir gün anne olduğumda hayallerim.hedeflerim sanki iyice uzaklaşacak benden...Bilmiyorum belkide karamsarliktan böyle düşünüyorum.Ne yapmalı nerden baslamaliyim arkadaşlar.Aranızda 30 undan sonra okuyan meslek sahibi olan var mı? Özelilklede aöf bitirip kendini geliştiren iyi yerlere gelenler var mı?

Annem 36 yasinda mause tutmayi bilmeden ise basladi
Oradan memuriyete gecti daha once girisi vardi geri donmeyi basardi
Aof yi 48 yasinda 1. Bitirdi
49 yasinda yuzmeyi ogrendi tekneden atliyor
58 yasinda ehliyet aldi
Ve 2 cocugun boynunu bir kez bukmedi evimiz gec oldu esyamiz olmadi ama ne kiyafete ne yiyecege ne telefona ne internete ozenmedik.
Hep tekti hala tek.
Ehliyeti bile umursamayan ailesi var. Kardeslerinden olumsuz yorum yapan hic sormayan bile oldu. Ben ve kardesim cok destekledik.

Son düzenleme:
58 yasinda ehliyet aldi
Ve 2 cocugun boynunu bir kez bukmedi evimiz gec oldu esyamiz olmadi ama ne kiyafete ne yiyecege ne telefona ne internete ozenmedik.
Hep tekti hala tek.
Ehliyeti bile umursamayan ailesi var.

Bravo walla takdir ettim. 10 Numaraymış

58 yasinda ehliyet aldi
Hep tekti hala tek.
Ehliyeti bile umursamayan ailesi var.
Annenizi tebrik ettim,
Kadın o yaşta ehliyet almış, siz de umursamıyormuşsunuz,o ne demek?

Annenizi tebrik ettim,
Kadın o yaşta ehliyet almış, siz de umursamıyormuşsunuz,o ne demek?

Yok ben ve kardesim degil eksik yazdim
Biz cok destekledik
Ama 4 kardesinin biri tam tersi olumsuz yorumlar yapti
1 i hic aramadi sormadi
Annem ailenin babasi gibiymis
Evde hasta oldumu kapida araba evde baba varken 2 cocuklu annem aranmis
Dedemde dunya iyisidir ama kardesler ve anneanne biraz tuhaf
Dedem cok erken vefat etmis.

Ortaokul ve liseyi açıktan okudum. 29 yaşında üni.ye girdim ve öğretmen oldum. Şimdi 36 yaşındayım ve y.lisans yapıyorum. İngilizcemi bi seviyeye getirdim. Şimdilerde matematik öğreniyorum. Allah ömür verirse 70 yaşına da geleceğiz. O yaşlara hiçbir şey yapmadan da gelebiliriz bi çok şey yaparak da... dolayısıyla hiçbir şey için geç değil. Yeter ki hayallerinden vazgeçme ve doğru plan yap. Başarılar...

58 yasinda ehliyet aldi
Hep tekti hala tek.
Ehliyeti bile umursamayan ailesi var. Kardeslerinden olumsuz yorum yapan hic sormayan bile oldu. Ben ve kardesim cok destekledik.
Süper

Bakin bazen hayat istedigimiz gibi planli ilerlemez.
Ne var yani zamaninda okulu bitiremediysen.. Bunu kendine sartlama lütfen.
Ben de genc yasta anne oldum, ilk zamanlar senin gibi düsünüyordum.
Evelenerek geldigim ülkede ne bir dilim ne de ehliyetim dimdizlak hamile kaldim.
Ki ne hayallerim vardi üzerine cileler cektim.
Simdi otuza yaklasiyorum. Iki cocukla günümü zor bitiriyorum ve ben biliyorum ki hayat 30 yasindan sonra bana gülecek.
Buna inanmak zorundayim baska bir gelecek yok cünkü önümde.
Su an 27 yasindayim gecmisi düsünme ileriye bak diyorum.
Varsin 30 yasinda bir daha okuyayim diyorum.
Daha bir sürü kursa gidip bir is kadini olacagim.
Umut etmek bedava. Buna engel de yok. Zor mu, zor.
Ama hayatin kolay gececegini kimse bize söz vermedi.
Olmamislara üzülmek animizdan ve gelmemis gelecegimizden caliyor.
Daha gecen yine kaybettim ehliyet sinavini, Almanyadayim asla en ufak bir yanlisi affetmiyorlar. Tek sucum park ederken arayi biraz fazla tutmak. Cok küfür ettim ama gercegi degistirmedi.
Cocuklarim üsüyor yollarda, agladim cok.
Ama alamadim iste alamadim. Iki seferde de alamadim. Koy g*tüne. Sinirlendim bak.

Bakin bazen hayat istedigimiz gibi planli ilerlemez.
Ne var yani zamaninda okulu bitiremediysen.. Bunu kendine sartlama lütfen.
Ben de genc yasta anne oldum, ilk zamanlar senin gibi düsünüyordum.
Evelenerek geldigim ülkede ne bir dilim ne de ehliyetim dimdizlak hamile kaldim.
Ki ne hayallerim vardi üzerine cileler cektim.
Simdi otuza yaklasiyorum. Iki cocukla günümü zor bitiriyorum ve ben biliyorum ki hayat 30 yasindan sonra bana gülecek.
Buna inanmak zorundayim baska bir gelecek yok cünkü önümde.
Su an 27 yasindayim gecmisi düsünme ileriye bak diyorum.
Varsin 30 yasinda bir daha okuyayim diyorum.
Daha bir sürü kursa gidip bir is kadini olacagim.
Umut etmek bedava. Buna engel de yok. Zor mu, zor.
Ama hayatin kolay gececegini kimse bize söz vermedi.
Olmamislara üzülmek animizdan ve gelmemis gelecegimizden caliyor.
Daha gecen yine kaybettim ehliyet sinavini, Almanyadayim asla en ufak bir yanlisi affetmiyorlar. Tek sucum park ederken arayi biraz fazla tutmak. Cok küfür ettim ama gercegi degistirmedi.
Cocuklarim üsüyor yollarda, agladim cok.
Ama alamadim iste alamadim. Iki seferde de alamadim. Koy g*tüne. Sinirlendim bak.

Yasadiklariniz hic kolay degil
Su an gorusmedigimiz aile dostunun kizi o sondaki kalibi cok kullanirdi. Herseyi unuttukta o kaldi aramizda kotu bsyi konusur konusur en son oyle baglariz
Rahatlama hissi super :KK70:

Hayat sana belki annelik duygusunu tadicagin bir yasam sunuyor. Sevilip seviyormuşsunuz bu çok güzel ve değeri bilinmeli. Ben kariyer yapacam derken evliliği erteledim, şimdi kariyer var meslek var ama çocuk için uğraşıyoruz. Bence daha 30 yaşındasın hayatini düzene koyunca istediğin mesleği de yapabilirsin. Hicbir şey için geç değil

Yaşınız geçmiş değil nasip olursa önünüzde uzun bir ömür var hala okul bitirip meslek sahibi olabilirsiniz, tabi bu azminize bağlı. Hayata dair böylesine güzel bir kaygınızın olması bile bir artı sizin için. Tahsilin yaşı olmaz ama gerçekçi düşünürsek bütün bu hedefleri çocuk sahibi olmadan gerçekleştirmen daha iyi, öteki türlü pek olası değil ya da en az 5 sene ötelemen gerek sonra da o heves ve enerji kalır mı bilinmez.

Yasadiklariniz hic kolay degil
Su an gorusmedigimiz aile dostunun kizi o sondaki kalibi cok kullanirdi. Herseyi unuttukta o kaldi aramizda kotu bsyi konusur konusur en son oyle baglariz
Rahatlama hissi super :KK70:

Tabi canim anlatsam dram cikar icimden. Hastanelerde az mi kaldim bir basima, bir tas corbaya hasret.
La ac kaldim ac o kadar bollugun icinde hamileyken. Kaynanamlar falan hep vardi ama hastaneye yanima gelip de yiyecek getiren olmadi, nadir. Serumla yasadim. Bir gün esim hazir corba yapti canim cekmisti zaten birsey yiyemiyorum kusmakta.
Onu da pisirememis böyle kumlu kumluydu yine de ictim, ben ictikten sonra gerisini lavoboya bosaltmisti öyle bir dram olamaz. Zor buldugum o corbanin döküldügüne agladim. Nasil yaparsin, neden döktüün. Agliyorum. Esim de temizlik yapip yardim ediyor kendince. Yataktan kalkamayip kaslarimin eridigi günleri bilirim.
Onca insan icinde yasadim bunlari, kaynanamin evi dibimdeyken yasadim. Ondan yardim harici daha da psikolojik siddet gördüm. Eee biz de hamileydik diyorlar ve konu bitiyor.
Neyse iste. Hastanede verilen o pudingi hic midem almasa da nasil istahla yedim hala hatirlarim. Esim kaynanamin yiyecek birsey getirecegini söylemisti telefonda ben de onu bekledim puding yanimda yememistim. O da geldi ama unuttum getirmeyi dedi. Esimden para alip bana pjama almis cünkü. Acim la ac. pjamayi mi yiyim. Gezmis iste alisveris sever zaten.
O pudinge bir sarildim arkadas. Yasam mücadelesi. Ölmedim lan , micicam bana bunlari yasatanlarin bi tarafina da, beklemedeyim sadece.

İş arkadaşım açıktan aöf mezunu aynı işi yapıyoruz, başka bir akrabam başörtüsü yasağı nedeniyle ertelemek zorunda kaldığı üniversiteye yıllar sonra girdi, birincilikle mezun oldu şimdi asistan ve eminim ki alanında sağlam bir akademisyen olacak. Böyle çok fazla örnek var sizinki biraz öğrenilmiş çaresizlik gibi çünkü üniversitelerde sonradan okumaya başlayan 50 yaşlarında insanlar her yerde varken yaşım geçti kaygısı taşımanız anlamsız.

Tabi canim anlatsam dram cikar icimden. Hastanelerde az mi kaldim bir basima, bir tas corbaya hasret.
La ac kaldim ac o kadar bollugun icinde hamileyken. Kaynanamlar falan hep vardi ama hastaneye yanima gelip de yiyecek getiren olmadi, nadir. Serumla yasadim. Bir gün esim hazir corba yapti canim cekmisti zaten birsey yiyemiyorum kusmakta.
Onu da pisirememis böyle kumlu kumluydu yine de ictim, ben ictikten sonra gerisini lavoboya bosaltmisti öyle bir dram olamaz. Zor buldugum o corbanin döküldügüne agladim. Nasil yaparsin, neden döktüün. Agliyorum. Esim de temizlik yapip yardim ediyor kendince. Yataktan kalkamayip kaslarimin eridigi günleri bilirim.
Onca insan icinde yasadim bunlari, kaynanamin evi dibimdeyken yasadim. Ondan yardim harici daha da psikolojik siddet gördüm. Eee biz de hamileydik diyorlar ve konu bitiyor.
Neyse iste. Hastanede verilen o pudingi hic midem almasa da nasil istahla yedim hala hatirlarim. Esim kaynanamin yiyecek birsey getirecegini söylemisti telefonda ben de onu bekledim puding yanimda yememistim. O da geldi ama unuttum getirmeyi dedi. Esimden para alip bana pjama almis cünkü. Acim la ac. pjamayi mi yiyim. Gezmis iste alisveris sever zaten.
O pudinge bir sarildim arkadas. Yasam mücadelesi. Ölmedim lan , micicam bana bunlari yasatanlarin bi tarafina da, beklemedeyim sadece.

Ya kiyamam..
Olmezsiniz tabi ama en azindan siz birini gordunuz mu kosarsiniz kimseyi darda bile.bile koymazsiniz dimi?
Herkes ektigini bicer
Ne diyorduk
Koy ... :KK70:
Ay bunu bilen biri,ben sizi cok sevdim anlatamam o 2 kelimenin anlattiklarini:KK70:

Ya kiyamam..
Olmezsiniz tabi ama en azindan siz birini gordunuz mu kosarsiniz kimseyi darda bile.bile koymazsiniz dimi?
Herkes ektigini bicer
Ne diyorduk
Koy ... :KK70:
Ay bunu bilen biri,ben sizi cok sevdim anlatamam o 2 kelimenin anlattiklarini:KK70:

Valla tatlim önceden cok cici bir insandim saftim, melektim.
Yasadiklarim beni bambaska bir insan yapti.
Cok dikkatli yapiyorum yardimi, insanlarin icindeki o canavari, o bencilligi gördüm ya..
Ben artik melek degilim. Beni o halde birakan o hale düsünce ancak icim sogur. Böyle birkac kisi var, iligimi sömürdü.
Insan bir batip cikmadan asil gercegi göremiyor. Ben iyi battim zamaninda yani :kahve:
This is the bencillik dedim, oha dedim.
Neyse o gün bugündür ac kalma korkum var, cok ama cok yiyorum aclik hissini hissetmemek icin. Agridan kivranirdim. Midem zararli cikti bu islerden, kaldiramiyor artik.
Sen kelime iste yeter ki kiz :dondurma: Ohooo banlanma olmasa kim tutardi bizi :dondurma:

Valla tatlim önceden cok cici bir insandim saftim, melektim.
Yasadiklarim beni bambaska bir insan yapti.
Cok dikkatli yapiyorum yardimi, insanlarin icindeki o canavari, o bencilligi gördüm ya..
Ben artik melek degilim. Beni o halde birakan o hale düsünce ancak icim sogur. Böyle birkac kisi var, iligimi sömürdü.
Insan bir batip cikmadan asil gercegi göremiyor. Ben iyi battim zamaninda yani :kahve:
This is the bencillik dedim, oha dedim.
Neyse o gün bugündür ac kalma korkum var, cok ama cok yiyorum aclik hissini hissetmemek icin. Agridan kivranirdim. Midem zararli cikti bu islerden, kaldiramiyor artik.
Sen kelime iste yeter ki kiz :dondurma: Ohooo banlanma olmasa kim tutardi bizi :dondurma:

Tum stresim gitti gece gece siz cok yasayin:KK70:

İş arkadaşım açıktan aöf mezunu aynı işi yapıyoruz, başka bir akrabam başörtüsü yasağı nedeniyle ertelemek zorunda kaldığı üniversiteye yıllar sonra girdi, birincilikle mezun oldu şimdi asistan ve eminim ki alanında sağlam bir akademisyen olacak. Böyle çok fazla örnek var sizinki biraz öğrenilmiş çaresizlik gibi çünkü üniversitelerde sonradan okumaya başlayan 50 yaşlarında insanlar her yerde varken yaşım geçti kaygısı taşımanız anlamsız.
Sanirim öyle..

X