• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşından sonra tel takan var mı?

astrid

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
53
1
96
İstanbul
arkadaşlar, merhaba

aramızda 30 yaşından sonra tel takan var mı? takanlar sonuçları paylaşır mısınız lütfeeennn:) olumlu veya olumsuz....

bildiğim kadarıyla tedavi daha uzun sürüyor, diş hekimleri her yaşta olumlu sonuç alınabileceğini söylüyorlar, bu konuda tecrubelerinize ihtiyacım var...

kimse mi yok yaaaaa??:19:

ben de umutlanmıştım...ortodontik tedavinin yaşı yok diye....gel gör ki gerçekte kimse yok....

39 yaşına girdim ve tel taktırdım, henüz tellerim takılmadı, braketler takıldı şimdilik, lingual ark vs.
Ayrıca doktorum 60 yaşında bile olsam takabileceğini söylemişti.

Son düzenleme:
cevabınız için teşekkür ederim...böyle olumlu mesajlar gelince moral oluyor..bir zamanlar estetik kaygısı taşıdığım için tedaviyi geciktirdim şimdi çok pişmanım, keşke daha önceki teşebbüslerimde vazgeçmeyip yaptırsaydım tedavimi..bana lingual tel takılamıyor, dolayısıyla telin dişlerin ön kısmına takılması gerek...ben estetik kısmını aştım, artık tedavinin süresi ve başarı oranı ile ilgileniyorum...ee tabi biraz da maddi yönüyle:)

Benim de dişlerimin ön kısmında braketler (ve metal), içerideki lingual ark herkese takılan ince bir tel. Bugün de 3 braket takıldı, üst çeneden 2 diş çekimi oldu (yer açmak için). Altta zaten eskiden boşluk vardı, köprüyle kapanmıştı; köprüyü kestirdi doktor. Perşembe günü kaplama dişimin üstüne de braketi takacağını söyledi, vakti kalırsa ya alta ya da üste tel takacakmış. En kötü ihtimalle haftaya P.tesi'ye kalır tellerim.

Ben Şifa Üniversitesi'nde yaptırıyorum, ortodontist hocamız haftada 2 gün geliyor yarım gün. Ve ben de hastanenin personeli olduğum için gelip geçerken uğruyorum parça parça takılıyor. Normalde başkalarına bir seferde hepsini takıyorlar mı bilmiyorum. Ama herhalde hem çok uzun mesai alır, hem de alışmak daha zor olur. Takılan her yeni şeye ağzın alışması zaman alıyor. Resmen diş teli diyetine başladım diyebilirim. ama yine de tavsiye ederim. İmplant yerine bunu tavsiye ederim, dişlerdeki sıkışıklığı aralamazsak dişeti problemleri çözülmüyor çünkü, implant sadece estetik çözüm. Doktorlar genelde ortodontiyi tavsiye ediyor bildiğim kadarıyla. Bana öyle tavsiye ettiler en azından.

Süresini doktorum 2 yıl olarak söylemişti, daha da uzar mı bilmiyorum. Benim dişlerimde çok çapraşıklık var, daha kısa sürmesi mucize olur herhalde.

Fiyatı da 6000 TL dedi. Vakaya göre, tedavinin süresine göre değişiyor olabilir tabi.

Estetik kısmına gelince, hiç yadırgamadım, hata sevimli olduklarını düşünüyorum :)

32'de taktım 34' te çıkardım hiç pişman değilim şimdi herkes takıyor baya popüler bir şey zaten hiç geciktirme sonuçtan çok memnunum geçmiş olsun

bende 32 yaşındayım taktıralı 8 ay oldu...zaman çabuk geçiyor vallahi iki yıl sürecek dedi doktorum bir yılı gitti bile neredeyse düzelmeleri gördükçe insan mutlu oluyor.bence imkanın varsa yaşı hiç takma:)

31 yasındayım 1 ay olcak takalı hic bisey icin gec degildir ;)

32 yasindayim alt dislerimdeki teller cikti ustler de yakinda cikacak dislerimin duselmesi beni mutlu ediyor

32 yasindayim alt dislerimdeki teller cikti ustler de yakinda cikacak dislerimin duselmesi beni mutlu ediyor

Back