Benim de dişlerimin ön kısmında braketler (ve metal), içerideki lingual ark herkese takılan ince bir tel. Bugün de 3 braket takıldı, üst çeneden 2 diş çekimi oldu (yer açmak için). Altta zaten eskiden boşluk vardı, köprüyle kapanmıştı; köprüyü kestirdi doktor. Perşembe günü kaplama dişimin üstüne de braketi takacağını söyledi, vakti kalırsa ya alta ya da üste tel takacakmış. En kötü ihtimalle haftaya P.tesi'ye kalır tellerim.
Ben Şifa Üniversitesi'nde yaptırıyorum, ortodontist hocamız haftada 2 gün geliyor yarım gün. Ve ben de hastanenin personeli olduğum için gelip geçerken uğruyorum parça parça takılıyor. Normalde başkalarına bir seferde hepsini takıyorlar mı bilmiyorum. Ama herhalde hem çok uzun mesai alır, hem de alışmak daha zor olur. Takılan her yeni şeye ağzın alışması zaman alıyor. Resmen diş teli diyetine başladım diyebilirim. ama yine de tavsiye ederim. İmplant yerine bunu tavsiye ederim, dişlerdeki sıkışıklığı aralamazsak dişeti problemleri çözülmüyor çünkü, implant sadece estetik çözüm. Doktorlar genelde ortodontiyi tavsiye ediyor bildiğim kadarıyla. Bana öyle tavsiye ettiler en azından.
Süresini doktorum 2 yıl olarak söylemişti, daha da uzar mı bilmiyorum. Benim dişlerimde çok çapraşıklık var, daha kısa sürmesi mucize olur herhalde.
Fiyatı da 6000 TL dedi. Vakaya göre, tedavinin süresine göre değişiyor olabilir tabi.
Estetik kısmına gelince, hiç yadırgamadım, hata sevimli olduklarını düşünüyorum :)