Merhaba herkese. Çocukluğumdan beri dikişe ilgim var. Ancak hiç öğrenmedim iğne ipliği elime bile almadım. Okuldu iş hayatıydı derken öylece kaldı. Bunun yanı sıra stil ve moda konusunda doğal sayılabilecek bir yeteneğim var kendimce. Tüm arkadaşlarım samimi veya değil alışverişe benimle çıkmak ister, bir şey alacakları zaman mutlaka bana sorarlar. Haftada en az 3-4 gün birilerine kombin konusunda yardımcı oluyorum desem yeridir.
Ben şu an dikiş öğrenip kim bilir bir süre sonra kariyerimi belki tamamen o alana kaydırmak istiyorum ama çok mu geç bilemiyorum.
Şu an hukukçuyum ama psikolojik olarak çok yıprandığımı hissediyorum uzun yıllar daha yapabilir miyim bilmiyorum.
Tüm bu anlattıklarım çerçevesinde 30 yaşından sonra bu alanda bir kariyer inşaa etmek çok mu geç sizce ?
Bir de bilenler bana dikiş makinesi önerebilir mi ? Ev tipi olursa sevinirim bütçe kısıtlamam yok tek kriterim çok ses çıkarmasın apartman hayatına uygun olsun yeter. Veya ev tipi makineler zaten sessiz mi? Herhangi birini alabilir miyim ?
Slkis ne ki ilkkez duydum bi bakayım dedim bakmaz olaydım neler neler çıktıAnnem 50 yasina dogru sIkis e merak saldi. Cok guzel sIkis yapiyor evde. Yani gec degil bence. Kariyer kismini bilmiyorum. Annem hobby olarak kendine,kardesime elbise. Torunlara bluz yaptikca ,konu komsu siparis verdi. Oylece kazanci oldu. Gün parasini cikariyor
Slkis ne ki ilkkez duydum bi bakayım dedim bakmaz olaydım neler neler çıktıyazım yanlışı olmuş herhalde
İyi ki slkis makinesi yazmamışsınSlkis ne ki ilkkez duydum bi bakayım dedim bakmaz olaydım neler neler çıktıyazım yanlışı olmuş herhalde
DikişSlkis ne ki ilkkez duydum bi bakayım dedim bakmaz olaydım neler neler çıktıyazım yanlışı olmuş herhalde
Ben de aynen heralde yeni bir dikiş yöntemi diye düşündüm yada farklı örgü ile yapılan bluzlar vs ( kendim amigurumi yapıyorum )Google dan bakmamla çıkan şeyler hiç beklemedigim şeyler çıktıSlkis ne ki ilkkez duydum bi bakayım dedim bakmaz olaydım neler neler çıktıyazım yanlışı olmuş herhalde
Ay koptumSlkis ne ki ilkkez duydum bi bakayım dedim bakmaz olaydım neler neler çıktıyazım yanlışı olmuş herhalde
Biraz el yeteneğiniz varsa internetten videoları izleyerek bile yapabilirsiniz bence bende örgü tavşana merak saldım amigurumi internetten bakarak yapmaya başladım .Merhaba herkese. Çocukluğumdan beri dikişe ilgim var. Ancak hiç öğrenmedim iğne ipliği elime bile almadım. Okuldu iş hayatıydı derken öylece kaldı. Bunun yanı sıra stil ve moda konusunda doğal sayılabilecek bir yeteneğim var kendimce. Tüm arkadaşlarım samimi veya değil alışverişe benimle çıkmak ister, bir şey alacakları zaman mutlaka bana sorarlar. Haftada en az 3-4 gün birilerine kombin konusunda yardımcı oluyorum desem yeridir.
Ben şu an dikiş öğrenip kim bilir bir süre sonra kariyerimi belki tamamen o alana kaydırmak istiyorum ama çok mu geç bilemiyorum.
Şu an hukukçuyum ama psikolojik olarak çok yıprandığımı hissediyorum uzun yıllar daha yapabilir miyim bilmiyorum.
Tüm bu anlattıklarım çerçevesinde 30 yaşından sonra bu alanda bir kariyer inşaa etmek çok mu geç sizce ?
Bir de bilenler bana dikiş makinesi önerebilir mi ? Ev tipi olursa sevinirim bütçe kısıtlamam yok tek kriterim çok ses çıkarmasın apartman hayatına uygun olsun yeter. Veya ev tipi makineler zaten sessiz mi? Herhangi birini alabilir miyim ?
30 yaşından sonra elbette kariyer inşa edebilirsiniz ama bu tamamen dikişten ne kadar keyif alacağınıza ve el becerinizi ne kadar geliştirebileceğinize bağlı, dikiş dikmek teferruatları olan bir el işi, patron çıkarmak, dikmek istediğiniz modele doğru kumaşı seçmek ve işçiliğin temiz olması gerekiyor yani dikişin alfabesini öğrenene kadar epey sabır lazım.Tüm bu anlattıklarım çerçevesinde 30 yaşından sonra bu alanda bir kariyer inşaa etmek çok mu geç sizce ?
Merhaba mune abla. Bahsettiğin makinaya baktım bütçe olarak beni zorlamayacak. Ama bir şey sormak istiyorum mesela neden bu makina? Ben makinalara da bakıyorum bakıyorum anlamıyorum hangisini alacağımı. Sen mesela neye önem veriyorsun bir makinada30 yaşından sonra elbette kariyer inşa edebilirsiniz ama bu tamamen dikişten ne kadar keyif alacağınıza ve el becerinizi ne kadar geliştirebileceğinize bağlı, dikiş dikmek teferruatları olan bir el işi, patron çıkarmak, dikmek istediğiniz modele doğru kumaşı seçmek ve işçiliğin temiz olması gerekiyor yani dikişin alfabesini öğrenene kadar epey sabır lazım.
Sabırla yılmadan öğrenmeye hazırım diyorsanız öğrendikten sonrası zaten kolay, eskiden evde terzilik yapan kadınlar kulaktan kulağa yayılarak reklam yapıyordu şimdi işler sosyal medyayla daha basit, bir instagram sayfası, bir youtube kanalıyla diktiklerinizi etkili bir reklamla tanıtıp gayet de kariyer yapabilirsiniz.
Dikiş Makineleri biraz gürültülü aletlerdir çok sessiz olmalarını beklemeyin çünkü motorla çalışıyorlar, motorun belli bir sesi oluyor maalesef ama evde uygun bir yere koyarsanız akşamları da belli bir saatten sonra kullanmazsanız sorun yaşamazsınız.
Singer bu konuda iyi bir markadır, bütçe kısıtlamam yok dediğiniz için profesyonel modellerinden biri olan ME 457 modeli olabilir, sadece ince ve kalın kumaş dikişi yapmıyor, aynı zamanda kasnak işi, çok detaylı olmasa da overlok da yapabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?