30 yaşından sonra gebelik ?

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
Merhabalar,

Bir arkadaşım ekolüyle karşınızdayım. Özne benmişim gibi soracağım lütfen tecrübeli anneler ve bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olsun.
Öznenin kim olduğu mühim değil ama ciddi bir şekilde kafamı kurcalıyor.

31 yaşımdayım. Henüz çocuk düşünmedik eşimle hiç denemedik o yüzden. Bu süre zarfında ben doktor muayenelerimi oldum yumurtlama hormonlar vs herşey normal (rahim dışına büyüyen bir myom haricinde) ama gelin görün ki ‘ayy şimdi bıcır bıcır oynardı demii ‘ tadına henüz gelemedim. Eşim de keza öyle. Biraz tembeliz ikimiz de, keyfimize, kendimize düşkünüz. İşten gelince ayakları uzatıp yatmak çok cazip geliyor. Bebekleri çok severim esasında, yeğenlerime aşığım ama iş bana gelince

Hazır olmadan bebek sahibi olmamak gerektiğini düşünüyorum ama ben hazır olana dek bedenim beni bekler mi?
Hormonlar yumurtlama sayısı vs öyle şak diye değişir mi?
İkinci bebeği beklemeden bile yapsam 35 lerime geleceğim çok mu geç?
Erken anne olan istisnasız tüm arkadaşlarım hergün korku filmi senaryoları yazıyor.
Gerçekten biyoloji ve beden açısından vücudum bana zahmet çıkarır mı pişman olur muyum?

Ciddi anlamda bir yıl daha bebek istemiyorum. 32 bu iş için çok mu geç
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bence hamililiğinizin nasıl gececeği çok önemli. Erken yastaki hamililkler daha sıkıntısız geciyor orası muhakkak. Ama ileri yasta hamile kalıp( 40lı yaslar) sorunsuz hamililk geciren kadınlar da var. İstisnai durumlar her zaman olabilir. 30 yasından sonra bebek sahibi olmak belki enerji anlamında sizi düşürebilir ama akıl saglıgı olarak da ayaklarınız yere daha saglam basar. Hormonlar, yumurta sayısı hop diye değişir mi inanın bir fikrim yok. 28 yasında nisanlı biri olarak söylüyorum tahminen sizin yaslarınızda cocuk sahibi olmaya karar veririm bende, cok fazla değişkenlik göstermez Die umuyorum. Şimdiden kendinizi kasmayın, gercekten su akıp bir sekilde yolunu buluyor.Öneri olarak Alkol ve sigarayı hayatınızdan tamamen cıkarıp, saglıklı beslenmeye ve spora odaklanabilirsiniz bu sürecte de vücudunuzu tempoya hazırlamıs olursunuz. Bizim yaslarımızda kas kütlemizi artırmak zordur ama imkansız değil.

Ilk bebekimi 32/33 yasinda kucağıma aldım. Ikinciyi 35 de. Bence hazır hissetmeden dediğiniz gibi anne olunmamali. Cünkü mutluluğu kadar sorumluluğu da çok. Bunun için hazır olmanız önemli. Tabi ki ilerde yaşlarda hemen olurmu bilmem ama 35 den gece bırakmayın derim. 35 den sonra çünkü yumurtalarda felan azalma hızlanıyor

Canım eğer çocuk yapma fikrinde netsen çok bekleme derim ben. Daha gençsiniz ama hani ikinciyi falan düşünürseniz sorunlu gebelik yaşamayın ilerde. Hem enerjı olarak da şu an daha yükseksiniz, zamanla yaş ilerledikçe sabır seviyesi azalıyor, rahata alışınca bozmak istemiyor insan.

çocuğa hazır olmak diye bir yaş yok bence. ben de sizin gibi düşünürken kazara iikiz annesi oldum başta çok ağladım şimdi 2 buçuk yaşındalar. bence çocuğun sıkıntısı 2 sene ondan sonra herşeyi kendi yapmaya başlıyor. hangi yaşta olursanız olun o iki seneyi feda etmeniz gerekecek. ama dünyanın en güzel duygusu ve dinç haldeyken bunu daha rahat kaldırırsınız ertelemeyin öyle bir düşünceniz varsa.

Herkesin düşüncesi farklı. Ben genç anne olmak istedim. 31 yaşındayım ve 2 çocuğum var. Evet zor yanları var ama hiç pişman değilim.
Aynı yaşta ki arkadaşımın tek çocuğu var ve bikaç yıl daha düşünmüyorum diyor.
Siz ne istediğinize karar verin önce.

32 yasindayim hazir olmadigim icin biraz bekledim insallah 32 de anne.olucam ama.dusununce.genç.anneler daha rahat sorunsuz atlatiyor down.yas riski artiyor vb vb vücutları daha dinc bence uzatma arayi dusunuyorsan hemen yapin

Peki hiç biyolojik olarak sizi pişman edecek şeyler yaşadınız mı? Bebeğin sağlığı, sizin sağlığınızda yaşa bağlı bozulmalar oldu mu mesela?

Bence bişey olmaz
Ama 2 de istiyosan 2. De sorun olabilir 40 a yakın olursa

İstiyorum ama bir yıl sonra mesela. Yani 32 de gebe kalıp 33 de doğurmak gibi. Ama şu an eve geldiğimde bir bebekle karşılaşmaya hazır değilim. 9 ay boyunca insan manen de hazır hale gelir mi acaba. Offf

Peki hiç biyolojik olarak sizi pişman edecek şeyler yaşadınız mı? Bebeğin sağlığı, sizin sağlığınızda yaşa bağlı bozulmalar oldu mu mesela?

Yok çok şükür. Benim kronik bir hastalığım olduğu için iki cocugumun arasında pek zamam birakmadim (hastaligim tekrar başlasa almam gereken ilaçlarla hamile kalmak yasak) . Şükür iki hamilelik ve doğum iyi geçti. Çocuklarım da sağlıklı çok şükür. Tabi herkesin bedeni farklı.

Çığlık atarak dağlara doğru koşmak istiyorum acayip baskı ve stres altında hissediyorum kendimi

İstiyorum ama bir yıl sonra mesela. Yani 32 de gebe kalıp 33 de doğurmak gibi. Ama şu an eve geldiğimde bir bebekle karşılaşmaya hazır değilim. 9 ay boyunca insan manen de hazır hale gelir mi acaba. Offf
Ben ve cevremdeki herkes asla ayyy cocuk.ölüyorum bitiyorum.mantığında.degildi annelik psikilojik veve mantiken diyorsun evet yas durumum tamam geciyor maddi açıdan kaldiririz esimle.evliligim.oturdu mantikiyla basliyor annelik pat diye anne olmam.lazim.bebek bebek diye patlama bekleme adima konusuyum ilk basta anlamadim koruma.annelik tabiki yasiyorsun Allah o.duyguyu veriyor hissedince buyudugunu diyorsun artik.baginiz kuruluyor dogunca bambaskaymis rabbim o.gunleri.saglikla kucagimiza almayi.nasip etsin bambaskaymis anne dogunca birden tecrübeli gibi olunuyormus o yüzden mantikina yatiyorsa bekleme rabbim.nasip etsin insallah

Bu konuda net bişey söyleyemez kimse. Dediğim gibi herkes farklı. Mesela ben şuan annemle babam biraz daha genç olsunlar ve hep yanımda olsunlar isterdim. Aynı şekilde çocuklarımın her yaşını keyifle geçirmek.

Açıkçası bende rahatıma düşkünümdür,işten gelirken bile evde çocuk olduğunu düşünsene uzanıp yatamıcaksın fln diye geçirirdim içimden.Fakat sürpriz bir şekilde hamile kaldım bebeğim 10 aylık bende hazır değilim diyordum fakat başına gelince hepsine alışıyosun.Baştan tabiki zorluk oluyo ama hayatta yaptığım en güzel şey diyorsun.Çocugu uyutup kendımıze zaman ayıralım deriz fakat cocuk uyuyunca da onu özlüyosun.Hiç korkutmayın gözünüzü cocuk olduğunda tüm zorluklara katlanıyo insan

Daha öncede bu video'yu paylasmistim. Inglizcen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Yasin o kadar büyük etkisi yokmus dogurganliga. Yani bunu iddia eden arastirmalarda epey eskiymis.

Bence cocuk icin kesinlikle hazir olman gerekiyor. Yani kalbinde cidden istemelisin. Yoksa gercekten olacak bir is degil. Cilginlik adeta. Kendini tam hazir his etmeden hamile kalirsan, agir bir lohusa depresyonu gecirebilirsin.

Ben "yap yeaah nolcak sanki" diyemiyorum. Bir insan hayatindan bahs ediyoruz. Bir candan. Elbette bunu iyi düsünmelisin ve hazir olmalisin.

Korkunun ecele faydası yok :d
İstiyorsanız 32 geç değil ama daha da ötelemeyin derim. Çünkü çocuk demek enerji demek. Ben ilk çocuğumu 32 de doğurdum, şimdi 34’üm ikinci yolda. Bir arkadaşın yazdığı gibi 2 yıl garanti iptal oluyorsun hayattan, tek başına büyütüyorsan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…