30 yasindan sonra eczacilik mi tip mi

cotonprencess

mutlak mutluluk basarida gizlidir...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2014
249
148
48
Arkadaslar yurt dışındayım..2. universitemi okuyacagim insallah..siz olsaniz 30 yasindan sonra tIp mI eczacIlIk mi secerdiniz..

Arkadaslar yurt dışındayım..2. universitemi okuyacagim insallah..siz olsaniz 30 yasindan sonra tIp mI eczacIlIk mi secerdiniz..
tercıh sana kalmış ama ben bır donem eczenede çalışmıştım 40 gun dayanabıldım.2005 yılıydı.sabah 8 aksam 7 kapanıyordu ama bız topla et derken 8 de çıkıyorduk hep.saglık ocağı karsısıydı ve 2 kışıydık.cok kere fırsat bulamayıp yemek yemeden eve geldıgımı hatırlıyorum kahvaltı ve aksam yemegıyle gun bıtıyordu oturmak gıbı bı luksm yoktu gun ıcınde wc bıle soylemesı ayıp 1-2 defa gıdebılıyordum oda fırsat bulursam.benım zamanımda c tesıde calısılıyordu sımdı yarım gun olmuş.ve her hafta haftada bırgun nöbet vardı sabaha kadar kalınıyordu ertesı gun sabahtan oglene kadar dinlenmek sonra ıse gıtmek zorundaydım ben maaşımdan kesın ben kalamam diyerek yıne sabah 8de gıttıgımde haftada bırgun gece 11 de cıkabılıyordum babam gelıp alıyodu o saatte.sureklı sıstem degısır reçete ıslemlerı degısır reçeteler deftere kayıt bılgısayara kayıt edılır gelen ılaclar stok kontrolünden geçer.benım dönemmde cok zordu yasımda 19 du o donem hıc gezmeye vaktım yoktu haftalık bır gundede dustu uyumaydı gecıyodu ben bırde egıtımını almadan başlamıştım her gece 9 gıbı evde oluyordum ve 2 saat ders calısıyodum resmen ılac ısımlerını ezberleyip hangı tedavıde kullanılır gıbısınden.gelırı güzel ısler ama zor meslek dalları bunlar.

uuww bi solukta okudum Eczanelerden sogudum be ! :))

uuww bi solukta okudum Eczanelerden sogudum be ! :))
benım calıstıgım yer zordu elaman almıyordu adam.normalde sımdıkınde her eczanede 4-5 kışı var ve eskıye gore daha cok eczane var artık butun musterıler bır eczaneye hücum etmıyor artık.calısma saatlerı eskıye gore daha ıyı ama cok streslı bır ıs.ben dayanamamıştım hayalımdı eczanede calısmak o onlukle .hhayalım gerçek oldu ve bundan sonra hayal olarak kalsın benım ıcın :)

tıp derim,çünkü eğer Türkiyede olursanız eczacılık artık eskisi gibi olmayacak,market eczane sistemi getirecekler bir zaman sonra ama ne zaman getiriler bilmiyorum tabiki,

Market eczane sistemini ogrendim arkadaslar markette sadece hafif ilaclar satiliyomus zaten diger onemli ilaclari satan yerlerde mutlaka eczaci calismak zorundaymis..yani o sistem gelse bile eczaciya ihtiyac olacak yine....minikpiranha aynen senin gibi dusunuyorum..yasim genc olsaydi tIp derdim ama 30 yas ustuyum o yuzden agir gelir gibi geliyo..agir gelirse birakirsam senelerim de bosa gider..okumasi da cok zor..bi de 6 seneden sora sadece pratisyen oluyosun..ama eczacilik hem dort sene hem okumasi kolay sanki beni cok zorlamaz gibi geliyo...bi de eczanemi iyi bi yerde acarsam super olur..dogu gorevi yok..calisma sartlari da daha iyi ...mesela dogu gorevi mecburi hizmet gibi seyler yok..

eczacılık 5 yıl

Ayyy benim kafada birini buldum bende 25im eczacılık tıp veterinerlik arası gidiyorum
Ne yazıkki tıp hem 6yıl hemde 6yıl okumakla sadece pratisyen oluyorsun yurtdısında nasıl bilmiyorumda tusuydu uzmanlığıydı asistanlığıydı derken 12 13 yıl kayıpsız anca bitiyor. Oyuzden zor.
Bulunduğunuz yerdede böyleyse eczacılık daha mantıklı gibi.

Gerçekten okuyacak mısınız ya? Bide eczacılık ve tıp arasında mı seçeceksiniz?
Neye karar verirseniz lütfen yazın çok şaşırdım ve merakla bekliyorum

eczacılık 5 yıl tıp 6 kaybedecek bi şey yok. eczacılık en az onun kadar zor, olmuşken tıp olsun

Eczacıyım, 30 yaşından sonra tıpı hiç mantıklı bulmuyorum açıkçası. Bence eczacılık daha mantıklı.

Eczacilik daha rahat sanki ve bence daha iyi kazanirsiniz..
veterinerlik okumak isterdim bense, keske imkanim olsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…