Bu konuda haklisiniz , ama oyle pat diye istenen bolume girilecegini sanmam , belki acikogretim tarzi olabilir , henuz hersey net degil sanirim .acaba buralarda okuyanlar kimler olacak... neye gore seçecekler?
ayrıca sınav sistemine yonelik bir degisiklik ypaılmadıgı, cocukluktan universite cagına kadar gecen surecte egitim sistemi yenilenmedigi surece mevcut haliyle 30yaşının ustunde olanlara böyle bir hak tanınması sınava hazırlanan pek cok ogrenciye haksızlık olur...
konusu açılmışken, 25ten sonra üniversiteye başlamaya nasıl bakıyorsunuz? bebeğimi 2 yaşına getirdikten sonra tıp fakültesine girmek istiyorum ama acaba fazla mı yaşlı dururum diye korkuyorumamacım meslekten ziyade bilimle ilgilenmek..
Bu konuda haklisiniz , ama oyle pat diye istenen bolume girilecegini sanmam , belki acikogretim tarzi olabilir , henuz hersey net degil sanirim .
elbette egitim seviyesinin yukselmesi gerektigini düsünüyorum fakat insanların sırf statu olarak gorup o belgeyi almaya calısması bence egitime dair çarpık bakış açımızı da somutlayan birsey.
benzer sekilde bircok universite ogrencisinin de mesleklerini ogrenmek, üretken ve düşünen bir birey olmak icin cabaladıgını sanmıyorum.
sorunlara (istenilen bölümlere girilememesi, belli yastaki kisilerin sınav sisteminin dısında kalıyor gibi olması -kpss ye ragmen hem de- universitelerin alana yonelik uzmanlık egitimi icin seçimlerde sıkıntı yaşıyor olusu, egitim ve sınav sistemimizdeki yanlıslar/eksikle vb daha yazmadıgım pek cok sorun) çözüm aramaktan ziyade yama yapmaya calısır gibi bir izlenim bırakıyor bu haber.
eger talep edilmeyen bölümlere teşvik etmek icin gecici bir sure uygulanacaksa dahi dogru bir hamle degil. zaten o alanda egitim görmüş kisilerin issizlik ve çalışma ucretlerinin düşüklügü gibi sorunları cozduklerinde talep de kendiliginden artar.
nitelikli işçi oluşturma hamlesinden ziyade egitimin niteliksizleşmesine çözüm bulsalar daha iyi... birsürü diplomalı insan olması sorunu cozmez.
konusu açılmışken, 25ten sonra üniversiteye başlamaya nasıl bakıyorsunuz? bebeğimi 2 yaşına getirdikten sonra tıp fakültesine girmek istiyorum ama acaba fazla mı yaşlı dururum diye korkuyorumamacım meslekten ziyade bilimle ilgilenmek..
Bence okumanın,öğrenmenin, araştırmanın yaşı yoktur
Eğer böyle bir düşünceniz varsa gerçekleştirmelisiniz kesinlikle :)
Başarılar
Hiç durma,okumanın yaşı yok yolcu.
Benimde tıp okuyasım var valla.Bu yaştan sonra mümkün değil belki tıp ama içmimarlık düşünüyorum bende.
Benim yaş 37 bu arada,sen çok gençsiin daha
ben gayet sıcak bakıyorum. hatta bu yuzden sınava tekrar hazırlanmayı dusunuyorum...
hayat evlilik, koca ve cocuktan ibaret degil (gerci cocugum olsa tum hayatım o olurdu... böyle birseyi elestiriyorum gibi anlasılmasın yani)
eger kendinizi bir tutkuyla baglayabileceginiz, üretken olmak istediginiz, heyecanlandıgınız merak ettiginiz alanlar varsa başkalarının nasıl baktıgı kimin umrunda ki? aksine verdiginiz karar cok cesaret isteyen birsey, yadırgamak yerine saygı duyulacak birsey.
çocukluğumdan beri istediğim 2 bölüm vardı. biri edebiyat biri tıp. ama ikisi de kısmet olmadı. bu güne kadar en azından edebiyata gireyim diye düşünüyordum ama bilinçaltımda tıp olduğunu, okuyamazsam ömür boyu hep eksik kalacağımı farkettim. hamileliğimden dolayı 26 yaşına kadar beklemem lazım. ilginç olan hayalimde doktor olmak yok, sadece tıp okumak. ama işte çoluk çocuğun arasında biraz sırıtırım diye düşünüyorum.
çok teşekkür ederim. sağolun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?