• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaş üstüne sınavsız üniversite!

aslında şartlarım gayet uygun. çok anlayışlı bir eşim var. sen oku ben istediğin şehre gelirim dedi. bu fedakarlığı beni duygulandırdı ve ciddi anlamda düşünmeye başladım. e ufaktan çalışmaya da başlamak lazım:27:

Hiç sırıtmazsın merak etme.
Yeterki iste ,başaramayacağın şey yok.

böyle birşey olabilirmi ya,o zaman senelerce çalışıp üniversiteye girip kazananlara haksızlık olmuyormu,üniversite sınavını kazanıp o bölüme girenle,30 yaş üstü bu kanunla aynı bölüme giren kişi aynı bilgilere sahip olmazki.

Bence bir sınırlaması vrdır sanıyorum daha taslak halinde bile değil dediğiniz gibi yoksa ötesi haksızlığa girer.
Açıköğretim tarzında birşeydir.

mutlaka bir kriteri vardır. yoksa elini kolunu sallayan mühendis olur, doktor olur... sınavların en çok olduğu bir ülkede olacağını sanmam

aslında şartlarım gayet uygun. çok anlayışlı bir eşim var. sen oku ben istediğin şehre gelirim dedi. bu fedakarlığı beni duygulandırdı ve ciddi anlamda düşünmeye başladım. e ufaktan çalışmaya da başlamak lazım:27:

bir de eşiniz böyle bir teklifte bulunuyor yani, cok guzel bir haber bu! :16:

bence kararsızlıkla vakit kaybetmenin size kazandıracagı birsey olmaz... tıp tutmasa dahi saglık alanında bilimsel calısmaların yapıldıgı farklı bölümleri tercih edebilirsiniz. ;)
ama iyi düsünmek gerek, diger meslekleri istemiyorsanız sayısal odaklı calısmak falan... bunları uzun uzadıya tekrar bir gözden gecirin

O kadar da haksızlık olmaz bence.Yani 30 yaşından sonra işi gücü bırakıp üniversite okumak hiç kolay değil zaten.Herkesin tercih edeceği birşey değil.Açıköğretim olması mantıksız çünkü şu an açıköğretime girmek sınavsız girmek gibi birşey zaten,pek birşey farkettirmez ki.

bir de eşiniz böyle bir teklifte bulunuyor yani, cok guzel bir haber bu! :16:

bence kararsızlıkla vakit kaybetmenin size kazandıracagı birsey olmaz... tıp tutmasa dahi saglık alanında bilimsel calısmaların yapıldıgı farklı bölümleri tercih edebilirsiniz. ;)
ama iyi düsünmek gerek, diger meslekleri istemiyorsanız sayısal odaklı calısmak falan... bunları uzun uzadıya tekrar bir gözden gecirin

açıkçası çalışmak işin en kolay kısmı. karar vermek, cesaret etmek.. bunlar benim için zor aşamalar-dı:) dediğiniz gibi başkalarının ne düşüneceği hayallerimden önemli değil. hem mezun olduğumda 32 olucam. çok da geç sayılmaz heralde:27:

hepinize çok teşekkür ederim. fikirleriniz benim için önemli:)

Son düzenleme:
açıkçası çalışmak işin en kolay kısmı. karar vermek, cesaret etmek.. bunlar benim için zor aşamalar-dı:) dediğiniz gibi başkalarının ne düşüneceği hayallerimden önemli değil. hem mezun olduğumda 32 olucam. çok da geç sayılmaz heralde:27:

ne geçi? benim de dusungumu söylemistim sanırım :34:

hatta sırf bu yuzden evliligi erteliyor en erken 30-35 diyorum... her bakımdan gec kalmıs olacagım yani. ama bizi kaygılandıran da heyecanlandıran da daha farklı seyler ise her seyi göze almaya deger bence.

(evet azıcık çatlaklık var bende:27: )

yolcu,
32 yaş yaş mı gülüm:34:
Lütfen okumak istiyorsan mutlaka oku, hayallerini erteleme.
Benim yengem 50 yaşından sonra başladı üniversiteye, 32 yaş geçse yengem atlasın yüksek bir yerden:))) kızkardeşim aftan faydalandı 38 yaşında şu an 3. sınıfta seneye kep atacak yahu:)))) bu sene kızı sınava sokarken ygsye baba kız, anne kız girenler oldu:34:

Bencede hiç kimse hayallerini başkası ne der düşüncesiyle ertelememeli.
İçinizde uhde kalan okulsa okul, bölümse bölüm ya da herhangi birşey her ne ise yapabilecek şartlar olgunlaştıysa yapılmalı :D
Ben okuduğm bölümden ve işimden son derece memnunum benimde başka hayallerim var onların peşindeyim :D

yolcu,
32 yaş yaş mı gülüm:34:
Lütfen okumak istiyorsan mutlaka oku, hayallerini erteleme.
Benim yengem 50 yaşından sonra başladı üniversiteye, 32 yaş geçse yengem atlasın yüksek bir yerden:))) kızkardeşim aftan faydalandı 38 yaşında şu an 3. sınıfta seneye kep atacak yahu:)))) bu sene kızı sınava sokarken ygsye baba kız, anne kız girenler oldu:34:

ne güzel söyledin mune. bunlar bana çok cesaret veriyor. evet çok saçma ama o kapıdan girerken ."bak kaç yaşında yeni başlamış." gibi şeyler duyacak olma ihtimali beni çok üzer. bir yandan da kim ne bilecek yaşımı diyorum. olayların bu önemsiz kısımlarına kafa yoruyor olmaktan da ayrıca rahatsızım.:26: etrafını umursamayan insanlara çok özeniyorum.
cevap için çok teşekkürler..

ne güzel söyledin mune. bunlar bana çok cesaret veriyor. evet çok saçma ama o kapıdan girerken ."bak kaç yaşında yeni başlamış." gibi şeyler duyacak olma ihtimali beni çok üzer. bir yandan da kim ne bilecek yaşımı diyorum. olayların bu önemsiz kısımlarına kafa yoruyor olmaktan da ayrıca rahatsızım.:26: etrafını umursamayan insanlara çok özeniyorum.

Hayır asla böyle şeyleri düşünüp kafanı bulandırma, üniversite okumanın hatta okumanın yaşı yoktur, bak kardeşime 2 çocuğu, eşi, çalışma hayatı arasında birde üniversite okuyor, aftan yararlanmak istediğinde çok memnun olup yüreklendirdim, yaparsın başarırsın diye telkinde bulundum, hatta seneye mezun olunca inşaallah, kepli foto istiyorum senden baş köşeye koyacağım dedim.
Yengem kaç yaşından sonra açıktan lise bitirdi, şimdi de üniversite okuyor, idealleri var ve ben onun ideallerini destekliyorum.

Eşinde ne güzel destek olmuş sana, bu fırsatı değerlendir mutlaka:16:

Keşke yapılsa ama hiç umudum yok olsa da belli bölümlere olur. ben şahsen Türkçe öğretmenliği okumak isterim yaşım kaç olursa olsun içimde ukte kaldı bazı nedenlerden olmadı. :31:
Ben de İstanbul Üniversitesi ikinci üniversite ile bir bölüm okuyayım diyorum. Sınavsız girebiliyormuşuz. Uzaktan eğitimmiş. :34:
Felsefe düşünüyorum.
Yüksek Lisans düşündüm hep ama kaldı gibi. Dil lazım, maddiyat lazım vs. ( değer mi? kar / zarar düşünüyor insan! )

Bu arada ben de hep Edebiyat ya da Türkçe Öğretmenliği okumak istemişimdir. Türk Diline hayranım!

Keşke tek sorun milletin "Aaa! Baksana kaç yaşında?" demesi olsa ki demezler bilakis "Ne güzel okuma hevesinden vazgeçmemiş." diye düşünürler. Şahsen ben öyle düşünürüm.
İleri yaşlarına rağmen kendini bırakmamış insanlara hayranım!
Darısı başıma...:34:

antropoloji okumayı çok isterdim. ünide ders alırken en sevdiğim dersti ama şu var ünitye sınavla hazırlanan öğrencilere hakszlık oluyr. üni bölümü yerine mesela kredili dersler seçilebilse ilgi alanına göre sırf zevk ,çin okurum birde 2. öğretm olsa :16:

İşte herkesin bir hevesi var. Ama bence okumak da o kadar kolay değil gerçekçi olunursa. Ha imkansız değil ama kolay da değil bence. O yaşlarda insanlar daha azimli oluyorlar, zamanlarını tek merkezli kullanabiliyorlar, ders çalışmak gibi.
Ben şimdi tutup da bir eczacılık okuyacağım dersem kendimi kandırırım. Dersler bir kere hiç kolay değil bu bir. Kafama göre de bitiremeyeceğime göre, belli sınırın altında bölümden atılma vs var biliyorsunuz. Sonra iş-ev-çocuk-koca dörtlüsünden zaman bulup çalıştım diyelim, ciddi bölümlerde devam zorunluluğu var. Ha devlet diyorsa ben oy karşılığı böyle bir şey yapacağım nasıl olsa işsizler kervanı beni ilgilendirmiyor devam zorunluluğunu da kaldırır, sınavları da…

Merhaba,ben 30 yaşında biri 15 diğeri 10 yaşında iki erkek çocuk annesiyim ve eşimden ayrıldım.Muhasebecilik yapıyorum
Ünüversite okumak istiyorum ama nasıl başvurucam ile ilgili hiçbir fikrim yok.Lütfen yardımcı olur musunuz?

Back