• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaş sendromu gerçek mi ?

Benim de aynı, bu sene yurtdışı tatil için durumumuz yoktu yine de aldım bilet, haftasonu eşim yorgun ama ben kültür gezisi planlıyorum sürekli. Beden de kaldırmıyor haftaiçi iş haftasonu müzesi ören yeri bilmemne. Bayramda da Mardin gezisi planladım, aile ziyaretini unuttuk artık, onları çağırıyoruz normal zamanda. Sanki dünyadan pay almaya çalışıyorum sürekli, pek çok sebebi olabilir ama doktora vereceğim parayla gezerim
İşte ben de böyle yapmak istiyorum tatil planlarımız var yine Allahtan .
Evveldende gezginci bir insan olsam tamam diyeceğim ya da git gez evinde gel otur güzel güzel, evde durmak istememek nedir. Doktora vereceğim parayla gezerim çok mantıklı:KK70:

Yaşlanıyoruz istesekte istemesekte
Ne yani etrafımızdaki herşey yıllanırken biz gençmi kalalım bumu istediğiniz kızım 16 yaşında bende 20 yaşındamı götereyim hayır ben onun annesiyim yaşımın kadınıyım
Yaşadıklarımla mutluyum ve ömrüm varsa daha yaşayacağım çok şey var
Yok yaşlanmakla ilgili değil sıkıntım benim, evde duramıyorum ben cafeye gideyim sahile gideyim son ses müzik açalım arabada, beğeni dolu bir bakışı görünce mutlu olma bi acayip hal işte.
Buda bir tercihtir diyorum ama normalde öyle biri değildim işte gayet sakin sessiz yaşayıp gidiyordum ve daha mutluydum .

Rabbim hayırlı iyi bir eş nasip etsin inşallah sana, şanslısın yine bu konuda bence evlilikti çocuktu derken hayatında köklü bir değişiklik olabilir. Bu yaşlarını onların telaşıyla geçirebilirsin.
Amin canım birisi var hayatımda ciddiye binecek inşaALLAH bu hafta.
Aynen bir de o telaşla geçip gidecek bir 6 ayım :-) boş yere geçiyor ömrüm :-) ben de iyice bunalıma sokacam seni :-)

Bence de var.30 yaşıma girmeme ramak kaldı.Evdekilere esprisine 30 yaş pastamı kendi ellerimle yapıp üstüne de otuz mum koyacağım diyorum:))
Aslında böyle şeylere hiç takılmam ama bir iki aydan beri 30 yaş sendorumuna girdim galiba..
Rabbim hepimize sağlıklı huzurlu ömür nasip eylesin

İyi geceler kızlar, yorumlarınız benim için çok önemli .
Bir iki sene önce ben evde oturmayı seven, kitap okumaktan film izlemekten vs vs kısaca evimde gayet mutlu yaşayan biriydim.
Bundan dört ay önce otuz yaşıma bastım hiç yaşımla ilgili sıkıntı yapmamıştım çok önemsiz bir ayrıntıydı benim için, minyon tipli olduğumdan 23 24 gösteriyorsun diyorlar görünüşümle ilgilide bir sıkıntım yok.
Eşimde iyi biri gayet ilgili bir eş.
Lakin ben yerimde duramıyorum evde durdukça bana bir afakan basıyor, dışarıda bir şeyler yaşanıyormuşta ben kaçırıyormuşum bir acelem varmış hissi yaşıyorum.
Kalabalık yerlere gitmek istiyorum, benim karakterime pek uymayan bazı değişiklikler var.
Acaba dedim bipolar bozukluk falan mı yaşıyorum derken otuz yaş sendromu geldi aklıma.
Kızlar bu durum geçiçidir değil mi, şükürsüzlük etmek istemiyorum ama şu bir şey kaçıyormuş hissi ne zaman geçer, iki göğsümün arasında resmen o baskıyı hissediyorum somut olarak doktoramı gözükmeliyim .
Hayir. 23 yas evet, 28 yas evet ama 30 sacmalik....

Amin canım birisi var hayatımda ciddiye binecek inşaALLAH bu hafta.
Aynen bir de o telaşla geçip gidecek bir 6 ayım :-) boş yere geçiyor ömrüm :-) ben de iyice bunalıma sokacam seni :-)
Yok canım duymak için açtım konuyu zaten.
Benzer sıkıntıları yaşadığımızı görünce daha iyi hissediyorum kendimi, şurda sohbet etmek bile iyi geldi düşün halimi :D

9 sene once girdim 30 yasima bana hic boyle haller olmadi , yolun yarisi 35 derler o zaman da hicbisey olmadi
1 sene sonra 40 olucam onda da birsey olacagini sanmiyorum
Konu sizinle alakali olabilir mi? Depresyon falab mi bilemedim
Cevremde de hic duymadim gormedim boyle bir sendrom

Bence de var.30 yaşıma girmeme ramak kaldı.Evdekilere esprisine 30 yaş pastamı kendi ellerimle yapıp üstüne de otuz mum koyacağım diyorum:))
Aslında böyle şeylere hiç takılmam ama bir iki aydan beri 30 yaş sendorumuna girdim galiba..
Rabbim hepimize sağlıklı huzurlu ömür nasip eylesin
Eğlenceli tadını çıkarabileceğin benim gibi olmayacağın bir doğum günü diliyorum sana inşallah :)
Rabbim hepimize sağlıklı ömürler versin inşallah ama bunlarda yaşanıyormuş gerçekten ben de kendimi şaşkınlıkla izliyorum.

Yaşla değil psikoloji ile alakalı.
35 im hiç öyle sendrom falan yaşamadım,
85 ime kadar da yaşamayı düşünmüyorum.Hele ki kırışmayı falan asla
Canım neyi ne zaman yapmak isterse yapıyorum ,güzel oluyor.
Valla ben de pek düşünmüyorum ama bakalım zaman ne gösterecek bize
Öyle deme ya torunlar falan görmek ister insan .

9 sene once girdim 30 yasima bana hic boyle haller olmadi , yolun yarisi 35 derler o zaman da hicbisey olmadi
1 sene sonra 40 olucam onda da birsey olacagini sanmiyorum
Konu sizinle alakali olabilir mi? Depresyon falab mi bilemedim
Cevremde de hic duymadim gormedim boyle bir sendrom
Olabilir, misal benim lohusalığımda çok kötü geçmişti sürekli ağlıyordum.
Çevremde benim gibi ben de hiç görmedim ya da böyle geçirmiyor insanlar.
Tek çocuğum var o da büyüdü sayılır, çalışmıyorumda kendimi çok dinliyorum sanırım.

İşte normalde güzel ama benim gibi maddi birikim derdindeyken 1500 liralık bilet almak doğru değil ama kendime engel olamıyorum, eşim de bi şey demiyor, ne yapsın.

İşte normalde güzel ama benim gibi maddi birikim derdindeyken 1500 liralık bilet almak doğru değil ama kendime engel olamıyorum, eşim de bi şey demiyor, ne yapsın.
Ben bu hissi şu an çok iyi anlıyorum işte ne hissederek o bileti alma kararı verdiğini. Bir dönem olabilir ama kalıcı olmasından korkuyor insan.

Valla ben de pek düşünmüyorum ama bakalım zaman ne gösterecek bize
Öyle deme ya torunlar falan görmek ister insan .
Nasıl torun?
Ben mi görmek isteyeceğim,onlar mı beni görmek isteyecek,görmek isteyen görür?
Kırıştığımı mı torunlarım görmek isteyecek.
anlamadım sanırım, :KK53:

Nasıl torun?
Ben mi görmek isteyeceğim,onlar mı beni görmek isteyecek,görmek isteyen görür?
Kırıştığımı mı torunlarım görmek isteyecek.
anlamadım sanırım,
ahahaha hem torunlar nenelerini görmek ister, nenelerde torunları görmek ister , ben isterim en azından sen de iste bence, bidaha mı gelicez Dünya ya ama :KK53:

ahahaha hem torunlar nenelerini görmek ister, nenelerde torunları görmek ister , ben isterim en azından sen de iste bence, bidaha mı gelicez Dünya ya ama :KK53:
Çocuk yapmak istersem,onlar da kendi çocuklarını yaparsa görürürüz be yaa,
Hiç hevesli değilim bu mevzulara ama neyse :KK53:

Çocuk yapmak istersem,onlar da kendi çocuklarını yaparsa görürürüz be yaa,
Hiç hevesli değilim bu mevzulara ama neyse :KK53:
Ben oğlumu doğurduktan sonra bir daha çocuk yapmamaya karar vermiştim içten içe.
Bazen gittiğim ortamlarda genelde 50 60 yaşlarında tek çocuk veya iki çocuk yapmış ablalar neden daha fazla çocuk yapmadık diye hayıflanıyorlardı çok saçma geliyordu bana.
Aslında konuma yazmayı unuttum ama ben de yalnız kalamama durumuda oluştu yakın zamanda, korkmak değil ama yalnız kalmak istememek, normalde ben kahvemi alayım önüme pc koyayım keyfime bakayım diyen biriydim.
İnsanın hisleri gerçekten değişebiliyormuş.
Ciddileştim biraz ama büyükleri dinlemek lazım galiba biraz, o yüzden ucundan azıcık heves etmeye çalış yine sen :KK50:

Ben oğlumu doğurduktan sonra bir daha çocuk yapmamaya karar vermiştim içten içe.
Bazen gittiğim ortamlarda genelde 50 60 yaşlarında tek çocuk veya iki çocuk yapmış ablalar neden daha fazla çocuk yapmadık diye hayıflanıyorlardı çok saçma geliyordu bana.
Aslında konuma yazmayı unuttum ama ben de yalnız kalamama durumuda oluştu yakın zamanda, korkmak değil ama yalnız kalmak istememek, normalde ben kahvemi alayım önüme pc koyayım keyfime bakayım diyen biriydim.
İnsanın hisleri gerçekten değişebiliyormuş.
Ciddileştim biraz ama büyükleri dinlemek lazım galiba biraz, o yüzden ucundan azıcık heves etmeye çalış yine sen :KK50:
86'ya şurada 51 yıl var,bakarız :D
Haklısın,zamanla huy ya da fikirler değişebiliyor,nasip kısmet,
Allah verirse ,yok almayayım Rabbim sağol demem :D
Vermezse de hiiiiç üzüleceğimi sanmıyorum,o da şimdilik tabi ki :)
:KK50:

Aa 30 yas sendromu da neyin nesiymis nen 36 yasimdayim hic ye oyle sendrom yasamadim hatta ikinci cocugumu 30 dan sonra dogurdum simdi de dogurasim varda çocuk isi zor is ama su an 30 yasimda olsam 3. yude dogururdum ayrica kizlar hayay 30 dan sonra basliyor her yasin bi guzelligi var bana göre yasa takilmayin hayatinizi yasayin

Back
X