Premature Bebekler 30 haftalık doğan bebğim küvözde dua istiyorum...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Allah tez zamanda minik yavrunu kucağına alabilmek nasip etsin, dualarımız seninle...

desteğiniz için sağolun ilk bebeğimi 26 haftalık dünyaya getirdim 3 gün yaşayabildi o yüzden çok korkuyorum Rabbim aynı acıyı yaşatmasın bu sefer daha umutluyum dualarınızla ayaktayım burası benim için terapi gibi...

canım geçmiş olsun en kısa zamanda sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın inşalalh bende bebişimi 30 haftalık dünyaya getirdim 43 gün sonra taburcu oldu yavrum 19 gün solunum cihazında kaldı sabırlı olmaya çalış onun için süt çok önemli zor olsada stres yapmamaya çalış sütün kesilmemesi için benim malesef üzüntü ve stresten sütüm gitti

bugün yine bebişimi görmeye gittim. solunum cihazını ağzından çıkarıp burnuna takmışlar bu bir gelişme mi bilemiyorum bu konuda bi fikri olan var mı?

bugün yine bebişimi görmeye gittim. solunum cihazını ağzından çıkarıp burnuna takmışlar bu bir gelişme mi bilemiyorum bu konuda bi fikri olan var mı?
evet canım bu bir gelişme burnundan nazal sonda ile solunum desteği veriyorlar daha sonra onu çıkartıp başına tas geçirip vericekelr sonra küvezin içine oksijen vericekler ama bazen hepsi tamamlayıp tekrar cihaza bağlandıklarıda oluyor beninm bebişim olmuştu tekrar cihaza bağlanmıştı ama zamanla hepsi düzene giriyor istanbuldasın hangi hastanede bebişin

canım Allah bebişini en kısa zamanda kolllarına almayı nasip etsin.tüm dularımız senin ve bebişinle...

gerçekten çok zor bir durum dualarım senin ve minik meleğinle birlikte .... inanıyorum ki herşey yoluna girecek kalbini ferah tut

canım burnuna nasal sonda almaları çok güzel bir gelişme sonra huda alacaklar endişe etme

çok güzel haberler veriyosun bizlere:)inş yakın zamanda bebeyim evimizde diye haber verirsin

Canım Allah tez zamanda bebeğinizi sağlıkla kavuştursun inşallah size, Rabbim yardımcınız olsun.

yarabbim insallah oglunu sana bagislar gelisimi güzel olur...
sana cok dua ediyorum allah yardimcin olsun, sende bol bol yasini serifi oku,
allahim sen yardim et

bugün doktoruyla görüştük solunum cihazını çıkarıp o cam fanus gibi hud denilen şeyi koymuşlar.. genel sağlık durumu iyi dedi ama bir de cerrahi müdahale gerektirmeyen ufak bi beyin kanaması var takip ediyoruz dedi anlayamadım hem iyi hem beyin kanaması nasıl oluyor? bu stres beni öldürüyor dualarınızı eksik etmeyin...

Canım huda alındıysa solunumu iyiye gidiyor demektir. Erken doğan bebeklerde ilk 10 gün içinde beyin kanaması olabiliyor canım. Ama önemli olan bu kanamanın derecesi inşallah çok önemli birşey değildir. Allah'ım sağlıkla kavuştursun kuzucuğunu sana.

amin canım Allah razı olsun ama gitgide dayanma gücümü kaybediyorum... insanlara cevap vermekten sıkıldım artık bebek nasıl diyorlar ben de bilemiyorum ki bebeğim nasıl çok zor bu süreçte ayakta kalabilmek çok üzülüyorum ama elimden de hiçbişey gelmiyor :KK43:(

Canım seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de 52 gün küvezdeki bebeğimi bekledim. Şu an loğusasın kadınların loğusalık döneminde duygu durumları çok değişik olur bir de üstüne bebeğinin küvezde oluşu eklenince dünya başına yıkılıyormuş gibi hissedersin bazen. B unları yaşayan bir olarak sana şunları söyleyebilirim.
Herşeyden önce bebeğinin iyi olacağına inan, çevredekilere kulaklarını tıka mümkünse çok yakın aile bireylerin dışında kimseyle görüşme, bebeğinle ilgili biri birşey sorduğunda inşallah iyi olacak deyip geç.
Bu dönemde internetten erken doğan bebeklerle ilgili herşeyi araştır, öğren. Bebeğinin eve geldiğinde neleri eksikse onları tamamlamaya çalış. Bol bol süt sağ mümkün olduğunca strese girmemeye çalış. Bebeğini yakından görmene ya da dokunmana izin veriyorlarsa bol bol konuş, sev seni mutlaka hissedecek ve hayata daha fazla tutunacaktır. Bütün bunların içinde en önemlisi yoğun stres altına girdiğinde hep bebeğim çok iyi olacak ve sağlıkla büyüyecek diye düşün. Evde onu koşarken yaramazlık yaparken hayal et. Senin ve bebeğin adına herşey inşallah çok daha iyi olacak.

stres olma canım..olmumlu düşün...
bebeğine mümkün olduğunca dokun ve konuş...
bol bol süt sağ..
herşey iyi olacak canım....

iyi ki varsınız sizin yazdıklarınızla umutlanıyorum ... inş bebeğimi sağlıkla kucağıma aldığım gün bu çektiklerimin hepsini unuturum çünkü gerçekten kendimi hiç iyi hissetmiyorum..
Sağolun çok sağolun Allah yavrularımızı bize bağışlasın

canım stres yapmamaya çalış benim bebişimde beyin kanaması geçridi ikinci evrede druna sorarmısın kaçıncı evrede diye zamanla geriliyo çok ileri düzeyde değil ise önemli olan havale geçirmemesi kalıcı hasar yaratmaması için benim kızımda hipertansiyon oluştu hiç bir şekilde kangaz oranlarını tansiyonu düşüremiyorlardı kanamada ilerliyordu yarabbim daha sonra kapılarını sonuna kadar bize açtı burdaki arkadaşların duaları ve sevdikleirmizin duaları ile nitrik oksit tedavisi uygulandı kanamada tansiyonda durdu şükrür 43 sonra taburcu oldu huda alınması çok iyi toparlmaya başlamış süt verebiliyorlarmı biberonlamı alıyor mide sondası ilemi rop muaynesi ne zaman olucak ?

ayrıca mümkün olduğunca stres yapmamaya çalış çevrende pramatüre annesi yok ise için seni anlayan insanlar çok az olur kulaklarıı tıka bol bol sütütünü sağ ve fırsat buldukça mehtapın dediği gibi araştırma yap erken doğanlarla ilgili ve buradan bağını kopartma insan anlatınca anlayan isnanlara rahatlıyor ben burdaki arkadaşlar sayesinde 43 ü atlattım ama genede strest ve üzüntü sütümü bitirdi ne kadar sağsamda yavruma süt veremedim amam ile büyüyecek sağlıkğı yerinde olsunda allah hepimizin yardımcı olsun yavrunu sana bağışlasın tüm meleklerimizi korusun

X