• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık 30. Hafta ve 12 ml olan serviks

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

minel Serra annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2022
68
24
3
34
Arkadaşlar herkese merhaba, öncesinde servikal yetmezlik nedeni ile iki kaybım var 21. Haftada hamileliğin başında 28 ml ölçüm ile 15. Haftada serklaj atıldı ve 30. Haftamda randevuma on gün kalmış olmasına rağmen tedbir amaçlı bir poliklinikte kontrole gittiğimde dikişin durduğunu ama iç kısmın komple açıldığını 12 ml .(1.2 cm) lik bir mesafe kalıp bebeğin sadece dikişin tuttuğunu söyledi. Durumu acil olarak doktoruma attığımda durumu doğruladı ve o gün bana yatış verdi iki ciğer geliştirici ve kanama olmaması için bir iğne daha yapıp bir gün boyunca ilaç tedavisi uygulandı nst de sancı çıkmadığı dan diğer gün 1 kasımda çıktım.27. hafta kadar pruloton iğne olmuştum her gün iki bazen üc progestan kullanmıştım.Şuan vitaminler +günde iki progestan +kasılmaları önlemek için günlük dört tane 6 saatte bir olacak şekilde nidicard diye bir ilaç kullaniyorum.İlac saatine bir saat yarım saat kala karnım zaten sertleşmeye başlıyor.Böyle bir durum yaşayanlar nasıl bir yol izlediniz süreç nasıl ilerledi bilgi verebilir misiniz ? Teşekkür ederim Rabbim hepimizin şifasını versin 🤲🌺

Benimde erken doğum riskim vardı evet ilaç saatine yakın sertleşme oluyordu serklaj engelliyor tamamen diye biliyordum doğumu
Evet benimde öyle oluyor yarım saat kır beş dk kala sertleşme oluyor 28 ile atıldı serklaj ama şuan 12 ye düştü dikiş tutuyor sadece içerdeki pay açıldı kasılma oldukça içerdeki bitişik kısım açılmış.Kasılmalar engellenmeye çalışılıyor ciğer gelistirici filan yapıldı bir hafta önce yarın kontrol var Allah büyük inşallah iyi şeyler duyarım 🤲

Eklentiler

• Screenshot_2022-10-31-17-50-17-38_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.webp
    Screenshot_2022-10-31-17-50-17-38_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 89
İnşallah ne dedi doktorunuz ciğer geliştiriciçok faydalı oluyor bende 24. Hatadan sonra yapıldı
Bu sabah onda randevum bakalım ne diyecek kabız olmamam da lazım ama hareket etmediğim için sürekli de kabızlık halı var 🥺 bazı meyveleri yiyince ancak çıkabiliyorum onunla ilgili de bir şey isteyeceğim bir toz vermişti ama işe yaramadı o ben de inşallah işe yarar Allahın izni ile çünkü çıkamayınca belimde baskı oluyor karnım bile sertleşiyor yani o sıkıntı ile senin neden o haftada yapıldı

Bu sabah onda randevum bakalım ne diyecek kabız olmamam da lazım ama hareket etmediğim için sürekli de kabızlık halı var 🥺 bazı meyveleri yiyince ancak çıkabiliyorum onunla ilgili de bir şey isteyeceğim bir toz vermişti ama işe yaramadı o ben de inşallah işe yarar Allahın izni ile çünkü çıkamayınca belimde baskı oluyor karnım bile sertleşiyor yani o sıkıntı ile senin neden o haftada yapıldı
Benim hep erken doğum riskim vardı rahim ağzı çok kısaydı sürekli kanamam oluyordu sürekli yattım ama hiç kabız olmadım ben

Back
X