• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 dan sonra yeni üniversite yeni meslek 🤷‍♀️

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
Merhaba 👋

Son bir yıldır gündemimi işgal eden bir mesele ve sanırım biraz gaza yahut ayakları yere basan fikirlere ihtiyacım var.
Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Ama mesleğimi sevmiyorum ve değiştirmek istiyorum.

Yaşım 31. Henüz çocuğum yok.
Üniversite de dahil olmak üzere her zaman çok başarılı ama çok tembel bir öğrenciydim. İlkokulda Hergün arkadaşımı arayıp ödevlerimi almam gerekirdi çünkü öğretmen ödevleri tahtaya yazarken deftere geçirmeye üşenirdim.
Ortaokulda bir defterim vardı her dersin notlarını o deftere alırdım tembellikten. Liseyi sınav haftalarında çalışarak bitirdim.
-he tamam anladık hiç çalışmamana rağmen çok başarılıydın :işsiz:- diyecekler için şimdiden, evet öyleydim:KK53:

Fakat başıma 31 yaşıma geldiğimde dank etti. Bu sene küçük çaplı bir sınav hazırlığı girişimim oldu. Sene boyunca belli aralıklarla sınava hazırlandım. Şu an sınav sırasında çok ekstrem bir olay olmadığı müddetçe ilk otuz bine girebilirim. Ve bu beni mutlu etmesinin aksine üzüyor.
‘e sen çalışsan güzel şeyler yapacakmışsın’ demekten kendimi alamıyorum.

Önümüzdeki yıl düzenli çalışırsam tıp bölümü de dahil olmak üzere çoğu bölümü iyi üniversitelerde okuyabilirim.
Fakat, Türkiye’deki her işi bir yaşa sıkıştırma olayını sevmesem de, 18 de üniversiteye girilir 22-23 gibi mezun olup çalışmaya başlanır. Birkaç yıl para biriktirip 25-26 gibi evlenilir. Birkaç yıl sonra bir çocuk, arayı çok açmadan ikinci çocuk yapılır.. gibi bir sıralamanın dışında çok az insan olduğundan kendimi yalnız hissediyorum.
Sizlerin arasında veya çevrenizde benim gibi 30 undan sonra meslek değiştirip mutlu olan örnekleri benimle paylaşırsanız minnettar olacağım 🌱

Gec hicden her zaman daha iyidir.Insan sevdigi iste basarili olur sizde yeni sayfa acmaya degecegini inaniyorsaniz neden olmasinki?bu arada bende sizin gibiydim hala oyleyim derslerimi adam gibi calissam baya ilerlicem,kitap yuzu acmadigim halde basariliyken calissam cok iyi dereceler alicam ama cok usengecim bu konuda...

Hiç düşünme harekete geç. 35 yaşında üniversiteyi bitirdim. Azıcık daha bekleseydin çocuklarımla bitireceksin. 35 yaşından sonra motorsiklet ehliyeti aldım motora biniyorum. Oğlum üniversiteye hazırlanıyor. Evde gürültü olmaması laZım saz kursuna gitcmem...

Yaşım 26. Öğretmenim ve insallah yakın zamanda istifa edip hobimle ilgili iş yapmak istiyorum... eğer üniversite okuyabilecek olsam 50 yasinda bile okurdum hele ki tıpsa...sayısalım iyi olaydı asla beklemezdim. Gözüm kapalı okurdum...

Ben tıp fakültesinde okuyorum az kaldı.
Yaşınız elbette önemli değil! Lakin doktor olmak istemiyor iseniz özellikle; okunmaması gereken bir fakülte. Sadece bunu söyleyebiliyorum. Ben olsam ikinci üniversite tamamen zevkine okuyacağım için sanat tarihi okurdum ,
Size başarılar diliyorum. Bu güzel ruhunuzu hic kaybetmeyin

cocuklarim olduktan sonra yapmam gereken meslegin kesinlikle cocuklarla ilgili olmasi gerektigini ogrendim. insan kaynaklari uzmaniydim(hem de devlette), ikinci gebeligimle meslegimi biraktim, cocuklarima bakiyorum. seneye ikinci universite acik ogretim olarak cocuk gelisimi bolumune baslayacagim dgs dusunuyorum. 33 yasindayim. yapabilir miyim bilmiyorum ama deneyecegim. en azindan deneyin. ne kaybedersiniz? tip cok zor bir bolum. basariliyim diye okunabilecek bir bolum degil. emek zevk ve en onemlisi bence ahlak ve hosgoru gerektiriyor. kendinizde bunlar varsa basari haricinde yapabilirsiniz.

2 ay sonra 32 olacağım. 2 üni mezunuyum, 5yıl dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım ama bunu bende istiyorum. Ama ben yapamıyorum, okumaya sabrım ruhum yok artık. Evliyim, 13 aylık bebeğim var, bırakamamda. Eğer senin yerinde olsam bir dakika düşünmem, kesinlikle ama kesinlikle okurum. Şöyle düşün 62 yaşında emeklisin. 32 yıl daha bu sevmediğin mesleği yapabilecek misin? Yoksa 4 yıl sonra 35 gibi henüz erken bir yaşta istediğin bir şeye başlamak mı daha güzel. Çocuk elbette genç yaşta daha iyi, hem sağlık hem sabır açısından ama benim kuzenim 36,39 ve 43 yaşında doğum yaptı, maşallah 3üde sağlam. Asla olmaz değil yani. Ayrıca önce mutlu insan sonra mutlu anne olunur. Hayallerinin peşinden git balım, sen huzurlu olunca herşey kendiliğinden hallolur zaten.

Benimkisi meslek degistirme degil de egitimine devam etme oldu. Universiteyi bitirdim. Yuksek lisans yaptim. Doktora icin yurt disina gidecekken asik olup evlendim, herseyi onun icin bir kenara biraktim. Ise girdim mutlu olamadim. 33 yasinda ogluma hamileyken hem calisip hem doktora yaptim ve de oglumu dogurup ona baktim. Doktora bitti. Boosandik Baska bir sehirde kadro buldum. Oglumu alip yeni bir duzen kurdum. Sevdigim isi yapiyorum. Cok mutluyum.

Ben tıp fakültesinde okuyorum az kaldı.
Yaşınız elbette önemli değil! Lakin doktor olmak istemiyor iseniz özellikle; okunmaması gereken bir fakülte. Sadece bunu söyleyebiliyorum. Ben olsam ikinci üniversite tamamen zevkine okuyacağım için sanat tarihi okurdum ,
Size başarılar diliyorum. Bu güzel ruhunuzu hic kaybetmeyin

evet hastanede çalışırken muhtemelen istemeden doktor olan kişilerle karşılaştığım zamanlarda anlıyorum ne demek istediğinizi 👎 fakat zevk için okumam gerekse sallıyorum felsefe okurdum ama bir de gerçekler var. Meslek değiştirmek isterken memuriyetten istifa edip bir felsefe mezunu olarak iş ararsam 36 yaşında yeni mezun bir felsefeci olarak sadece ruhi tatmin yaşayacağımı da biliyorum. Türkiye mutlu olduğun mesleği yap ülkesi değil. Ben şu an keyfi bir bölüm okusam genetik mühendisliği okurdum. Sonra? Amerika’ya gitmezsen genetiğin sadece kağıt üzerinde kaldığı bir ülkede yitip giderim. Keşke ülkemiz böyle bir ülke olmasaydı ve hepimiz arzu ettiğimiz hayatı yaşasaydık. Dertlendim o_O

Kardesim capa dis hekimligi mezunu. Mezuniyetinde onlarla birlikte baslayip onlarla birlikte mezun olan belki de 55-60 yaslarinda bir beyefendi de vardi. Cok takdir etmistim. Icinde kalmis, okumus ve basariyla bitirmis. Darisi sizin basiniza.

Avukat arkadaşımın sınıf arkadaşları da hep böyleydi ama bence 60 yaşında emekli olmuş ve eski işinde başarıyı yakalamış birinin bu yaptığı hobidir. Ve alkışların ve takdirlerin hepsi o amca ve teyzelere gitsin. Ama ben meslek değiştirmek istiyorum. Fakat çok zorlanır mıyım diye düşünürken kendilerini görünce de işin bu kısmının motivasyonu konusunda onlardan feyz alıyorum evet.

2 ay sonra 32 olacağım. 2 üni mezunuyum, 5yıl dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım ama bunu bende istiyorum. Ama ben yapamıyorum, okumaya sabrım ruhum yok artık. Evliyim, 13 aylık bebeğim var, bırakamamda. Eğer senin yerinde olsam bir dakika düşünmem, kesinlikle ama kesinlikle okurum. Şöyle düşün 62 yaşında emeklisin. 32 yıl daha bu sevmediğin mesleği yapabilecek misin? Yoksa 4 yıl sonra 35 gibi henüz erken bir yaşta istediğin bir şeye başlamak mı daha güzel. Çocuk elbette genç yaşta daha iyi, hem sağlık hem sabır açısından ama benim kuzenim 36,39 ve 43 yaşında doğum yaptı, maşallah 3üde sağlam. Asla olmaz değil yani. Ayrıca önce mutlu insan sonra mutlu anne olunur. Hayallerinin peşinden git balım, sen huzurlu olunca herşey kendiliğinden hallolur zaten.

Aynen öyle. Bakıyorum beraber çalıştığım 50 yaşındaki arkadaş da şikayet ediyor. E bende yirmi yıl sonra şikayet edeceğim. Ben çocuğu ertelemeyi düşünmüyorum. Yani sınavı kazandıktan sonra okulla beraber büyütmek istiyorum. Umarım ve dilerim. :dua:

Ama doktorlukta sırf iş için yapilacak bir meslek degil .
Insanlarla ugrasmak tahmin ettiğinizden 1000 kat filan yorucu oluyor .
Şunu denemenizi öneririm . Devlette çalışan doktor veya hemşire arkadaşınız varsa 3 5 saat yanlarında kalıp gözlemleyin.
Daha sonra karar verin bu bölüme.
Sevmeden gelen insanlardan ziyade aşık olan insanların bile nasıl zorlandığını gördugum için söylüyorum. Turkiyede korkunç bir doktor açığı var . Bu da günde en az 100 hasta bakımı demek. Acillerde gece de 300 e çıkıyor .
Ve zamanla halkın kabalığı da artıyor . Maaşları iyidir buna bir şey demiyorum gayet tatmin edici , lakin deneyimlemeden bence yazmayın .
Ekstra olarak bu kadar dertli bakmayın olaya tam 3 tane tıp bırakıp felsefe okuyan insan tanıyorum hepsi çok mutlu.
Ülkemizin insanı mutsuz olduğu için yapabileceklerine hep sınır koyuyor . Bu şekilde bir realizm sizi sadece geriye çeker . Genetik muhteşem bir alan . Öğrenci iken iyi dil öğrenir çalışırsanız her yerde iş bulursunuz (yurtdışı) ve muhtesemm bir deneyim olabilir .. büyük düşünün <3
Ülkedeki herşey hayal kurmamızı engelliyor zaten bizi geride tutanda bu.

Bence tıp bu ülkede ileri yaşta okunacak en iyi bölüm şu anda. E bi sürü ihtisas alanı var sana uygun bi dal muhakkak ki bulursun. Hobi olarak değil iş bulacağın alanda okuman lazım 30dan sonra. Doktorluk da gerek sağlık bakanlığı gerek özelde yapılabilecek yaşa takılmayan nadir mesleklerden

Merhaba 👋

Son bir yıldır gündemimi işgal eden bir mesele ve sanırım biraz gaza yahut ayakları yere basan fikirlere ihtiyacım var.
Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Ama mesleğimi sevmiyorum ve değiştirmek istiyorum.

Yaşım 31. Henüz çocuğum yok.
Üniversite de dahil olmak üzere her zaman çok başarılı ama çok tembel bir öğrenciydim. İlkokulda Hergün arkadaşımı arayıp ödevlerimi almam gerekirdi çünkü öğretmen ödevleri tahtaya yazarken deftere geçirmeye üşenirdim.
Ortaokulda bir defterim vardı her dersin notlarını o deftere alırdım tembellikten. Liseyi sınav haftalarında çalışarak bitirdim.
-he tamam anladık hiç çalışmamana rağmen çok başarılıydın :işsiz:- diyecekler için şimdiden, evet öyleydim:KK53:

Fakat başıma 31 yaşıma geldiğimde dank etti. Bu sene küçük çaplı bir sınav hazırlığı girişimim oldu. Sene boyunca belli aralıklarla sınava hazırlandım. Şu an sınav sırasında çok ekstrem bir olay olmadığı müddetçe ilk otuz bine girebilirim. Ve bu beni mutlu etmesinin aksine üzüyor.
‘e sen çalışsan güzel şeyler yapacakmışsın’ demekten kendimi alamıyorum.

Önümüzdeki yıl düzenli çalışırsam tıp bölümü de dahil olmak üzere çoğu bölümü iyi üniversitelerde okuyabilirim.
Fakat, Türkiye’deki her işi bir yaşa sıkıştırma olayını sevmesem de, 18 de üniversiteye girilir 22-23 gibi mezun olup çalışmaya başlanır. Birkaç yıl para biriktirip 25-26 gibi evlenilir. Birkaç yıl sonra bir çocuk, arayı çok açmadan ikinci çocuk yapılır.. gibi bir sıralamanın dışında çok az insan olduğundan kendimi yalnız hissediyorum.
Sizlerin arasında veya çevrenizde benim gibi 30 undan sonra meslek değiştirip mutlu olan örnekleri benimle paylaşırsanız minnettar olacağım 🌱
Merhaba, kesinlikle yalnız değilsiniz, ben 35’ten sonra meslek değiştirmeyi planlıyorum başarabilirsem😊 Bence daha 17-18 yalında yaptığımız tercihlerin sonuçlarını ömür boyu yaşamak zorunda olmamız bile adaletsiz, inşallah her şey gönlünüzce olur.

Pek ayakları yere basan biri değilimdir, henüz 30 da olmadım ama toplumdaki ideal insan profilinden uzak bir insan olarak bir şeyler anlatabilirim sanırım.
Hep utangaç bir insandım, kendimi bildim bileli. Ailem dışında hiç kimseyle konuşmazdım, dilsiz olup olmadığımı sorgulardı insanlar hatta. Okulda da böyleydim, bu yüzden okul bana cehennem gibi gelirdi, bulabildiğim her fırsatta kaçtım. Liseyi bitirince de okumak istemediğime karar verip okulu bıraktım. Bir süre çalıştım, yaşıtlarımın mezun olduğu dönemde ben okumaya yeni karar vermiştim. Şimdi 26 yaşındayım, başka bir meslek edinmek istiyorum sizin gibi. 26 yaşındaki bir eczacı arkadaşım, başka bir ülkede üniversite okumak için deliler gibi o ülkenin dilini öğrenmeye çabalıyor. En iyi ihtimalle 28 yaşında başlayabilecek üniversiteye. Başka bir arkadaşım ailesel sebeplerden dolayı liseyi bırakmıştı, garson olarak çalışıyordu. Liseyi açıktan bitirip 27sinden sonra tekrar okumaya başladı. 30larında programcılık eğitimi almaya başlayan birkaç kişi tanıyorum. 50lerinde bir arkadaşım tıp fakültesine başladı geçtiğimiz yıl, her zaman doktor olmak istemiş ama hayat onu hiç istemediği yerlere sürüklemiş. Aklıma ilk gelen örnekler bunlar. Biraz düzensiz yazmış olabilirim, genel olarak düşüncelerim dağınıktır; ana fikri anladınız sanıyorum.

Back