- Emoji Skoru
- 446
- Puanlar
- 23
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aslında diğer ülkelerde geç yaşlarda birçok meslek grubundan öğrenciler görmek mümkün. Ben yurtdışına hiç çıkmadım ama orada yaşayan iki arkadaşım vesilesiyle öğrenmiş ve şaşırmıştım.Yoooo, Tip okuduğu sürece çalışmanın asla yaşı yok.
Eğer yani sıra 2 satır almanca öğrenirse ben konusahibine almanyada iş bulurum :) gecende doktora gitdim, yaninda 52 yaşında suriyeli doktor son stajini yapiyordu.
Almanyada resmen doktor kıtlığı var, 2 hafta icinde Mavi vize cikiyor doktorlara.
Psikolojiyi de düşündüm ama hepsinin çıkmazı var. Şu an yüksek lisans yapan psikolog arkadaşımın birkaç saatlik kurs için ödediği miktarları duyunca şok oldum otuz saatlik eğitime 20 bin.Oy onun halı çok daha acı sanki ya Yerinde olmak istemezdim ...
Evet gerçekten öyle valla kimyayı o kadar isteyerek yazdım vs okudum ki ama mezun olunca tokat gibi çarptı yüzüme kimyager ilanı görüyodum arıyorum biz lise kimya mezunu alcaz diyo la kimyager mi onun adı valla şuan 18 yaşına donsem kimya okumazdim sanırım mantıklı düşününce ...
Psikoloji düşünür müsünüz acaba ? Akademik kariyer içinde ,araştırma vs içinde cok gelişime açık bir bölüm .Kardeşim psikolog ,araştırma görevlisi oype değişik araştırma konuları var ki benim bile ilgimi çekiyor
Aslında diğer ülkelerde geç yaşlarda birçok meslek grubundan öğrenciler görmek mümkün. Ben yurtdışına hiç çıkmadım ama orada yaşayan iki arkadaşım vesilesiyle öğrenmiş ve şaşırmıştım.
Fakat bize göre refah seviyeleri çok yüksek. Artık işin şov kısmındalar bizse hayatta kalmaya çalışıyoruz. O yüzden bu soru bir İngiliz’e çok komik gelebilir ama ben de farkındayım Türkiye parmağını şıklatınca üniversite okuyup meslek değiştirilecek ülke değil. Beni yoran kısımlarından biri de bu.
O nasıl bir kursmus yaw kardesimin alanı farklı olduğu için belki duymamisimdir ondan .Başka alanları da var psikolojinin ama tabi klinik açmak veya hastanede çalışmak için yüksek lisans gerekiyor .Ve dediğiniz gibi İngilizce ...Ama İngilizceyi cozebilirsiniz illaki kurs vs desteğiyle ..Tabi okuması ağır bir bölümdü .Kardeşimin tek bir sınav için 13 kitabı okuyup bitirdiğini hatırlıyorum ..Psikolojiyi de düşündüm ama hepsinin çıkmazı var. Şu an yüksek lisans yapan psikolog arkadaşımın birkaç saatlik kurs için ödediği miktarları duyunca şok oldum otuz saatlik eğitime 20 bin.
Bir de yüksek lisans yapmam ve klinik psikolog olmam gerek. Bu da rahat iki yılımı alır. Ve İngilizce iyi düzeyde şart.
Bilemiyorum Altan
Evet o yüzden 80 yaşındaki Almanlar seke seke İstanbul’u arşınlarken ben az soluklanayım deyip duruyorum :) hayatı bir bölmeye sıkıştırma gibi bir zorunluluk duymuyorlar. Bakın ben 60 dan sonra o yaşları görürsem tespihimi alıp kendime bir koltuk bulur otururumTabiki, TRde aşırı büyük genc bir kitle mevcut. Almanyada işverenin öyle bir lüxü yok. 50 yaş bizim icin genc burda :)
Tabi bide okuldan ve uniden mezun olma yaşıda TRden yüksek olduğu icin ilk işe giriş yaşı 28-30 civarında oluyor.
Ben bazen burda okuyorum, 22 yaşında uni mezunu diye... şaşırıyorum, ben 22 yaşında Uni 1. Sinifta okuyordum :)
Benim annem bile 36 yaşında yeni meslek edinmişti. Diğer arkadaşım 34 yaşında ve TIP 4. Sinifta. TRde durum farkli tabiki... genc nesil bizim gibi 30lu yaşlardaki çalışanı ezip geciyor- daha az paraya daha cok çalışıyorlar
Arkadaş aksine çok rahat okumuş mezun olmuştu hem de İstanbul psikolojiden. Demek üniversiteler aradı fark bariz olabiliyor. Evet başka bir arkadaşım adliye psikoloğuyla arkadaş. Görüşme başına 250 tl devlet ödemesi alıyormuş psikolog danışan sıkıntısı da yok. Herkes psikolojik hasta bu ülkede. Hergün en az beş kişiyle bile görüşse Allah bereket versin ne diyek :)O nasıl bir kursmus yaw kardesimin alanı farklı olduğu için belki duymamisimdir ondan .Başka alanları da var psikolojinin ama tabi klinik açmak veya hastanede çalışmak için yüksek lisans gerekiyor .Ve dediğiniz gibi İngilizce ...Ama İngilizceyi cozebilirsiniz illaki kurs vs desteğiyle ..Tabi okuması ağır bir bölümdü .Kardeşimin tek bir sınav için 13 kitabı okuyup bitirdiğini hatırlıyorum ..
Birçok kurumda iş imkanı oluyor
Evet avukatlık çok revaçta bizim hastanede de. Avukatların içler acısı halini bizzat yakın arkadaşlarımda görüyorum. I ıh çekilecek çile değil. Dayın varsa başka tabi. Veya bir partide uzun zamandır görev alıyorsan. Veya epey yırtıksan. Hiçbiri değilim. Aç kalırım ben :)Benim düşündüklerimi tercüme etmişsiniz. Bizim iş yerinde var önce adalet yüksek okulu okuyup. Sonda DGS ile hukuk kazanıp okuyanlar. Avukatlık belgesini alan çok oldu.
Örnek olarak verdim size. Siz de bu şekilde başka bölümde okuyabilirsiniz diyeEvet avukatlık çok revaçta bizim hastanede de. Avukatların içler acısı halini bizzat yakın arkadaşlarımda görüyorum. I ıh çekilecek çile değil. Dayın varsa başka tabi. Veya bir partide uzun zamandır görev alıyorsan. Veya epey yırtıksan. Hiçbiri değilim. Aç kalırım ben :)
Eğer çalışmayı sevmiyorsanız tıp fakültesinin size göre bir üniversite olmadığını söyleyebilirim. Maalesef gece gündüz çalışman gereken zamanlar olacak. Yaşınız hala genç hala üniversite okumak için geç değil ama kişiliğinize uygun bir bölümde okumanızı öneririm.
Aynen aynen ...Kardeşim dereceyle mezun oldu okuldan .O halinden memnundu ama ezber özürlü olarak ben o kalın kitapları görünce darlaniyodumArkadaş aksine çok rahat okumuş mezun olmuştu hem de İstanbul psikolojiden. Demek üniversiteler aradı fark bariz olabiliyor. Evet başka bir arkadaşım adliye psikoloğuyla arkadaş. Görüşme başına 250 tl devlet ödemesi alıyormuş psikolog danışan sıkıntısı da yok. Herkes psikolojik hasta bu ülkede. Hergün en az beş kişiyle bile görüşse Allah bereket versin ne diyek :)
Baaayyiiilldimmm bu azime ❤❤Benimkisi meslek degistirme degil de egitimine devam etme oldu. Universiteyi bitirdim. Yuksek lisans yaptim. Doktora icin yurt disina gidecekken asik olup evlendim, herseyi onun icin bir kenara biraktim. Ise girdim mutlu olamadim. 33 yasinda ogluma hamileyken hem calisip hem doktora yaptim ve de oglumu dogurup ona baktim. Doktora bitti. Boosandik Baska bir sehirde kadro buldum. Oglumu alip yeni bir duzen kurdum. Sevdigim isi yapiyorum. Cok mutluyum.
Evet o yorumun ekran görüntüsünü aldım kısa çaplı bir şok yaşadım çünküBaaayyiiilldimmm bu azime ❤❤