30 aylık kızım, kpss ve kreş

Selam
Benimde 17 aylık kızım var bende kpss için dershaneye kursa başladım bu hafta. Dersleri çalışmayı disiplini öylesine özlemişim ki. Hafta sonu derslerim sabah hep. Kızımla eşim ilgileniyor. Bu noktada ben şanslıyım sanırım. Hem sadece hafta sonu dersleri hemde eşimin hafta sonu boş olması bulunmaz nimet oldu. Kreş konusunda benim yüzeysel bilgilerim size yardımcı olmaz sanırım. Ama şöyle bir kararım var benim. Mesleğime başlamam için benim 87 üzeri puan almam gerekiyor. Elimden geleni yapacağım ama olmazsa eğer hiçbiryere giremesem de kızımı yarım gün de olsa kreşe vereceğim 2.5 yaş civarında. Benimde kızım çok cana yakın girişken sosyal bir çocuk. Bu onun gelişimi için iyi yönde olacak inşallah. Çünkü artık mahalle kültürü yok, gücenilecek bir sokakta yok. Allah çabalarımızın karşılığını hayırlı yönde versin inşallah. Sizi gönülden destekliyorum ♡♡

Yok yok abiler izin vermedi falan diyormus ya oglunuz. Öğretmen buna ne diyordu

Teşekkür ederim çok sağolun :) umarım siz de ilk girisinizde istediğiniz puanı alıp atanırsınız :)

ben iki yasinda verdim. hic pisman olmadim şükür. o kadar fark etti ki. simdi 3,5 yasinda yemesi oynamasi acayip fark etti. ingikizcesi bile baya ilerledi

bizim de bir ara abiler ile ilgili bana x sen yapamazsın dedi vs diyordu ama yaptım o da şaşırdı

sonra 3 yaşındaki çocuk ilkokul 4 e giden komşu çocuğuna X şunu şöyle yap diye oyunda tarif vermeye başladı

büyüklerden çekinmiyorlar küçüklere özenli davranıyorlar

evde tek çocuk olarak büyüdükleri için ben karışık yaştan memnunum

mesela bu yaz yarı yaşındaki komşu çocuğunu da diğer çocukları yönlendirip kendi oyunlarına dahil etti

onu da aldı ve o küçük ona göre oynayalım diye koordinasyon sağladı

Her mahallede olan ve çocuğu 6 yaşından önce okula vermeyi ya da annenin cocugu bırakarak çalışmasını vahşet sayan o herseyi bilen bazı hanimlarimiz sayesinde kafam karışmıştı ama olumlu yorumlarınız sayesinde mutmain oldum.

Yok yok abiler izmedi falan diyormus ya oglunuz. Öğretmen buna ne diyordu

Direk onu sormadım. Sadece kendinden büyüklerle uyum sağlayamadı galiba, evde biraz durgun dedim.
Ya dediğim gibi ben biraz farklı düşünürum, Adem Güneş fanıyım. Adem hocaya hep sorar ve mantıklı cvplar bulurum. Bana göre ilk eğitim aileden gelmeli. Kreş ortamı ister istermez kurallı oluyor ve çocukların ileriki hayatlarina etki ediyor. O sebeple anne yada kv olsa dedim.

Ben de kızım daha yaşına girmeden kpss çalışmaya başlamıştım hiç de olmamıştı:)son üç ay kala annemlere gidip adamakıllı öçalışmıştım eşimle ayrı kalmıştık ama değdi doğrusu fedakârlık olmadan olmuyo bazı şeyler. Kızımı da tam 2.5 yaşında yarım gün kreşe verdim çok yararlı gerçekten

ama ben sizin daha önceki konularınızı hatırlıyorum

biz kreşe ver dediğimizde karşı diniz sanki

ben mi yanlış hatırlıyorum

yanımda kursa götürüyorum, hocanın yardımcısı konumundayım zaten yazmıştınız gibi kalmış aklımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…