• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yıllık ilişkimi kaçınılmaz sondan kurtaramıyorum

Siz degil iliski yorulmus. Biraz ara verin ve bu arada asla gorusmeyin yazismayin. O surecte ya degerlerinizi anlar daha sıkı tutunursunuz ya da bitmisse biter.

Merhaba herkese. :)
Gerçek dertlerin yanında belki dert değildir ama üzülüyorum ve çok bunalıyorum. Bunun için özür dilerim şimdiden. Benim 3 yıldır süren bir ilişkim var. Karşılıklı hatalarımız oldu, benimkiler biraz daha büyük hatalar. (büyük, kırıcı kavgalar çıkarmak)
Birbirimize olan sadakatimiz konusunda doğruluktan şaşmadığımız için üstesinden gelebildik çoğu şeyin. Uzun zamandırda iyiyiz aslında fakat ben çok yoruldum. Hatalarımdan ders çıkardım, değiştim ve bir sevgili nasıl olması gerekiyorsa öyle oldum. Bu aylardır bu şekilde. Benim iyiye, ilişkimin ise garip bir şekilde kötüye gittiğinin çevremdekilerde farkında.
Sevgilime göre ise, ben hariç her şey dört dörtlük.
Kısacası iyi yaptığım hiç bir şeyden, iyi sonuç almıyorum. Yaptığım iyi şeyleri görmüyor. Ufak tefek olumsuz bir şeyim ise dağlar kadar büyüyebiliyor.
Takdir görmek bir kenara dursun ufacık bir teşekkür bile duymadım kendisinden herhangi bir şey için. Sorun değil etmesin ama en azından karşılığında nankörlük görmek istemiyorum. Birebir iletişimde sadece canı istediği zaman sevgisini gösteriyor hatta boğuyor. Fakat genel olarak vurdumduymaz bir tavıra bürünüyor. Bir dengesizlik olduğu bariz. Özellikle bir problem yaşadığımızda kendisini uyarmaya yeltenirsem dahada gamsızlaşıyor. Bende bunu anlamıyorum. Kötü giden bir şeyler olduğunda hep susup hep alttan alamamki.

Mesela bugün oyun oynuyordu ve benimle konuşur musun dedim. Biraz sohbet etmekti istediğim şey. Oyunum bitsin konuşuruz dedi, bekledim. Yarım saat cevap gelmeyince, saçımla uğraşmaya gidiyorum oyununun biteceği yok dedim. 5 dakika sonra, bitti işte neyin tribini yapıyorsun şeklinde bir cevap aldım. Ve içimde biriktirdiğim ne varsa saygılı bir biçimde döktüm. Artık yaptığım iyi şeyleri yapmayacağımı, yapmaktan değil görmemesinden yorulduğumu söyledim. Yapınca görmüyorsa yapmadığım için göremesin hiç değilse gam yemem. Verdiği yanıtlarda en çok kafama takılan şey pişkince kendin bilirsin seçimlerinde nasıl özgürsen, sonuçlarını yaşadığın zaman bu ne diye sorma dedi. Bu rahatlığının sebebi elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünmesiymiş. Ne yaparsan kendine yaparsın gibi bir şeyde söyledi ve bunuda tehditkar buldum açıkçası.

Okul, ders, sınav gibi şeylerden yoğun bir tempoya sahibiz. Fakat ben ona ayırmam gereken zamanı dengeleyebilirken, o bunu benim talebim olmadığı sürece yapmıyor. Sadece bu değil her konuda talepkar birine dönüştüm ve bundanda yoruldum. bana verdiği önem ve değer olgularını düzeltene kadar artık iyi olan her şeyi sadece kendim için yapacağımı söyledim ve kendime yapacağım iyi şeylerin faydası olacaksa yine kendime olacağı için tehditlerine karnımın tok olduğunu belli ettim.

Bilmiyorum bunları yaşamak hatta düşünmek anlatmak bile çok çirkin geliyor aslında. Ama buna bir son veremiyorum çünkü gerçekten seviyorum ve bu zamana kadar yapıcı davrandım, artık nötr olma kararı aldım. Sizin yorumlarınızı merak ediyorum...
Şu 5 dk geç cevap verme olayından sonra acaba dedim adam mı haklı dedim ama o sizi değersiz hissettirdikçe sizin tripleriniz ve kavgalarınız artmış sanırım ve bu gayet normal çoğu insan ilişkide ilgi bekler. Karşı taraftan ilgi almak için ya da aldıkça umursamazlaşan insanlara katlanamıyorum sonuçta her şey karşılıklıdır.

Bazı insanlardaki olmazı oldurma çabasını gerçekten anlamıyoruz.Bence ilişkinizin vakti dolmuş uzatmalar kısmına geçmişsiniz

Ben sizin ilişkinizi anladım şahsen. Bana göre siz bu 3 yıl diliminde sevgilinizi biraz yormuşsunuz. Ve şu an sizin kendi tabirinizle kendinizi duzelmenizi, o farketmiyor bile. Ortada bence bir bıkkınlık var. Bu ikinizden kaynaklı da olabilir. Birbirinize nazlanamayacaginiz, birbirinizi hoş göremeyecek kadar bitkin buldum.
Evliyim ama şu anda dahi eşime oyundan sonra konuşalım desem ve yarım saat beklesem sonra da trip atsam ona rağmen peşimden gelir, ihmal mi ettim vs diye gönlümü alır. Siz daha aynı evin içinde dahi değilsiniz ve laçkalaşmış bir şeyler. Neymiş kendi kararlarının sonucunu alırsın da bilmem ne...
Kısacası size bir reform lazım 😁 takmayın, ciddi söylüyorum. Ve bunu bir strateji olarak değil, akışına bırakın çok gerilmişsiniz. Bir süre dinlenmek, gereği kadar konuşmak, gereği kadar ilgilenmek sizi biraz toparlar diye düşünüyorum.
o kadar güzel yazip yorumlamissiniz ki aile terapisti gibi.Bende bi kaç bisey sorabilir miyim size özelden

bu versiyonun 1 yıllık ilişki olanındayım .
çünkü çoook yordum ve çok bıktırdım :110:
olmuyor diyip ayrılamıyoruz..
sonumuz hayrola

İlişkinizde enerji tıkanmış.Erkek arkadaşında heyecan bitmiş.Sen herşeyi düzgün yapmaya devam etmekle alttan almakla düzeleceğini sanarken kendini kötü bir role mahkum etmişsin.Emin ol ki bu işin çözümü bu değil.Birşeyin çözülmesi için tek tarafın çaba göstermesi demek o işin olmayacağının bariz göstergesi aslında.Ne yapmalıyım dersen? İyi ve alttan alan kız rolünü bırak çünkü bu gerçekten bir rol.Sen sen değilsin bu rolde.Bunu sevgilinde fark ediyor.Rol olmasaydı ona ve bize BEN ONUN İÇİN DÜZGÜN DAVRANDIM ONU YAPTIM BUNU ETTİM ALTTAN ALDIM demezdin.Bu senin doğal halin değil ve o yüzden patlıyor sürekli mevzu.Ne yapmalısına gelince.İlişkinizi gözden geçirip durmayı ve adamı gizliden hizaya getirme çabasını bırak ve doğal ol.Hislerinle başet ve köleleşen ruhunu özgür bırak bir zahmet.Adama bağlı değil BAĞIMLI yaşıyosun sen.Ve erkek kişisi bunun bal gibi farkında o yüzdende gidersen git benden bu kadar modunda.Adamı umursamayı bırakmalısın.Gözlemlemeyi bırakmalısın.Kendi ve onun ruhunu serbest bırakmazsan hazin son seni bekliyor.Kendi işine hayatına odaklan artık.O zaman o özgür halin adamı çekecektir.Yine çekmiyorsa sizin sevginiz heyecanınız bitmiş demektir.İttirmekle iş yürümez

hala buralarda mısınız bilmiyorum ama siz çok haklıymışsınız. bağımlılık geliştirmeme yol açacak manipülasyonlar gaslighting yalnızlaştırma değersizleştirme vb. taktikler uyguladı bana hep. bu konu 2019 da ve 2022 sonlarına doğru ilişkiyi sonlandırmak zorunda kaldım. akli dengemi kaybetmek üzereydim. ilişkinin sağlıksız ve toksik akışına kendimi kaptırdım sizin dediklerinizi uygulayamadım. becerebilseydimde tek fark şimdi değil o zamanlar bitecekti. psikoterapi almaya başladıktan bir süre sonra farkındalığım arttı ve zorda olsa bu ilişkiyi bitirecek gücü kendimde bulabildim gerçekten beni mahvetti aylar oldu biteli anca kendime geliyorum

hala buralarda mısınız bilmiyorum ama siz çok haklıymışsınız. bağımlılık geliştirmeme yol açacak manipülasyonlar gaslighting yalnızlaştırma değersizleştirme vb. taktikler uyguladı bana hep. bu konu 2019 da ve 2022 sonlarına doğru ilişkiyi sonlandırmak zorunda kaldım. akli dengemi kaybetmek üzereydim. ilişkinin sağlıksız ve toksik akışına kendimi kaptırdım sizin dediklerinizi uygulayamadım. becerebilseydimde tek fark şimdi değil o zamanlar bitecekti. psikoterapi almaya başladıktan bir süre sonra farkındalığım arttı ve zorda olsa bu ilişkiyi bitirecek gücü kendimde bulabildim gerçekten beni mahvetti aylar oldu biteli anca kendime geliyorum
Aylar olmasına rağmen arayıp sordu mu?

Aylar olmasına rağmen arayıp sordu mu?

evet her yerden engelliydi zaten ama aramalardan unutmuştum engellemeyi. bir iki kez üst üste aradı.. hiç arayacak biri değildi. narsistaşırı gururlu ve egolu birisiydi. o an şok geçirdim. fakat ikisinede açmadım geride dönmedim. ( ayrıldıktan 2 ay sonra aradı )

evet her yerden engelliydi zaten ama aramalardan unutmuştum engellemeyi. bir iki kez üst üste aradı.. hiç arayacak biri değildi. narsistaşırı gururlu ve egolu birisiydi. o an şok geçirdim. fakat ikisinede açmadım geride dönmedim. ( ayrıldıktan 2 ay sonra aradı )
Benim kardeşimde geçenlerde böyle bir toksik ilişkiden çıktı. Gitmesinin vakti çoktan gelmişti ama bileti almayı reddediyordu bizim kız. Korkunç derecede bağımlılık yıllarca sürükledi. Karşımızda bir insanoğlu değil egoist narsist vardı. Zaten bu tiplere ayrılık aylar sonra koyuyor şişen egoları inince ne yapacaklarını şaşırıyorlar egomu şişiren biri vardı asla gitmez vazgeçemez benden diye düşünürler pat diye ararlar. Ama dönerseniz siz kaybedersiniz "işte bak dayanamadı döndü" diye düşünürler.

Benim kardeşimde geçenlerde böyle bir toksik ilişkiden çıktı. Gitmesinin vakti çoktan gelmişti ama bileti almayı reddediyordu bizim kız. Korkunç derecede bağımlılık yıllarca sürükledi. Karşımızda bir insanoğlu değil egoist narsist vardı. Zaten bu tiplere ayrılık aylar sonra koyuyor şişen egoları inince ne yapacaklarını şaşırıyorlar egomu şişiren biri vardı asla gitmez vazgeçemez benden diye düşünürler pat diye ararlar. Ama dönerseniz siz kaybedersiniz "işte bak dayanamadı döndü" diye düşünürler.

o kadar iyi anlıyorumki kardeşinizi hele bir de meyillilik varsa bağımlı kişilik geliştirmeye örneğin çocukluktan gelen onay ihtiyacı değer görme arzusu vs... işin ilgimci bu herifler bunu anlıyor ve nasıl kullanacaklarını cok iyi biliyorlar. başta bende güclü karakterdim ama gözümüzden tanıyor herhalde böyleleri. taktikleri yüzünden daha beter bağımlı oluyor insan. ben çok ani bir hareketle bir anlık hışımla bitirdim. basit bir telefon kavgasıydı halbuki öncesinde neler neler olduda bitirememiştim anlatsam ban yeme ihtimalim var öyle ağır şeyler o yüzden anlatmıyorum pek. kendisine koydu mu koymadı mı bilmiyorum yeni bi ilişki yapmış bile ama mutlu olmadığı halinden anlaşılıyor. ben ona çok söyledim bir gün silersem tam silerim diye bağımlılığımdan dolayı vazgeçemeyeceğim sanıyordu. psikoterapiye baslamıstım ben iliskim sürerken ayrılabilmemde onunda güzel etkisi oldu. kız kardesinizde aksatmasın gitmiyorsada gitmeli mutlaka. çünkü yaşanan travmalar aşılmazsa farkındalık artmazsa toksikliği konfor alanı olarak görebilir iliskiyi bitiremez veya bitirse bile sonraki deneyimlerine yansıyabilir.

o kadar iyi anlıyorumki kardeşinizi hele bir de meyillilik varsa bağımlı kişilik geliştirmeye örneğin çocukluktan gelen onay ihtiyacı değer görme arzusu vs... işin ilgimci bu herifler bunu anlıyor ve nasıl kullanacaklarını cok iyi biliyorlar. başta bende güclü karakterdim ama gözümüzden tanıyor herhalde böyleleri. taktikleri yüzünden daha beter bağımlı oluyor insan. ben çok ani bir hareketle bir anlık hışımla bitirdim. basit bir telefon kavgasıydı halbuki öncesinde neler neler olduda bitirememiştim anlatsam ban yeme ihtimalim var öyle ağır şeyler o yüzden anlatmıyorum pek. kendisine koydu mu koymadı mı bilmiyorum yeni bi ilişki yapmış bile ama mutlu olmadığı halinden anlaşılıyor. ben ona çok söyledim bir gün silersem tam silerim diye bağımlılığımdan dolayı vazgeçemeyeceğim sanıyordu. psikoterapiye baslamıstım ben iliskim sürerken ayrılabilmemde onunda güzel etkisi oldu. kız kardesinizde aksatmasın gitmiyorsada gitmeli mutlaka. çünkü yaşanan travmalar aşılmazsa farkındalık artmazsa toksikliği konfor alanı olarak görebilir iliskiyi bitiremez veya bitirse bile sonraki deneyimlerine yansıyabilir.
Koydu koydu güvenin bana koymasa neden arasın hatta kalıbımı basarım bir uzun süre daha geçsin yine arayacak karşınıza çıkmaya çalışacak. Üstelik aylar geçse bile insanın o manipülasyondan çıkması uzun sürüyor.. zaman geçince nasıl bi fanusun içinden çıktım diyo insan. Mutlu oldum adınıza hayatınız boyunca güzellikler sizinle olsun.

Koydu koydu güvenin bana koymasa neden arasın hatta kalıbımı basarım bir uzun süre daha geçsin yine arayacak karşınıza çıkmaya çalışacak. Üstelik aylar geçse bile insanın o manipülasyondan çıkması uzun sürüyor.. zaman geçince nasıl bi fanusun içinden çıktım diyo insan. Mutlu oldum adınıza hayatınız boyunca güzellikler sizinle olsun.

karşıma çıkabilecek yüzü olduğunu artık düşünmüyorum çünkü ilişki içerisindeyken, ilişkiyi sonlandırdıgım ilk zamanlar kendisi ile ilgili göremediğim şeyleri daha net gördüğümü kendiside tahmin ediyordur. inanın yaşadığım aydınlanmalar farkındalıklar o kadar fazlaki anlatamam. resmen benim içimdeki travmalı çocuğu ortaya çıkarmış ve ondan beslenmiş olgunlaşmama izin vermemiş. ondan ayrıldıktan sonra gerçekten birden büyüdüm diyebilirim. fanusun içinden çıkmak gibi hissettirdi bu bana dediğiniz gibi. çok teşekkür ederim aynı şekilde umarım kardeşinizde çok mutlu olur bundan sonraki hayatında ve dilerim böyle kişilerle karşılaşmaz

Back