3 yıllık ilişkimi kaçınılmaz sondan kurtaramıyorum

ladylena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
1.486
1.491
133
Merhaba herkese. :)
Gerçek dertlerin yanında belki dert değildir ama üzülüyorum ve çok bunalıyorum. Bunun için özür dilerim şimdiden. Benim 3 yıldır süren bir ilişkim var. Karşılıklı hatalarımız oldu, benimkiler biraz daha büyük hatalar. (büyük, kırıcı kavgalar çıkarmak)
Birbirimize olan sadakatimiz konusunda doğruluktan şaşmadığımız için üstesinden gelebildik çoğu şeyin. Uzun zamandırda iyiyiz aslında fakat ben çok yoruldum. Hatalarımdan ders çıkardım, değiştim ve bir sevgili nasıl olması gerekiyorsa öyle oldum. Bu aylardır bu şekilde. Benim iyiye, ilişkimin ise garip bir şekilde kötüye gittiğinin çevremdekilerde farkında.
Sevgilime göre ise, ben hariç her şey dört dörtlük.
Kısacası iyi yaptığım hiç bir şeyden, iyi sonuç almıyorum. Yaptığım iyi şeyleri görmüyor. Ufak tefek olumsuz bir şeyim ise dağlar kadar büyüyebiliyor.
Takdir görmek bir kenara dursun ufacık bir teşekkür bile duymadım kendisinden herhangi bir şey için. Sorun değil etmesin ama en azından karşılığında nankörlük görmek istemiyorum. Birebir iletişimde sadece canı istediği zaman sevgisini gösteriyor hatta boğuyor. Fakat genel olarak vurdumduymaz bir tavıra bürünüyor. Bir dengesizlik olduğu bariz. Özellikle bir problem yaşadığımızda kendisini uyarmaya yeltenirsem dahada gamsızlaşıyor. Bende bunu anlamıyorum. Kötü giden bir şeyler olduğunda hep susup hep alttan alamamki.

Mesela bugün oyun oynuyordu ve benimle konuşur musun dedim. Biraz sohbet etmekti istediğim şey. Oyunum bitsin konuşuruz dedi, bekledim. Yarım saat cevap gelmeyince, saçımla uğraşmaya gidiyorum oyununun biteceği yok dedim. 5 dakika sonra, bitti işte neyin tribini yapıyorsun şeklinde bir cevap aldım. Ve içimde biriktirdiğim ne varsa saygılı bir biçimde döktüm. Artık yaptığım iyi şeyleri yapmayacağımı, yapmaktan değil görmemesinden yorulduğumu söyledim. Yapınca görmüyorsa yapmadığım için göremesin hiç değilse gam yemem. Verdiği yanıtlarda en çok kafama takılan şey pişkince kendin bilirsin seçimlerinde nasıl özgürsen, sonuçlarını yaşadığın zaman bu ne diye sorma dedi. Bu rahatlığının sebebi elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünmesiymiş. Ne yaparsan kendine yaparsın gibi bir şeyde söyledi ve bunuda tehditkar buldum açıkçası.

Okul, ders, sınav gibi şeylerden yoğun bir tempoya sahibiz. Fakat ben ona ayırmam gereken zamanı dengeleyebilirken, o bunu benim talebim olmadığı sürece yapmıyor. Sadece bu değil her konuda talepkar birine dönüştüm ve bundanda yoruldum. bana verdiği önem ve değer olgularını düzeltene kadar artık iyi olan her şeyi sadece kendim için yapacağımı söyledim ve kendime yapacağım iyi şeylerin faydası olacaksa yine kendime olacağı için tehditlerine karnımın tok olduğunu belli ettim.

Bilmiyorum bunları yaşamak hatta düşünmek anlatmak bile çok çirkin geliyor aslında. Ama buna bir son veremiyorum çünkü gerçekten seviyorum ve bu zamana kadar yapıcı davrandım, artık nötr olma kararı aldım. Sizin yorumlarınızı merak ediyorum...

Siz yapıcı davranmayı böyle lütuf sayarsanız karşınızdakinin bıkıp hissizleşmesi çok normal.
Artık yaptığım iyi şeyleri yapmayacağımı, yapmaktan değil görmemesinden yorulduğumu söyledim.
Biraz zorlama buldum sizi. Örneğinize gelirsem de
Erkek arkadaşınız ucu açık bir şekilde “oyunum bitsin demiş”. Açık açık bir zaman dilimi isteyebilirdiniz. Yarım saat da olur 2 saat de oyunun bitmesi.
Ortada bir iletişimsizlik artı samimiyetsizlik var.

İstediğinizi düşünebilirsiniz fakat yermek için yorum yaptığınızı çok belli etmişsiniz bence sizde bir samimiyetsizlik var. Alkış toplamak için mi bu kadar sert bir üslupla eleştiriyorsunuz?

İstediğinizi düşünebilirsiniz fakat yermek için yorum yaptığınızı çok belli etmişsiniz bence sizde bir samimiyetsizlik var. Alkış toplamak için mi bu kadar sert bir üslupla eleştiriyorsunuz?
Üslubum :) sert :) değil :)
Gayet açık ve net yazmaya çalıştım uykusuzluğumun arasında.
Derdinizi küçümseyip konu açmışsınız. Dışarıdan bir göz yorum yapınca şaşırıyorsunuz.

Bana eski 6yıllık ilişkimi hatırlattı yazdıkların... sen hep fedakar, sen hep affedici, sen hep sorun çözücü, sen hep bekleyen gibi gibi. Sonunda ne oluyor biliyor musun bitiyor yani bu nötr olmanın devamı ona karşı hissizleşmek yani ben öyle oldum onun kız gibi kaçtığını benimse onu erkek gibi kovaladığımı hissettim ve bende bitti. Üzgünüm çok ama bittiği için şükrettim hep

Anlıyorum dediğiniz gibi uykusuzluğunuz nedeniyle belkide. Ama benimde şaşırdığım o kadar şey arasından cımbızla çekip alarak eleştirmeniz oldu o yüzden sert buldum. Yaptığım şeyi lütuf olarak sunmayı elbette istemem ama karşı taraf görmedikçe bir süre sonra insanda belli etme isteği uyanıyor bu da kendimi ifade ederken yansımış olabilir neler yaşadığımı az çok anlattım psikolojimi anlayabileceğinizi umuyorum

Bir ömür geçirmeyi hayal ettiğim birinden ayrılma fikri çok korkunç geliyor bana ve kaçan kovalanırdan ziyade kovalayıp kaçan bir durumdayım sanki. Sürekli bir adım atıyorum ve aksiyon alamayınca uzaklaşıyorum. Neye yarayacak bu bende bilmiyorum...

Kuzum olur boyle arada. Simdi ne kadar kendini duzeltmis olsan da daha onceki kavgalar, tartismalar senin için kotu olmus. Erkek arkadasin muhtemelen cok goremiyodur senin simdi çabaladigini. Erkekler kadinlar kadar ayrintilari fark etmiyor ya da bizler gibi olaylara cok ince bakamiyor. Bence bir sure ona da kendine de izin ver. Sakinligini koru ama sevgilinin ustune de cok dusme. Hatta belki sen de bir sure ona daha az zaman ayirabilirsin. Bir sorun yasadiginizda hemen hatalarini saymak, uyarmak yerine belki sessizligini koruyabilirsin. Zaten onun da sana karsi gercekten sevgisi varsa bir zaman sonra bu durum kendiliginden duzelir.

çok güzel yazmışsınız okudukça sakinleştim teşekkür ederim evet aslında bende böyle bir yol izlemeyi düşünüyorum en çok içime bu siniyor kendimi biraz geri çekersem bir şeyleri fark eder ve nedeninin ne olduğunu kavrayarak olumlu adımlar atar diye düşünüyorum

Ben sizin ilişkinizi anladım şahsen. Bana göre siz bu 3 yıl diliminde sevgilinizi biraz yormuşsunuz. Ve şu an sizin kendi tabirinizle kendinizi duzelmenizi, o farketmiyor bile. Ortada bence bir bıkkınlık var. Bu ikinizden kaynaklı da olabilir. Birbirinize nazlanamayacaginiz, birbirinizi hoş göremeyecek kadar bitkin buldum.
Evliyim ama şu anda dahi eşime oyundan sonra konuşalım desem ve yarım saat beklesem sonra da trip atsam ona rağmen peşimden gelir, ihmal mi ettim vs diye gönlümü alır. Siz daha aynı evin içinde dahi değilsiniz ve laçkalaşmış bir şeyler. Neymiş kendi kararlarının sonucunu alırsın da bilmem ne...
Kısacası size bir reform lazım takmayın, ciddi söylüyorum. Ve bunu bir strateji olarak değil, akışına bırakın çok gerilmişsiniz. Bir süre dinlenmek, gereği kadar konuşmak, gereği kadar ilgilenmek sizi biraz toparlar diye düşünüyorum.

Siz değişmek için adım atmışsınız ama sevgiliniz bunu zamanla kötüye kullanmış gibi
Yani siz elinizden geleni yapıyorsunuz yapıcı davranıyorsunuz ilişkiniz için en iyisi istiyorsunuz sevgilinizde bunu gördüğü için kendisi çabalamıyor çünkü onun kafasında daha önce sorun çıkaran siz olduğunuz için şimdide fedakarlıkları sadece sizden bekliyor
Sonuçlarına sen katlanırsın laflarından ben bunları anlıyorum
Kendinizi geri çekin bakalım o bir adım atacak mı

Benim ilişkimde böyleydi ve şimdi evlendım gecmeyen konular tartısmalar ilgisiz alakasızlık hep öncesinde yaşadıgımız kavgalardan ve yorgunluktan kaynaklandı. ama sizin ilişkinizdee aradan yıne bi kaç yıl gecmiş ve yorgunluk ve birkinlik olmus simdiden böyleyse evlendıkten sonta siz düşümün daha aynı evın içerisinde sorumlıluk bile almadıgınız halde bütn yük sizin üzernizde vazgecın demiyorum ama gercekten iyi düşünün iyi krrlar verin herşey tek tarflı olmuyor bi müddet sonra sizde yoruluyorsunuz oturun konusun işetişimsizlık problemi oldugu acık

Şuan içinde bulunduğum ilişki bunun 1 senelik olanı. Her seferinde ara bulmaya çalışan, onun için, bizim için kendini düzelten ben oldum, çünkü ne demişler yuvayı dişi kuş yapar. Ama insan karşıdan bir atraksiyon alamayınca boşa kürek çekiyormuş gibi hissediyor, iyice soğuyor, sizi çok iyi anliyorum. Bence en iyisi biraz ara verip birbirinizi özlemeniz. Böylelikle onun da düşünme fırsatı olur.

İlişkinizde enerji tıkanmış.Erkek arkadaşında heyecan bitmiş.Sen herşeyi düzgün yapmaya devam etmekle alttan almakla düzeleceğini sanarken kendini kötü bir role mahkum etmişsin.Emin ol ki bu işin çözümü bu değil.Birşeyin çözülmesi için tek tarafın çaba göstermesi demek o işin olmayacağının bariz göstergesi aslında.Ne yapmalıyım dersen? İyi ve alttan alan kız rolünü bırak çünkü bu gerçekten bir rol.Sen sen değilsin bu rolde.Bunu sevgilinde fark ediyor.Rol olmasaydı ona ve bize BEN ONUN İÇİN DÜZGÜN DAVRANDIM ONU YAPTIM BUNU ETTİM ALTTAN ALDIM demezdin.Bu senin doğal halin değil ve o yüzden patlıyor sürekli mevzu.Ne yapmalısına gelince.İlişkinizi gözden geçirip durmayı ve adamı gizliden hizaya getirme çabasını bırak ve doğal ol.Hislerinle başet ve köleleşen ruhunu özgür bırak bir zahmet.Adama bağlı değil BAĞIMLI yaşıyosun sen.Ve erkek kişisi bunun bal gibi farkında o yüzdende gidersen git benden bu kadar modunda.Adamı umursamayı bırakmalısın.Gözlemlemeyi bırakmalısın.Kendi ve onun ruhunu serbest bırakmazsan hazin son seni bekliyor.Kendi işine hayatına odaklan artık.O zaman o özgür halin adamı çekecektir.Yine çekmiyorsa sizin sevginiz heyecanınız bitmiş demektir.İttirmekle iş yürümez

açık açık yazmadığınız için fikir yürütüyorum.
yaptığınız hataları düzeltip normal olan yüzünden takdir!( ilişkinin patronu mu bu arkadaş) bekliyorsanız çok saçma.
yok ben normalin üstüne çıktım gereğinden fazla fazla yapıyorum diyorsanız yapmayın.

Adın çıkmış dokuza, inmez sekize.

3 yılda verdiğiniz imaj, yaşattığınız şeyler 3-5 ayda sümen altı edilemiyor demek ki. Sevgiliniz kapı orada diyorsa ya gitmeyeceğinizden emin ya da sevgisi bitmiş, alışkanlığı devam ediyor.

Cımbızladığım yer sorunun olduğu yer çünkü. Yanlışınız varmış düzeltmişsiniz, karşı taraf için değişen bir şey olmamış.
Onay ihtiyacı için de tükenmişsiniz. Ama erkek arkadaşınız çoktan tükenmiş.
Ortada gerçek bir sorun yok gibi gözüküyor belki ama benim için iletişimin bittiği yerde o ilişki biter.

dedikleriniz tamamen doğru evet ben çok alttan alabilen sakin yapılı değilim ve pasif bir karaktere sahip değilim ama bir şeyler düzelsin diye kendimi değiştirmeye çalıştıkça rol olduğunu bile bile yapmaya ilişkim bitmesin istedikçede karşı taraf bunu bildiği için bir şeylerin esiri oldum aslında en çok yoğun duygularımın esiriyim yazdığınız o kadar iyi geldiki aydınlanma yaşadım diyebilirim sayenizde daha farklı bir pencereden bakabiliyorum şu an teşekkür ederim

Düzgün olmayan birşey yok zaten,sorunda bu..Gepegenç insanlarsınız,ilişkinizde heyecanlar tartışmalar ters düşmeler elbette olacak ki olmalı da.Bunlar sorun falan değil.Başlarda nasıl da herşeyiniz birbirinize tatlı geliyordu,siz tamda birbirinize göreydiniz,iyi ki varsındı..Şimdi ne oldu? Şimdi enerji akışınız durdu işler rutine bindi.Bu rutini genellikle bayanlar hazmedemez..Paniğe kapılır ve yoklamalara girişir.Heleki duyguları uç noktada yaşamayı seven bir tip ise kadın,eyvah..Erkek kişisi ise karşısındaki kadından emin ise kılını kıpırdatmamaya ve eyvallahı olmayacak şekilde davranır.Bundan rahatsız olan kadın tarafı ise teyakkuza geçer..Derken doğallık bozulur,ilişki gizli bir savaşa dönüşür.Ama tek kan kan kaybeden taraf,paniğe kapılan taraftır.Diğer taraf için sorun yok ilişki mükemmel ve karşı taraf belasını arıyor rahatlık batıyordur:) Biraz ayrılın tazelenin özlem sokun araya..Adama sürekli ben seni seviyorum kapında hep hazırım mesajı vermeyin,bilakis..Evde bir eşyanız sürekli aynı yerde ise onu artık görmezsiniz.Ne zaman ki yerinde yok o zaman eşyanızı 4 gözle aramaya koyulursunuz..Yani farkındalık oluşur.benimde bir hayatım var herşeyim sen değilsin mesajı gönderin..Biraz da o paniğe kapılsın bir zahmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…