3 Yıllık İlişkim ve Annesi

kavun kokussu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
2.219
3.960
108
34
Merhaba arkadaşlar...
bu ara canım çok sıkkın ne yapacağıma karar veremiyorum.
3 yıllık iyi giden bi ilişkim var, herşey iyi güzel, ailesinden ayrı yaşıyor.
ancak ne zaman eve gitse biz tartışıyoruz.
ufak tefek hataları oluyor elbet yada yanlış anlaşılmalarımız.
ama hepsinde annesi bana kızıyor, beni suçlu buluyor. 'Hayır olayın aslı şöyle' dememe fırsat vermiyor.
bi kere kendi evlerinde kalabalığın ortasında beni odaya çekip azarladığı olmuştu. sevgilime 'senin hatan yüzünden böyle oldu bak' diyerek anlatmıştım o da 'annem sana şaka yapıyordur' demişti.
kadın buna benzer şeyleri bu kadar ağır olmasa da bi kaç kez daha yaptı.
ancak sevgilim konuşmalarımızda sık sık 'anneme saygı duymak zorundasın diye bişey yok sevmek zorundasın. zoraki bi saygıyı kabul edemem. hele kaynana gibi sıfatlar takarsan fena bozuşuruz' dediği için söyleyemedim bile.
en son geçenlerde evlerine gittiğimde yine sevgilimin kendini yanlış ifade etmesinden dolayı annesi beni suçladı. Olayın aslı şöyle demeye çalıştım sözümü kesti ve konuyu kapattı.
işin kötüsü evden çıktığımızda 'beni anneme şikayet etmeye kalktın' diyor. 'etmeme fırsat vermiyor sözümü tamamlayamadım ki' dedim. gülüyor... 'daha şimdiden şikayetlenilir mi kızım' diyor.
Hayır neden gelip de beni savunmadı ki? 'anne sen yanlış anlamışsın onun suçu yoktu olay şöyle şöyle oldu' demiyor?
3 gündür başka bi bahaneden konuşmuyorum. ilk defa bu kadar uzun küslüğüm oldu. annesinin adını ansam eminim ki olay çok daha kötüleşicek. ne yapıcam bilmiyorum..
işin komik tarafı benim annem de hep sevgilimden yana olur. 'kızım o yabancı benim iyi niyetimi belki yanlış anlar o yüzden o suçlu olsa da ben sana kızarım ki yanlış anlamasın aynı şekilde kendi annesi de onu uyarır, böylesi daha doğru olur' der.

yani ben her yerde şamaroğlanı oldum
şimdiden bu sıkıntıları çekerken ileri nasıl olucak bilemiyorum.
lütfen bana konuyla ilgili tecrübelerinizi anlatır mısınız ? (nişanlı değilim sadece o annemle tanıştı bende onun ailesiyle tanıştım)

kadında masallah ne cabuk yuz goz olmus sizinle.
daha tanismaniz ne kadar kaldiki nisanli vs degilsiniz size boyle davranmasi abes ve sinirimi bozdu.
cidden kaynanaliga hazir ol bence:26:

sevgilinle ettiğiniz kavgalardan annesinin nasıl haberi oluyo? ayrıca velev ki haberi oldu sen neden ona izahat veriyosun? ne münasebet özeliniz yok mu ne demek odaya çekip azarlamak ben 28 yaşındayım anlamıyorum bu işleri, gerçekten anlamıyorum, annesi babası gözünün üstünde kaşın var dese kıyameti koparan depresyona giren kızlar sevgililerine bayılıyolar gidip bide annelerinden azar yiyolar, benimde erkek kardeşim var 23 yaşında onun kız arkadaşlarından da biliyorum yeni nesil mi böyle biz mi yaşlandık devir mi değişti ne oldu bilmiyorum kız evi naz evidir yahu

Burada bir Suru evli insanın tecrübesi var ve bu konuyla ilgili guzel seyler yazanına hic şahit olmadım.
Sevgiliniz kaç yasında bilmiyorum ama eger annesine karsi boyle bir itaat durumu varsa bu katlanarak devam edebilir.
Kendi tarafinıza çekmeniz imkansız degil ama dediğim gibi burada o kadar sorun okudum ki bana cok zor geliyor.
Isterseniz sizde rest cekin. O nasıl ki anneme soyle yapamazsın sunu istemiyorum vs demiş sizde ona sorununuzu anlatın bende bunu istemiyorum diyin. Tepkisine bakın.
Birde annesinin bu tavrı size ozel mı yoksa klasik oğlunu paylaşamayan annelerden mı ? Erkek kardesi var mı sevgilinizin mesela ona karsi nasıl ?
Eger tavrı size ozel degilse resti çekerken sevgilinize bu sekilde olursa siz degil kim olursa olsun mutsuz olacağını ve kaldıramayacağını söyleyin.

annesine düşkünse ve anne lafına bakıyorsa eğer çok çekersin yol yakınken ya kendini savunmayı bil fazla yüz verme araya mesafe koy yada sen bilirsinn kendimden biliorum eşim iyidir hoştur ama annesi için çok tartıştığımız oluo beni anladığıda oluyo genelde ama okadar kırılıorum ediorum gidicez mecburuz diyor benki hiç saygısızlık yapmadım ağzımı bile açmadım o okadar bağırdığı zmanlarda sebepleri bilseniz gülersiniz.evlenmeden çaresine bak canımm erkeğin anneye düşkünlüğü çok kötü oluyo senle arasında olan herşeyi annesine söylüyor kavgalarınızı vs ki seninkide böyle sanırım daha nişanlı bile değilsiniz böyleyse evlenince fena sana hep kızımsınn der ama unutma ne osenin annen gibi nede sen onun kızı gibi olamazsın ben buna 1,5 yıldır bizzat şahidim abartmıorum

Son düzenleme:
Böyle bir adamla ileriyi düşünme bence.
Sadece annesini dinliyor,senin ne söylediğinin bir önemi yok.
Sana saygısı yok maalesef.
Annesi hakkın da yorum bile yapmayacağım.
Kimse kimseyi sevmek zorun da değil ama saygı duymak zorunda.

Otursun dursun anasının dizinin dibinde,koca moca olmaz bundan.

"anneme saygı duymak zorundasın diye bişey yok sevmek zorundasın. zoraki bi saygıyı kabul edemem. hele kaynana gibi sıfatlar takarsan fena bozuşuruz"dediği için söyleyemedim bile.

Lafa bak,saygısız adam.

Son düzenleme:
sorun annesi degil sevgiliniz...

hem duzgun anlatamıyor, hem sizi suclu durumu sokuyor hem de siz konuacagınız zaman izin vermiyor...
siz ona kızamadıgınız icin (sevigilinizin, annesine anlattıklarından ötürü) kadının dogal olarak verdigi tepkilerden siz rahatsız oluyorsunuz... bunu paylasmaya calıstıgınız vakit de sadece saygı istemem seveceksiz diye zorlamasıyla karsılasmıssınız. kabul edilir degil.

ama o da kendince haklı, cunku sizi sadece sevmekle yetiniyor. saygı yok.

not: hangi ara bu kadar annesiyle icli dıslı olup torumaya gittiniz. birkez tanıstınız tamam bitti.
soz yok nisan yok, hem de misafir olarak hos tutulmadıgınız bir eve neden ısrarla gidiyorsunuz.
ayrılmayı dusunmuyorsanız azıcık geri cekin kendinizi.

Sevgiliyken boyleyse evliyken hayatta korumaz ayrica kv nin su asamada senden biraz cekinmesi lazim sonucta evli degilsin niye ezik duruyorsun kac yillik gelin gibi davranma kendini saydir

Bu adamdan bırak kocayı,sevgili bile olmaz daha evlenmeden senin yanın da olmayan adam evelendikten sonra yüzüne bakmaz senin..

sevgilinizin yanlıs anlatmaları karsısında annesi bir de sizi azarlıyor mu ?

ben odaya cekip konusanın sevgiliniz oldugunu sanmıstım.

sevgilinizin etkisinde kalıyor annesi soguk davranıyor gibi yorumladım... alakası yok.
bunlar ancak ana-ogul kendi dillerinden anlar. uzak dur...

Kadın şimdiden sizi odalarda azarlıyorsa işiniz var.
Ben olsam arkama bakmadan kaçarım.
Geleceği tahmin etmek güç değil.

Ben sevgiliyken eşimin annesiyle hiç bu kadar muhatap olmuyordum ya
Bu kadar yüz göz olursan o kadın sana her şeyi söyler kusura bakma.
Az ağırdan alın bu işleri
Tanış, görüş tabi ki, ama daha evlenip evlenmeyeceğin bile meçhulken bu kadar yakınlaşmak hata.
Ben kendimii kimseye azarlatmam yahu, kendine saygın olsun biraz

annesiyle tanışalı 2,5 yıl oluyor.
evde odaya çekip azarlama olayını biraz açıklayayım yine suç sevgilimde çünkü.
babası vefat etmişti, bana sürekli kafamı dağıt başka bişeylerden konuşalım diyordu.
başka birşey sormuştum ama o anki pskljisinin de etkisiyle ayrılıyorum senden ne saçmalıyorsun sen gibi şeyler söyledi.
halbuki çok basit birşeydi. o anda annesi odaya gelmiş ne oldugunu sormus bizimki de pulcinoyla ayrıldık demiş.
kadına da hak verdim biraz sonuçta kocasını kaybetmiş elin kızı gelmiş benim oğlumu üzüyor diye düşünüyor ama işin aslını dinleseydi suçlu olan ben değildim. acıları var diye konuyu büyütmemeye çalıştım.

istenmediğim halde evlerine gitmemden bahsetmiş bir arkadaş. sevgilim her eve döndüğünde annesi pulcinoyu çok özledim getir bi kızımı bakayım diyor sevgilime ve gidiyoruz..

bi kaç kere kavga ettim herşeyi annene söyleme yoksa bende söylerim işler büyür diye, tamam dedi. son olay şu şekilde gelişmiş; biz telefonda konuşurken annesi diğer odadan konuşmayı duymuş. Bana diyor ki 'ben konuşmanızı duydum sen şöyle olsun istiyordun' Hayır olay öyle değil dememe kalmadan yine suçlu ben oldum bile.

annemi sevmek zorundasın lafına gelince kötü niyetle söylediğini düşünmüyorum aslında. çünkü aynı şeyler senin ailen içinde geçerli en ufak birşey diyemem ben onlara der. gayette saygılıdır.

ben yumuşak yüzlü bi insanım annesine saygısızlık yapmak istemiyorum. eşi vefat ettikten sonra çocuklarının üstüne daha da düşer oldu. bazen o kadar iyi davranıyor ki 'ben yanlış anlıyorum herhalde kadın beni çook seviyor' diyorum. Bazende 'bu kadın beni günahı kadar sevmiyor' diyorum.

Sevgilime kalırsa annesi beni çok seviyor. her telefonla konuşmalarında beni soruyormuş. Aman oğlum iyi geçinin kırmayın birbirinizi diyormuş.

böyle işte benim sorunum sevgilimle. ona bu konuyu açmaya bile çekiniyorum. en azından hatalı olduğunda gel de beni koru demek istiyorum ama diyemiyorum bile.

şimdiki kızları hiç anlamıyorum,daha sevgilisiniz neden bu kadar içli dışlısınız,neden bu kadar sık sevgilinizin evine gidiyorsunuz

ben oğullarımın kız arkadaşlarını kabul etmiyorum.daha bir kez tanışmak için yemeğe geldiler.başka gelmelerini istemiyorum

3 yıl da olsa, 10 yıl da olsa birlikteliğiniz, böyle bir adamla olmaz...bence düzelmiyorsa ki düzelecek gibi görünmüyor, kendinizi daha fazla heder etmeyin, sırf 3 yıllık ilişki diye..

seni ne kadar gormek isteseler bile gitmeyip, gittiginde de kapıdan ugrayıp belki bir kahve icip kalk.
tamam 1. olay yas nedeniyle olmus ama 2.si?
tel konusmasını dinlemeye utanmıyor, bir de hesap soruyor....
ama bence bunların hepsi aşılır.

dedigin gibi sorun sevgilin,
ailemi seveceksin diyor karsılıklı diyor ama saygılı davranıyor diyorsun,
sevgi zamanla olusan birseydir, hem ailen onu el ustunde tutuyorlarsa bu durum karsılıklı.
sen saygıda kusur etmedigin surece sorun yok.

sevgiline denge kurmayı ogretmen, gerekirse resti cekmen gerek.
anneni sevmiyorum gibi birsey deme, zaten saygıda kusur etmedigini de herkes biliyor.
sevgilini de annesine sikayet etme, kadın farkında bile olsa ogluna toz kondurtmaz.
oncelikle sevgilinle "ailesi hakkında konusamıyorum" durumunu aşman gerek.
konusmanı gerektirecek davranıslar yapmazsa sen de konusmazsın.
annesine karsı da seinn yanında korumasını bekleme hemen. kimse annesini oyle kızın yanında karsısına almaz.

Son düzenleme:

dediklerinize harfiyen katılıyorum!

fakat lutfen selam gondermeyi ihmal etmeyin... ya da yanyana iseler oglanın kollarından cekistirir gibi telde yanıma gel demeyin...

o zaman karsı taraf neden tanıstık, annenesi benimle gorusmesini istemiyor hem de yanında oldugumu bildigi halde bir selamı esirgiyor diye dusunuyor.
en azından ben boyleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…