3 yaşındaki yeğenim konuşma problemi için özele mi fakülteye mi gitmeli?

Kreşe gitmesinde fayda var. Bana pedagogluk bir durum gibi gelmedi. Belli ki çocuk çok fazla ekrana maruz kalıyor ve gün içinde iletişim kurmaya ihtiyaç duymuyor. Kreşe gidip akranları ile kaynaşırsa durum çözülecektir. Bakımını sağlayan bireylerin yaşı göz önüne alındığında normal gibi.

Zamana birakmadan bir an evvel yardim alin. İlk iş youtube izlemeyi kesmeniz gerek. İlk zamanlar cok cok zor olur fakat oyun cocugu bu. Artik 3 yasinda disari cikacak, arkadas bulup oynayacak. Evde anne baba yorgunum demeden konuşacak oyun oynayacak.
Benim kizim 2 yasindayken 2 3 kelimesi yoktu. Hemen sonraki ay belediyemizin aile danisma merkezine psikologa goturduk. 2 yaş oldugu icin bize yonlendirmelerde bulundu. 1 ay sonra bazi tekrarlamalar basladi. 2. Ayda bana ve babasina seslenmeye basladi yani 27 aylikti. Yavas yavas tekrarlamalar basladi 2.5 yasinda 2 3 kelimeli cumleler basladi. O zaman psikologun dedigi 3 yasina kadar bekleyecegiz 3 yasinda aktif cumleler yoksa hastaneye yonlendirecegim. Ve bu sene 3.5 yasinda bazi soyledikleri anlasilmiyor. Çünkü benden gizli telefonu buldugu yerde youtube aciyordu, kardesi oldugu icin bireysel vakit geciremiyoruz ve şuan konusma terapisi almamiz gerektigi soylendi. Temmuz da 4 yasinda olacak. Seneye kesinlikle krese gondericem. Suan tek yapabildigim bol bol disari cikarmaya ve evin icinde surekli konusmaya çalışıyoruz
Şuan nasıl kızınız başladımı konuşmaya

Back