• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğlum bizimle uyuyo nasıl yatak ayıracağım bilen varmı:((

minikanne2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
41
3
86
Adana
oğlum 3 yaşında halen bizimle uyuyo.bazen kandırabilirsem yatağına geçiyo ama son zamanlarda ne yaptıysam olmadı.korkuyorum diye ağlıyo bende dayanamayıp alıyorum yanımıza.ne yapacam bilmiyorum.bilen varsa yardımcı olurmusunuz.

oğlum 3 yaşında halen bizimle uyuyo.bazen kandırabilirsem yatağına geçiyo ama son zamanlarda ne yaptıysam olmadı.korkuyorum diye ağlıyo bende dayanamayıp alıyorum yanımıza.ne yapacam bilmiyorum.bilen varsa yardımcı olurmusunuz.

canım o ağlasa da sen uyuyunca koy yatağına..nasıl olsa uyudu rahatsız etmeyim diye düşünme..yoksa çok zorluk çekersin...bir kere iki kere derken yavaş yavaş alışıcak.. önce yatağınızdaa yatsın bi süre,,bekle uyumasını, uyuyunca koy yatağına...o geceleri arada uyandıkça veya gözlerini açtıkça yatağında olduğunu zamanla benimseyecek...ve bi süre sonra da kendi yatağını isteyecektir... belki biraz uzun bi süre olacak ama anneler sabırlı olmayı bilmeliyiz...bende önce yanımda yatırıp uyumasını bekliyorum sonra uyuyunca yerine yatırıyorum...geceleri uyanırsa kendi geliyo yanımıza ve alıyorum takrar yanıma bekliyorum uyuyunca tekrar koyuyorum yerine belki defalarca oluyo bu..ama napalım sabretmeden annelik olmuyo canım..allah kolaylık versin...:49:

bence uykuya yatağında dalmasını sağlaman lazım. öteki türlü kendini kandırılmış hissedebilir.
odasına, yatağına alışmalı, korkacak bir şey olmadığını görmeli. ben de bazen korkuyorum ama sonra geçiyor diyerek korktuğu için utanmasını engelleyebilirsin.
kendi yatağını cazip kılabilirsin. mesela birlikte uyku oyuncağı alın, onun seçmesini sağla, onunla yatabilir ya da onu yatağının yanına koyar, uyandığında onu görür.
odasında onun seçeceği değişiklikler de yapabilirsin, mesela yeni bi lamba veya oda süsü, oyuncak falan olabilir.
uykuya dalmadan önce odasında birlikte vakit geçirin. kitap okuyabilirsiniz. mesela araba seviyorsa arabalı bi kitap olabilir. sen uyuyana kadar ben de burada oturup kendi işimi yapacağım, sonra salonda oturacaım, istediğin zaman seslen, yanına gelirim gibi telkinlerde bulunabilirsin.
ama en önemlisi istikrar. sabırla buna devam etmen ve kıyamayıp yatağına almaman gerek. yavaş yavaş alışacak emin ol.
benim kendi tecrübemden öğrendiğim bunlar.
umarım en kısa sürede alışır. kolay gelsin.

bence uykuya yatağında dalmasını sağlaman lazım. öteki türlü kendini kandırılmış hissedebilir.
odasına, yatağına alışmalı, korkacak bir şey olmadığını görmeli. ben de bazen korkuyorum ama sonra geçiyor diyerek korktuğu için utanmasını engelleyebilirsin.
kendi yatağını cazip kılabilirsin. mesela birlikte uyku oyuncağı alın, onun seçmesini sağla, onunla yatabilir ya da onu yatağının yanına koyar, uyandığında onu görür.
odasında onun seçeceği değişiklikler de yapabilirsin, mesela yeni bi lamba veya oda süsü, oyuncak falan olabilir.
uykuya dalmadan önce odasında birlikte vakit geçirin. kitap okuyabilirsiniz. mesela araba seviyorsa arabalı bi kitap olabilir. sen uyuyana kadar ben de burada oturup kendi işimi yapacağım, sonra salonda oturacaım, istediğin zaman seslen, yanına gelirim gibi telkinlerde bulunabilirsin.
ama en önemlisi istikrar. sabırla buna devam etmen ve kıyamayıp yatağına almaman gerek. yavaş yavaş alışacak emin ol.
benim kendi tecrübemden öğrendiğim bunlar.
umarım en kısa sürede alışır. kolay gelsin.

Evet aynen bunları yazardım ben de...

Back