3 yaşındaki kızım sürekli puzzle yapıyor

Tesekkur ederim sürekli soru sorma egiliminde anne bu hangi harf diyince cevap vermemek kötü olur diye aslnda buzamana kadar hep syledm ama galiba hata yaptm
Rica ettim soru sorması güzel kızımda soru sormayı sever bazen öyle bişey soruyor ki nasıl açıklayacagimi şaşırıyorum ama harf konusunda sorularını hep geçiştirdim bilmiyorum doğru mu tabi aslında nasıl seslendirilmesi gerektiğini biliyorum sessiz harfler yanına a-e gibi sesli harfler koymadan çıkarıyorlar sesleri ona göre söylediğim bı kaç harf var kendi ismindekiler benim babasının falan ama çok üstünde durmadım hayırlısı bklm

Yorumlarınız icin cok tesekkur ederim 🥰 ben aslında herseyi birden ögretme cabası da degilim kızim cok meraklı ve kendi sormaya basladı harfleri ben söyledikce hafızasnda kalıyo bi yere gittigmde tabelalardaki harfleri okuyo 1 2 ay önce 28 parca suan 48 parca puzzle yapıyo acaba cokmu ilerletiyo kendini ben bunun şüphesindeym cevaplarınız icin cok tesekkur ederkm smdiden 🥰
3 yaş için çocuğunuzun yaptıkları gayet normal,
Kreşe de gitse bunları yaptırıyorlar zaten 3 yaş çocuğuna
Yaapamıyor olsa idi telaşlanın derdim,yapıyorsa telaşlanacak bir şey yok

Yorumlarınız icin cok tesekkur ederim 🥰 ben aslında herseyi birden ögretme cabası da degilim kızim cok meraklı ve kendi sormaya basladı harfleri ben söyledikce hafızasnda kalıyo bi yere gittigmde tabelalardaki harfleri okuyo 1 2 ay önce 28 parca suan 48 parca puzzle yapıyo acaba cokmu ilerletiyo kendini ben bunun şüphesindeym cevaplarınız icin cok tesekkur ederkm smdiden 🥰
Bence zeka testi yapılmalı. Yüksek çıkarsa en azından ona göre bi eğitim alır. Harcanmamalı bence

3 yaş için çocuğunuzun yaptıkları gayet normal,
Kreşe de gitse bunları yaptırıyorlar zaten 3 yaş çocuğuna
Yaapamıyor olsa idi telaşlanın derdim,yapıyorsa telaşlanacak bir şey yok
28 - 48 parça puzzle yapması normal mi ki?

Arkadaslar yardim edin kızım sürekli puzzle yapıyor ve bütün harfleri söylüyor sizce bunları ögretmekle hata mi yaptm ilerde okulda sıkılırmı kafam cok karsk
Siz zorlamadiktan sonra niye sıkıntı olsun ki.Biz kizimla dogdugu andan beri kitap okuyoruz resimlerden sikildigi icin harfleri sorardi parmagiyla bu ne bu ne diye abarti gelebilir ama daha konuşmadan butun harfleri biliyordu.Ben ogretmedim sadece sordu soyledim.Iki ay sonra 3 yasina girecek hic bir zararini gormedim.Ama dediğim gibi cocugu zorlamak zarar verir.Cocukta bunu yaparsam sevilirim bu harfi bilirsem beni daha cok severler gibi bir algi olusursa zararli olur.Ama kendisi istekliyse ogretmek anne olarak istegini ve ihtiyacini karsilamak görevimiz.

Back