Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kıyamam. Dert etme canım bence olmaz bşy. Eğitimci değilim ama biri gelirse öğretmen bi arkadaş rahatlatır seni. Üste çıksn konun yazym dedimYok kızımın tlfla hic ugrasmasi yoktur onun tek oyuncagi kalem defter boyama
Merhaba,3 yaşındaki çocuğunuza harfleri öğretmemelisiniz. Henüz çok erken ve siz atıyorum B sesini “Be” şeklinde (seslerin yanına e harfi koyarak) öğretiyorsanız eğer,okulda bu şekilde öğrenmiyorlar.Kesinlikle öğretmeyin! Bırakın okulda öğrensin.Diğer taraftan çocuğunuzu telefon tabletten uzak tuttuğunuz için tebrik ederim. Oyun oynamasında nasıl bir sakınca olabilir ki..çocuklar her şeyi oynayarak öğrenmeliler zaten,onunla bol bol konuşup birlikte oyun oynamanızdan daha kaliteli bir zaman geçirme biçimi olamaz :)Arkadaslar yardim edin kızım sürekli puzzle yapıyor ve bütün harfleri söylüyor sizce bunları ögretmekle hata mi yaptm ilerde okulda sıkılırmı kafam cok karsk
E ogretmissiniz, simdi geri tepemeyecegimize göre, bir şeyleri öğretmeye çalışma daraltmasindan vazgecerek, ilgisi dogrultusunda destekleyin. Puzzleı öğrettiğiniz icin değil, yas gereği en cok tercih edilen oyun olduğu ve yapmak istediği icin yapıyor. Puzzle bir aşamadir, devam ediyorsa ilgisi var demektir. Hırslardan arınıp, çocuğunuza firsatlar tanimaya devam edin. Ilgisini gozlemleyin ve destekleyin, abartip hem cocugu hem kendinizi, hem de biz ogretmenleri yıpratmayin lütfenArkadaslar yardim edin kızım sürekli puzzle yapıyor ve bütün harfleri söylüyor sizce bunları ögretmekle hata mi yaptm ilerde okulda sıkılırmı kafam cok karsk
Tesekkur ederim canımKıyamam. Dert etme canım bence olmaz bşy. Eğitimci değilim ama biri gelirse öğretmen bi arkadaş rahatlatır seni. Üste çıksn konun yazym dedim
Puzzle konusunda yapması güzel bişey bence yararlı diye düşünüyorum ama harfleri söylemeniz iyi olmamış bence kızım 6 yaşını dolduracak yakında sesli harfler dışında harfleri söylemedim ilkokulda zorluk çekmesin diye cunki eskisi gibi değil öğretim şekli çok değişti MaşAllah kızınıza,Yorumlarınız icin cok tesekkur ederimben aslında herseyi birden ögretme cabası da degilim kızim cok meraklı ve kendi sormaya basladı harfleri ben söyledikce hafızasnda kalıyo bi yere gittigmde tabelalardaki harfleri okuyo 1 2 ay önce 28 parca suan 48 parca puzzle yapıyo acaba cokmu ilerletiyo kendini ben bunun şüphesindeym cevaplarınız icin cok tesekkur ederkm smdiden
![]()
Cok mu ilerletiyor kendini diye bir durum yok, öğrenme ve almaya açık çocukları engelleyemezsiniz, talep ettigi ölçüde elbette cevap vereceksiniz. Aksine cevap vermemeniz, gelişim talebini karşılamamaniz daha olumsuz etkiler. Benim yorumum bir kaygı güdüp şunu da öğreteyim, bunu da deyip bunaltan ebeveynler içindi. Sorduğu sorulara cocugun anlayabileceği basit cümleler ile cevap vermeye devam edin, bilmedikleriniz için de bilmiyorm ama birlikte ogrenebiliriz demekten çekinmeyinYorumlarınız icin cok tesekkur ederimben aslında herseyi birden ögretme cabası da degilim kızim cok meraklı ve kendi sormaya basladı harfleri ben söyledikce hafızasnda kalıyo bi yere gittigmde tabelalardaki harfleri okuyo 1 2 ay önce 28 parca suan 48 parca puzzle yapıyo acaba cokmu ilerletiyo kendini ben bunun şüphesindeym cevaplarınız icin cok tesekkur ederkm smdiden
![]()
Tesekkur ederim sürekli soru sorma egiliminde anne bu hangi harf diyince cevap vermemek kötü olur diye aslnda buzamana kadar hep syledm ama galiba hata yaptmPuzzle konusunda yapması güzel bişey bence yararlı diye düşünüyorum ama harfleri söylemeniz iyi olmamış bence kızım 6 yaşını dolduracak yakında sesli harfler dışında harfleri söylemedim ilkokulda zorluk çekmesin diye cunki eskisi gibi değil öğretim şekli çok değişti MaşAllah kızınıza,![]()
Aslnda benim kızım daha 1 yaşndayken biseyler yapma egilimindeydi doktora sordugumda zeka testi istedi ileri oldugunu dusundu ama ben yaptrmadım zora sokmamak icin galiba hemen ögrenme istegi herseyi sorma dogustandır belkide daha dikkatli olcam canm tesekkur edermCok mu ilerletiyor kendini diye bir durum yok, öğrenme ve almaya açık çocukları engelleyemezsiniz, talep ettigi ölçüde elbette cevap vereceksiniz. Aksine cevap vermemeniz, gelişim talebini karşılamamaniz daha olumsuz etkiler. Benim yorumum bir kaygı güdüp şunu da öğreteyim, bunu da deyip bunaltan ebeveynler içindi. Sorduğu sorulara cocugun anlayabileceği basit cümleler ile cevap vermeye devam edin, bilmedikleriniz için de bilmiyorm ama birlikte ogrenebiliriz demekten çekinmeyin![]()
Hayır hata degil, sorduğu zamanlarda cevap verin. Internette Türkce harflerin okunuşu diye video var, izleyip dogru seslendirilmesini öğrenebilirsiniz, zor degil. Be ce yerine bı cı demek gibi (uzatmadan), ozellikle öğretmeyin, sorarsa merakina destek olun.Tesekkur ederim sürekli soru sorma egiliminde anne bu hangi harf diyince cevap vermemek kötü olur diye aslnda buzamana kadar hep syledm ama galiba hata yaptm
Galiba biraz evham yaptimHarfler sıkıntı, keşke öğretmeseydiniz çünkü başka şekilde ses olarak öğreniyorlar artık.
Onu değiştirmek çok zor oluyor.
Benim oğlum da 3 yaşında puzzle a sarmıştı, günde 3 4 saat yapıyordu, şimdi bıraktı.
60 lıklardan alıyorduk biz, yaptıkça arttırın sayıları.
7 yaşından önce yapılan zeka testleri suan için pek sağlıklı bilgi vermez. Yillar gectikce çocuklar cok erken gelişip ebeveynleri şaşırtabiliyor. Suan bu yas icin söyledikleriniz normal.Aslnda benim kızım daha 1 yaşndayken biseyler yapma egilimindeydi doktora sordugumda zeka testi istedi ileri oldugunu dusundu ama ben yaptrmadım zora sokmamak icin galiba hemen ögrenme istegi herseyi sorma dogustandır belkide daha dikkatli olcam canm tesekkur ederm
Ben de yapmıştımGaliba biraz evham yaptim![]()
Ben de yapmıştım
Basur olacak bu çocuk otura otura diye, koltuk minderlerine sırayla yapbozları dizip, ona ayakta yaptırıyordum.
15 tane sıralayıp, bitince etkinliği bitiriyorduk.
Derken derken unuttu bir de çok parçalı aldık beraber aile etkinliğine çevirince bıraktı, arada istiyor artık.