cok gecmis olsun sizede bebeginize de bende ilk fark ettigimde 2 yasina yeni gitmisti aslinda 9aydir olan biseydi ama buyumuyodu son hastaliktan sonra ekstra buyudu bende bi doktorla kalmadim yakin cevremde de doktor tanidiklarimiz vardi onlar vasitasiyla sonuclarini baska doktorlarada gosterdim hepsi kotu bisey olsa ulturasinda belli olcagini soyledi ama o sislikleri gorunce kendime Engel olamiyorum.Çok geçmiş olsun bu ara malesef bebeklerimizin ve çocuklarımızın lenfleri şişiyor. Geçen haftalarda bende 13 aylık oğlumda lenflerde şişme v farkettim hareketliydi dra gösterdim ultrason ve kana bakıldı. Çocuklarda sık sık bu bezelerin yaklaşık 12 13 yaşa kadar ele gelebileceğini söyledi internetten araştırınca içime sıkıntılar giriyor ruhum daralıyor tekrar doktoruna kötü huylu bişey olup olmadığını kesinleştirelim ben iyi değilim dedim daha öncesinde beyin kanaması geçirdim doğumdan 10 gün sınra o gün bugündür herşeyi çok stres yapıyorım dr sağolsun hematolojiye sevk etti git tamamen için rahat etsin ama gidene kadar kafanda kurma sadece rahatlaman için bunu yapıyorım bebeğin iyi dedi. En kısa zamanda götüreceğim
Tez zamanda o bezelerin küçülmesi temennisiyle. Gerçekten o şeylerin orda durması insanı çok tedirgin ediyor Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin inşallahcok gecmis olsun sizede bebeginize de bende ilk fark ettigimde 2 yasina yeni gitmisti aslinda 9aydir olan biseydi ama buyumuyodu son hastaliktan sonra ekstra buyudu bende bi doktorla kalmadim yakin cevremde de doktor tanidiklarimiz vardi onlar vasitasiyla sonuclarini baska doktorlarada gosterdim hepsi kotu bisey olsa ulturasinda belli olcagini soyledi ama o sislikleri gorunce kendime Engel olamiyorum.
O yaşta cocuklar korunması gerekiyorken maalesef hep kreslere saliyoruz orda bağışıklık sistemi hep uyarıliyor beslenme ve uyku zayıfsa hastalaniyor zaten sebze ve meyvelerde vitamin yok offf gece terlemelerine dikkat edin çocukta aşırı gece terlemesi yoksa antibiyotik falan kullanmazken ultrason da iyi dediyse endişe etmeyin kötü hastalığın belirtilerinden ayırıcı olan gece terlemesi diye aklımda kalmış çok çok geçmiş olsun cümle evlatlarımıza şifalar
tesekkur ederim mesajiniz icon bugun profosor bi hematologla gittik muayene icin cok sukur bir sorun gormedi detayli kanlarina bakildi yarin sonuclarini alacagiz allahin izniyle ama bu yasta cocuklarda soylediginiz gibi cok hastalandiklari icin surekli buyur dedi inmesine firsat olmadan tekrar hastalaniyolar dedi. detayli kan verdik yarin yorumlayacak insallah ama icini buyuk oranda rahatlattiO yaşta cocuklar korunması gerekiyorken maalesef hep kreslere saliyoruz orda bağışıklık sistemi hep uyarıliyor beslenme ve uyku zayıfsa hastalaniyor zaten sebze ve meyvelerde vitamin yok offf gece terlemelerine dikkat edin çocukta aşırı gece terlemesi yoksa antibiyotik falan kullanmazken ultrason da iyi dediyse endişe etmeyin kötü hastalığın belirtilerinden ayırıcı olan gece terlemesi diye aklımda kalmış çok çok geçmiş olsun cümle evlatlarımıza şifalar
Çok geçmiş olsun canm Adınıza çok sevindim çok şükür Rabbım çocuklarımızı bizlere bağışlasın insaAllah dediğin gibi doktorda bu şişlikler bademcik gibi hemen en küçük bir enfeksiyon da şişer dedi Rabbım bizleri korktuğumuzla sınamasınburda benden sonra bu durumu yasayanlara ornek olsun diye son durumu guncellemek istedim kizimin lenfleri ilaca ragmen kuculmedi tekrar ulturason cektirdik ve radyoloji doktoru kesin kotu biseydir diyemem ama daha fazla kuculmesi gerektigini soyledi tekrar doktora yonlendirdi bizde tabi bunu duyunca tek doktorla kalmadik farkli farkli doktorlara gosterdik bazilari rapor temiz dedi bazilari raporda supheli biseyler yazildgini soyledi ve hematolagla gorusmemizi istedi tabi yasadigim uzuntuyu tarif edebilcegim kelimeler yok . sonrasinda bi profosore randevu aldik ve fiziksel muayene de gayet saglikli oldugunu soyledi ve tedbir amacli periferik yayma rontgen ve detayli kan testi istedi. hamd olsun sonuclarda bisey cikmadi. suan cok buyuk bir salgin oldugunu ve bu kis cocuklar icin zor gececegini soyledi. lenfler cocukluk caginda cok buyurmus ve surekli yeni mikroplarla tanistigi icin lenfler hemen kuculmezmis 10 gunden uzun suren ekstra bir haksizlik ates agri durumunda gel tekrar gelmene gerek yok dedi. baska bir profosore yine konustum oda ayni sekilde lenf sismesinin cocukluk doneminde bademcik gibi oldugunu soyledi bazen hic kuculmezmis bazen buyuyunce kaybolurmus. suan koridora ciksam cogu cocukta vardir dedi. tedbirli olmakta fayda var arada kontrole goturecegim. ama sizde bu durumu yasiyorsaniz lutfen internetten arastirma yapmayin cocugumuz sagligina kavussa da hem kendimize hem cocuklarimiza psikolojik olarak
kapanmaz yaralar aciyoruz gerekirse 10 doktorla gorursun ama internetten arastirmayin ben yaptim siz yapmayin
Amin insallah cok sagolun size de tekrar gecmis olsunÇok geçmiş olsun canm Adınıza çok sevindim çok şükür Rabbım çocuklarımızı bizlere bağışlasın insaAllah dediğin gibi doktorda bu şişlikler bademcik gibi hemen en küçük bir enfeksiyon da şişer dedi Rabbım bizleri korktuğumuzla sınamasın
Çok geçmiş olsun dün gece msj okudum tam 5 gündür yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum 5,5 yaşında oğlumda çıktı boyun kasık gibi 10 günlük antibiyotik tedavisi verildi dün yine acildeydik çünkü büyüyor yada bana öyle geliyor msj beni çok rahatlattı internette okuyunca çıldıracak gibi oluyorum rabbim tüm hastalara şifa versin sağlıkla kalınburda benden sonra bu durumu yasayanlara ornek olsun diye son durumu guncellemek istedim kizimin lenfleri ilaca ragmen kuculmedi tekrar ulturason cektirdik ve radyoloji doktoru kesin kotu biseydir diyemem ama daha fazla kuculmesi gerektigini soyledi tekrar doktora yonlendirdi bizde tabi bunu duyunca tek doktorla kalmadik farkli farkli doktorlara gosterdik bazilari rapor temiz dedi bazilari raporda supheli biseyler yazildgini soyledi ve hematolagla gorusmemizi istedi tabi yasadigim uzuntuyu tarif edebilcegim kelimeler yok . sonrasinda bi profosore randevu aldik ve fiziksel muayene de gayet saglikli oldugunu soyledi ve tedbir amacli periferik yayma rontgen ve detayli kan testi istedi. hamd olsun sonuclarda bisey cikmadi. suan cok buyuk bir salgin oldugunu ve bu kis cocuklar icin zor gececegini soyledi. lenfler cocukluk caginda cok buyurmus ve surekli yeni mikroplarla tanistigi icin lenfler hemen kuculmezmis 10 gunden uzun suren ekstra bir haksizlik ates agri durumunda gel tekrar gelmene gerek yok dedi. baska bir profosore yine konustum oda ayni sekilde lenf sismesinin cocukluk doneminde bademcik gibi oldugunu soyledi bazen hic kuculmezmis bazen buyuyunce kaybolurmus. suan koridora ciksam cogu cocukta vardir dedi. tedbirli olmakta fayda var arada kontrole goturecegim. ama sizde bu durumu yasiyorsaniz lutfen internetten arastirma yapmayin cocugumuz sagligina kavussa da hem kendimize hem cocuklarimiza psikolojik olarak
kapanmaz yaralar aciyoruz gerekirse 10 doktorla gorursun ama internetten arastirmayin ben yaptim siz yapmayin
amin insallah allah razi olsun sizde oyle. korkmayin antibiyitikle de hemen kuculmuyo . gittigim tum doktorlar bazen hic kuculmedigini soyledi hatta kendi vucutlarinda gosterdi dualarimiz sizinleÇok geçmiş olsun dün gece msj okudum tam 5 gündür yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum 5,5 yaşında oğlumda çıktı boyun kasık gibi 10 günlük antibiyotik tedavisi verildi dün yine acildeydik çünkü büyüyor yada bana öyle geliyor msj beni çok rahatlattı internette okuyunca çıldıracak gibi oluyorum rabbim tüm hastalara şifa versin sağlıkla kalın
Merhaba sonuç ne olduGeçmiş olsun canm benim de oğlum 4 yaşında dediğin büyüklüklerin aynısı oğlumda da var kbb götürdüm ultrason sonucundan araştırma sevk etti izmir Behçet uz çocuk araştırmasına gittik pediatri doktoruna göründükleri doktor muane etti tüm tahliller röntgen filan çekildi çok şükür hepsi temiz çıktı antibiyotik yazdı 10 gün sonra tekrar kontrole götürecez bakalım büyüme devam mı diyor yoksa küçülmüş mu diye inan o günden beri hiç iyi değilim hep kötü düşünceler içindeyim birde panik atagim var Rabbım çocuklarımızı bize bağışlasın insaAllah
Çocuğunuz kaç yaşında idi fark ettiğinizde boyut ne kadardı ve kaç tane idi lütfen bilgi verir misinizburda benden sonra bu durumu yasayanlara ornek olsun diye son durumu guncellemek istedim kizimin lenfleri ilaca ragmen kuculmedi tekrar ulturason cektirdik ve radyoloji doktoru kesin kotu biseydir diyemem ama daha fazla kuculmesi gerektigini soyledi tekrar doktora yonlendirdi bizde tabi bunu duyunca tek doktorla kalmadik farkli farkli doktorlara gosterdik bazilari rapor temiz dedi bazilari raporda supheli biseyler yazildgini soyledi ve hematolagla gorusmemizi istedi tabi yasadigim uzuntuyu tarif edebilcegim kelimeler yok . sonrasinda bi profosore randevu aldik ve fiziksel muayene de gayet saglikli oldugunu soyledi ve tedbir amacli periferik yayma rontgen ve detayli kan testi istedi. hamd olsun sonuclarda bisey cikmadi. suan cok buyuk bir salgin oldugunu ve bu kis cocuklar icin zor gececegini soyledi. lenfler cocukluk caginda cok buyurmus ve surekli yeni mikroplarla tanistigi icin lenfler hemen kuculmezmis 10 gunden uzun suren ekstra bir haksizlik ates agri durumunda gel tekrar gelmene gerek yok dedi. baska bir profosore yine konustum oda ayni sekilde lenf sismesinin cocukluk doneminde bademcik gibi oldugunu soyledi bazen hic kuculmezmis bazen buyuyunce kaybolurmus. suan koridora ciksam cogu cocukta vardir dedi. tedbirli olmakta fayda var arada kontrole goturecegim. ama sizde bu durumu yasiyorsaniz lutfen internetten arastirma yapmayin cocugumuz sagligina kavussa da hem kendimize hem cocuklarimiza psikolojik olarak
Kaç tane şişlik vardı hangi bölgede idi ve kaç tane idicok gecmis olsun sizede bebeginize de bende ilk fark ettigimde 2 yasina yeni gitmisti aslinda 9aydir olan biseydi ama buyumuyodu son hastaliktan sonra ekstra buyudu bende bi doktorla kalmadim yakin cevremde de doktor tanidiklarimiz vardi onlar vasitasiyla sonuclarini baska doktorlarada gosterdim hepsi kotu bisey olsa ulturasinda belli olcagini soyledi ama o sislikleri gorunce kendime Engel olamiyorum.
Çocuğunuzun son durumu nasıl boyutları ne kadar lütfen bilgi verir misinizÇok geçmiş olsun dün gece msj okudum tam 5 gündür yaşadıklarınızın aynısını yaşıyorum 5,5 yaşında oğlumda çıktı boyun kasık gibi 10 günlük antibiyotik tedavisi verildi dün yine acildeydik çünkü büyüyor yada bana öyle geliyor msj beni çok rahatlattı internette okuyunca çıldıracak gibi oluyorum rabbim tüm hastalara şifa versin sağlıkla kalın
Ultrasonda ne deniliyor kötü olduğunu anlamak için lütfen cevap verir misinizİlkinde 3.6 cm çıktı biyopsi yapıldı kanser çıktı zaten ultrasonda da şekli değişikdi yani kötü huylu olduğu belliydi. Tedavi oldu iyileşti ama hastalığın 1. Senesinde tekrar lenfi şişti bu seferde 4 cm çıktı yine biyopsi yapıldı temiz çıktı zaten ultrasonda da kötü bir şey olmadığına dair bilgi verildi yani lenf nodu büyük diye kötü huylu olmuyor bizim 3.6 cm kanser 4 cm temiz çıktı sadece büyük olunca boyut itibariyle şüpheleniliyor kötü çıkacak diye birşey yok.
Reaktifse iyi huylu oluyorUltrasonda ne deniliyor kötü olduğunu anlamak için lütfen cevap verir misiniz
Reaktif yazmıyor. QReaktifse iyi huylu oluyor
Raporunuzu gönderirseniz bakabilirimReaktif yazmıyor. Q
Her iki ön servikal zincir ve submandibular alanda büyüğü sağda 21×10mm, solda 22×10 mm boyutunda yağlı hılusu seçilen ancak korteks kalınlıkları artmış çok sayıda lenf nodu izlendi.Raporunuzu gönderirseniz bakabilirim
Bu çocukmu yetişkinmiHer iki ön servikal zincir ve submandibular alanda büyüğü sağda 21×10mm, solda 22×10 mm boyutunda yağlı hılusu seçilen ancak korteks kalınlıkları artmış çok sayıda lenf nodu izlendi.