Konuşma Problemleri 3 yaşında kızım hala konusmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Artık herseyi biraktim tamamen kızımla ilgileniyorum dediklerinizin hepsinin yapmaya başladım hergün saatlerce konuşuyorum umarım ise yarar. .
Yiyenm iki buçuk yaşında karşılıklı sohbet ediyoruz öyle kibar güzel konusuyor maşallah çünkü anne karnındayken annesi konuşmaya başlamıştı dogdugundada devam etti ve şuan maşallahı var inşallah sizinkide kısa zamanda konuşur

Zaten hersey o cizgifilmler yüzünden keşke hiç izletmeseydim yemeğini yesin diye ne büyük bi hata yapmisim...

Cocuk duyuyorsa konusur merak etmeyin.
Yegenim de neredeyse 4 yasinda konusmaya basladi sonra bir acildi susturabilene ask olsun

tv, telefondan video olaylarini birakti kizim. hic ilgisini cekmiyor artik. 27 ayi bitti. hala iki kelimelik seyler bile yok. anne ver yok. a dan z ye herseyi anliyor yapiyor ama anni baba dede disi bir kelime konusmuyor su bile demiyor bubu diyor. herseyi isaretle gostererek istiyor. 1 hafta krese gitti. eve geldiginde boyuna anlamsiz bisiler anlatiyordu. baya dillendi ama orda uyumadigi ve hic yemek yemedigi icin gondermicem birdaha bakalim elbet konuşur hayati boyunca konuşacak :)

takmayin kafaniza benim abimde hicbir problem olmamasina ragmen geç konusmus simdi yuksek lisans yapiyor. kac
dil biliyor:)

bende akisina biraktim elbet bir gun dili acilir art arda cumleler kurar konusur uzulmeyin.

Merhaba maalesef bizdedir aynı sorun var Tv de çok izlemedi tek sıkıntımız emzikti fakat doktorumuz ona pek ihtimal vermedi. Neden olarak 1 Eşim ve yeğeni 3 yaşını geçtikten sonra konuşmuşlar hatta bu yüzden çok AGRASİF çocukluk geçirmişler 2 büyük bir dili var ve alt çene önde. Şimdilik beklemedeyiz. Herşeyi çok güzel anlatıyor ve bazen 3 kelimelik cümleler kurmaya başladı. Eğer birkaç kelimede olsa konuşuyorsa umudumuzu kaybetmeyelim

Konu sahibi arkadaş bir gelişme var mı kızınızda benim oğlum 29 aylık ve malesef baba meme mama dışında birşey söylemiyor etrafımızda kendı yaşıtıda yok çoğunlukla evde ıkımiziz bende yaptım o tv tel hatasını şimdi çok kısıtlı açıyorum tel eline hiç vermıyorum birde benim oğlum sürekli inhilizce izlemek istiyor türkçe video çizgi film dikkatini çekmıyor

2 -3 kelime daha ekledi tam olarak söyleyemesede kısmen anlaşılıyor bazı kısa cümleler kuruyor ama yeni konuşmaya başlayan çocuklar gibi ayrıca kendine ait bir dil geliştiriyor .tv ve telefonun etkili olduğunu pek düşünmüyorum nerdeyse 2 aydır ilgisi bahçede oynamak .artık üzerine çok düşmüyorum inatlaşıyor ve hırçınlaşıyor . Kreşe göndereceğim orasıda etkili olmazsa bir pedagogla görüşmeyi düşünüyorum.şimdiki korkum 1 yaşındaki oğlum anne dede attim ve köpek sesi çıkarmaktan başka bi kelime yok kızımla aynı süreci izliyor ve onu taklit ediyor

Yanıtladığın için teşekkür ederim cnm maşallah bir iki kelime eklemiş arkası gelicektir allahın iznıyle tv nin etkisi yoktur diyodum bende nedense kızım sürekli tv izlerdi 10 aylıktı isim söylemeye başladı 1,5 yaşında soru cevap şeklinde konuşabılıyorduk iki yaşında bulgarıstanda yaşıyorum bulgarca kınuşmata başladı tek tuk öğrenmeye desem daha doğru olucak ama uzmalar tv ve tel tablet etkiliyor diye uyarıyorlar şimdi baya azalttık ama malesef birden hepsini hayatından çıkarmak mümkün değil sabah yarım saat akşam yarım saat izliyor bir iki kelime eklese yeticek en azından gelişme var diye mutlu olucam inş kuzularımızın hiç susmadığı günleri görürüz

Baya yol katetmişiniz . 2 dil öğrenmeye çalıştığı için konuşmuyor olabilir.bazı uzmanlar aynı anda ikinci dil öğrenmenin konuşmayı engellediğini yazıyor.eminim ileride artık yeter biraz susta dinlenelim diyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…