• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri 3 yaşında kızım hala konusmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

nihan8080

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2017
209
112
53
43
Merhaba arkadaşlar!

Kızım iki ay sonra 3 yaşında olacak ama hala konusmuyor...sadece anne geldi,bebek uyuyo,al ver vs şeyler dışında cümle kurmuyor...pedegog'a götürdüm kreş önerdi yarım gün kreşe gidiyor suan...zamanın da çok çizgi film izledi,yemek yerken izletiyordum,yemeği bitince de kapattirmiyordu...inanılmaz zeki doktoru da aynı şeyi söyledi her söyleneni yapıyor çok girişken aktif bir çocuk ama konuşmamasi daha doğrusu cümle kurmaması beni çok uzuyor...yaşıtları konuşurken onun konuşmaması çok üzücü rüyalarıma giriyor artık. ..bu arada otistik ya da başka herhangi hastalık problemi yok...benimle aynı durumda olan var mı arkadaslar

Bende aynı durumdayım. Oğlum konuşmuyor ama 2,5 yaşında henüz :(
Kesinlikle tv, tabletten çizgi film izlemekten oluyo dedi herkes. Ben şimdi evde tv tablet vermiyorum eline öyle deniyorum. Sizde daha birebir oyun oynayıp, kitap okumayı deneyin. Şarkı söyleyin :KK200:
Ben şuan çok takmıyorum. Ama çevreden baskı insanın sinirini bozuyor. :kızgın:

ailede geç konuşma varsa olabilir.

tv izlemiyor artık değil mi, açılacaktır zamanla.

Arkadaşımın çocuğu çok geç konuştu. Benim kız bıdı bıdı anlatırken o ufaklık ıh-ıh yapardı. 3-4 yaşlarında konuştu ama bir açıldı, pir açıldı maşallah. Şimdi sanırsınız filozof, Sokrates gibi birşey olacak heralde büyüyünce:) Şimdi de o bızdık konuşurken benim kız o felsefi cümleleri anlamıyor bazen, bakıyor öyle:KK70:Arkadaşıma diyorum ki seninki önce konuşmanın felsefesini çözdü, sonra icraate geçti:KK70:Takmayın kafanıza, eninde sonunda konuşur. Hatta öyle konuşur ki sonradan susturamazsınız

Bende aynı durumdayım. Oğlum konuşmuyor ama 2,5 yaşında henüz :KK43:
Kesinlikle tv, tabletten çizgi film izlemekten oluyo dedi herkes. Ben şimdi evde tv tablet vermiyorum eline öyle deniyorum. Sizde daha birebir oyun oynayıp, kitap okumayı deneyin. Şarkı söyleyin :KK200:
Ben şuan çok takmıyorum. Ama çevreden baskı insanın sinirini bozuyor. :kızgın:

Arkadaşımın çocuğu çok geç konuştu. Benim kız bıdı bıdı anlatırken o ufaklık ıh-ıh yapardı. 3-4 yaşlarında konuştu ama bir açıldı, pir açıldı maşallah. Şimdi sanırsınız filozof, Sokrates gibi birşey olacak heralde büyüyünce:) Şimdi de o bızdık konuşurken benim kız o felsefi cümleleri anlamıyor bazen, bakıyor öyle:KK70:Arkadaşıma diyorum ki seninki önce konuşmanın felsefesini çözdü, sonra icraate geçti:KK70:Takmayın kafanıza, eninde sonunda konuşur. Hatta öyle konuşur ki sonradan susturamazsınız

Canım ben 4 yaşında konuşmuşum ve 5 yaşındayken okumayı, 6 yaşındayken yazmayı öğrenmiştim okula gitmeden. Derslerim hep iyiydi. Üç yaş çok erken, takipçisi olun tabii ama bir hastalığı yoksa kendinizi üzmeyin. Bazı çocuklar geç konuşur. İçinizi ferah tutun. Etraftaki insanları takmayın bazılarının çocukları süper çocuk, daha anne karnında konuşuyorlar falan, inanmayın her şeye.

İnşallah canın sabirsizlikla bekliyorum..arkadaşlarımın kızları benimkinden küçük ve konuşuyorlar o yüzden daha çok üzülür kafaya takiyorum

Bir arkadaşımızın kızı da öyleydi.
Doktora götürdüklerinde çizgi film ne sıklıkla izlediğini sormuş doktor. Ve özellikle caliuo mudur nedir tam bilmiyorum :) onu izletmemelerini söylemiş.
Birde küçük kardeşi vardı. Doktor konuşmadığı için sürekli anne babasının onunla konuşmaya çalışmasını ilgi olarak anladığı için bilerekte yapıyormuş biraz. Tv yi kestikten sonra düzelme olmuştu.

Büyük biriyle sohbet eder gibi sohbet ediceksiniz bişey sordugunuzda cevap alamiyosaniz bıkmadan 50 kere sorucaksiniZ sabahlari gunaydin geceleri iyi geceler demeyi ihmal etmiceksiniz tv yi en aza indirceksiniz eğitici oyuncaklar kelime öğreten tabletlerden tavsiye ederim ama en etkılı yontem sohbet

Canım ben 4 yaşında konuşmuşum ve 5 yaşındayken okumayı, 6 yaşındayken yazmayı öğrenmiştim okula gitmeden. Derslerim hep iyiydi. Üç yaş çok erken, takipçisi olun tabii ama bir hastalığı yoksa kendinizi üzmeyin. Bazı çocuklar geç konuşur. İçinizi ferah tutun. Etraftaki insanları takmayın bazılarının çocukları süper çocuk, daha anne karnında konuşuyorlar falan, inanmayın her şeye.

İnşallah canm ya içim rahatladi biraz...çevremde ki herkes kendi ailelerimi de dahil niye konuşmuyo bu çocuk ne zaman konuşacak , çocuğun yanında konuş artık diyip duruyo lar psikolojisini düşünmeden çocuğun neyse inşallah dediğin gibi olur canım. .

Zeka ile bir sorunu yoksa korkmayın
Evdeki iletişim kurulan cümleler televizyon arkadaşlar çocuğun dil gelişimi için önemlidir
Konuşun konuşturum

Büyük biriyle sohbet eder gibi sohbet ediceksiniz bişey sordugunuzda cevap alamiyosaniz bıkmadan 50 kere sorucaksiniZ sabahlari gunaydin geceleri iyi geceler demeyi ihmal etmiceksiniz tv yi en aza indirceksiniz eğitici oyuncaklar kelime öğreten tabletlerden tavsiye ederim ama en etkılı yontem sohbet

Artık herseyi biraktim tamamen kızımla ilgileniyorum dediklerinizin hepsinin yapmaya başladım hergün saatlerce konuşuyorum umarım ise yarar. .

Back