Davranış Bozuklukları 3 yaşında çok agresif kız anneleri yardım Lütfen!

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

glupglup

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
1.236
22
358
49
İstanbul
Kızım 3 yaşına gircek ama çok agresif, çok ağlıyor, herkese vuruyor, kimseyi sevmiyor, tek sevdiği ve iyi anlaştığı kişi babaannesi. Karnımdayken çok hareketli bir bebekti zaten. Doğduğun gaz sorunu vardı aylarca ağladı 3 sene geçti halen ağlıyo. Eşimle şaştık kaldık napıcaz diye. Eşimde bende birbirimizi seven iki insanız. Kavgamız yok, bağırışmamız yok, kızımızı çok seviyoruz, şuana kadar herşeyini aldık, ne istiyorsa yaptık, dövmedik, bağırmadık tam tersi her daim çok seviyoruz kızımızı ama o sanki biz düşmanıymışız gibi bakıyor bize. Ne yapsak çıkamıyoruz işin içinden. Bi çok şey okudum internette. Ama çözümü yok gibi görünüyo. Çok üzgünüm. Şimdi birde ikinci kızım yolda. Onuda çok kıskanıyo. Bu durumda olan varsa paylaşmanızı bekliyorum. Bir çözümü var mı ????????????????????????????????????????????????????????????????

canım belki sizi istiyodur her zaman yanında..sadece akşamları sizinle olmak belki onu hırçın yapıyo olabilir..parka gezmeye falan götürün ,işten geldiğinizde onunla oyunlar oynayın..bide kardeş kıskançlığı gelmiş üstüne..sizin daha anlayışlı daha yumuşak davranmanız lazım..neden böyle yaptığını sorun..artık size söyleyebilir sıkıntılarını..inşallah düzelir canım beniimm..sizde fazla sıkıntı yapmayın..3-4 yaş arası tam davranış kazanma zamanı diye biliyorum,bazı çocuklar zor atlatabiliyo....

Çok sağol canım yazdıkların için. ınan tıkandık kaldık artık eşimle. Babasıda bende tüm boş zamanımızı onu mutlu etmek için harcıyoruz ama hiçbir şekilde yaranamıyoruz. Ne yapsak boş. Artık delirme noktasındayız o derece çok yaramaz. Hamile kaldığıma bin pişman oldum yemin ederim. Tadını hiç çıkaramıyorum. Şu saatten sonra tek düşündüğüm karnımdaki minik kızımı sağ salim kucağıma almak. Bu kadar sinirle bazen bebeğime zarar vemekten çok korkuyorum. Herkes asıl bebek doğduktan sonra zor olacağını söylüyor. Anne olmak çok güzel ama aynı zamanda çok zor bir şeymiş.

selam cnm ayni sorun bizim evdede var benim kizimda 3 bucuk yasina 14 gunluk bir bebgim var kardesi dogduugundan beri hircinlik agresig herkese vuruyo bebkle beraber geldi senin ayzdiklarini suan ben yasiyorum ve ne yapicagimizi sasirdik denemedigimiz yontem kalmadi nben piskolaga gidicem bakalim o ne diyecek gerkcekten hele cok zor bir ikinci coocuk oldumu dahada zor

Dilekcim ne zaman düzelecek bu durumumuz sence? Ona bakmaya, dokunmaya, sevmeye korkar oldum her an bir tepkiyle karşılaşıyorum. Saçını elletmiyor, üstünü zar zor giydiriyorum. Her şeye kızıyor bağırıyor !!! Kızım hep yaramazdı ama 2 yaşından sonra daha da hırçın olmaya başladı ve şimdi anamızı ağlatıyor.

valla kizlar Allah kolaylik versin cok zor durum tabi muhtemelen ikinci bebisler bence dahada sorun yaratmis benimde 4 yasinda bi kizim var genelde sakin ama kardes lafini duyunca deliriyo sakin diyo bana sakin yapamayasin ben istemiyorum diyo ama sonra yumusuyo biraz gerci bizde dusunmuyoruz suan .bence bi cocuk psikologundan yardim alin cunku kisiliginin yerlesma zamani suan ayrica 3.5 4 yas grubunun diger cocuklara gore cok daha agresif bi donemde oldugunu duymustum

aynısı bizdede var çok ağlıyor ve kendinden küçükleri çok kıskanıyor sizce pskoloğa gitmek yararlı olurmuu

tekrar selam kizlar ben didemedim daha doktora ama dertler dahada cogaldi simdide coocuk yuvasina gitmek istemiyo ufff napicam bilmiyorum cnm ne olur bilmyiorum yuz vermemeye calisiyorum ama bu sefer disarda beni rezil ediyo bagirmak bir yana kendini yerden yere atiyo illa istedigi alinicak allah bize kolaylik versin kizlar

aynısından bitanede bende var napıcağımı şaşırdım doğrusu eylülde 4 yaşına girecek ama hala daha ağlıyo...yaramazlığınıda geçtim bıktım bu ağlamasından benimde bu sıra psikoloğa götürme niyetim var inş.

yazdıklarını okurken acaba buu benmi yazdım dedim o kadar aynıki durumumuz tek fark kardeşi var ama onunla pek bir sorun yaşamıyor tek derdi benle uğraşmak küçük kızımın ama ne yalan söyliyim ben bağırıyorum kızıma çok pişman oluyorum ama çığrından çıkıyorum bazen ama çok güzeller herşeye rağman sabretmek ve büyümelerini izlemek gerek şo 30 günlük proğramı denemeyi düşünüyorum sende dene istersen kolay gelsin Rabbim yardımcımız olsun..

Kızım 3 yaşına gircek ama çok agresif, çok ağlıyor, herkese vuruyor, kimseyi sevmiyor, tek sevdiği ve iyi anlaştığı kişi babaannesi. Karnımdayken çok hareketli bir bebekti zaten. Doğduğun gaz sorunu vardı aylarca ağladı 3 sene geçti halen ağlıyo. Eşimle şaştık kaldık napıcaz diye. Eşimde bende birbirimizi seven iki insanız. Kavgamız yok, bağırışmamız yok, kızımızı çok seviyoruz, şuana kadar herşeyini aldık, ne istiyorsa yaptık, dövmedik, bağırmadık tam tersi her daim çok seviyoruz kızımızı ama o sanki biz düşmanıymışız gibi bakıyor bize. Ne yapsak çıkamıyoruz işin içinden. Bi çok şey okudum internette. Ama çözümü yok gibi görünüyo. Çok üzgünüm. Şimdi birde ikinci kızım yolda. Onuda çok kıskanıyo. Bu durumda olan varsa paylaşmanızı bekliyorum. Bir çözümü var mı ????????????????????????????????????????????????????????????????

ya bunlari yasayip nasil cesaret ediyorsunuz ikinci cocuga sastim kaldim

canim biraz kendi haline birakmayi deneyin bakalim ne yaparsa ses cikarmayin bir kac gun.benimde 2.5yasinda bir kizim var ve asiri inatci ben yapma dedikce tersini yapiyordu bende sesimi cikarmadim bir iki gun bakti ben birsey demiyorum eskisi kadar inatlasmiyor.herseye benim kizda aglar ama ben orali olmamaya calisiyorum bakti ben aglayinca kucagina almiyorum o zaman susuyor.parkta oyuncaklari kimseyle paylasmak istemez o zaman alip eve geliyorum agliyor aglamasi gecince anlatiyorum neden eve getirdigimi.yani tek senin kizina ozel degil canim bizm kizda cok yaramaz ama sabrediyorum..

selam arkadaşlar benimde kızım 3.5yaşında bir anı bir anını tutmuyo başkalarının yanında beni hiç dinlemiyor benim yapma dediğim herşeyi yapıyor.şimdide kardeşi olacak çok istiyormuş gibi görünüyor aslında ama kuzenleriyle falanda geçinemiyor hiçbirşeyini paylaşmak istemiyor buda beni çıldırtıyor acaba ben kötü bir annemiyim diye bazen ağlıyorummmm sizce napmalıyım?

Merhaba Arkadaşlar,:nazar:

benim kızımda kasımın 18 de 3 yaşına girecek.. bizim evde de abi var abisin okuldan gelince onu istemiyor, gitsin diyor?? bir türlü abisini istemiyor, oğluma karşı ve babasına karşı bu hırçınlık bir türlü geçmedi... beni çok yıpratıyor.. birde öğlen uyumak istemiyor bu sefer akşama doğru 4-5 de uyuyor 7 de kalkıp gece uyumak bilmiyor.. ne yapacağımı şaşırdım... Allah hepimizin yardımcısı olsun...:43::2:

Merhaba Arkadaşlar,:nazar:

benim kızımda kasımın 18 de 3 yaşına girecek.. bizim evde de abi var abisin okuldan gelince onu istemiyor, gitsin diyor?? bir türlü abisini istemiyor, oğluma karşı ve babasına karşı bu hırçınlık bir türlü geçmedi... beni çok yıpratıyor.. birde öğlen uyumak istemiyor bu sefer akşama doğru 4-5 de uyuyor 7 de kalkıp gece uyumak bilmiyor.. ne yapacağımı şaşırdım... Allah hepimizin yardımcısı olsun...:43::2:

cnm uyku sorunu gelınce öğlen illakı uyutmak istıyorsan sbh cok erken kalkıcan ki 12gibi yatırasın bıraz inat eder ama yatağına yatr ztn uyusu gelmişitir dalar.ama uyumuyosada öğlen 4..5te uyutma 7de dedıgın gıbı uyanır sonra aşam 10 kdr oturur...uyumuyosadayan uyutmaakşam 6.30 gibi yatırırsın

benim kızımda 4 sene 3 aylık şuan anaokulunada gidiyor arkadaşlarını dövüyor çok hırçın hep hırçındı zaten napıcam bilmiyorum

Back