- Konu Sahibi SoNsUzMaSaLa
kızım 3 yaşına girdi..ne yaptıysam tuvalete alıştıramadım lütfen yardımcı olun:çok üzgünüm: gören herkes neden bunu alıştırmıyorsun tuvalete diyor..sanki benim .çok hoşuma gidiyormuş gibi kızımın altına yapmasıklava:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kim ne derse desin herkesin karakteri farkli oluyo iki kardes birbirine benzemeyebilir eminm bu sizin icinde sorun oluyodur 3 yasinda kendini ifade edebilir neden yapmak istemiyor kardesini kiskaniyor olabilirmi acaba o inadin altinda yatan mutlaka bir sebep vardir ustune gitmektense nedenini cozmek daha iyi olabilir
bir süre ( 1-2 ay kadar) hiç tuvaletten bahsetmeyin ...biraz üstündeki baskıyı atsın kızınız...
ve ödüllendirme veya özendirme politikası uygulayın:)
3 yaşında daha ...ömrü boyunca bezle gezmeyecek ya:) o kadar da sıkmayın canınız bu konuda...etraftakilerin dediklerine de kulaklarınızı tıkayın...
her çocuğun gelişimi kendine göre farklı !
havalar ısınınca eminim bezden rahatsız olup kendisi bezi çıkarmak isteyecektir...
AMA BENCE BİR SÜRE ÜSTÜNE GİTMEYİN...NASIL İSTERSEN ÖYLE YAP TUVALETİNİ DEYİN ...
ve siz örnek olun...ona baskı yapmayın , ama siz tuvalete giderken çiş yapmaya gidiyorum , kaka yapmaya gidiyorum deyin ki bilsin görsün...ve eğlenceli birşeymiş gibi sifonu çekerken bay bay çiiişşş bay bay kaka sana deyin:)) mutlaka ilgisini çekecektir...
ama ne olursunuz kendinizi ve özellikel kızınızı SÜRE ile sınırlamayın...
oyun haline getirebilirsiniz bunu...siz de şaşıracaksınız ne kadar kolay bezden kurtulduğunuza...
hadi kolay gelsin
bence hiç zorlamyın.bende çevredekilerin baskısıyla 2 yaşında öğretmek zorundaymışım gibi kendimi yedim bitirdim.3 gün uğraştım ama o 3 gün bana azap gibi geldi.ilk gün hevesle tuvalete gitti ertesi gün gitmek istememeye başladı.3.gün ise artık tamamen bıraktı.daha öncedende denemelerim olmuştu.artık iyice hayal kırıklığına uğradım benim kızım herhalde ilkokula kadar öğrenmeyecek diye düşünmeye başladım.gerçekten zor bir dönem.ama sonra anladım ki boşuna kendimi ve kızımı üzmüşüm.ben tuvalet eğitimini 5-6 ay daha ertelemeye karar vermiştim ki 2 ay sonra hiç ummadığım bir gün kızım çişinin geldiğini söyledi ve o andan sonra bezinden kurtulduk.hiç kendinizi üzmeyin vakti gelince kendi söyleyecektir.malesef bazı anneler tuvalet eğitimini ne kadar erken verirse o kadar iyi anne oldukları kanısına varıyor.ama çocuğa eziyet ederek verilmemeli bence