3 yaş yalnız çocuk anneleri , grup kuralım mı?

betican

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
466
42
Merhabalar,

Benim 01.11.2006 doğumlu Haktan isminde bir oğlum var.En büyük sıkıntımız tek çocuk olması ve etrafımızda akranı kimsenin olmaması . Çocuk ya arkadaş istiyor yanına yada kardeş.
O da ben de yalnızlıktan öyle bunaldık ki anlatamam. Ne ben ne de babası bir çocuğun yerini tutmuyoruz.Çocuk yalnızlıktan kocaman insanlarla arkadaş gibi davranmaya başladı.Sokakta gördüğü çocuklara gülüp, onların peşinden gidiyor.
Kocaman insanlara abisi ,ablası diye bağırıyor. ve inanın çok üzülüyorum.Eşim de ikinci çocuğu istemiyor.Ben çok istiyorum, yalnız büyümesin istiyorum ama yok diyor.

UZUN LAFIN KISASI , ÇOCUĞU DA KENDİSİ DE BENİM GİBİ YALNIZ OLAN, MADDİ İMKANI OLMADIĞI İÇİN KREŞE VS. GÖNDEREMEYEN VE BU DURUMA İÇTEN İÇE KAHROLAN ARKADAŞLAR VARSA ,BUYURUN BİZ DE GRUP KURALIM. EVLERDE TOPLANMAK ŞART DEĞİL, DIŞARIDA ÇOCUKLARIN OYNAYABİLECEĞİ ORTAMLARDA BULUŞABİLİRİZ.

EĞER BANA KATILAN VARSA MESAJLARINIZI BEKLİYORUM...

merhaba benimde oglum 29.11.2006 dogumlu yalnız bir bebek gerçekten o da çok sıkılıyor..

benim oglumda mayıs 2007 dogumlu bizmde en büyük sorunumuz yalnız olması oyuncaklarının adını ömer koymuş kendinin adını yani vermiş onlarla konuşuyo oynuyo bir arkadaşı var devamlı görüştügüm ama onlarda bize biraz uzak hergün hergünde gidemiyoruz bazen sabah uyanıyo hadi gidelim demeye başlıyo akşam oturuyoruz hadi gidelim demeye başlıyo ne yapacagımı şaşırdım bide evde hep yalnız oldugu için konuşmasıda tam düzgün degil malesef dili açılmadı hala kardeşin olsunmu diyoruz onuda kabul etmiyo bende şaşırdım

benim oglumda mayıs 2007 dogumlu bizmde en büyük sorunumuz yalnız olması oyuncaklarının adını ömer koymuş kendinin adını yani vermiş onlarla konuşuyo oynuyo bir arkadaşı var devamlı görüştügüm ama onlarda bize biraz uzak hergün hergünde gidemiyoruz bazen sabah uyanıyo hadi gidelim demeye başlıyo akşam oturuyoruz hadi gidelim demeye başlıyo ne yapacagımı şaşırdım bide evde hep yalnız oldugu için konuşmasıda tam düzgün degil malesef dili açılmadı hala kardeşin olsunmu diyoruz onuda kabul etmiyo bende şaşırdım

Valla ne desem,benim oğlum da yaklaşık 1 ay önce 1 ay yuvaya gitti.O da tam konuşup cümle kuramıyordu. Gitti sonra cümle kurmaya başladı. Ve yuvaya gittikten sonra huzursuz,uyumsuz, söz dinlemeyen çocuk gitti, yerine akıllı , oyun kurabilen, söz dinleyen bir çocuk geldi. Ama aldığımızdan beri yine aynı oldu. Evde kapalı tek kalmaktan yine aynı beni delirten çocuk oldu.
Kimsemizde yok.Babası hem maddi olarak,hem de sevgimiz bölünmesin diye kardeş istemiyor.Hazır değilim diyor, ilk oğluma da hazır değildi. Beklersen 10 yıl daha hazır olmaz, ama istemeden de çocuk yapılmaz ki.
Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Bir çare bulamadım , kimseden de ses çıkmıyor.
ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ DAHA ÇOK YALNIZ KALACAĞIZ...

Ne güzel demek herkesin arkadaşı yada akrabası var.Kimse oğlumla ben gibi yalnız değil.Napalım bu da bizim kaderimizmiş,
Yine oğlumla yalnız kalıcaz demek ki?

söylediklerinize katılıyorum bazen ogluma bakıp üzüklüyorum tek başına evin içinde dönüp duruyo eve çocuklu bir misafir gelse çok mutlu ve yaramaz oluyor elimden geldigi kadar kış aylarında çocuklu insanlara gidiyoruz aman ne kadar faydalı oluyor bilmiyorum yaz aylarında zaten parkda ,sokakta,dolaşıyoruz oek sıkıntı olmuyor ne yapalım bizim babamızda istemiyor 2.çocugu bende hazır degilim :))

betican canım ona bakarsan bizimde burda akrabamız falan kimsemiz yok yani ben hastalansam eşimde işe gitmek zorunda oldugundan çocugum sefil olur belkide bakan olmayınca 1-2 arkadaşımız var ama evlerde yakın degilki hergün görüşelim eve bir misafir gelsin bir ikide çocuk olsun degmeyin keyfine herkes gidene kadar benim oglanın sesi çıkmaz oyun oynamaktan nezamanki herkes gidiyo bizimkide aglamaya başlıyo herkes gidiyo diye biz 2.nci çocugu istiyoduk ama eşim yeni işyeri açtıgı için baya bir borcumuz oldu oyüzden vazgeçtik şimdilik yoksa olsun istiyoduk ikinci çocugu

betican canım ona bakarsan bizimde burda akrabamız falan kimsemiz yok yani ben hastalansam eşimde işe gitmek zorunda oldugundan çocugum sefil olur belkide bakan olmayınca 1-2 arkadaşımız var ama evlerde yakın degilki hergün görüşelim eve bir misafir gelsin bir ikide çocuk olsun degmeyin keyfine herkes gidene kadar benim oglanın sesi çıkmaz oyun oynamaktan nezamanki herkes gidiyo bizimkide aglamaya başlıyo herkes gidiyo diye biz 2.nci çocugu istiyoduk ama eşim yeni işyeri açtıgı için baya bir borcumuz oldu oyüzden vazgeçtik şimdilik yoksa olsun istiyoduk ikinci çocugu

Kusura bakmayın farkında olmadan size kötü bişey mi dedim. Ben sizi kastetmedim.Yalnızca öyle arkadaşları akrabaları olan , kalabalık ailelere kendim ve oğlum adına özendiğim için öyle yazdım.
Aynı benim oğlumu anlatmışsınız, siz bir de gurbettesiniz daha zor.Allah yardımcınız olsun, emin olun bana da bişey olsa oğlum sefil olur, o yüzden tek annelerin hepsine Allah sağlık versin

SELAM bende katılım bukadar erkegın arasına benımde kızım sıkıssın 10 04 2007 dogumlu cokolata bı kızım var benımde kızım tek ve kardes ıstemıyoruz suan bende yanlıızım kızım esım ve ben ucumus yasıoruz gıdıoyoruz ıste arkadsı maglesef yok benım kızımında cevrede cocouk cok amam hepsı 6 8 yasında halıyle ne benımkı onların dılınden nede onlar benım kının dılınden anlıorlar ama bu aralar hayalı bı arkadasımız var adı AYŞE bız goremıyoruz ama kızım goruyor devamlı onunla konusuo ayse gel ayse sunu yap Şimdik dıceksınızkı doktoro gotur korkulcak bir şey degil herkezın coocugunda olan bısey bu arastırdım bu yaslardakı cocukların hayalı arkadsı olurmus bı obje mesela bı vazo ama sız onu goremezsınız o goruru :) daha ne anlatım :)) topıkınız hayırlı olsun

Kusura bakmayın farkında olmadan size kötü bişey mi dedim. Ben sizi kastetmedim.Yalnızca öyle arkadaşları akrabaları olan , kalabalık ailelere kendim ve oğlum adına özendiğim için öyle yazdım.
Aynı benim oğlumu anlatmışsınız, siz bir de gurbettesiniz daha zor.Allah yardımcınız olsun, emin olun bana da bişey olsa oğlum sefil olur, o yüzden tek annelerin hepsine Allah sağlık versin

yok canım benim niye kötü bişey diyesinki sadece bizde aynı durumdayız onu belirtmek istedim yalnızız diyerek valla burda herkes tanıdgı çok olunca geleni gidenide çok oluyo tabiki bizim okadar çok tanıgımız olmadıgı için bizde genelde evde yalnız oluyoruz evde biraz merkeze uzak oluncada isteyen hemen gelemiyo neyapalım belli bi zamana kadar çekecez artık eskiden kalabalık bi topluma girdigimizde oglum aglamaya başlardı neyse şimdi etrafında hep birileri olsun istiyoda kalabalıkta aglamaz oldu neyse herkese iyi geceler yarın görüşürüz arkadaşlar:1hug:

yok canım benim niye kötü bişey diyesinki sadece bizde aynı durumdayız onu belirtmek istedim yalnızız diyerek valla burda herkes tanıdgı çok olunca geleni gidenide çok oluyo tabiki bizim okadar çok tanıgımız olmadıgı için bizde genelde evde yalnız oluyoruz evde biraz merkeze uzak oluncada isteyen hemen gelemiyo neyapalım belli bi zamana kadar çekecez artık eskiden kalabalık bi topluma girdigimizde oglum aglamaya başlardı neyse şimdi etrafında hep birileri olsun istiyoda kalabalıkta aglamaz oldu neyse herkese iyi geceler yarın görüşürüz arkadaşlar:1hug:

Anladım canım, bende evlendikten sonra başka bir semte geldim.Hala aynı yerdeyim bir türlü ısınamadım. Buranın insanları nasıl diyim biraz içe kapalı toplum.Yani yemek yapıyım, çocuğumu büyüteyim, kocama hizmet ediyim, bi de sürekli herkesin arkasından konuşup kuyusunu kazan insanlar.
Ben arkadaşlığı , komşuluğu bu olarak algılamıyorum.Beraber sohbet etmek, dertleşmek, beraber ne varsa yiyip ,içip, eğlenmek , gezmek olarak istiyorum. İmkanlar dahilinde.Bir türlü kafama göre insanlar bulamadım.
Bakalım dediğin gibi mecburen eve kapanıp, bekliycez, bu günlerin geçmesini, sana da bana da, tüm yalnız insanlara da Allah'tan sabır diliyorum.

Anladım canım, bende evlendikten sonra başka bir semte geldim.Hala aynı yerdeyim bir türlü ısınamadım. Buranın insanları nasıl diyim biraz içe kapalı toplum.Yani yemek yapıyım, çocuğumu büyüteyim, kocama hizmet ediyim, bi de sürekli herkesin arkasından konuşup kuyusunu kazan insanlar.
Ben arkadaşlığı , komşuluğu bu olarak algılamıyorum.Beraber sohbet etmek, dertleşmek, beraber ne varsa yiyip ,içip, eğlenmek , gezmek olarak istiyorum. İmkanlar dahilinde.Bir türlü kafama göre insanlar bulamadım.
Bakalım dediğin gibi mecburen eve kapanıp, bekliycez, bu günlerin geçmesini, sana da bana da, tüm yalnız insanlara da Allah'tan sabır diliyorum.

amin canım rabbim sabırlar versin dedigin gibi insan hemen arkadaş bulamıyo malesef mesela ben hava güzel oldumu oglanıda alıp bir arkadaşım var ona gideriz eşler aynı işte yani turizimde çalıştıgından geliş saatleride geç oluyo helede yazın gece 1 gibi geliyolar bizde arkadaşla evde yemegi yer dışarı çıkarız limandı yok butiklerdi dolanırız zaten alanyada yazın kimse evde olmaz herkes dişardadır bizimkiler gelene kadar böyle vakit geçiririz kışında ikindi iner alışverişimizi yapıp eve döneriz çocukların sesi çıkmaz çünkü oyun oynamaktan bizi unuturlar keşke bu arkadaş sayımız biraz daha fazla olsaydı deriz ama ama kafası uyan arkadş bulmak zor

merhaba arkadaşlar bende ataköydeyimm kızım 24 kasım 2006 dogumlu. tek çocuk ve başka düşünmüyoruz açıkçası. varsa grup kurmak isteyen arkadaşlar görüşelim çok mutlu oluruz

hg canım aramıza bız arkadslarla pazartesı gunu bulusuyoruz cogunlukla hepımzıın 3 4 yas arası cocukları var sende gel bulusmaya ıstersen umranıye ıkeada bulusucaz :) tansıırız:)) bende cengelkoydeyım benımde 2006 ekım dogumlu kızım var gelsın kızımla oynamaya

benımde kızım 2006 ekım dogumluı ama halen gecelerı yatmıyo 3 defa falan uyanıyo ne yapacagımı sasırdım nasıl delıksız yatacak bılmıyorum gece 12 de yatıyo ama gende cok kalkıyo

benimde oglum ekim 2006 dogumlu ben 2.çocugu düşünüyorum.oglumuda yuvaya göndermek istiyorum çocuklardan biraz çekiniyor yuvada alışır inşallah.

X