3 yaş oğlum ve konuşmasina doktorun verdiği tepki

Pedagog konuşma bozuklukları hakkında bilgi sahibi değildir. Konuşmanın reddedilmesi gibi (seçici mutizm, mutizm) durumlarda psikolojik nedenleri inceler (yas, şok, travma vb.). KBB de biyolojik faktörleri inceler ağız ve dil yapısı vb gibi.
Siz dil ve konuşma terapistine gitmelisiniz. Benim çalıştığım bir kurumda vardı ve gözlemleme şansım oldu biraz. Çocuğunuzda sesletim bozukluğu var bence (dil konuşma terapisti değilim) ve 6 yaşa kadar çoğu çocukta görüyoruz kiminde ş,ç,r gibi harflerde kiminde neredeyse alfabenin çoğunda demişti bana kurumdaki dkt.

Sesletim bozukluğu nedir?
Sesletim bozuklukları, konuşma seslerinin çıkartılış yeri, biçimi, hızı, zamanlaması ve basıncının hatalı üretimine dayalı sorunlardır.
Kaynak: Anadolu Üniversitesi
Burayı bir okuyun derim. Dilkom gibi bir yere gidin. Büyük ihtimalle sorun çözülecektir. 🌸

çocuğunuza kim bakıyor şivesi nasıl bakıcımı bakıyor kreşe gidiyormu gitmiyorsa mutlaka gönderin müthiş ilerleme kaydediyorlar benim ablamın oğluda 3 yaşındayken ne dediğini anlamıyorduk şimid maşallah gayet iyi
Çocuğuma kendim bakiyorum şiveli konuşan yok evde ama dediğiniz gibi kreşe yollayacagim

Pedagog konuşma bozuklukları hakkında bilgi sahibi değildir. Konuşmanın reddedilmesi gibi (seçici mutizm, mutizm) durumlarda psikolojik nedenleri inceler (yas, şok, travma vb.). KBB de biyolojik faktörleri inceler ağız ve dil yapısı vb gibi.
Siz dil ve konuşma terapistine gitmelisiniz. Benim çalıştığım bir kurumda vardı ve gözlemleme şansım oldu biraz. Çocuğunuzda sesletim bozukluğu var bence (dil konuşma terapisti değilim) ve 6 yaşa kadar çoğu çocukta görüyoruz kiminde ş,ç,r gibi harflerde kiminde neredeyse alfabenin çoğunda demişti bana kurumdaki dkt.

Sesletim bozukluğu nedir?
Sesletim bozuklukları, konuşma seslerinin çıkartılış yeri, biçimi, hızı, zamanlaması ve basıncının hatalı üretimine dayalı sorunlardır.
Kaynak: Anadolu Üniversitesi
Burayı bir okuyun derim. Dilkom gibi bir yere gidin. Büyük ihtimalle sorun çözülecektir. 🌸
Detaylı yorumunuz için çok teşekkür ederim linki inceleyeceğim haftaya olan doktor kontrollerinden sonra doktor tavsiyesiyle ilerleyeceğiz ins 🙏

Evet doktorunuz haklı siz annesi olarak anlıyor olabilirsiniz fakat toplumsal çevrede kendini doğru bir şekilde ifade etmesi özgüven gelişimi açısından önem taşır . Benim tavsiyem kelime kartları alın örneğin kartın üstünde portakal resmi var . Bak gördün mü bu bir portakal turuncu bir rengi var üstelikte yuvarlak sonra eline portakalı verip dokunmasını ve söylediklerinizi tekrar etmesini isteyin. Yüzeyi pürüzlü mü kaygan mı gibi sorularda sorarak dikkatini bu yöne çekmesini sağlayın . Etkin konuşmada faydasını görürsünüz diye düşünüyorum.Tane tane konuşun ve uzun ve gereksiz ayrıntısı olan cümleler kurmayın . Akran iletişimi önemli fakat ben ebeveyn katılımlı oyun gruplarının çocuğun gelişimi üzerinde bir etkisi olduğunu düşünmüyorum çünkü siz varken diğer çocuklar ile iletişim kurma ihtiyacı duymuyor çocuk ayrıca sizinle etkinlik yaparken tek başına başarmış olmanın hazzını yaşayamıyor. Mümkünse ebeveynsiz bir oyun grubu ile kısa saatlerde başlayıp zamanla alıştıkça saatleri uzatabilirsiniz. Tabii bu arada istikrarlı olmanızda fayda var
Çok teşekkür ederim yorumunuz için evde bu tarz aktiviteler yapıyorduk zaten ayrıca ebeveynli gruplara bir kaç defa gitmiştik ama dediğiniz gibi hiç iletişim kurması benimle oynadı genelde o yüzden artık gitmiyoruz

Benim kızımda 3 yaşında sizinki gibi konuşuyordu,hatta daha yarım yarim konuşuyordu. Pedagog götürmüştüm,motor becerisine bakmıştı, sorular sormustu oylelikle bı test uygulamisti. Kalem gösteriyordu hangisi uzun hangisi kısa, kırmızı kalem nerde falan gibi. Bişey yok kreş verirsin dedi ama kızım 4 gün durdu kreşte sonra devam etmek istemedi . 3,5 yasina doğru çok güzel konuşmaya başladı. Zekası algısı açıksa dediğiniz gibi cümleler kuruyorsa normal. Evde sizde yavaş yavaş anlaşılır şekilde konuşun. Ailedede vardir muhakkak hızlı konusma
Teşekkür ediyorum yorumunuz için doktor randevusuna gittikten sonra kresede baslayacagiz ins.bu aralar daha tane tane heceleyerek konuşmaya başladım tekrar ettiriyorum ayrıca ins faydasını görürüm🙏

Tv tablet vs. uzak tutun, konuşun kelimeleri eksik yanlış söyleyince düzeltmeye çalışın, çocuklarla kaynaşsın,siz konuştuğun sürekli şarkılar söyleyin
Tablet ve TV'den uzaklaşmaya başladık vermiyorum 2 gündür sürekli zaten şarkı açar söyler dans ederiz ve dediğiniz gibi önceden önemsemiyorum ama şimdi yanlışlarını sürekli düzeltiyorum 🙏

Bundan pek anlamam ama bende bir yasindaki kızımın dediklerini gayet anlıyorum . Sizin annesi olarak her dediğini anlamanız normal . Buv buv diye su istediğini de anlıyorum . Bende beklemeyin gidin doktora size nasıl iletişim kurmanız gerektiğini gösterir çözülecek bir şeydir bence korkmayın . Sürekli sizinle iletişim kuruyor ve siz anlıyorsanız ondan yapıyor olabilir . Ama bence ihmal etmeyin
Evet randevularımizi aldık haftaya gideceğiz ins. doktorun dediğine göre devam edeceğiz artık,çok teşekkür ederim🙏

Doktor haklı. Bize de böyle çocuklar geliyor. Çoğu konuşma bozukluğu tanısı alıyor (yaşı, konuşma şekli, çıkaramadığı sesler vb hepsi çok önemli, her çocuk kendi özelinde değerlendiriliyor). KBB ye götürüp durumu anlatırsanız size yardımcı olurlar. Kreşe vermek çözüm gibi gözükebilir ama eğer konuşma bozukluğu varsa çözüm olmaz. Dil Konuşma Terapisi alması gerekir.
Hafataya hem kbbye hemde nöroloji bölümüne götürmek için önce ccocuk bölümüne randevu aldım hala KBB ile ne alakası var diye düşünüyorum ama doktorumuzun önerileriyle başladık bakalım🙏

Merhaba arkadaşlar 3 yaşında bir oğlum var geçen hafta rutin muayene için doktora götürdüm haliyle odaya girer girmez bana birşeyler sordu anne bune anne kulağa baksın diye ama hızlı konuşur çocuğum doktorda aa bu niye konuşamıyor dedi bende aslında ben anlıyorum her dediğini dedim nasıl konuşamıyor?doktor haklı olarak senin anlaman yetmez düzgün konuşmuyor dedi,şimdi size örnek vermek istiyorum konuşmalarından ama yazdığım gibi anlayın o şekilde konuşuyor oğlum,kulak-gulak,sıfır-fısır,özür dilerim-ojü Dilem,tokat-gotak,seni seviyorum-şeni şeviyom,bakkal-baklak...vb...
Doktor 3,5 yaşına kadar bekle eğer güzel konusmassa pedagog ve KBB ye götür dedi,bende doktorun yanında yavaş yavaş heceleyerek bir şeyler söyledim oğlumda tekrarladı Allah Allah konusuyo dedi!! Sadece hızlı konuştuğunda karışık geldiğini söyledim çünkü bazen ingilizce kelimeler söylüyor(anlamlandırarak yani doğru yerde doğru kelimeyi) çok fazla değil ama 5-10 kelime biliyor ben onları bile anlayabiliyorum ,şimdi dediği yaşı bekleyecegim ama korkuyorum ya gerçekten bir sorun varsa? Acaba şimdiden kresemi versem yoksa beklemeden doktorami gotursem içim sıkıliyor,böyle bir durum yasayaniniz varmı? Şimdiden herkese teşekkür ediyorum❤️
1 ay sonra 3 yasinda olucak kızım insallah, dediginiz gibi bizim anliyacagımız sekilde herseyi konuşuyor cevredeki tanıdıklarda anlıyor ama farklı insanlarda hiç fark etmedim. Bilmedigi birsey yok konuşmadığı, ama bugün daha yeni konuştuk farkına vardım herşeyi konusmasına rağmen öyle cok ayırt ayırt anlaşılır sekilde konuşmuyor. Bir süre gözlemleyip sonra doktora soylerek ilerlemeyi düşünüyorum. Sizde gözlemleyin oglunuzu herşeyi konuşa bilir ama konuştugu kelimler cok ayırt ayırtmı. Mesela kızım anne bana barbi bebek alsan diyince böyle deilde. Anne baa babi bebek aşana. Anne ben didim mamam sende gel vs şeyler işte.

1 ay sonra 3 yasinda olucak kızım insallah, dediginiz gibi bizim anliyacagımız sekilde herseyi konuşuyor cevredeki tanıdıklarda anlıyor ama farklı insanlarda hiç fark etmedim. Bilmedigi birsey yok konuşmadığı, ama bugün daha yeni konuştuk farkına vardım herşeyi konusmasına rağmen öyle cok ayırt ayırt anlaşılır sekilde konuşmuyor. Bir süre gözlemleyip sonra doktora soylerek ilerlemeyi düşünüyorum. Sizde gözlemleyin oglunuzu herşeyi konuşa bilir ama konuştugu kelimler cok ayırt ayırtmı. Mesela kızım anne bana barbi bebek alsan diyince böyle deilde. Anne baa babi bebek aşana. Anne ben didim mamam sende gel vs şeyler işte.
Benim oğlumda mesela geçen izliyorum oyun oynuyor konuşuyor kendi kendine yazdığım şekilde konuşuyor(ebet doslay şimdi mezat yapıcam ebet bu yesim tok düzel gıymızı resim ölcdü 2,1 ) Türkçesi ☺️ evet dostlar şimdi mezat yapacağım evet bu resim çok güzel kırmizı ölcüyorum"bı arada metreyi alıp çerçeveyi ölcüyü" 2,1 metre demek istiyor ☺️☺️aslında çok tatlı geliyor ama bakalım doktorlar ne diyecek

Merhaba arkadaşlar 3 yaşında bir oğlum var geçen hafta rutin muayene için doktora götürdüm haliyle odaya girer girmez bana birşeyler sordu anne bune anne kulağa baksın diye ama hızlı konuşur çocuğum doktorda aa bu niye konuşamıyor dedi bende aslında ben anlıyorum her dediğini dedim nasıl konuşamıyor?doktor haklı olarak senin anlaman yetmez düzgün konuşmuyor dedi,şimdi size örnek vermek istiyorum konuşmalarından ama yazdığım gibi anlayın o şekilde konuşuyor oğlum,kulak-gulak,sıfır-fısır,özür dilerim-ojü Dilem,tokat-gotak,seni seviyorum-şeni şeviyom,bakkal-baklak...vb...
Doktor 3,5 yaşına kadar bekle eğer güzel konusmassa pedagog ve KBB ye götür dedi,bende doktorun yanında yavaş yavaş heceleyerek bir şeyler söyledim oğlumda tekrarladı Allah Allah konusuyo dedi!! Sadece hızlı konuştuğunda karışık geldiğini söyledim çünkü bazen ingilizce kelimeler söylüyor(anlamlandırarak yani doğru yerde doğru kelimeyi) çok fazla değil ama 5-10 kelime biliyor ben onları bile anlayabiliyorum ,şimdi dediği yaşı bekleyecegim ama korkuyorum ya gerçekten bir sorun varsa? Acaba şimdiden kresemi versem yoksa beklemeden doktorami gotursem içim sıkıliyor,böyle bir durum yasayaniniz varmı? Şimdiden herkese teşekkür ediyorum❤️
Siz çalışıyor musunuz? Çocuk gün içindeki imle iletişimd?
Oyun grupları var bir kaç saatlik onlara katılsın çok iyi gelecek.
Çok mu telefon tv gibi şeylerle uğraşıyor gün içinde?
İletişiminiz nasıl babası ya da başka aile bireyleri çocuğun konuşmasını anlıyor mu? En önemlisi dede vb büyükler iletişim kurarken anlıyor mu? Başka yetişkinler anlıyorsa farklı doktora da götürün derim

Kimseye dinlemeyip bir uzmana götürün. Yukarıda birisi demiş ki benimki de 26 aylıkken bir anda konuştu. Telaş etme. Allah aşkıma 26 ile 36 ay arasında dünya kadar fark var. Aynı şey mi. İşte böyle tam bilse de bilmese de telaşlanma diyen çok olur. Siz zaten randevuları almışsınız. Sevindim.

Yani en çok ben alıyorum sanırım genel şeyleri babası abileri nineleri anliyor ama yeni yada değişik şeyler söyleyince anlamiuorlar
Siz çalışıyor musunuz? Çocuk gün içindeki imle iletişimd?
Oyun grupları var bir kaç saatlik onlara katılsın çok iyi gelecek.
Çok mu telefon tv gibi şeylerle uğraşıyor gün içinde?
İletişiminiz nasıl babası ya da başka aile bireyleri çocuğun konuşmasını anlıyor mu? En önemlisi dede vb büyükler iletişim kurarken anlıyor mu? Başka yetişkinler anlıyorsa farklı doktora da götürün derim

Kimseye dinlemeyip bir uzmana götürün. Yukarıda birisi demiş ki benimki de 26 aylıkken bir anda konuştu. Telaş etme. Allah aşkıma 26 ile 36 ay arasında dünya kadar fark var. Aynı şey mi. İşte böyle tam bilse de bilmese de telaşlanma diyen çok olur. Siz zaten randevuları almışsınız. Sevindim.
Evet yarın ilk randevumuz ins 🙏 bikac gun sonrada KBB randevumuz var sonrasına doktor önerisiyle devam edeceğiz,çok teşekkür ederim

Ekranı sıfıra indiirp konuşma terapisine yollayabilirsin. Benim çalıştığım yerde konuşan ama bazi kelimeleri tam çıkaramayan çocukları bile konuşma terapisine yolluyorlar, gözle görülür etkisi oluyor kısa sürede

X