- 11 Mart 2013
- 33.254
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.235
- 798
- 32
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Okula verdim hasta oldu ama küçüğü de hasta etti çocuk zor toparladı iğnelerle kendine geldi.Arkadaşın kızı 4.5 yaşında oğlu yeni 2 yaşına girdi. Aynılarını yaptı , birebir. Artarak devam ettirdi. Tamamen kıskançlıktan yapıyor. Sizin sınırlarınızı zorluyor ve asla bebekle kalmanızı istemiyor. Kreşe başlayan her çocuk hasta oluyor, benim 3.5 da başladı ilk 3 ay sürekli hastaydı , artık olmuyor. Kızınızı ya kreşe göndereceksiniz yada sürekli küçüğü ihmal ediyorum diye kafayı yiyeceksiniz. Başka çıkış yok burada.
İnanın bizde bir gün iyiysek bir gün kötüyuz..Hayırlı akşamlar hanımlar.
3 yaşında bir kızım 6 aylık bir oğlum var. Bebek doğduktan sonra kizima bi haller oldu. 2.5 yaşına kadar sesi çıkmayan çocuğun içinden şimdilerde canavar çıkıyor. Abartmıyorum gün boyunca bütün dolabi giyiyor çıkıyor giyiyor çıkarıyor. Yazlık kışlık farketmiyor.
Onu çıkarıyor onu giyiyor çamaşır çamaşır çamaşır artik bunaldım sinirimden ağlıyorum. Yıkıyorum koyuyorum bi bakıyorum sepette yine. Kirli sepeti dolu yıkanacak makinede yıkanmış asılacak balkonda toplanacak sepette katlanacaklar var. Tam olarak bütün gün böyle geçiyor. Bulasik zaten Allah versin yiyecek tabak kaşık varsa yemek yapacak tencere varsa benden mutlusu yok.
Kizin peşine koşmaktan oglana ek gıdaya başlamam lazım daha bi iki sebze ve yoğurt tattirabildim sadece.
Sağolsun yine annem geliyor yardım etmeye ama yetmiyor valla da yetmiyor. Ben başedemiyorum. Kizla ilgileneceğim diye çocuğumu emziremiyorum hep yarıda kalıyor çünkü ya kizin tuvaleti geliyor ya sebepsiz ağlıyor ya dolabi dağıtıyor ya bir şeyler istiyor. Her yer her yerde. Anlık gözümü ayirsam saatlerce temizleyecek ya da toplayacak iş çıkıyor başıma.
Uyumadılar şimdi. Gece gece elbise dolabını alt üst etti yazlık elbiseleri giyip çıkarıyor nihayet birinde karar verdi. Bende sinirimden ağlıyorum, yarın nasıl toplayacağım onu düşünüyorum.
Uyku desem düzen müzen kalmadı. Çok yoruldum. Küçük çocuğu olanlar hep böyle mi?
O zamanda kendini yerlere atıp ağlayacakDolaba çocuk kilidi taksanız
Benimkiler de 2 yaş, 2 aylık çok iyi anlıyorumHayırlı akşamlar hanımlar.
3 yaşında bir kızım 6 aylık bir oğlum var. Bebek doğduktan sonra kizima bi haller oldu. 2.5 yaşına kadar sesi çıkmayan çocuğun içinden şimdilerde canavar çıkıyor. Abartmıyorum gün boyunca bütün dolabi giyiyor çıkıyor giyiyor çıkarıyor. Yazlık kışlık farketmiyor.
Onu çıkarıyor onu giyiyor çamaşır çamaşır çamaşır artik bunaldım sinirimden ağlıyorum. Yıkıyorum koyuyorum bi bakıyorum sepette yine. Kirli sepeti dolu yıkanacak makinede yıkanmış asılacak balkonda toplanacak sepette katlanacaklar var. Tam olarak bütün gün böyle geçiyor. Bulasik zaten Allah versin yiyecek tabak kaşık varsa yemek yapacak tencere varsa benden mutlusu yok.
Kizin peşine koşmaktan oglana ek gıdaya başlamam lazım daha bi iki sebze ve yoğurt tattirabildim sadece.
Sağolsun yine annem geliyor yardım etmeye ama yetmiyor valla da yetmiyor. Ben başedemiyorum. Kizla ilgileneceğim diye çocuğumu emziremiyorum hep yarıda kalıyor çünkü ya kizin tuvaleti geliyor ya sebepsiz ağlıyor ya dolabi dağıtıyor ya bir şeyler istiyor. Her yer her yerde. Anlık gözümü ayirsam saatlerce temizleyecek ya da toplayacak iş çıkıyor başıma.
Uyumadılar şimdi. Gece gece elbise dolabını alt üst etti yazlık elbiseleri giyip çıkarıyor nihayet birinde karar verdi. Bende sinirimden ağlıyorum, yarın nasıl toplayacağım onu düşünüyorum.
Uyku desem düzen müzen kalmadı. Çok yoruldum. Küçük çocuğu olanlar hep böyle mi?
Anladım en iyisi ilgisini başka bir kanala yönlendirmek o zamanO zamanda kendini yerlere atıp ağlayacakkendi oğlumdan biliyorum 22 aylık ve böyle birşeyleri saklayınca zorla istiyor ve pes ettirene kadar saatlerce kendini yere atıp tepinip ağlıyor
Benim eşim vardiyalı çalışıyor çoğu zaman uyutma işi bana kalıyor ikisi bir olmuyor kızı bıraksam oğlanı uyutmak için olmuyor sinir harbi yaşıyorum kendi içimde.İnanın bizde bir gün iyiysek bir gün kötüyuz..
3 yaşında oğlum 10 aylık kızım var. Oğlum hep hareketli bı bebekti ama kızım olduktan sonra boyut atladı resmen. Bugün benimde ağlayasim geldi bı an sabahtan beri ağzına ne aldıysa istisnasiz tükürdü ve bunu bilerek yapıyor yüzüme güle güle hiç ses çıkarmadım kizdigimi anlayıp tekrarlamasin diye ama yine aynı hissediyo galiba sinirlendiğimidaha az önce uyutmaya çalışırken içtiği suyu yüzüme tükürdü ve ben artık son raddeye geldim babası devraldı uyutma işini tek tesellim geçicek.. inşallah düzelirler. Allah sizede bizede sabır versin ne diyim
Bugün bütün yazlık elbiselerini denedi onu giydi onu çıkardı. Daha önce topladım hepsini ona ağladı. Hayır giymesi çıkarması bişi değil üşütüyor çorap giymiyor iki tane ev ayakkabısı aldım kendi beğendi. Elsali kedili ev terliği iki üç tane bi iki giydi bıraktı imkanı yok ayağına zorla sokmuyor gönlü olacak. Elbise altına külotlu çorap aldım rengarenk istediğinden. KasindiriyormusO zamanda kendini yerlere atıp ağlayacakkendi oğlumdan biliyorum 22 aylık ve böyle birşeyleri saklayınca zorla istiyor ve pes ettirene kadar saatlerce kendini yere atıp tepinip ağlıyor
İşte küçük çocuk olunca öyle ağlasın vs dediğiniz gibi her zaman olmuyor. Küçük uyuyor oluyor ağlıyor bu sefer öbürüAçıkçası neden iki çocuk arasını yakın tutarlar hiç anlamam. Tek çocuk bile başlı başına zorken ilgi istiyorken bir de aynı oranda ilgilenilmesi gereken küçük bir çocuk fikri bana çok uzak geldi her zaman. Hele ki şimdi pandemiden dolayı çocuklar eve kapanmış, akranlarını görmüyor, paylaşmayı başka çocuklarla vakit geçirmeyi bilmiyorken büyük cesaret sizin bile isteye ikinci çocuğu yapmanız.
Ben yumuşak bir anne değilim, hatta belki biraz fazla disiplinliyim. Yerinizde olsam yazlıkları kaldırım, istediği kadar ağlasın kendini yerlere atsın taviz vermem. Çocuk sırf sussun diye ağladığında istediğini vermenin yanlış olduğunu düşünüyorum genel olarak. Belli kurallar olmalı evde, siz yazmışsınız elindeki suyun yarısına halıya döküyor benim tepkim yapma annecim gibi yumuşak olmaz mesela. Yaptığım doğrudur diye demiyorum sadece ben buna gelemem, herkesin karakteri çocuk yetiştirme şekli farklı.
Şöyle de bir şey var ki küçük şu an bir şeylerin bilincinde değil ama büyük anlıyor sizi hatırlıyor o yüzden ilginin bir tık daha büyüğün üstünde olması küçüğe haksızlık gelmedi bana.
Kreşe ne zaman gönderirseniz gönderin hastalık kapacak bu değişmez. Allah yardımcınız olsun işiniz gerçekten zor. Bence bir uzmandan yardım alın nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair
Onun amacı sizin onunla ilgilenip küçükle ilgilenememeniz. Bence eşinizle konuşun ve bağışıklık güçlendirip takviyelerle okula başlatınBugün bütün yazlık elbiselerini denedi onu giydi onu çıkardı. Daha önce topladım hepsini ona ağladı. Hayır giymesi çıkarması bişi değil üşütüyor çorap giymiyor iki tane ev ayakkabısı aldım kendi beğendi. Elsali kedili ev terliği iki üç tane bi iki giydi bıraktı imkanı yok ayağına zorla sokmuyor gönlü olacak. Elbise altına külotlu çorap aldım rengarenk istediğinden. KasindiriyormusBu sefer gece altına kaçıyor. Valla isemesi bir şey yıkayıp asacak yer yok kurumuyor. Sirf çamaşırlar için petekleri açtım ev çok sıcak oluyor bu sefer de soyunuyor terledim diye ne yapacağımi şaşırdım ya
İşte küçük çocuk olunca öyle ağlasın vs dediğiniz gibi her zaman olmuyor. Küçük uyuyor oluyor ağlıyor bu sefer öbürü
Uyanıyor hopp ona bak onun gönlü öbürü bu sefer daha kötü ağlıyor. İşler karışıyor. Belki evet yaş aralığı çok yakin 2.5 yaş var arada
Bende öyle düşünüyorum. Her gün ayni şeyler benimde sabrım tükeniyor. İstisnasız her gün okul konusu evde geçiyor. Cocuk da istiyor aslında iyilesiyim okuluma gideceğim anne diyor. Ben küçükten korkuyorum o baya ağır geçirdi hastalığı. Kizim iki öksürük bi burun akıntısı vs yasadi küçük iğne yedi malesef.Onun amacı sizin onunla ilgilenip küçükle ilgilenememeniz. Bence eşinizle konuşun ve bağışıklık güçlendirip takviyelerle okula başlatın
Ben anlıyorum sizi . Çocuğu evde oyalamak imkansıza yakın benim oğlum 22 aylık mesela hergün sokaktayız ama soğuyacak o zaman ne yapacağızBende öyle düşünüyorum. Her gün ayni şeyler benimde sabrım tükeniyor. İstisnasız her gün okul konusu evde geçiyor. Cocuk da istiyor aslında iyilesiyim okuluma gideceğim anne diyor. Ben küçükten korkuyorum o baya ağır geçirdi hastalığı. Kizim iki öksürük bi burun akıntısı vs yasadi küçük iğne yedi malesef.
Evet tamamen ilgi cekme ama inanin küçüğü emzirmeden emzirmeye kucağıma alıyorum neredeyse. Hep onunla birlikteyim kitap okuyoruz pes peşe beş altı tane sabah öğle akşam. Oyunlar oynuyoruz kardeşini de katıyorum üçümüz ama yetmiyor çocuğa. Arkadaşa hasret kaldık.Haklısınız ama bir ağlar iki ağlar üç ağlar dördüncüde artık kabullenir en azından yazlık kıyafet yıkama toplama uğraşınız azalır. Üstte birisi çocuk kilidi yazmıştı o da mantıklı geldi bana. Aslında mesele kıyafette değil ya ilginizi çekmek için yapıyor ne yapıyorsa. İşiniz gerçekten çok zor, dilerim kısa zamanda yoluna koyabilirsiniz
Valla kardeşi olana kadar öyle rahat bi çocuktu ki. Yedir içir oyna öyle uyumlu idi ki. Hatta bi gün doktora gittik doktor hanim işte boyunu ölçecek kilo takibi vs. O kadar güzel sakin sakin doktorun dediğini yaptı hareketlerini izledi . Doktor hanım dedi ki maşallah ne kadar uyumlu sakin bi çocuk belli halinden tavrından. Yani öyle rahat büyüdü kardeşi oldu çocuk huy değişti resmen.Bence 2 yaş sendromu bitmeden eve yeni bebek gelmiş
Pedagog görmeli benceValla kardeşi olana kadar öyle rahat bi çocuktu ki. Yedir içir oyna öyle uyumlu idi ki. Hatta bi gün doktora gittik doktor hanim işte boyunu ölçecek kilo takibi vs. O kadar güzel sakin sakin doktorun dediğini yaptı hareketlerini izledi . Doktor hanım dedi ki maşallah ne kadar uyumlu sakin bi çocuk belli halinden tavrından. Yani öyle rahat büyüdü kardeşi oldu çocuk huy değişti resmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?