3 yaş çocuğu ve 6 ay bebesi ike kafayi yiyorum.

Çok zor allah yardımcınız olsun bence bi pedagogdan yardım alıp bu kardeş kıskançlığına çözüm bulmanız lazım . Kızınızın kreşe gitmesi lazım ama hastalık olayı zor . Çünkü 2 numara daha çok küçük ona da hastalık bulaşıyor ilaç kullanıyor gelişimi için bence iyi değil

Okula verdim hasta oldu ama küçüğü de hasta etti çocuk zor toparladı iğnelerle kendine geldi.
Evet kıskançlıktan yapıyor farkındayım bende çok yorucu gerçekten

İnanın bizde bir gün iyiysek bir gün kötüyuz..
3 yaşında oğlum 10 aylık kızım var. Oğlum hep hareketli bı bebekti ama kızım olduktan sonra boyut atladı resmen. Bugün benimde ağlayasim geldi bı an sabahtan beri ağzına ne aldıysa istisnasiz tükürdü ve bunu bilerek yapıyor yüzüme güle güle hiç ses çıkarmadım kizdigimi anlayıp tekrarlamasin diye ama yine aynı hissediyo galiba sinirlendiğimi daha az önce uyutmaya çalışırken içtiği suyu yüzüme tükürdü ve ben artık son raddeye geldim babası devraldı uyutma işini tek tesellim geçicek.. inşallah düzelirler. Allah sizede bizede sabır versin ne diyim

Benimkiler de 2 yaş, 2 aylık çok iyi anlıyorum

Benim eşim vardiyalı çalışıyor çoğu zaman uyutma işi bana kalıyor ikisi bir olmuyor kızı bıraksam oğlanı uyutmak için olmuyor sinir harbi yaşıyorum kendi içimde.

Açıkçası neden iki çocuk arasını yakın tutarlar hiç anlamam. Tek çocuk bile başlı başına zorken ilgi istiyorken bir de aynı oranda ilgilenilmesi gereken küçük bir çocuk fikri bana çok uzak geldi her zaman. Hele ki şimdi pandemiden dolayı çocuklar eve kapanmış, akranlarını görmüyor, paylaşmayı başka çocuklarla vakit geçirmeyi bilmiyorken büyük cesaret sizin bile isteye ikinci çocuğu yapmanız.

Ben yumuşak bir anne değilim, hatta belki biraz fazla disiplinliyim. Yerinizde olsam yazlıkları kaldırım, istediği kadar ağlasın kendini yerlere atsın taviz vermem. Çocuk sırf sussun diye ağladığında istediğini vermenin yanlış olduğunu düşünüyorum genel olarak. Belli kurallar olmalı evde, siz yazmışsınız elindeki suyun yarısına halıya döküyor benim tepkim yapma annecim gibi yumuşak olmaz mesela. Yaptığım doğrudur diye demiyorum sadece ben buna gelemem, herkesin karakteri çocuk yetiştirme şekli farklı.

Şöyle de bir şey var ki küçük şu an bir şeylerin bilincinde değil ama büyük anlıyor sizi hatırlıyor o yüzden ilginin bir tık daha büyüğün üstünde olması küçüğe haksızlık gelmedi bana.

Kreşe ne zaman gönderirseniz gönderin hastalık kapacak bu değişmez. Allah yardımcınız olsun işiniz gerçekten zor. Bence bir uzmandan yardım alın nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair

O zamanda kendini yerlere atıp ağlayacak kendi oğlumdan biliyorum 22 aylık ve böyle birşeyleri saklayınca zorla istiyor ve pes ettirene kadar saatlerce kendini yere atıp tepinip ağlıyor
Bugün bütün yazlık elbiselerini denedi onu giydi onu çıkardı. Daha önce topladım hepsini ona ağladı. Hayır giymesi çıkarması bişi değil üşütüyor çorap giymiyor iki tane ev ayakkabısı aldım kendi beğendi. Elsali kedili ev terliği iki üç tane bi iki giydi bıraktı imkanı yok ayağına zorla sokmuyor gönlü olacak. Elbise altına külotlu çorap aldım rengarenk istediğinden. Kasindiriyormus Bu sefer gece altına kaçıyor. Valla isemesi bir şey yıkayıp asacak yer yok kurumuyor. Sirf çamaşırlar için petekleri açtım ev çok sıcak oluyor bu sefer de soyunuyor terledim diye ne yapacağımi şaşırdım ya

İşte küçük çocuk olunca öyle ağlasın vs dediğiniz gibi her zaman olmuyor. Küçük uyuyor oluyor ağlıyor bu sefer öbürü
Uyanıyor hopp ona bak onun gönlü öbürü bu sefer daha kötü ağlıyor. İşler karışıyor. Belki evet yaş aralığı çok yakin 2.5 yaş var arada

Onun amacı sizin onunla ilgilenip küçükle ilgilenememeniz. Bence eşinizle konuşun ve bağışıklık güçlendirip takviyelerle okula başlatın

Haklısınız ama bir ağlar iki ağlar üç ağlar dördüncüde artık kabullenir en azından yazlık kıyafet yıkama toplama uğraşınız azalır. Üstte birisi çocuk kilidi yazmıştı o da mantıklı geldi bana. Aslında mesele kıyafette değil ya ilginizi çekmek için yapıyor ne yapıyorsa. İşiniz gerçekten çok zor, dilerim kısa zamanda yoluna koyabilirsiniz

Onun amacı sizin onunla ilgilenip küçükle ilgilenememeniz. Bence eşinizle konuşun ve bağışıklık güçlendirip takviyelerle okula başlatın
Bende öyle düşünüyorum. Her gün ayni şeyler benimde sabrım tükeniyor. İstisnasız her gün okul konusu evde geçiyor. Cocuk da istiyor aslında iyilesiyim okuluma gideceğim anne diyor. Ben küçükten korkuyorum o baya ağır geçirdi hastalığı. Kizim iki öksürük bi burun akıntısı vs yasadi küçük iğne yedi malesef.

Bence 2 yaş sendromu bitmeden eve yeni bebek gelmiş

Ben anlıyorum sizi . Çocuğu evde oyalamak imkansıza yakın benim oğlum 22 aylık mesela hergün sokaktayız ama soğuyacak o zaman ne yapacağız kreşe başlatmak istiyoruz bizde bunu konuşuyoruz evde . Ama hasta olması korkutuyor 2.5 yaşı bekleyeceğim birkaç şey var aklımda onlar tamamlanınca başlasın istiyorum

Evet tamamen ilgi cekme ama inanin küçüğü emzirmeden emzirmeye kucağıma alıyorum neredeyse. Hep onunla birlikteyim kitap okuyoruz pes peşe beş altı tane sabah öğle akşam. Oyunlar oynuyoruz kardeşini de katıyorum üçümüz ama yetmiyor çocuğa. Arkadaşa hasret kaldık.

Benimde ayni 3 yas ve 5 ay iki oglum var cok zor iki cocukla ben buyugu bazi sebeplerden krese baslatamiyorum eve yardimci geliyor sizde madem krese gondermiyorsunuz onun bütçesi ile yardimci turun haftada kac gune gucunuz yeterse ancak oyle yuruyor isler ve ben kafayi yemiyorum

Bence 2 yaş sendromu bitmeden eve yeni bebek gelmiş
Valla kardeşi olana kadar öyle rahat bi çocuktu ki. Yedir içir oyna öyle uyumlu idi ki. Hatta bi gün doktora gittik doktor hanim işte boyunu ölçecek kilo takibi vs. O kadar güzel sakin sakin doktorun dediğini yaptı hareketlerini izledi . Doktor hanım dedi ki maşallah ne kadar uyumlu sakin bi çocuk belli halinden tavrından. Yani öyle rahat büyüdü kardeşi oldu çocuk huy değişti resmen.

Pedagog görmeli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…