3 lu testte down sendromu çıkması

Carla1356

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
502
230
Kızlar merhaba ben 20 haftalık gebeyim bugün 3 lu test sonuçlarımi göstermeye gittim 1/50 trizomi 21 çıkmış yani down sendromu sonra detayli ultrasona gönderdiler orda doktor baktı %85 değil ama yine de sıvı aldırman lazım kesin sonuç için dedi sıvı da aldırmak istemedim sizin de başınıza geldi mi böyle bir durum

4 lu test ne zaman peki bir bilginiz var mı bir de bebeğimin kalbinde parlaklık vardı bu da down sendromu belirtsiymis
15 22 arası yapılıyor ama down sendromunun çok karakteristok özellikleri var burun kemiği çok kısa olması ense kalınlığınin 3 üstü olması başparmakta daha az kemik olmasi gibi

15 22 arası yapılıyor ama down sendromunun çok karakteristok özellikleri var burun kemiği çok kısa olması ense kalınlığınin 3 üstü olması başparmakta daha az kemik olmasi gibi
Detaylı bakıldı çok şükür bunların hiç birini söylemedi ama benim içim hiç rahat değil randevu bulmaya çalışacam günüm geçmeden 4 lu test yaptırmak istiyorum

Detaylı bakıldı çok şükür bunların hiç birini söylemedi ama benim içim hiç rahat değil randevu bulmaya çalışacam günüm geçmeden 4 lu test yaptırmak istiyorum
Merhaba 3 lü test sadece olasılık verir down sendromlu anlamına gelmiyor ve üçlü testin yanılma payı çok yüksek. 4 lü test de garanti değil. Fetal dna testi yaptırın

Fetal DNA testi devlet hastanesi yapmiyormus bizim o kadar durumumuz yok maalesef sigortamiz da yok
Merhaba 3 lü test sadece olasılık verir down sendromlu anlamına gelmiyor ve üçlü testin yanılma payı çok yüksek. 4 lü test de garanti değil. Fetal dna testi yaptırın

Fetal DNA testi devlet hastanesi yapmiyormus bizim o kadar durumumuz yok maalesef sigortamiz da yok
Maalesef yapmıyorlar.. kalbinizi ferah tutun anneme de üçlü testte kardeşim için down sendrom dediler doğuma kadar öyle sandık doğdu şükürler olsun sağlıklı normal bir bebekti yanılma payı çok , sıkmayın kendinizi sizin bebeğiniz de sağlıklı bence

Bana da 3 lu testte doktor riskli görüp yurt dışına gönderilen testten istedi ücretli ve özel bir test ..Doktora benim kararım değişmeyecek doğuracağım deyince olsun seninde benim de içim rahat etsin dedi ..Testibyaptirmadim doktorumu degistirdim ..Çok şükür sağlıklı bir şekilde aldım kızımı kucağıma...Ama 9 ay nasıl geçti bir de bana sorun ..Icinizi ferah tutun

Sizin risk oranıniz kaçtı

Sizin risk oranıniz kaçtı
30 kūsürdu sanırım hatırlayamadım tam.olarak ..Benim ileri yaş gebeliği idi aynı zamanda.Ayrica sıvı da aldırmayın bence de..Ultrosanda zaten doktorunuz büyük bir oranla olmadığını söylemiş..Ben doktor degistirdigimde ultrasonla bakmış ve su an kendisinin görebildiği anormal bir durumun olmadığını söylemişti..O biraz içime su serpmişti

Bana sadece kalbi parlak dedi onun dışında eli ayağı her yeri düzgün dedi kalp parlaklığı da genellikle down sendromlularda oluyormuş

Düşük riski varmış bebeği riske atmak istemiyorum

Amniyosentez yapılan gebeliklerin çoğu sorunlu riskli gebeliklerdir. Riskli gebeliklerin olumsuz sonuçların kaynağının ayrımı net yapılamamaktadır. Klasik bilgi olarak amniyosentez işleminden sonra yaklaşık %0,5 oranında

• Kanama
  • Su gelmesi
  • Fetusun kaybı ile komplike olabilmektedir.
Yani çok düşük bir risk. Artılarını eksilerini düşünün. Olmazsa bir doktora daha görünün. Ben olsam amniyosentez yaptırırdım güvenilir bir doktora.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…