3 katın her işi bende yine de memnun değiller, beni üzüyorlar 😞

Hersey planlandı gibi olmuyor hayat yanilta biliyor ayrıca bebegimin olması degil sorum

Kırma

Söz hakim olması için çalışmam gerekmiyor
Gayet de gerekiyor. Neyine güvenip konuşuyorsun derler. 2 gün harçlık vermese kocan (ki aile evine kapatıp, her işe seni koşturuyorlarsa maddi ipler de onun elindedir) kendi başına ne karar verip ne konuşabilirsin?
Okuma çalışma imkanım yoktu demişsiniz. Valla görücü usulü ya da başka türlü evlenip de hamile kalabilecek bir insanın doğum kontrol yöntemi bilmeme imkanı yok. En cahilinden okumuşuna herkes biliyor. Uygulamak işine gelmiyor sadece.

Beni tanımıyorsunuz, hayatta neye ne kadar emek verdiğimi, okumanın değerini, çalışmanın kıymetini nasıl bildiğimi de bilmiyorsunuz. Ben de size yorum yapmadım mesela, rumuz belirterek en azından. Bu gibi konularda dikkatimi çeken birşeyi yeri geldi söyledim. Kadına denmiyor önceden çalışsaydın okusaydın diye..çalış deniyor. Bu kadının çalışacağı en iyi yer şu an bir tekstil firmasının bodrum katıdır. Onda da sigortasız ve düşük ücretli mültecilerden sıra gelirse.böyle bir çalışmanın 1 aylık bebeği olan bir kadına nasıl bir faydası olabilir. Şu an gayet kalifiye iş gücünü oluşturan kadınlar, kreş ve bakıcı ücretlerinden dolayı işlerine dönemiyorlar. Ben sadece gerçekçi bakıp yorum yaptım. Ben de isterim tüm kadınlar okusun iş sahibi olsun, ekonomik özgürlüklerine sahip çıksın, ama o iş her zaman öyle olmuyor.
Bana dokunduğu için değil realite öyle olmadığı için bu şekilde bir yorumu tercih ettim, kimseye de saldırmadım. Bu arada bahsettiğiniz zihniyete sahip kadınlar okuyan kesimde de çok var. Zihniyete de müdahale etmeyelim ama kim ne istiyorsa öyle yaşasın. Bedeli varsa da yeri gelince öder. Herkes çalışmak zorunda değil, öyle anlaşıp evlenebilir, istemeyebilir, çocuğuna kendisi bakabilir ihtimaller sonsuz. Buna saldırmak ve karşımızdaki insanı tanımadan itham etmek yerine derdini kendince anlatan kişiye bulunduğu koşullarda fikir vermek daha faydalı diye düşünüyorum.

Dedenin eşi vardı düğünden 3 ay önce vefat etti o bakıyordu bide çocuk yapmam hepinize niye dert oldu böyle yaziyorsunuz

Sizde boş yorum yapmaya bayılıyorsunuzz
He huyum kurusun
Napim benim senin gibi bir ordu doyuracak, 3 katlı köşkü temizleyecek kadar dolu ve eğlenceli bir hayatım yok.
Bahçede kahvemi yudumlarken burda boş boş takılıp boş boş yorum yapiyorum önüme gelene.
İşin bittiyse sende yap bi kahve sinirini alır

Konu sahibi ailesinin Doğuda olduğunu söyledi. Bazı ailelerde orta yaşı geçmiş kadınla, yeni evli genç bir kadının sahip olduğu özgürlük alanları bile farklıdır. Biraz ülke gerçeklerini bilip de yorum yapmak lazım. Ha konu sahibinin bu evliliği yaparken bir söz hakkı olmuşsa ve tüm bu yaşadıklarını öngöremişse ancak onun için sulanabilir, zaten çok da geç artık. Evde tek çalışmayan yetişkin olarak o ev işlerini görmesi çok doğal ama insafsızca. Benim söylemek istediğim çalışmanın şu anki duruma etkisinin olmayacağı. Kazandığı para zaten ortak bir havuza gider ve yine genç olduğu için işler kadına kalır. Ortada bakıma muhtaç bir bebek varken bir de, en fazla asgari ücret alabileceği bir durumda bir kadına çalış demek de kadın özgürlüğüne sahip çıkmak değil bana göre. Bunu anlatmak istedim. Yoksa kadının çalışma özgürlüğüne ve hakkına dil uzattığım yok.

Allah yardımcın olsun. Bence ayrı eve çık ama öle bir kocan yok bence ne dıyebılırımkı

Napalım şimdi onu anlamadım, oldu olacak kocasını dövelim toplaşıp, olur mu? Hiçbir işe elini vurmak istemeyen zengin goca bulsun dicem de zenginin ekmeği daha pahalı biliyon mu, onlar hiç kolay yedirmez.
Ne alaka böyle saçma yorumlar yapmayın lütfen ezici ve kırıcısınız boş yorum yapıyorsunuz

Neden bu kadar üstüne gidilmiş arkadaşın ya. Canım öncelikle umarım en yakın zaman da çözüm bulabilirsin. Bence ilk etapta rest çekerek değil biraz kaytararak çözüm bul. Herkes her şeyden memnun olmaz. Bir insanın güzel söz söylemesi, teşekkür etmesi gibi erdemler her insanda bulunmaz bunu kabul et. İş yükün çok agır. Aile büyükler ile ılıman konuşarak orta yolu bulmaya çalış. En azından hafta 2 3 gün senin olsun. Bebeginle daha çok ilgilenecegin fırsatlar yaratmış olursun. Annene vs gitsen bi hafta kalsan ne derler

Size tek diyebilecegim bu düzeni böyle kabul etmeye devam ederseniz bütün gencliginiz cürüyüp gidecek ve kendi aile hayatiniz diye birsey de olmayacak.

Siz çalışın kaynana evde otursun her işe yetişsin o zaman
Çok sıkıştırırlarsa alır çocuğumu çıkar işlerinizi nasıl hallediyorsanız halledin eskisi gibi deyin.
Gelin değil köle almışlar

Hersey planlandı gibi olmuyor hayat yanilta biliyor ayrıca bebegimin olması degil sorum
Hayatım herşey tam da planlandığı gibi gidiyor zaten ama sen farkında değilsin..."Senin gibi" işsiz, güçsüz, ailesi arkasında durmayacak , asla boşanamayacak ama genç, doğurgan, gücü kuvveti yerinde, her işe koşacak , doğum kontrolünu umursamayan üstüne de dogurdukca yan yatıp ömür boyu tatlı tatlı koca ekmeği yiyeceğini zanneden biri lazımmış bu aileye, iki bilezik bı gelinlikle tavlayıp planlarını uygulamislar. O imzayı attığın gün plan buymuş zaten...Hiç de gizleyip saklanmamis niyetler, gayet dürüstmüş bu insanlar...Asil şimdi senin şaşırman bı tuhaf ...

Sizi tanımıyorum, yorum yapmam için tanımammı gerekiyor?
Çok sıkıldım artık benim hayatımı ne biliyorsunlardan
Bilmiyorum, bilmek istemiyorum bilmek zorunda değilim
Hayatınıza değil yorumunuza yazıyorum burda
Katıldığım konu var ama oda
Herkes çalışmak zorunda elbet de değil
Ben bunu herzaman derim
Kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz
Ama imkanım yoktu okuyamadım çalışamadım bahanelerin sığınmasın kimse
18 yaşında koşa koşa evlenmiş ne ara okumaya mücadele etmişde fırsatlar elinden alınmış, gören duyan 50 yaşındada okuyamadı vah vah der
Ayrıca, çalışmaya bilir evet
Kendi seçimi
Ama ozaman şuan içinde bulunduğu ve seçtiği hayata ayak uyduracak
3 katlı ev temizlencekse, temizleyecek
Dede bakılcaksa, bakılcak
Kim başkasının yaptığı işi beğenirki? Herhalde laf söylecekler. Ben yıllardır gelen yardımcıma bile yeri geliyor hala bunu niye böyle yaptın şurayı tekrar silermisin diyorum.
Çünkü neden demeyeyim, herkes işini düzgün yapmalı.
Yapiyorum ama beğenmiyorlar diye bir dünya yok.
İnsan tercihlerini yaşar. Eşine rest çekmesine az kalmış, rest çektikten sonra nasıl hayatına devam edecek peki?

Dedenin eşi vardı düğünden 3 ay önce vefat etti o bakıyordu bide çocuk yapmam hepinize niye dert oldu böyle yaziyorsunuz

Cocuk konusunu bundan yaziyorlar: bir cok anne var bu forumda ve bunun getirdigi qorunluluklari haliyle biliyoruz. Ne kadar yorucu oldugunu da. Siz daha kendi hayat alaniniz olusmamisken anne olmussunuz. Burda ilk göze canlanan profil.evinde söz sahibi olmayan ve kullanilan oldu. Belki o kadar da degildir, ama bu ortamda cocuk büyütmek ve cocuga yetebilmek de imkansiz veya daha zor. Kaldi ki yarin ayrilmak isteseniz (ilk basta kimin ne oldugunu bilmediginiz normal) bile isiniz daha zor olucak. Simdi cocuk olmus, saglikla büyütün, ama hayatiniz bunca insanin isinde kosturmakla sürdükce ikincisini düsünmeyin. Ilk kendi hayat sartlarinizi kendiniz ve cocugunuz icin iyilestirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…