Hersey planlandı gibi olmuyor hayat yanilta biliyor ayrıca bebegimin olması degil sorumNeredeyse nikahtan önce gebe kalmışsın, buna plansizlik değil umursamazlık denir bence. Eşin ve ailesi de onceden çok iyiymiş şimdi çok kötü olmuş filan değiller, hamilesiniz diye lohusalık bitene kadar hosgörmusler ne güzel, yani hep anlayışlı insanlarmis. Şimdi de kendi düzenleri içinde senin de apaçık ortada olan görevlerini yapmanı bekliyorlar. Bunda bu kadar üzülecek ezilecek birşey yok.
Gayet de gerekiyor. Neyine güvenip konuşuyorsun derler. 2 gün harçlık vermese kocan (ki aile evine kapatıp, her işe seni koşturuyorlarsa maddi ipler de onun elindedir) kendi başına ne karar verip ne konuşabilirsin?Kırma
Söz hakim olması için çalışmam gerekmiyor
Sorun ne ozaman?Hersey planlandı gibi olmuyor hayat yanilta biliyor ayrıca bebegimin olması degil sorum
Sizde boş yorum yapmaya bayılıyorsunuzzİş kocada bitmiyor
İş Allahın verdiği akıllı kullanmakla başlıyor ve öyle devam ediyor
Herşeyide kocalara yüklemeye bayılıyorsunuz
Beni tanımıyorsunuz, hayatta neye ne kadar emek verdiğimi, okumanın değerini, çalışmanın kıymetini nasıl bildiğimi de bilmiyorsunuz. Ben de size yorum yapmadım mesela, rumuz belirterek en azından. Bu gibi konularda dikkatimi çeken birşeyi yeri geldi söyledim. Kadına denmiyor önceden çalışsaydın okusaydın diye..çalış deniyor. Bu kadının çalışacağı en iyi yer şu an bir tekstil firmasının bodrum katıdır. Onda da sigortasız ve düşük ücretli mültecilerden sıra gelirse.böyle bir çalışmanın 1 aylık bebeği olan bir kadına nasıl bir faydası olabilir. Şu an gayet kalifiye iş gücünü oluşturan kadınlar, kreş ve bakıcı ücretlerinden dolayı işlerine dönemiyorlar. Ben sadece gerçekçi bakıp yorum yaptım. Ben de isterim tüm kadınlar okusun iş sahibi olsun, ekonomik özgürlüklerine sahip çıksın, ama o iş her zaman öyle olmuyor.Çalış denince böyle bir aileye gelin gitmezdin deniyor, git hem dışarda çalış hemde gel 3 katın işini yap denmiyor
Bu çalışma fikri bazı kadınlara neden bukadar kötü geliyor?
İlkokul okumayan kadar aman okuyupda napıcam evlenir mis gibi evimin hanımı olurum diyen tayfada çok bu ülkede
Ayrıca burayı sade konu sahibi okumuyor binlerce genç kız okuyor, olurki bazılarına ders olur aynı hataya düşmezler diye oku çalış yazılıyor her firsatda neden bukadar dokundu size?
Ha evet sizin dediğiniz çok mantıklı
Kocacım ben çok yoruluyorum birgün şurayı yarında şurayı temizlesem olurmu diye bir ev temizlik programı hazırlayıp sunsun aile meclisine
Bukadar anlayışlı eş ve aile seve seve kabul ederler
Bide öyle denesin çok mantıklı
Dedenin eşi vardı düğünden 3 ay önce vefat etti o bakıyordu bide çocuk yapmam hepinize niye dert oldu böyle yaziyorsunuzAltlı üstlü oturduğunuzda ne olacak sanıyorsunuz???
Kv,kb eş çalışıyor el bebek gül bebek yaşamayacaktınız.Tabi ki herkes sizden iş bekler dede piyangodan çıkmadı evlenmeden biliyor olmanız aklınızı kullanmanız gerekiyordu .Bu işi kim görecek dede ye kim bakacak diye ailece oturup hiç fikir alış verişinde bulunmasının galiba.Koca olsun hemen olsun diye diye evlenmiş gibisiniz, yetmezmiş gibi koştur koştur bebek yapmışsınız.Kocadan medet ummayin o gayet durumdan memnun.....
He huyum kurusunSizde boş yorum yapmaya bayılıyorsunuzz
Konu sahibi ailesinin Doğuda olduğunu söyledi. Bazı ailelerde orta yaşı geçmiş kadınla, yeni evli genç bir kadının sahip olduğu özgürlük alanları bile farklıdır. Biraz ülke gerçeklerini bilip de yorum yapmak lazım. Ha konu sahibinin bu evliliği yaparken bir söz hakkı olmuşsa ve tüm bu yaşadıklarını öngöremişse ancak onun için sulanabilir, zaten çok da geç artık. Evde tek çalışmayan yetişkin olarak o ev işlerini görmesi çok doğal ama insafsızca. Benim söylemek istediğim çalışmanın şu anki duruma etkisinin olmayacağı. Kazandığı para zaten ortak bir havuza gider ve yine genç olduğu için işler kadına kalır. Ortada bakıma muhtaç bir bebek varken bir de, en fazla asgari ücret alabileceği bir durumda bir kadına çalış demek de kadın özgürlüğüne sahip çıkmak değil bana göre. Bunu anlatmak istedim. Yoksa kadının çalışma özgürlüğüne ve hakkına dil uzattığım yok.Kayınvalidenin de eğitimi aile durumu ve sosyal düzeyi çok farklı olmamalı. Ben evliliğin başında zaten bu şekilde bir yaşam tarzı üzerine plan yapıldığını düşünüyorum. Konu sahibi evlilik öncesinde çalışıyor olsa idi ya çalışmaya dair planlarını paylaşsa idi böyle bir düzen kurulmazdı.
Eşleri kısa süreli işsiz kalan kadınlarda da bu işler bu şekilde işler. Erkek çalışmıyorsa evi derler toplar akşama iyi kötü yemeği yapar.
Allah yardımcın olsun. Bence ayrı eve çık ama öle bir kocan yok bence ne dıyebılırımkıBen 1 yılık evliyim evlenmeden önce bana altlı üstlü oturcqz dediler herkes kendi evinde olcak dediler lakin öyle değil eşim çalışıyor kayın babam yeri geldimi çalışıyor kaynanam da çalışıyor vardiyalı bide dedsi var benim de aylik kızım var herseyi bana bırakıyorlar bütün yük bende kızım biyqnq alzaymir hastadi dedesi bayana 3 katın temizliği Bi yana yemek aynı şekilde kimse beni anlamıyor benim yapmam gerektiğimi kaynanamin yazık çalışıyor diye bütün heryseyi bana yikmalari hizmetçi gibi herşeyi yapıyorum yine memnun degiler benim yaptığımı görmüyorlar üstüne bide hakaret Altan laf sormaları beni üzüyorlar çok kırgınım eşim benim dinlemiyor burda anne babasına da ben bakacakmisim tatlı dile beni eziyorlar ne yapmalıyım yardım edin kizlar
Ne alaka böyle saçma yorumlar yapmayın lütfen ezici ve kırıcısınız boş yorum yapıyorsunuzNapalım şimdi onu anlamadım, oldu olacak kocasını dövelim toplaşıp, olur mu? Hiçbir işe elini vurmak istemeyen zengin goca bulsun dicem de zenginin ekmeği daha pahalı biliyon mu, onlar hiç kolay yedirmez.
Evet
Görücü usulü oldu 18 yaşında hersey ilk baslarda güzeldi sonra alt üst oldu çocuk plansız oldu bide çocuk isteyerek olmadı bende isterdim okuyup çalışmayı ama imkanım elverişli değildi ailemin zaten Bi Cook derdi var bide benimle uğraşmasın istemiyorum
Siz çalışın kaynana evde otursun her işe yetişsin o zamanBen 1 yılık evliyim evlenmeden önce bana altlı üstlü oturcqz dediler herkes kendi evinde olcak dediler lakin öyle değil eşim çalışıyor kayın babam yeri geldimi çalışıyor kaynanam da çalışıyor vardiyalı bide dedsi var benim de aylik kızım var herseyi bana bırakıyorlar bütün yük bende kızım biyqnq alzaymir hastadi dedesi bayana 3 katın temizliği Bi yana yemek aynı şekilde kimse beni anlamıyor benim yapmam gerektiğimi kaynanamin yazık çalışıyor diye bütün heryseyi bana yikmalari hizmetçi gibi herşeyi yapıyorum yine memnun degiler benim yaptığımı görmüyorlar üstüne bide hakaret Altan laf sormaları beni üzüyorlar çok kırgınım eşim benim dinlemiyor burda anne babasına da ben bakacakmisim tatlı dile beni eziyorlar ne yapmalıyım yardım edin kizlar
Ne okumuşlar mesela biraz anlatır mısınız?
Hayatım herşey tam da planlandığı gibi gidiyor zaten ama sen farkında değilsin..."Senin gibi" işsiz, güçsüz, ailesi arkasında durmayacak , asla boşanamayacak ama genç, doğurgan, gücü kuvveti yerinde, her işe koşacak , doğum kontrolünu umursamayan üstüne de dogurdukca yan yatıp ömür boyu tatlı tatlı koca ekmeği yiyeceğini zanneden biri lazımmış bu aileye, iki bilezik bı gelinlikle tavlayıp planlarını uygulamislar. O imzayı attığın gün plan buymuş zaten...Hiç de gizleyip saklanmamis niyetler, gayet dürüstmüş bu insanlar...Asil şimdi senin şaşırman bı tuhaf ...Hersey planlandı gibi olmuyor hayat yanilta biliyor ayrıca bebegimin olması degil sorum
Ahh keşke ama dünya öyle bir yer değil.Kırma
Söz hakim olması için çalışmam gerekmiyor
Sizi tanımıyorum, yorum yapmam için tanımammı gerekiyor?Beni tanımıyorsunuz, hayatta neye ne kadar emek verdiğimi, okumanın değerini, çalışmanın kıymetini nasıl bildiğimi de bilmiyorsunuz. Ben de size yorum yapmadım mesela, rumuz belirterek en azından. Bu gibi konularda dikkatimi çeken birşeyi yeri geldi söyledim. Kadına denmiyor önceden çalışsaydın okusaydın diye..çalış deniyor. Bu kadının çalışacağı en iyi yer şu an bir tekstil firmasının bodrum katıdır. Onda da sigortasız ve düşük ücretli mültecilerden sıra gelirse.böyle bir çalışmanın 1 aylık bebeği olan bir kadına nasıl bir faydası olabilir. Şu an gayet kalifiye iş gücünü oluşturan kadınlar, kreş ve bakıcı ücretlerinden dolayı işlerine dönemiyorlar. Ben sadece gerçekçi bakıp yorum yaptım. Ben de isterim tüm kadınlar okusun iş sahibi olsun, ekonomik özgürlüklerine sahip çıksın, ama o iş her zaman öyle olmuyor.
Bana dokunduğu için değil realite öyle olmadığı için bu şekilde bir yorumu tercih ettim, kimseye de saldırmadım. Bu arada bahsettiğiniz zihniyete sahip kadınlar okuyan kesimde de çok var. Zihniyete de müdahale etmeyelim ama kim ne istiyorsa öyle yaşasın. Bedeli varsa da yeri gelince öder. Herkes çalışmak zorunda değil, öyle anlaşıp evlenebilir, istemeyebilir, çocuğuna kendisi bakabilir ihtimaller sonsuz. Buna saldırmak ve karşımızdaki insanı tanımadan itham etmek yerine derdini kendince anlatan kişiye bulunduğu koşullarda fikir vermek daha faydalı diye düşünüyorum.
Dedenin eşi vardı düğünden 3 ay önce vefat etti o bakıyordu bide çocuk yapmam hepinize niye dert oldu böyle yaziyorsunuz
Derdim senin sürekli boş yorumlar yapman sizden hayat dersi değil sadece benim yerimde olsanız ne yapardınız diy etavsiye istedim ama unjtumkj kadını ezen yine kadınSorun ne ozaman?
Çalışmaman değil
Bebeğin değil
Temizlik değil
Tam olarak derdin ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?