How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

3 katın her işi bende yine de memnun değiller, beni üzüyorlar 😞

Bebegim 5 qylik ben izmirdeyim ailem muş ta

Hanfendi benim

Herkesin okuma fırsatı yada çalışma fırsatı olmuyor ben sadece Bi yanını anlatım size bilip bilmeden yorum yapmayınız lütfen
O evdeki herkes mi okumuş etmiş insanlar?

O evdeki herkes mi okumuş etmiş insanlar?
Evet
Sizin aileniz yok mu? Nasil seyirci kaliyorlar tüm bunlara? Sizde saygi görmediginiz yerde cocuk yapmayacaktiniz hemen. Bari ikinci hemen olmasin. Görücü usulu mu tanistiniz?
Görücü usulü oldu 18 yaşında hersey ilk baslarda güzeldi sonra alt üst oldu çocuk plansız oldu bide çocuk isteyerek olmadı bende isterdim okuyup çalışmayı ama imkanım elverişli değildi ailemin zaten Bi Cook derdi var bide benimle uğraşmasın istemiyorum

Etrafimda çaresizliği kabullenmeyen cok az kadin gördüm, bu forumda da boyle. Belli birkac konu var, onun dışında buraya gelip sikayet edip gidiyorlar. Sayet caresizligi kabul etmeyecekseniz yapacaginiz sey belli. Cocuga bakacak birisi varsa ise gireceksiniz. Çocuğa bakacak kimse yoksa cocuga tuvalet egitimi verdikten sonra krese yollayip calisacaksiniz.

Is begenmemezlik yapmayin. Ben yuksek lisans yapiyordum, tez asamasinda birakmak zorunda kaldim. Sonra issiz kaldim. Cok bunaldigim icin gittim bim'e falan is basvurusunda bulundum. Gerci aramadilar ama arasalar gidip calisacaktim. Bunu yapacaginiz işten gocunmamaniz icin yaziyorum. Calismazsaniz omur billah is yapip, cocuk bakacak kimseyi memnun edemeyeceksiniz

Bebegim 5 qylik ben izmirdeyim ailem muş ta

Hanfendi benim

Herkesin okuma fırsatı yada çalışma fırsatı olmuyor ben sadece Bi yanını anlatım size bilip bilmeden yorum yapmayınız lütfen
Ay şu bilip bilmeden yorum yapmayın tayfasından bi banamı fenalık geliyor.
Yorum yapmadan önce GBT nizemi ulaşmamız gerekiyor?
Yazdıklarınız kadarıyla yorumlasam bile suçlu sizsiniz, durum değişmedi gözümde
Ve evet herkesin okuma ve çalışma imkanı var, 1900 larda yada Afrikada değilsiniz. Benim 75 yaşında rahmetli babaannem bile 35 yıl çalışıp emekli oldu.

Hasta dede, çalışan kv kp ve eş var. 3 katlı ev. Tek çalışmayan sizsiniz. Zaten sizinle evlenirken çalışmayan birisiyle evlenme planı yapılmıştır. Sizin çalışmanız durumunda tüm günlük işler alt üst olur çünkü. Muhtemelen kv emekliliğim dolsun diye çalışıyordur. Bu durumda bu şartlar altında itiraz etmeniz yersiz olur. Bebeğinizi büyütüp kv emekli oluncaya dek bu şekilde süreceğini düşünüyorum. Evlerin tüm odalarını açtırmayın. Yemeği tek elden yiyin bir süre. Bebek büyüyüp kv emekli olunca çalışmalısınız.

Kadının eğitimini bilmiyoruz, aile durumu, sosyal düzeyi zaten açık değil. Niye hemen çalışmıyorsun diye yükleniliyor anlamak mümkün değil. Bu ülkede hala ilkokul görmeyen çocuklar var, bunlar büyüyor evlendiriliyor. Kadın biraz dert yanınca e çalış diyoruz. Çalışınca neyi düzelicek. Öyle bir ailede hem dışarda çalışıp hem de aynı işlerin bekleneceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok.ancak böyle bir ailede herkes çalışırken o evlerin işlerinin tek geline yaptırılacağını bilmesi gerekirdi konu sahibinin.Belki evlenirken söz hakkı bile verilmedi. Ancak eşine sürekli yorulduğunu söylebilir ya da işlerini azaltmak için bazı çözümler bulabilir. Daha az odadan ve işten sorumlu olmak gibi. Daha ilk mesajlardan çalışsaydın sen de diye kızmanın konuyla bağlantısını hiç anlamadım.

Ay şu bilip bilmeden yorum yapmayın tayfasından bi banamı fenalık geliyor.
Yorum yapmadan önce GBT nizemi ulaşmamız gerekiyor?
Yazdıklarınız kadarıyla yorumlasam bile suçlu sizsiniz, durum değişmedi gözümde
Ve evet herkesin okuma ve çalışma imkanı var, 1900 larda yada Afrikada değilsiniz. Benim 75 yaşında rahmetli babaannem bile 35 yıl çalışıp emekli oldu.
Ben suçlu yada suçlu aramıyorum ayrıca imkan dendiğinde aklını sadece para gelmesin fenalık geliyorsa yorumlamayin lutfen

Kadının eğitimini bilmiyoruz, aile durumu, sosyal düzeyi zaten açık değil. Niye hemen çalışmıyorsun diye yükleniliyor anlamak mümkün değil. Bu ülkede hala ilkokul görmeyen çocuklar var, bunlar büyüyor evlendiriliyor. Kadın biraz dert yanınca e çalış diyoruz. Çalışınca neyi düzelicek. Öyle bir ailede hem dışarda çalışıp hem de aynı işlerin bekleneceğini bilmek için müneccim olmaya gerek yok.ancak böyle bir ailede herkes çalışırken o evlerin işlerinin tek geline yaptırılacağını bilmesi gerekirdi konu sahibinin.Belki evlenirken söz hakkı bile verilmedi. Ancak eşine sürekli yorulduğunu söylebilir ya da işlerini azaltmak için bazı çözümler bulabilir. Daha az odadan ve işten sorumlu olmak gibi. Daha ilk mesajlardan çalışsaydın sen de diye kızmanın konuyla bağlantısını hiç anlamadım.
Kesinlikle beni anlayan bir arkadaşım teşekkürler yorumunuz için ben sadece benim gibi olan arkadaşlarım dan tavsiye istedim okudug7nuzu yada çalışmanızı söylemenizi değil bunu yazmak için yorum yapmayın

Çok iyilerdi ilgili iyi davranıyorlardi bebegim 5 aylik 1 yılık evliyim
Neredeyse nikahtan önce gebe kalmışsın, buna plansizlik değil umursamazlık denir bence. Eşin ve ailesi de onceden çok iyiymiş şimdi çok kötü olmuş filan değiller, hamilesiniz diye lohusalık bitene kadar hosgörmusler ne güzel, yani hep anlayışlı insanlarmis. Şimdi de kendi düzenleri içinde senin de apaçık ortada olan görevlerini yapmanı bekliyorlar. Bunda bu kadar üzülecek ezilecek birşey yok.

Yine çalışmayan kadınları ezici tim gelmiş 😁😁😁😁😁

İyi de çalışmamak demek evde yan gelip yatmak değil ki. Herkes işin ucundan tutacak. Çalışmayan kadın evi derli toplu tutup dışarıda çalışanın işini kolaylaştıracak. İki taraf da dışarıda çalışıyorsa evdeki işler bölünecek.
He bu kızımızın üzerine fazla iş yüklemişler o da bunun farkına bile varamadan bir de çocuk yapmış patlamış. Sorun çalışmaması değil yani. Kendi topuğum sıkmış.

Neredeyse nikahtan önce gebe kalmışsın, buna plansizlik değil umursamazlık denir bence. Eşin ve ailesi de onceden çok iyiymiş şimdi çok kötü olmuş filan değiller, hamilesiniz diye lohusalık bitene kadar hosgörmusler ne güzel, yani hep anlayışlı insanlarmis. Şimdi de kendi düzenleri içinde senin de apaçık ortada olan görevlerini yapmanı bekliyorlar. Bunda bu kadar üzülecek

Çalış denince böyle bir aileye gelin gitmezdin deniyor, git hem dışarda çalış hemde gel 3 katın işini yap denmiyor
Bu çalışma fikri bazı kadınlara neden bukadar kötü geliyor?
İlkokul okumayan kadar aman okuyupda napıcam evlenir mis gibi evimin hanımı olurum diyen tayfada çok bu ülkede
Ayrıca burayı sade konu sahibi okumuyor binlerce genç kız okuyor, olurki bazılarına ders olur aynı hataya düşmezler diye oku çalış yazılıyor her firsatda neden bukadar dokundu size?
Ha evet sizin dediğiniz çok mantıklı
Kocacım ben çok yoruluyorum birgün şurayı yarında şurayı temizlesem olurmu diye bir ev temizlik programı hazırlayıp sunsun aile meclisine
Bukadar anlayışlı eş ve aile seve seve kabul ederler
Bide öyle denesin çok mantıklı

Kayınvalidenin de eğitimi aile durumu ve sosyal düzeyi çok farklı olmamalı. Ben evliliğin başında zaten bu şekilde bir yaşam tarzı üzerine plan yapıldığını düşünüyorum. Konu sahibi evlilik öncesinde çalışıyor olsa idi ya çalışmaya dair planlarını paylaşsa idi böyle bir düzen kurulmazdı.
Eşleri kısa süreli işsiz kalan kadınlarda da bu işler bu şekilde işler. Erkek çalışmıyorsa evi derler toplar akşama iyi kötü yemeği yapar.

Kırma

Söz hakim olması için çalışmam gerekmiyor

Ama siz öyle bir ailenin içine girmişsiniz. O ailede kıymet verilen şey emeğin karşılığı eve giren para. Ve bu parayı da temizlikçilere bakıcılara Çar çur edemeyecek kadar da zor kazanıyorlar. Bu sebeple söz Hakkı olmayacak karın tokluğuna çalışacak olan sizi bulmuşlar.

Back