3 gündür aç geziyor

Pnrsnnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
93
69
38
Merhaba. Geçenlerde grip oldum hastalık yerini istahsizliga ve mide bulantisina bıraktı. 1 buçuk yaşındaki çocuğum benim gibi grip olmadı ama o da aynı anda istahtan kesildi ve kahvaltı dışında hiçbirsey yemiyor. Normalde çok istahlidir herşeyden yer. Ama dediğim gibi sadece kahvaltı yapıyor yumurta peynir ekmek . Gün içerisinde de kuru ekmek o da çok çok az yemek kesinlikle yemiyor. Yoğurt yerdi normalde onu veriyorum onu da yemiyor çorba falan içmiyor normalde onu da içerdi.Bende o şekilde ne yesem midem bulanıyor resmen. Şimdi benim çocuğuma ısrarla yedirmem mi gerekiyor yoksa o illa ki yer mi vitaminsiz falan kalır diye korkuyorum

Geçmiş olsun.
Aslında vücudun kendini koruma sistemi bu. Belki sizin gibi semptom göstermese de vücudunda virüs vardır. Normalden az beslenmek hatta zaman zaman hiç beslenmemek virüsleri de güçsüzleştiriyor ve bağışıklık sistemi daha kolay savaşıyor.
En azından kahvaltı yapıyor diyorsunuz, gerisi için zorlamayın. 1 haftayı geçmediği sürece iştahsızlık sorun olarak görülmez çoğu doktor tarafından

Sevdigi şeyleri teklif edin yemiyorsa ısrar etmeyin kahvaltı ediyor dediniz iştahı geri gelene kadar gün içinde de aç kalmasın diye yedigi kahvaltılıkları hazırlayın Bi süre sonra normale döner ısrar ederseniz ters teper

Su içiyorsa çok problem etmeyin bir kaç gün toparlansin düzelir merak etmeyin

Çok bilgilendirdiniz inanın çok rahatladım çok teşekkür ederim gerçekten

Öyle mi tamam o halde nerdeyse inatlaşma noktasına geldim dediğinizi yapayım çok teşekkür ederim

Benim kızımda bu hafta oyleydi .bizde ekstra ateş ve kusma da vardi. 4 güne toparlandı. Cok olmasada yemeye başladı.

Hayır ısrarla yedirmeniz gerekmiyor. Çocukların böyle dönemleri oluyor. Kimi zaman günde 8 öğün yiyorlar kimi zaman da azıcık. Yemediği zaman zorlayıp, herşeyi püre yapıp falan çocugun yeme düzenini bozmayın. Ortalıkta besleyici gıdalar bulundurun kendi ulaşıp yesin istediği zaman. Geçmiş olsun

Öyle mi tamam o halde nerdeyse inatlaşma noktasına geldim dediğinizi yapayım çok teşekkür ederim
Dönem dönem oluyor çocuklarda bu durumlar hasta olmasına gerek bile yok bunu yaşaması için geçen hafta aynı durumu yaşadık 23 aylık oglumla en sevdigi şeyi bile yemem bunu diyerek geri çevirdi kırk çeşit şey yaptım belki yer diye teklif ettim istemedi beraber çorba vs yaptık kendi yaptı belki iştahlanır yer diye yine yemedi yani elimden geleni denedim ama ısrar edip zorlamadım sadece teklif ettim ne yemek istedigini ona sordum söyledi hazırladım bazen yedi bazen yemem sevmedim diye agladı bende kendi haline bıraktım 1 hafta sonra düzeldi sizinde öyle bir dönem olabilir zamanında benimde böyle bir dönem yaşadım ve hala hatırlıyorum annem o dönemde bana zorla peynir yedirmeye çalıştı ekmegin arasına koymuş agzıma o dagılma hissi geldigi an midem bulanmıştı ve ben hala yiyemiyorum peynir olarak krem yada Kaşar yiyorum agızda dagılma olmadığı için hatta ciger vs de yiyemem o dagılma hissi olan yemekleri yiyemiyorum midem bulanıyor tadını sevsem bile yutamıyorum agzımda büyüyor sizin çocugunuz da bunu yaşamasın diye istemediği bişeyi zorla yada fark etmeden yedirmeye çalışmayın ha farklı şekilde yedirmeyi deneyin çocuk ıspanak yemez mesela ıspanaklı pankek yaparsın kek yaparsın öyle yedirirsin böyle alternatif şeyler denenir zorlamak hayatı boyunca etkiler

hiçbir çocuğa ısrarla yemek yedirmeyin zaten onlar acıktığında söyleyebilir.Israrla yemekyedirmek çocuklarımızdan çok şey götürebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…