Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 3 gün emzirmeyi bırakmak için bi yere gitsem ne olur

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Rabixy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
114
71
35
bebek artık 14 aylık ve emzirmeyi bırakmak istiyorum çünkü her şeyi yiyiyor zaten ayrıca emdiği için gece uykuları sürekli bölünüyor bebeğimin

3 gitsem bakıcı ve babası baksa emzirmeyi kesmek için ne olur çünkü ben dayanamıyorum.
Hiç deneyen var mı böyle bir şeyi

Merhabalar,
Uzun zamandır yazmıyordum ama sizin mesajınızı okuyunca yazmadan geçemedim.
Nacizane fikrim sakın sakın sakın.
Emmek bebeğin adeta yaşamla arasındaki göbek bağı. Emmeyi bırakmak zaten çocuk için bir tramva olacaktır. BU süreçte en büyük destekçisi annesini yanında göremeyince bir tramva daha yaşayacak.
Önce siz kendinizi psikolojik olarak hazırlayın.
İlk üç gün gündüz hiç vermeyin, gece uyurken istediğinde verin.
4. gün gece de dahil hiç vermeyin.
Mümkün olduğu kadar dikkatini dağıtın. Parka götürün, değişik aktiviteler yapın.
Yani ki bu süreçte evladınıza destek olun. Bir haftaya kadar unutacaktır.
Hem kolay değil, 14 aydır yaptığı bir eylemi pat diye kesmek.
Hele annesiz..
Kolaylıklar diliyorum.

Merhabalar,
Uzun zamandır yazmıyordum ama sizin mesajınızı okuyunca yazmadan geçemedim.
Nacizane fikrim sakın sakın sakın.
Emmek bebeğin adeta yaşamla arasındaki göbek bağı. Emmeyi bırakmak zaten çocuk için bir tramva olacaktır. BU süreçte en büyük destekçisi annesini yanında göremeyince bir tramva daha yaşayacak.
Önce siz kendinizi psikolojik olarak hazırlayın.
İlk üç gün gündüz hiç vermeyin, gece uyurken istediğinde verin.
4. gün gece de dahil hiç vermeyin.
Mümkün olduğu kadar dikkatini dağıtın. Parka götürün, değişik aktiviteler yapın.
Yani ki bu süreçte evladınıza destek olun. Bir haftaya kadar unutacaktır.
Hem kolay değil, 14 aydır yaptığı bir eylemi pat diye kesmek.
Hele annesiz..
Kolaylıklar diliyorum.
Doğru zaren karar alıp yapmamasın.Bekelrim bir kaç daha teşekkür ederim

BENIM kizim 14 aylikken kendi kendine emmeyi birakti ve o kadar uzuldum ki..
Dis cikarma donemiydi emme yerine isirmaya basladi ve ne yaptiysam tutturamadim bir daha.. 15 gun oldu.. cok uzuluyorum emzirmek istiyorum ama malesef.. herseyi yiyo tek tesellim bu.
Memeden kesilen cocugun anensine ozellikle o asamada daha cok ihtiyaci oluyor.. yani uzaklasmaniz tam bir travma. Buyuk kizimda yasadim.. surekli anneyi istiyorlar..
Benim buyuk kizim cok asiri memeye duskundu. Biraktirma asamasinda cok fazla strese girdim ama bekledigim gibi olmadi.kolay atlattik.. ilk 3 veya 4 gun sadece gece 2/3defa verdim.. gunduz hep oyaladim.. cunku cok istiyordu.. gece yatmadan once en zorlandigimiz andi.. babasi uyuttu surekli. 5.gunde tamamen kestim vermeyi.. dusundugumden kolay atlattik..

Yazık ya her şeyi yiyor diye memeden kesilir mi?
Ömrü boyunca yemek yiyecek bırakın 2 yaşına kadar emsin.
Uykusunun düzeleceğinin de garantisi yok.

Üç gün değil bir gün emzirmezseniz bile ertesi gün siz mastit olabilirsiniz. Benim çocuk 2yaşına girmek üzere aynen dediğiniz gibi gece sürekli emmeye uyanıyor. Bir gün dedim ki bugün sadece bir kez emziricem. Sabah emdi ertesi güne kadar hiç vermedim ertesi sabah şiddetli göğüs ağrısı oldu sanki taş gibi. Sağdım biraz. Baktım olacak gibi değil emzirdim rahatladım. Tam bu usulle süt arz talep dengesi de oldu şimdi sadece sabaha karşı uyandığında emiyor gün içinde istemiyor istediğinde oyunla oyalıyorum. Alıştı bu şekilde. Üç hafta oldu buna. Bi süre sonra da sabah emmesini de kesicem. Böylece süt üretimini de sağlıklı bir şekilde durdurmuş olucaz.
Ha gece uykuları düzeldi mi derseniz hiç değişmedi emmediği halde ağlayıp kalkıyor kucağıma alıp öpüyorum koklaşıyoruz tekrar uyuyor. Amacı emmek değil şefkat istiyor benimki belli ki

bebek artık 14 aylık ve emzirmeyi bırakmak istiyorum çünkü her şeyi yiyiyor zaten ayrıca emdiği için gece uykuları sürekli bölünüyor bebeğimin

3 gitsem bakıcı ve babası baksa emzirmeyi kesmek için ne olur çünkü ben dayanamıyorum.
Hiç deneyen var mı böyle bir şeyi

Merhaba. Ben de ilk çocuğum 13 aylıkken 3 gün boyunca iş sebebiyle gündüz uzaklaştım akşam geldiğimde de uyuyor oluyordu. Sabah görüp tekrar işe gidiyordum. 3 günlük süreçte emzirmeyi bıraktım evet. Ama iyi bir yöntem olduğunu söyleyemem. Daha acı çektirmeden yapmak daha mantıklı. Anneannesiyle bırakmıştım o konuda içim rahattı ama keşke yarım gün bırakarak başlasaydım dedim. Sonrasında yavaş yavaş zamanı arttırıp geceleri de baba ya da bakıcı ablasıyla sizsiz geçireceği bir kaç geceden sonra daha sakin ve rahat bırakabilir. 2. ci çocuğumda öyle yaptım çünkü. Çok rahat oldu. ilk önce gündüz emzirmeyi bıraktım. bir kaç gün sonra yavaş yavaş gece bakıcı kalktı geceleri. Birşey içmek istediğinde biberonla süt ya da su verilebilir. Bizimki biberonu asla kabul etmedği için su verebildik. Total de 2 hafta içerisinde işi çözdük. Kolay gelsin sizede. Memelere özgürlük:)

bakın oğlum meme tutkunuydu yanı gecelerı 10 kere uyanıyorduk ve işe gidiyordum. şimdi mememe sirke sürdüm pis olmuş dedim geldı baktı kokladı zor oldu isyan ettı gecelerı agladı kucagıma aldım odada dolastık uykuya daldırdım. sınırlıydı 3 gun koltukları cektık legene köpükler doldurduk evın ortasında nohutlar yanı kafasını memeden uzaklastırmak ıcın neler yaptım. gel dedım kokladı gıttı sızınkı belkı baskabırseyden tiksinir. beni hiç suçlamadı meme artık pis olmuş gıbı dusundu. en sevdıgı sey sakınlestıgı uyudugu sey guven duydugu sey meme. anıden gıdersenız belkı bırakır evet ama cok acıtarak olur hayalkırıklıgı korku sız yokken gecelerı meme dıye uyanınca kım tesellı edecek yapmayın

X