3 'den fazla tüp bebek deneyip pozitif sonuç alanlar..

azra_azra

leylekler bebi$im nerde
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
175
4
118
- Yurtdışı
selam arkadaslar,transfer sayisi arttikca tutunma sansininda azaldigi söyleniyor ben bunun böyle olmadigina inanmak istiyorum eger 3 ten fazla tup bebk yaptirip pozitif sonuc alan arkadaslar varsa lutfen yasadiklarni bizlerle paylassin...içimdeki umudu öldürmek istemiyorum!

canım merhaba....
bir ara yazışmıştık özelden yanlış hatırlamıyorsam...
bizim problemimiz genetik....be 4. denememizde nasip etti Allah...
inşaallah rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder sana ve tüm isteyenlere...

canım bende senin gibiyim 3.üncü negatifimi 20 gün önce aldım ,ama canım tek biz degiliz 10 denemesinde pozitif alan var
bol bol dua etmekten başka çaremiz yok .tahlil neler istendi senden?

merhaba ümidinizi kesmeyin sakin. ben 3 kere dondurulmus 6 kerede tüpbebek denedim ve sonunda 4 bucuk aylik hamileyim oglum olacak ALLAH' in izniyle. bizde cok üzüldü ve yiprandik ama caba göstermeden olmuyor ALLAH isteyen herkese saglikli bebisler versin insallah.

aaa tabi canim hatirlamazmiyim seni,bende gecen ay 2.negatifimi aldigimda cok üzulmustum umudum azalmisti pgt ve kromozom bozuklugu ile ilgili sorularim vardi sen hic ü$enmeden tum acikligi ile cvp yazmistin allah razi olsun tekrar senden olumunekankayizsmile seni biliyorum ama korktugum tek sey sen ve senin gibi 4-5-6 denemeden sonra hamile kalabilen arkadaslarin sayilacak kadar az olmasi...cunku bi kac yerde okudum deneme sayisi arttikca sans azaliyomus normalde ilk 3 denemede tutunma ihtimal yuksekmis...bende bu baslik altinda sen ve senin gibi arkadaslari gormek istiyorum...etsekkurler! opuyorumnanaktan

canım bende senin gibiyim 3.üncü negatifimi 20 gün önce aldım ,ama canım tek biz degiliz 10 denemesinde pozitif alan var
bol bol dua etmekten başka çaremiz yok .tahlil neler istendi senden?

demetcim oncelikle rabbimden sabir ve metanet diliyorum,2 negatif sonucum var doktorumuz her seyin super oldugunu soylemisti,rahim kalinligi,yumurtlama,kan degerleri,tek sorun esimde morfoloji bozuklugu olmasiydi%3 yani durumumuz o kadarda kötü diildi ama buna ragmen sonuclarin negatif olamasi beni dusundurdu ve ben daha derinlemesine bi inceleme istiyorum..hituci arkadasimizida genetik tani ve kromozom testini arastirirken tanidim...soruna gelince doktor benden hic bi sey istemedi sadece ultrasonla kontrol-ve transfer oncesi kan tahlilleri-pgt yaptirmamada ger olmadigini dusunuyo pazartesi randevum var doktorla esime ve bana kromzom testi yapcaklar 3 ay beklememiz gerkcek eger temiz cikarsa denemeye devam etcem ben...senden doktorlar ne tetkikler istedi kromozom testi,pgt den bahsettilermi?

gülümcüm inan cok sevindim olumunekankayizsmile soylediklerinden analdigim kadari ile 9 kez denedin :1shok: oncelikle pozitif sonucun mukemmel bunca deemeden sonra rabbim gonlune gore vermis,belkide ödüllendirmis! ne gibi sorunun vardida bu kadar denedin ,ne tetkiklerden gectin,extra yaptigin bi sey oldumu,bende pgt yani genetik tani yapmak istiyorum ama sende bilirsin avrupanin bi cok ülkesinde yasak bende isvicredeyim ve burdada yasak,eger kromozomlarda sorun cikmazsa 3-4 kez daha burda denerim cikarsda türkiyeye gitmeyi düsünüyorum...hayirlisi

canım bana histeroskopi yapıldı kan tahlilide:fosfolipid ajanlarına bakıldı ,kanda pıhtılaşma faktörlerine bakıldı.genetik tahlil olarakta karyotip gen analizi yapıldı.tahlillerimde sadece pıhtılaşma problemi çıktı.ama tutunma olmuyor.. ben konyada oturuyorum burada pgt yapılmıyor merkezlerde kib benim içinde dua et.rabbim bu yoldaki herkese yardım etsin...

canım tüp bebek deneme sayısı arttıkça hamile kalma şansı azalıyor düşüncesiyle umutlarını hiç köreltme ... yok öyle birşey... benim arkadaşım 7 deneme negatif , 8. denemede pozitif... üstelik ikizlere hamile... nedeni daha önceki doktorların sorunun temeline inmeden adam gibi araştırmadan, ardı ardına tüp bebek yaptırması... sorun çözülündükten sonraki ilk tüpünde hamile kaldı... sorunu tüplerden birinden istenmeyen bir sıvı gelmesi ve bunun rahme akmasıymış... önceki salaklar diyeceğim, kimse kusura bakmasın, bunu çözememişler...

deneme sayıları arttıkça acaba olmayacakmı düşüncesine kapılıyor insan... üstelik zaman geçtikçe yaşta ilerliyor... o nedenle şans azalıyor... bu şekilde yorumlamak daha doğru... yoksa yeterli yumurta üretebildikten sonra, spermdeki sorunlar çözüldükten sonra, rahimde sağlamsa her zaman UMUT var... yeterki sorun iyi araştırılsın... yeterki adam gibi bir doktorla bu yola çıkılsın...

ben 4 kez denedim olmadı... ama UMUDUm hep var... yeterki allah nasip etmiş olsun... sağlıklı bir bebek olacaksa olsun... hepimiz için hayırlısını dileyelim...

bende aynen senin arkadasin gibiyim sanirim bende kendi doktoruma salak demek istiyorum kaydirigubbakcemile3 cunku oda bana rahim filmi falan yapmadi gerek yokmus-ultrasonda bakmislar normalmis ama ne nedense tuplerde falan bi sorun olacagini dusunuyorum icime oyle doguyo,yada kromozomlarda bilemiyorum burda denemeye mecbur olmasam hic durmam hemen türkiyeye giderim...umut zaten hep var...bir gun onuda kaybetmekten cok korkuyorum akannehir bazen dusunuyorum hic olmayacagini bilip kadere razi olup alismakmi daha iyi olurdu,yoksa icinde hep bir acabanin kalmasimi ikiside birbirinden zor sanirim...dedigin gibi zaman geciyo,madden bitiyosun...zaman herseyin ilaci..deyip bekliyoruz.

Son düzenleme:
azracım genetiğe karar vermişsin canım inş.rabbim çabalarını boşa çıkarmaz.seninle bu konuda çok konuştuk aslında ben de son kez 3.denemeyi yapıp ondan sonra düşünüyorum genetiği.ben de hem internetten hem de doktorumla konuşmalardan sonra buna karar verdim.genetiği genelde tekrarlayan düşükler ve ciddi erkek problemlerinde tavsiye ediyolar.seninle zaten durumlarımız aynı eşlerimizin sonuçlarına kadar :) ben sırf doktoruma çok güvendiğim için 3.denemeyi yapacağım.eğer tekrar olumsuz sonuçlanırsa genetik yaptırmak gerekir diye düşünüyorum.bu konuda ısrarlı davranmak da fayda var.sonucunu bende merakla bekliyorum canım :)

iveet canimcim :hulya: genetige karar verdim kalan 2 dondurulmusu eger kromozomlarimiz saglam cikarsa yaptircam cikmazssada zaten bosuna zaman ve emek sarfetmemis olcam...insallah kromozomlarda bi bozukluk cikmazda ben yine yoluma devam ederim...2-3-kez burda deneyip eger olmazsa turkiyeye gitcem..

sende genetige karar vermissin iyi yapmissin bence,en azinda bos bos oturup biseylerin yolunda gitmesini beklemektense neden deyip bunlarin uzerine gitmek daha mantikli tum yontemleri denedikten sonra, halada olmuyosa iste o zaman kader deip oturcaz..ama evocum kalan embriyolarini dondurmayip her dafasinda yeninden o igneleri vurulman inan cok yanlis doktorun neden boyle bisey soyluyo bilmiyorum ama bir cok doktor dondurulmuslarla dondurulmayanlarin ayni oldugunu soyluo doktoruna sordunmu bunu...emegine-cebine -canina yazik!

evet avrupada yapmiyorlar ben 7 tanesini almanyada yaptirdim her seferinde ayni yöntemdi arastirma yok sonra türkiyeye gittik 1 kere normal denediler olmadi 2 cisinde embryolara genetik test yaptilar ve distan cok iyi görünenlerde bile bozukluk varmis sonra en sagliklisini verdiler ve sonuc ortada ALLAH'a sükür tuttu bencede hic oralarda vakit ve para kaybetme türkiyede dene insallah sende bebisine kavusursun

canım birşey sormak istiyorum, genetik testlerinizde sorun çıktığı için mi embriyolara pgt yapılmıştı yoksa sizin isteğiniz üzerine mi?

merhaba canım, yazdıklarını okuyunca kendimle bağdaştırdım ve yazmak istedim. bizimde sorun sperm morfolojisi ve doktorlar ısrarla benim sağlıklı olduğumu söyleyip birşey istemiyor, rahim filmi bile çektirmedim hiç. genetik teste, pıhtılasma testlerine hiçbirşeye gerek yokmuş, herşey süper ilerliyor ancak benim de iki negatif sonucum var hiç hamile kalamadım. doktor istemese de gittik koromozom testini yaptırdık, sonucu bekliyoruz. pıhtılasmaları da yaptırcam inş... istersen histereskopi yapabiliriz dedi, istersemi var mı, ffff... benim kafama takılan genetik testler temiz bile çıksa acaba embriyoların sağlıklı olduğunu kanıtlıyor mu bu, yoksa onlara da pgt mi yaptırmak gerek? yurtdışında yasak demek, benim doktorum da pgt'yi önermem tarzında birşey demişti pek sıcak bakmıyor yan işlemlere nedense... dondurulmuslara da yapılıyor mu pgt acaba, ffff...

slm bende senin yazdikalirni okuyunca kendi yasadikalirmi gordum sanki,tamamen ayni seyleri yasamisiz ve yasiyoruz galiba.ben ve esimde pazartesi kan verdik kromozom testi icin bizimde 3 ay beklememiz gerekmis,histereskopiyi gerek yok ama istersen yapariz dedi...yaptirmalimiyim acab...icimden bi sey aptir diyo.kromozom testinin guvenilirligine gelince,somut bi bilgim olmamasina ragmen bu sorunu yasayan ve pgt yaptiran arkadaslarin cogu her sey temiz ciksa bile bazen pgt yapmak gerektigini soyluyorlar...yani %100 net bi sonuc vermiyo..bende onu dusundum direkt pgt mi yapsak acaba ama once kromozomlara bakilmasi daha mantikli saglikli cikarsak ben 3-4 kez daha burda denemek istiyorum hani kader-kismet olma olasiligi vardir diye ama yok yinede olmazssa bu kezde kesinlikle pgt dusunuyorum..bence sende oyle yap-ki insallah testler temiz cikar ve ilk denemede hamile kalirsin..pgt ye sicak bakilmamasinin neden etik olmadigini dusunuyor olmalari-hani özürlü falansa onlar konulmuyo ya doktorlar embriyoyada canli gozu ile bakiyolar...ve canli bi varligi öldürmek gibi görüyorlar.ama ben oyle dusunmuyorum bu sonucta bi hastalik.cocuk aldirmaya bile allah embriyo vucud bulmadan once izin vermis...turkiyede de de yasaklanmasindan korkuyorum..ve yine duyumlarima gore okudugum kadari ile dondurulmuslara pgt yapilmiyo cunku zaten eger sorun varsa bir cok embriyonun icinden bile sadece bi kactane saglam cikiyo...saglam embriyolari bile dondurup yeniden actiginda cogu hayatta kalmiyo...kisaca olmadi ama kaydirigubbakcemile3 kisaca boyle anlattim...senle tamamen ayni yazilmis kaderimiz lutfen sonuclari ve gelismeleri yaz...bende yazcam.allaha emanetsin! a.s.

biliyorum gülüm :çok üzgünüm: ama esim kattiyen turkiyeye gitmek istemiyor...akrabalardan hic kimse bilmiyo eger orda yaparsak herkesin duyacagindan dolayi istemyior...burda tr. de verecegimizden daha cok para harciyoruz...burdaki doktorlar bizim kadar cocuga onem vermiyolar.bi cocugun bizdeki anlami ile bu yabancilar icin olan anlami ayni diil.zeten avrupada hic bir doktor direkt hastaligin sebebini arastirmaya gitmiyo bilirsin direkt ilac...1-2 yil burda denemk istiyorum baktim olmuyo turkiye olamsa bile pgt nin apildigi basak bi avrupa ulkesine gitcem...en yakin avusturya ama orda izin varmi onuda bilmiyorum...senna adinada cok sevindim canim ayrica b sayfayida o nedenle actim sen ve senin gibileri gorup duyamaya ihtiyacimiz var..rabbim bebisini kucagina almayida nasp etsin pu pu masallah

evet canım haberleselim, özelden yazabilirsin bana kaybetmeyelim birbirimizi... ben dondurulmuslara pgt yapılmadığını bilmiyordum. insan ne yapacağını bilemiyo, hep bir çıkış arıyor, belki de şudur belki de budur diye.. histereskopiye sıcak bakıyorum aslında, çünkü belki de ultrasonda görülemeyen bir sorun vardır dimi, zaten bir tek o işleme olumlu bakıyor doktorum bizim durumumuzda, çünkü herşey bu kadar normalken olmaması insana direkt içeriyi işaret ediyor. 1 ay öncesinden yaptırıp hemen dondurumus transferini yapacakmış, biz bir de tek transfer yaptırıyoruz benim kalbimdeki mvp dolayısıyla.. simdi pıhtılasma testlerimi de yaptırayım o da gitsin aklımdan.. demek senin de kimsenin haberi yok, biz de gizliyoruz, bu mu daha iyi diğeri mi bilmiyorum, belki de insanlar bilse daha mı dikkatli olurlar, o kadar acımasız ki sorular ve yaklaşımlar... 4 koca yıl herşey yolundayı oynamak gerçekten çok zor...

ben insanlar bilse daha dikkattli olacaklarina katilmiyorum,herseyden once bi baskasinin biliyo olmasi bence bizi rahatsiz ederdi,bi cocugu severken aa bak yazik onun olmuyo baskasinin cocugunu seviyo,yada biri hamile kaldiginda aa yazik soylemim onun yok yanlis anlar belki...bu ve bunun gibi bi cok ornek var...bi cocugu bile kucagima alip sevemiyorum ..kayin validemde sorun esimde ya habire aman cocukyapcanda ne olcak-biraz bekleyin paranizi biriktirin falan diyo bu da beni cok cildirtiyo,sanki benim kadar ciddiye almiyolar,insan biraz anlasilmak kimseyle paylasamadiklarini paylasmak istiyo..ay aglicam offff. senağlama ben esimi deli gibi seviyorum sanki benim hic olmayan bebegim ölürüm onun icin.cani sagolsun bana bagislasin allahim, esimin gururu kirilsin istemiyorum..cunku toplumuzda bu bi kusur olarak algilaniyo bi eksiklik gibi...ben herkese guatrim var ondan olmuyo ilac aliyorum diyorum...bu bile o kadar zorki...herkes soruyo herkese ayri ayri aciklama...sadece esimin annesi ve kiz kardesi biliyo,söylemek zorundaydim.siz de hicmi bilen yok,anne-kiz kardes gibi?ne hissediyosun ?

kayınvalidemin aşılama, tüp filan onlardan haberi yok sadece bi gün öyle kafamı bozmustu ki biz nelerle uğraşıyoruz sen nelerle, oğlun ameliyat oldu onu bile sölemedik kimseyi üzmeyelim diye herseyi tek basımıza yasadık dedim. sadece varikosel ameliyatını biliyo yani, kendi kendine olmasını beklediğimizi düşünüyo, o zamandan beri bi değisti ki sorma, eskiden herseyi burnumdan getirirdi simdi hiç bulasmıyo bana... kendi annem de benden kaynaklanan sorun var sanıyo, varikosel ameliyatını filan bilmiyo, ameliyat sonrasını da maç ederken düştü filan diye açıkladık, hamile kalamamı da kistler filan engelliyomuş diye açıkladım, aslında kendi kendine de olabilir ama çabuklastırmak için doktorlar tüp önerdiler filan dedim. dediğin gibi eşimden kaynaklığını bilmelerini istemiyorum. hem anneme hem kaynanama kimseye söylememeleri konusunda tembih ettik zaten ikisi de gerçekleri bilmiyo ya olsun :) hani diğer insanlar bilselerdi acırlardı diyosun ya, şimdi de acıyorlar hissediyorum, eltimin çocuğunu seviyorum bakışları bir görsen.. ya da arkadaşlarımın bebeklerini.. hissediyorum acıdıklarını. 6 yıllık evliyim çünkü tahmin ediyorlar bişeylerin ters gittiğini, kimi susuyor sağolsun ama susmaları bile yaralıyo ümidi kesmişler gibi benden, kimi ise sırf can acıtmak için eşeliyo biliyorum.. herkesin yaşadığı benzer şeyler işte, nasıl hissedebilirim ki, hep ne zaman geleceksin meleğim diyorum ne zaman.............................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…