Bu ne kadar avam bir cevap.Kiskandin
Miagla
teee allahımmm gene gelmişsin ne diyim.bu konuda kim kadınlar evlenmesin dedi?kim çocuk sahibi olmasın dedi?Oyy oyy güzel ülkem çelişkiler yumağı ülkem.herkes şakır şakır evlenir, herkese evlenmeyin der, herkes şakır şakır doğrur, millete doğrumayın ya da en fazla 1 tane doğurun der. Milyonlarca yıllık evlilik ve çocuk yapma müessesesini kendileri icat etmiş gibi caka satar. Milyonlarca yıldır aynı tavsiyeler verilir ve milyonlarca yıldır insanlar evlenip, bir sürü çocuk yapmaya devam eder. Şekil A.
Yav arkadaş bir tavsiye veren de kendi tavsiyesini uygulamış olsun gözünüzü seveyim.kadın diyor ki evlenme, çocuk bakmak çok zor. Son cümlede yapıştırıveriyor bilmem kaç yıllık evliyim, bilmem kaç tane çocuğum vargel de ciddiye al.sanki dünyanın kuruluşundan beri bu tavsiyeler verilmiyor bir bu ablalar kendini ateşe atıyor bizim için.
Yapma yawBu ne kadar avam bir cevap.
karşı komşumun 2 çocuğu var yakında profesör olacak bir üniversitede.sen de çocuk yok.bu zamana kadar aldığın eğitimleri diplomaları kariyeri merak ettim ferhans.niye insanların hayatlarından memnun olabileceğini bir türlü kabullenemiyorsun?Onun nedeni kadınların gözünün açılmış olması.eskiden hayat imkanları o kadar kısıtlı ve ulaşılmazdı ki zaten doğurmayan da bir halt yapamıyordu ki sıkılmaktan başka.zaten o zamanki zihniyet ve cehalet başka tarz bir hayatın olabileceğini bile düşünemiyordu.iyi hayattan tek anladikları şey kalabalik bir aileydi.eee iş yok okul yok, cehalet var, imkan yok.ne yapacaklar zaten.o yüzden kolay adapte olunuyordu.yaşayamıyoruz tabi çünkü dışarıda rengarenk ve çok hareketli bir hayat var. Ve sen o hayatın bırak içinde olmayı en az 5 sene pencereden bile izleyemeyeceksin.üstelik kariyerinin aldığı darbe de cabası.
Üff uğraşamam sizinle.sırf dalga geçmek amaçteee allahımmm gene gelmişsin ne diyim.bu konuda kim kadınlar evlenmesin dedi?kim çocuk sahibi olmasın dedi?
kimse dalga geçmedi bu konuda.sert yorumlar oldu sadece gereksiz.sen gösterir misin kim kimse çocuk sahibi olmasın evlenmesin dedi bu konuda?Üff uğraşamam sizinle.sırf dalga geçmek amaç
Kimin ne dediği açık.
Eee memnunuz demiyorlar ki işte.millete ben yaptim sen yapma diye tavsiye vermeye çalışıyorlar onu diyorum.karşı komşumun 2 çocuğu var yakında profesör olacak bir üniversitede.sen de çocuk yok.bu zamana kadar aldığın eğitimleri diplomaları kariyeri merak ettim ferhans.niye insanların hayatlarından memnun olabileceğini bir türlü kabullenemiyorsun?
çocuk bakması büyütmesi zor.hakkıyla bakabileceğini düşünenler yapsın deniyorrrrrr.bakabilecekse isterse 4 tane yapsın bile dendiiiiiiiiii.kısmetse sen kaç tane yapmayı düşünüyorsun?Eee memnunuz demiyorlar ki işte.millete ben yaptim sen yapma diye tavsiye vermeye çalışıyorlar onu diyorum.
Sen onu bırak şimdi. Kadının biri 12 kere kürtaj olmuş. Düşünebiliyor musun? 12. On iki.Eee memnunuz demiyorlar ki işte.millete ben yaptim sen yapma diye tavsiye vermeye çalışıyorlar onu diyorum.
bir kadın neden aylardır başkalarının hamileliklerine cinsel hayatına doğumlarına çocuklarına bu kadar takıntılı olur aklım almıyor.ben bekarken zerre ilgilenmezdim.Sen onu bırak şimdi. Kadının biri 12 kere kürtaj olmuş. Düşünebiliyor musun? 12. On iki.
O canın suçu yok aldırmayın.Ben 3.cocugumu aldırmayi çok düşündüm.Sizin gibi yapamam bakamam zorlanırim zaten boşanma evresindeyim diyordum ama yapamadım.Sukur ki yapmamisim büyüyorlar.Beni o zamanlar bıkkınlıktan ağlatan şeyler şimdi güldürüyor.Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum
Oyy oyy güzel ülkem çelişkiler yumağı ülkem.herkes şakır şakır evlenir, herkese evlenmeyin der, herkes şakır şakır doğrur, millete doğrumayın ya da en fazla 1 tane doğurun der. Milyonlarca yıllık evlilik ve çocuk yapma müessesesini kendileri icat etmiş gibi caka satar. Milyonlarca yıldır aynı tavsiyeler verilir ve milyonlarca yıldır insanlar evlenip, bir sürü çocuk yapmaya devam eder. Şekil A.
Yav arkadaş bir tavsiye veren de kendi tavsiyesini uygulamış olsun gözünüzü seveyim.kadın diyor ki evlenme, çocuk bakmak çok zor. Son cümlede yapıştırıveriyor bilmem kaç yıllık evliyim, bilmem kaç tane çocuğum vargel de ciddiye al.sanki dünyanın kuruluşundan beri bu tavsiyeler verilmiyor bir bu ablalar kendini ateşe atıyor bizim için.
Kiskandin
Miagla
O daha kendisi neyi savunuyor bilmiyor.. elinden gelse birini yatirip hamile kalacak ve boy boy doguracak ama.. iste…herifler akilliBen onun ne demek istediğini bile anlayamadım uykusuzum
Galiba bütün bebeklerin kazayla istemeden olduğunu falan sanıyor abla
Öyle deme fesang millet çatır çatır doğruyordu o yıllarda,geçim daha kolaydı.Onun nedeni kadınların gözünün açılmış olması.eskiden hayat imkanları o kadar kısıtlı ve ulaşılmazdı ki zaten doğurmayan da bir halt yapamıyordu ki sıkılmaktan başka.zaten o zamanki zihniyet ve cehalet başka tarz bir hayatın olabileceğini bile düşünemiyordu.iyi hayattan tek anladikları şey kalabalik bir aileydi.eee iş yok okul yok, cehalet var, imkan yok.ne yapacaklar zaten.o yüzden kolay adapte olunuyordu.yaşayamıyoruz tabi çünkü dışarıda rengarenk ve çok hareketli bir hayat var. Ve sen o hayatın bırak içinde olmayı en az 5 sene pencereden bile izleyemeyeceksin.üstelik kariyerinin aldığı darbe de cabası.
İmkanı olan yapsın diyoruz,yoksa çocuk sayısı bizi ilgilnemdrmez ki.Eee memnunuz demiyorlar ki işte.millete ben yaptim sen yapma diye tavsiye vermeye çalışıyorlar onu diyorum.
Geçen pazarda bile erkek çorabına 45 lira dediler yok artık dedim.Annenin hayatı mahvolsun diye coğu da biliyormusun? Adam hayatını yasamaya devam edecek,kadın cocuklarla uğraşsin kafası. Evlenmeye kalksa çocukları kıymete binecek çocuğuma üvey baba mı getiriyorsun olacak ama kendisi sapsız üzüm misali her haltı yemeye devam edecek. Azımsanamayacak kadar çok bu mantalitede adamlar bu bir gerçek. Arkadaşım aldatıldı,boşandı 2 çocuğuyla yaşıyor. Adam sevgilisinden çocuk yaptı hiçbirşey olmamış gibi yaşıyor. Eminim arkadaşım evleniyorum dese o adam sanki aldatmamış,boşanmaya kendi sebep olmamış gibi çocuklarıma üvey baba getiremezsin diyecek,bir dolu çirkinleşecek.
Aynen öyle. 80 liraya 4 lü çorap aldım ya şaka gibi. Kampanya vardı 3 al 2 öde 12 çoraba 160 lira verdim. En küçük kalem bu birde. Yeme,içme zaten saymıyorum. Dısarda bir yemek yesek 4 kişi 500 ü geçiyor. Markete gitsem yine 500 liradan aşağı çıkamıyorum. Kendime olsa belki almayabilirim,elimdekilerle idare ederim ama çocuklar büyüyor illaki alınıyor giysi vs.
Hayat çok pahalı cidden, Allah herkesin yardımcısı olsun.
Dünyanın en güzel şeyinin annelik olarak yorumlanması size göre. Herkes aynı düşünmek zorunda değil. Düşünmeyeni yargılamak da sizin haddiniz değil. Fedakarlık da, göstermek zorundasın dediğinizde gösterilen bir şey değil. Konu sahibi bakamam diyor. Siz daha iyi mi bileceksiniz ondan? Bakmak zorundasın deyince, aaa tamam hemen doğurayım mı diyecek. Ancak duyar kasmak için
O daha kendisi neyi savunuyor bilmiyor.. elinden gelse birini yatirip hamile kalacak ve boy boy doguracak ama.. iste…herifler akilli
He ondaaan
Bdv den uzak kalmıştım biraz. Tanımıyorum üslubundan bişey çıkaramamıştım. Anormallik normal oldu artık
Yakında eğitim alanında doktor olacağım ve bebekli hayatımdan çooook memnunumEee memnunuz demiyorlar ki işte.millete ben yaptim sen yapma diye tavsiye vermeye çalışıyorlar onu diyorum.