- 20 Mart 2008
- 140.649
- 210.976
- 60
Gene buralar karışmış ahretlik.Hanımlar her şeyi çorba etmişsiniz, rica ediyorum birbirinize laf yetiştirmeyi bırakın konuya dönün.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gene buralar karışmış ahretlik.Hanımlar her şeyi çorba etmişsiniz, rica ediyorum birbirinize laf yetiştirmeyi bırakın konuya dönün.
Maalesef her zamanki gibi ahretliğim Kimseye illa ki olumlu yorum yapın, eleştirmeyin demiyoruz böyle bir zorunluluk da yok ama konuyu açanın psikolojik hali göz önüne alınmalı biraz, içeriğin güle oynaya yazılmadığı anlaşılıyor, vicdanıyla mantığı arasında sıkışmış bir kadına da katil olacaksın öldüreceksin denmez, çok rahatça aldır gitsin de denmez, ki kararı kendisiyle eşi verecek.Gene buralar karışmış ahretlik.
Ama Mune Hanım, sanki günahı şahıslarından sorulacakmış gibi cehennemle korkutmak niye?Maalesef her zamanki gibi ahretliğim Kimseye illa ki olumlu yorum yapın, eleştirmeyin demiyoruz böyle bir zorunluluk da yok ama konuyu açanın psikolojik hali göz önüne alınmalı biraz, içeriğin güle oynaya yazılmadığı anlaşılıyor, vicdanıyla mantığı arasında sıkışmış bir kadına da katil olacaksın öldüreceksin denmez, çok rahatça aldır gitsin de denmez, ki kararı kendisiyle eşi verecek.
Hiç tanımadığımız insanlara acımasız olmayı nasıl başarıyoruz bilmiyorum, hiç tanımadığımız insana ısrarla niye yazarız onu da anlayamıyorum
Dün bir konuya birkaç mesaj yazdım, baktım yazmayı bırak okumak bile beni etkileyecek, benden bu kadar deyip çıktım, bir sekme yahu kapatıyorsun gidiyor.
Bu karar konu sahibinin ister aldırır ister doğurur kendi bedeni kendi ailesi kendi kararı diyoruz saldırıyorlar. Kadının da psikolojisini bozuyorlar valla.Ama Mune Hanım, sanki günahı şahıslarından sorulacakmış gibi cehennemle korkutmak niye?
Ya canhıraş bir şekilde tuğla gibi paragraflarla vicdan ve cehennem anlatılıyor.
Şimdi buna cevap veren üyelerde mi tek suç? Bence değil.
Ben bu ara iyi şaha kalktım. Heriften ayrıldım ayrılalı bir sinirliyim niyeyse.
Konu kürtaj oldumu buralar çığrından çıkıyor her zaman nedense,konu hemen dine geliyor günaha geliyor.Maalesef her zamanki gibi ahretliğim Kimseye illa ki olumlu yorum yapın, eleştirmeyin demiyoruz böyle bir zorunluluk da yok ama konuyu açanın psikolojik hali göz önüne alınmalı biraz, içeriğin güle oynaya yazılmadığı anlaşılıyor, vicdanıyla mantığı arasında sıkışmış bir kadına da katil olacaksın öldüreceksin denmez, çok rahatça aldır gitsin de denmez, ki kararı kendisiyle eşi verecek.
Hiç tanımadığımız insanlara acımasız olmayı nasıl başarıyoruz bilmiyorum, hiç tanımadığımız insana ısrarla niye yazarız onu da anlayamıyorum
Dün bir konuya birkaç mesaj yazdım, baktım yazmayı bırak okumak bile beni etkileyecek, benden bu kadar deyip çıktım, bir sekme yahu kapatıyorsun gidiyor.
Ya ceycey, görüyoruz işte önce çocukları sonra da kendini öldürenleri. Bu tip vakaları görmektense, bakılamayacak çocukları hiç yapmamak daha mantıklı.Bu karar konu sahibinin ister aldırır ister doğurur kendi bedeni kendi ailesi kendi kararı diyoruz saldırıyorlar. Kadının da psikolojisini bozuyorlar valla.
Kimsenin içinde kopan fırtınayı bilemeyiz, kimsenin kararlarını da kendimiz farklı düşünüyoruz diye ağır sözlerle yargılayamayız.Konu kürtaj oldumu buralar çığrından çıkıyor her zaman nedense,konu hemen dine geliyor günaha geliyor.
Kararı verecek olan konu sahibi ve eşi zaten,kendini nasıl hissedecekse o yönde karar vermesi lazım.
Kimse kimseye doğur yada aldır deme lüksüne sahip değildir,ciddianlamda arkadaşın psikolojisi bozuluyor burada.
Çok iyi tanıyoruz dediğimiz kadınların bile ne hissettiğini bile bilemiyoruz bazen,ağğır sözler söylemek onu yargılamak fetva vermek bizim haddimiz değil zaten.Kimsenin içinde kopan fırtınayı bilemeyiz, kimsenin kararlarını da kendimiz farklı düşünüyoruz diye ağır sözlerle yargılayamayız.
Hiçbirimiz buradaki kadınların çocuklarına bakmıyoruz, herkes kendi çocuğuna bakıyor, mutluluğunu da zorluğunu da kendisi yaşıyor.
Bazen hamileliği ilerlemiş ama hala bebeği için karışık duygularda olan kadınlar da çok ağır yargılanıyor, her kadın anne doğar deniliyor, hayır her kadın anne doğmaz annelik de aynı babalık gibi sonradan öğrenilen bir duygu, her çocuğunuzda da farklı annelik yaparsınız.
Doğurup çöpe atanlar, doğurup beşikte bırakarak memleketine tatile gidenler anne olarak mı doğmuş?
Zor da kalınmadıkça kürtaj olmaya sıcak bakmadığım halde, kimsenin kararına laf etmem, maddi koşulları ve içinde bulunduğu psikolojik koşullar çocuk doğurmaya elverişli mi değil mi herkes kendi karar verir.
Kimsenin içinde kopan fırtınayı bilemeyiz, kimsenin kararlarını da kendimiz farklı düşünüyoruz diye ağır sözlerle yargılayamayız.
Hiçbirimiz buradaki kadınların çocuklarına bakmıyoruz, herkes kendi çocuğuna bakıyor, mutluluğunu da zorluğunu da kendisi yaşıyor.
Bazen hamileliği ilerlemiş ama hala bebeği için karışık duygularda olan kadınlar da çok ağır yargılanıyor, her kadın anne doğar deniliyor, hayır her kadın anne doğmaz annelik de aynı babalık gibi sonradan öğrenilen bir duygu, her çocuğunuzda da farklı annelik yaparsınız.
Doğurup çöpe atanlar, doğurup beşikte bırakarak memleketine tatile gidenler anne olarak mı doğmuş?
Zor da kalınmadıkça kürtaj olmaya sıcak bakmadığım halde, kimsenin kararına laf etmem, maddi koşulları ve içinde bulunduğu psikolojik koşullar çocuk doğurmaya elverişli mi değil mi herkes kendi karar verir.
Aynen öyle, annelik duygusu herkese doğarken verilmiyor, kimi zamanla bu duyguyu öğreniyor kimi hiç öğrenmiyor, hepimiz anne doğsaydık doğurup doğurup çöpe atılan, toprağa gömülen, annesini sevgilisiyle gördü diye anne eliyle öldürülen çocuklar olmazdı.Çok iyi tanıyoruz dediğimiz kadınların bile ne hissettiğini bile bilemiyoruz bazen,ağğır sözler söylemek onu yargılamak fetva vermek bizim haddimiz değil zaten.
Annelik dediğin gibi doğuştan değildir,içten gelir seversin kendini ona adarsın o ayrı birşey,yargılamak bambaşkadır.
Şu anda arkadaşın ruh hali nasıl acaba bizler ne kadar anlayabiliriz ki bunu.
Genede kararı verecek olan kendisidir.
Annelik genelde sonradan öğreniliyor,bunuda anne olunca öğreniyoruz mesela,bende de tam tersi çocukluktan beri çok severdim komşu çocuklarına bakmaya bayılırdım,Hala öyleyim yolda görünce bile mıncılamak isterim nedense.Aynen öyle, annelik duygusu herkese doğarken verilmiyor, kimi zamanla bu duyguyu öğreniyor kimi hiç öğrenmiyor, hepimiz anne doğsaydık doğurup doğurup çöpe atan, toprağa gömen, annesini sevgilisiyle gördü diye anne eliyle öldürülen çocuklar olmazdı.
Sen de ben de tek çocukluyuz, bize tek çocuk kafi demişiz ama çevremizde görüyoruz peş peşe doğan çocukları ve annelerini, 2-3 çocukla uğraşmak kolay değil, en sağlam psikolojili kadının bile isyan ettiği oluyor, ben çocuklar için yanıp tutuşuyorum diyen kadınlar dahi psikolojik olarak yoruluyor, hele biri 3 yaşında diğeri 1,5 yaşında çocuklarla uğraşmak, ikisinin de kendine has huyu var, ikisi de yaş sendromu yaşar, tüm gün bedeniniz koltuk yüzü görmez.
Ben birkaç çocuklu olamam mesela, bana göre değil bakabilene helal olsun.
Annelik genelde sonradan öğreniliyor,bunuda anne olunca öğreniyoruz mesela,bende de tam tersi çocukluktan beri çok severdim komşu çocuklarına bakmaya bayılırdım,Hala öyleyim yolda görünce bile mıncılamak isterim nedense.
Bende 2 tane çocuğum olsun hep istedim,1 tane ile kaldım,kızımın ameliyatları gurbette olmamız hep 2.bir çocuğu istemedim.
Hiç pişman olmadım bu kararımdan dolayı,dünürler hep sorardı neden tek çocuk diye anlatınca hak verdiler bana,damatta hep merak etmiş sonra sordu neden diye anlatınca haklısın anne kolay şeyler yaşamamışsın dedi.
Bizde plan baştan belliydi:) tek çocuk bize yeter dedikAnnelik genelde sonradan öğreniliyor,bunuda anne olunca öğreniyoruz mesela,bende de tam tersi çocukluktan beri çok severdim komşu çocuklarına bakmaya bayılırdım,Hala öyleyim yolda görünce bile mıncılamak isterim nedense.
Bende 2 tane çocuğum olsun hep istedim,1 tane ile kaldım,kızımın ameliyatları gurbette olmamız hep 2.bir çocuğu istemedim.
Hiç pişman olmadım bu kararımdan dolayı,dünürler hep sorardı neden tek çocuk diye anlatınca hak verdiler bana,damatta hep merak etmiş sonra sordu neden diye anlatınca haklısın anne kolay şeyler yaşamamışsın dedi.
Canımcım bu birazda hem anne olduktan sonra hemde içten gelen bir duygu aslında.Abla sence ilk kez anne olacak biri anneliği nerden bilebilir ? Annelik hissi olur mu o kişide.
Kesinlikle hiç pişmanlığım yok bu konuda.Bizde plan baştan belliydi:) tek çocuk bize yeter dedik
Sende varya hep gelip gidip Türkler şöyle böyle girme ablacım siteye . Çok ayrı bir kafasın hem beğenmiyorsun bu milleti hem siteye giriyorsun . Beğenmiyorsan gelme gitme bizim ülkemizin sitesine girme . Seni Almanya daki Türklere benzetiyorum . Onlarda orayı beğenmez ama vazgecemezler deBen onu yap bunu yap demiyorum kimseye. Madem hepimiz korunsun da hamile kalmasin diyoruz sizi gicik kapdiran ne benim yazimda? Ben sadece ornekler veriyorum ki orneklerde de gicik kapacak hiçbir şey yok. Neyse gerçekten şu kadinlarkulubunda bir tayfa var. Hemen saldiran. Bana çok garip geliyor hemen saldirmak. Kufur mu ettim? Birini rencide mi ettim? Ya da hakaret mi ettim? Sizin dusuncenizle yuzde yuz uyuşmayan fikir seslendiren herkese saldiriyorsunuz. Sanki düşman var karşinizda. Turklerin çoğunda var bu durum. Azerbaycanliyim inanin 30 yillik hayatimda bu durumla sadece kk.da karşilaşdim. Neyse konuyu kendi payima kapatiyorum. Herkese hayirli guzel hayat diliyorum.
Ayyy gene mi siz Türkler demiş?Sende varya hep gelip gidip Türkler şöyle böyle girme ablacım siteye . Çok ayrı bir kafasın hem beğenmiyorsun bu milleti hem siteye giriyorsun . Beğenmiyorsan gelme gitme bizim ülkemizin sitesine girme . Seni Almanya daki Türklere benzetiyorum . Onlarda orayı beğenmez ama vazgecemezler de
Ayy gerçekten tuhaf ben bı ulkenin vatandaşlarını sevmesem onların olduğu forumda takılmam ya .Ayyy gene mi siz Türkler demiş?
Dünyanın en güzel şeyinin annelik olarak yorumlanması size göre. Herkes aynı düşünmek zorunda değil. Düşünmeyeni yargılamak da sizin haddiniz değil. Fedakarlık da, göstermek zorundasın dediğinizde gösterilen bir şey değil. Konu sahibi bakamam diyor. Siz daha iyi mi bileceksiniz ondan? Bakmak zorundasın deyince, aaa tamam hemen doğurayım mı diyecek. Ancak duyar kasmak için yazın.Sizin okuduğunuzu anlama sıkıntıniz var belli cevap versem onu da yanlış anlayacaksiniz bu da belli :) anne olmak normal şartlarda dünyanın en guzel seyi. Ve ayni zamanda en cok fedakarlik isteyen seyi. Kadin bu fedakarligi göstermeyecegini söylüyor bende yaptiysan göstereceksin diyorum neyini anlamiyorsunuz ki? Sizin mantiginizda insanlara göre hamile kal aldır cok basit. Bir canlıyı keyfi yere oldurmek basit bir sey degil hele ki kendi canini keyfi yere oldurmenin hicbir aciklamasi olamaz. Dinle imanla da alakasi yok ahlakla alakasi var.