3.cocuk ve kurtaj

Siz iyimisiniz? Ben turkiyeye donup yasarim dedimmi bunu asla demem ben belcikada dogup buyudum cevrem akrabam arkadaslarim hersey burada. Ben burdan 1 kere bile turkiye secimlerindz oy kullanmadim gerek gormuyorum cunku ben orda yasamiyorum!!

Siz diyorsunuzki esimin avukat burosu var.. normal degilmi bukadar rahat bir sekilde konusmaniz? Turkiyede avukat burosu olupta durumu iyi olmiyan varmi siz soyleyin?

Ben normal bir isciden bahsediyorum! Normal bir isci burda 1500 aliyorsa bunun 700 en aaz bak en az oda kiraya gider. Geri kalan 300-400 elektrik su internet telefon desek. Kaliyor 400-500. Bununla adam evine alisverismi yapsin cocuguna biseylermi alsin yada ekstra gelen faturalarimi ödesin?

Ben asla demiyorum turkiyedeki insanlarin hayati kolay diye. Asla! Ama demek istedigim burdada hayat kolay degil. Kendi is yerin varsa veya kari koca calisiliyorsa oke ozmn gecinebilirsin.

Avrupa ulkelerinde bir guzel yanida sosyal haktir. Ama bu sosyal haklari almalta belcikada oyle kolay degil. Ben 6 yil eczanede calistim bu yil evde kalip issizlik parami aliyorum diye 1500 den 400 e dusurduler ve daha hala skstrmaya devam ediliyorum! Evde kalmamin nedenide zor gecirdigim hamilelik.

Ama tekrar diyorum avrupada dogup buyuyen insanlar buranin duzenine alismislar cunku burd hersey systemli bir sekilde ilerliyor.

Benim anlatmak istedigim hayat heryerde INANINKI ZORLASTI NORMAL BIR ISCI OLARAK

Zorlasti dediginiz hayat bile zor degil. Bizim kapilarimiz vatandaslarimiza acik. Buyrun gelin buraya, 4 cocugunuz oldugu icin sizede yardim yapilir, cocuklarin rizkini bulursunux burada da

Cok memnunsaniz ozaman burda kalmaya devam etseydiniz! Hic bir yerde anne bqbq calismadan veya kendi isin olmadan ASLA GECINEMIYORSUN
Daha iyi yerden teklif geldi biz de oraya gittik. Belçika standartlarının 4 katı imkanı değerlendirmek istedik. Bu iş bitince döneceğiz. Ayrıca İsviçre'deydim Belçika değil. Tipik gurbetçi taktiği, kurulu düzen hikayesi. Türkiye cennet oralar çok kötü değil mi?

Sorulara cevap vermediniz, her ay sadece 1 çocuğa 1.000 € bez mama masrafınız var mı? Bakıcıya kreşe 3.000€ - 5.000 € ödüyor musunuz. 3 çocuğunuz için aylık kaç bin € masrafınız var? Özel okula mı gidiyor çocuklarınız?

Ben tuzu kurulardanım ama kahroluyorum memleketin haline. Eşimin iki ve benim bir yeğenim var onlara destek oluyorum. Her tarafta ziyan olmuş, iyi beslenemeyen, eğitim alamayan çocuk dolu. Doğurup doğurup salsınlar ortaya yeter ki sizin inancınıza ters düşülmesin.

Lisan bilmeyen gurbetçi kadınların hemen hemen hepsi çalışmıyor. Sadece kocaları çalışıyor. Onlar nasıl geçiniyor? Devlet hiç bir çocuğu eksiksiz gıdasız eğitimsiz bırakmıyor. Geçin bunları.

Ödemeler de gelire göre belirlenir. Mesela okul sonrası etüde giden her çocuğun ailesi aynı parayı ödemez. Az kazanan az öder çok kazanan çok öder. Gurbetçiler herkesi bihaber sanıyorlar ama her tür bilgiye ulaşılabiliyor artık.

3 Çocuklu aileye verilen aile yardım paketini veya çocuk yardım miktarını anneler üzülmesin diye yazmıyorum buraya ama siz biliyorsunuz.

Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum
İnsan gibi korunsaydın o yavrunun suçu ne

Zorlasti dediginiz hayat bile zor degil. Bizim kapilarimiz vatandaslarimiza acik. Buyrun gelin buraya, 4 cocugunuz oldugu icin sizede yardim yapilir, cocuklarin rizkini bulursunux burada da
Gercekten bunu kalpten soyliyorum KESKE herkesin bir imkani olup gelip buralari bi gorseydi yasasaydi. Okadar hayat kolaymi burdada diye sonra konusurduk

Neyse cok skldm ben bu konudan.

Daha iyi yerden teklif geldi biz de oraya gittik. Belçika standartlarının 4 katı imkanı değerlendirmek istedik. Bu iş bitince döneceğiz. Ayrıca İsviçre'deydim Belçika değil. Tipik gurbetçi taktiği, kurulu düzen hikayesi. Türkiye cennet oralar çok kötü değil mi?

Sorulara cevap vermediniz, her ay sadece 1 çocuğa 1.000 € bez mama masrafınız var mı? Bakıcıya kreşe 3.000€ - 5.000 € ödüyor musunuz. 3 çocuğunuz için aylık kaç bin € masrafınız var? Özel okula mı gidiyor çocuklarınız?

Ben tuzu kurulardanım ama kahroluyorum memleketin haline. Eşimin iki ve benim bir yeğenim var onlara destek oluyorum. Her tarafta ziyan olmuş, iyi beslenemeyen, eğitim alamayan çocuk dolu. Doğurup doğurup salsınlar ortaya yeter ki sizin inancınıza ters düşülmesin.

Lisan bilmeyen gurbetçi kadınların hemen hemen hepsi çalışmıyor. Sadece kocaları çalışıyor. Onlar nasıl geçiniyor? Devlet hiç bir çocuğu eksiksiz gıdasız eğitimsiz bırakmıyor. Geçin bunları.

Ödemeler de gelire göre belirlenir. Mesela okul sonrası etüde giden her çocuğun ailesi aynı parayı ödemez. Az kazanan az öder çok kazanan çok öder. Gurbetçiler herkesi bihaber sanıyorlar ama her tür bilgiye ulaşılabiliyor artık.

3 Çocuklu aileye verilen aile yardım paketini veya çocuk yardım miktarını anneler üzülmesin diye yazmıyorum buraya ama siz biliyorsunuz.
Valla siizn dediginiz gibi oyle yuklu miktar yardim paketi su bu belcikafa yok. Ozaman belcikayi bi arastirin oyle konusun. Belcikada 6000 euro kazanmiyorsunki 3000-4000 krese veresin ? Iyimisiniz siz ya

Son düzenleme:
Gercekten bunu kalpten soyliyorum KESKE herkesin bir imkani olup gelip buralari bi gorseydi yasasaydi. Okadar hayat kolaymi burdada diye sonra konusurduk

Gorenler yaziyor zaten. Yasayan akrabam, komsum da var. Sizin 4 euroya aldiginiz ekmegin boyutu ile bizim 4 tlye aldigimiz ekmegin boyutu bile ayni degil. Diyorum ya zorlaniyosanjz gelin burada yasamayi deneyin birde.

Pardon anladım yanlış mı alıntı yaptım size erkeksiz demedim ki
Beni alıntılayip bu üyenin erkek olduğunu düşünüyorum yazın sonra geri vites. Bir yorum yaparken azıcık düşünün bari. Akıllı biri şuradaki yorumlarımı asla erkek fikri olarak nitelendirmez.
Birde msj ınızı beğenen cahil üyeler 👯

Beni alıntılayip bu üyenin erkek olduğunu düşünüyorum yazın sonra geri vites. Bir yorum yaparken azıcık düşünün bari. Akıllı biri şuradaki yorumlarımı asla erkek fikri olarak nitelendirmez.
Ne geri vitesi ya bi doğru düzgün konuşmayı öğrenin . Doğru düzgün kendimi açıkladım .

Konu dışı bir sorum var ama profildeki siz ve çocuklarınız mı?

Birde msj ınızı beğenen cahil üyeler 👯
Ayrıca da sizi alıntı yapıp bu üyenin erkek olduğunu düşünüyorum diyeceğime sizi erkek düşünüyorsam senin erkek olduğunu düşünüyorum derdim . Dönüp ne yazmışım bi okuyun önce .

Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum
Psikolojik destek aldınız mı?

Oy oy oy 9 yaşında ve 14 aylık çocuklarım var bir daha bebek düşünmüyorduk. Emziriyprum diye ben doğum kontrol hapı kullanmıyordum kondom kullanıyordu eşim. Nasıl oldu anlamadık ama hamileyim neler beni bekliyor bilmiyorum. Çocuk konusu bizim için kapanmıştı ama sürpriz yumurta geliverdi. Ben alıştım galiba. Ailenizden destek şansınız yok mu?

Yaparken çocuğa sormadınız, rızasını almadınız dolayısıyla kafanıza göre canını alamazsınız. Kürtajı annenin hayatı tehlikede değilse - rıza dışı olmuş bir birliktelikten olmadıysa haksızca ve insafsızca buluyorum burda isteyen istediği kadar linçlesin kimse kusura bakmasın. Milyar milyon tane korunma yöntemi var afrikadaki kabileler bile geri çekilmenin korunma olmadığını bilir. Aldırıp nesiller boyu sürecek bir karma yaratmayın.

Ayrıca da sizi alıntı yapıp bu üyenin erkek olduğunu düşünüyorum diyeceğime sizi erkek düşünüyorsam senin erkek olduğunu düşünüyorum derdim . Dönüp ne yazmışım bi okuyun önce .
Tamam da etiket yok birşey yok. Sadece beni alıntılamışsın. Ne anlarsın sen olsan? Burada durduk yere insana çatıyorlar zaten bende böyle düşündüm kusura bakmayın Tamam.

Sizin üslubunuz çok mu düzgün. O zaman alıntılarken dikkat edin kimi alıntıladığınıza.
Siz ferhansa demişsiniz ki nasıl yani hem hamile kalamıyorsunuzhemde kalsanız doğurmayacağınızı söylüyorsunuz bu nasıl çelişki demişsiniz msj da bende bu msjınızı alıntıyıp ferhanstan için üyenin erkek olduğunu düşünüyorum demişim şimdi dönüp okudum . Yanlış anlamışsınız yani ve saçma sapan şekilde üzerime atlıyorsunuz üslüp berbat diyecek bir şey yok iyi günler

X