3. bebek geliyor plansız... nasıl oldu bilmeden şaşkın şaşkın yeniden başlıyorum....

meraba bende sizin gibiyim ama bi farkla benim ikinci geliyo bende hiç beklemiyodum oğlum 2009 doğumlumayısta 4 gün alacak ama 3 yaşında deniliyo kayınvaidem hemen bakabilecekmisiniz borcunuz vardedi bütün sevincim heycanım kaçtı çok küçük daha dedi annemede sevindinmi dedim sevinmedimde üzülmedimde dedi anlıcanız oda beni bozdu bu dönemde insan gerçekten destek istiyor allahtan eşim sevindi ona tlfda söyledim akşam baklava falan almış pasta kutlama yaptık:49::30::30::30::30::53:

sizinde bebeişiniz hayırlı olsun...
dediğiniz gibi bende bu nedenlerle kimseye söylemek istemiyorum. onların ne dediği önemli olmayacak ama insanın morali bozuluyor işte ister istemez. kayınvalidem 2. ye bile bir sürü laf etti. buna yeni incilerde bulur.. zaten kötü olan psikolojimin hiç bozulmasını istemiyorum. eşimede söyleme dedim. annem zaten ileride bitane daha yaparsın bunları büyütte demişti. ama büyümediler ki daha. annem destek olur bişey demez ama onada söylemek istemiyorum.
üstelik hamile olduğumu öğrenmeden 2 gün önce yüksek meblada ev ve ihtiyaç kredisi çektik. Allahın takdiri işte. demekki böyle uygun gördü.

kızlar psikolojim hiç iyi değil. bugün kızımın doğum günü ama içimden hiçbirşey gelmiyor. hep zor yanlar geliyor aklıma.. mesela emzirmek ve gögüs yaraları ... kilolar, tetenoz aşısı, ameliyat.. Allahım sen yardım et, içimi ferahlat yarabbim... sizden başka kimseye söylemedim daha. bulunduğumuz ilçede bir tane doktor var üstelik yeni mezun.. nasıl güveneceğim. kızımda ameliyatım ne güzel geçmişti toparlanmıştım hiçbir şikayetim yoktu. ya ilki gibi olursa diye düşünüp duruyorum.
yanımda kim kalacak.. evde çocuklara kim bakacak hepsi ayrı ayrı kafamda..aklım karman çorman hiç hazır değilmişim. tamamen silmişim aslında bebek fikrini kafamdan nasıl yerine koyacağım bilemiyorum..
ALLAHIM sağlıklı olarak kucağıma alıp büyütmeyi nasip eder inş. ama şuan duygularım bunlar ve saklayamıyorum. kendimi teselli edemiyorum.

bi anda kalktım ve kızımın doğum günü hazırlıklarını yaptım. kutladık konu komşu. hamilelik psikolojisi işte kafa bi gidip bi geliyor :)))

bende 3 ay önce sezeryan oldum da ne kadar ara vermem gerektiğini merak ediyordum o yüzden sordum.1 yıl eken değilmi acaba?dr.unuz ne diyo:44::44::44:

canım henüz doktora gitmedim. o ne desede bişey fark etmeyecek açıkcası. plansız bi gebelik yoksa tabiki erken korunuyorduk zaten . kızım 20 aylıkken 3. sezeryanı olacğım. oğlum 25 aylıktı hiç sorun yaşamadım. inşallah buda öyle oluyor. ben şuan herşeyden korkuyorum zaten hiç hazır değildim.

bugün doktora gittim. buradaki doktor sezeryanımı yapamayacağını söyledi. çünkü ilçede çocuk doktoru yok. erken alınacağı için solunum problemleri olabilirmiş. yoksa sezeryan açısından sorun olmaz filan diye saçmaladı. zaten çok yeni doktor ilçede henüz 6 sezeryan yapmış biri. takiplerinin kendisi yapmayacağı için ilgilenmedi bile doğru düzgün sinir oldum geldim. bende yakın bir ildeki özel hastaneye gitmeye karar verdim. cumartesi oraya gideceğim. bakalım o doktor ne diyecek. gerçi seçtiğim doktor daha önce 3. kez sezeryan gerçekleştirmiş. hayırlısı artık.

bugün doktora gittim. buradaki doktor sezeryanımı yapamayacağını söyledi. çünkü ilçede çocuk doktoru yok. erken alınacağı için solunum problemleri olabilirmiş. yoksa sezeryan açısından sorun olmaz filan diye saçmaladı. zaten çok yeni doktor ilçede henüz 6 sezeryan yapmış biri. takiplerinin kendisi yapmayacağı için ilgilenmedi bile doğru düzgün sinir oldum geldim. bende yakın bir ildeki özel hastaneye gitmeye karar verdim. cumartesi oraya gideceğim. bakalım o doktor ne diyecek. gerçi seçtiğim doktor daha önce 3. kez sezeryan gerçekleştirmiş. hayırlısı artık.

ya niye erken alınsın ki bu doktorlar da bi acayip...bence en yakın ilin üniversite hastanesinde takiplerini yaptır cnm öylesi daha sağlıklı...bende 2.yi 2 yıl sonra düşünüyorum Allah nasip kısmet ederse problem yaşarım diye biraz korkuyorum açıkçası...

kızlar psikolojim hiç iyi değil. bugün kızımın doğum günü ama içimden hiçbirşey gelmiyor. hep zor yanlar geliyor aklıma.. mesela emzirmek ve gögüs yaraları ... kilolar, tetenoz aşısı, ameliyat.. Allahım sen yardım et, içimi ferahlat yarabbim... sizden başka kimseye söylemedim daha. bulunduğumuz ilçede bir tane doktor var üstelik yeni mezun.. nasıl güveneceğim. kızımda ameliyatım ne güzel geçmişti toparlanmıştım hiçbir şikayetim yoktu. ya ilki gibi olursa diye düşünüp duruyorum.
yanımda kim kalacak.. evde çocuklara kim bakacak hepsi ayrı ayrı kafamda..aklım karman çorman hiç hazır değilmişim. tamamen silmişim aslında bebek fikrini kafamdan nasıl yerine koyacağım bilemiyorum..
ALLAHIM sağlıklı olarak kucağıma alıp büyütmeyi nasip eder inş. ama şuan duygularım bunlar ve saklayamıyorum. kendimi teselli edemiyorum.

oncelıkle hayırlı olsun saglıkla kucaklayın ıns
bende hamıelyım ne kadar korunmasamda cok hazır deıldım esım ıstedıgı ıcın korunmuyorudm zaten
ama hamıel oldugumu öğrendiğimde bende agladım cok anneme soyeldım agladım ama nasıl kayınvaldeme soyeldım agladım gene bılmıyorum aglamasam tepkılerı nasıl olurdu ama tesellı ettıler benı üzülme dıye kabullenmek cok onemlıymıs gercekten hamılelık agır gelıyo ınsana oyle olunca ve zor gecıyor hala tıksınıyorum yemeklerden mesela baslarda acayıp uyuyordum bırde vıcdan azabı ogluma yazık ettım dıye sonra alsımaya basladım bıde dedım belkı kız olursa daha cabuk ısınırım ama dun doktor erkek olabılecegını soyledı sankı tekrar basa döndüm sanırım 9 ay boyle celıskılı gececek ama emınım saglıkla kucaklarsak bunların hepsı gececek:34:

Son düzenleme:
3 yaşında bir oğlum 1 yaşına girecek bir kızım var. "artık bunlar bana yeter Allah isteyene versin" derken hiç beklemez planlamazken öğrendim bugün tekrar hamile olduğumu. önce çok ağladım eşim şaştı kaldı "nasıl oldu" diye. mevsimsel bi gecikme sanmıştım ama hamileymişim. bütün gün ağladım. eşim teselli etti resmen. sonra bi şaşkınlık, tekrar yaşayacaklarımdan kaynaklı endişe korku... sonra "inş. sağlıklı sıhhatli olsunda hepsi geçer" demeler başladı. biraz önce kendimi isim ararken buldum.. insan gerçekten hamile olduğunu öğrenir öğrenmez anne oluyor. buna inandım.
hep korunuyorduk ama oldu diyenlere şaşardım. gerçekten oluyormuş. eşim korunuyordu. ikimizde istemiyorduk artık. 10 gün bekledik nasıl olsa olur diye bugün "10 gün oldu al bir tane test"dedim. testi yaparken bile " mevsimseldir ihtimal yok diyordum". resmen şok oldum.
çok karışık yazıyorum farkındayım ama şoktayım resmen. hiç hazır olmadığım bi anda geldi yeni bir melek.
inşallah bereketiyle neşesiyle sağlıklı olarak çıkıp gelir.

bana güzel bişeyler yazın ne olur....

şu yazdıklarına ağzı açık tabiri caizse ağzından sular aka aka bakıyorum..ömrümde o çift çizgiyi ben de görebilecek miyim diye.

benim annem de 3. yü istemezdi, yanlışlıkla hamile kalmıştı. şimdi diyor ki keşke bi tane daha olsaymış..:9:
evlatların büyüyünce anlayacaksın ki evlat çok güzel insanın tutunacak dalı.. Allah sağlık sıhhat versin ve bizlere de nasip etsin..

oncelıkle hayırlı olsun saglıkla kucaklayın ıns
bende hamıelyım ne kadar korunmasamda cok hazır deıldım esım ıstedıgı ıcın korunmuyorudm zaten
ama hamıel oldugumu öğrendiğimde bende agladım cok anneme soyeldım agladım ama nasıl kayınvaldeme soyeldım agladım gene bılmıyorum aglamasam tepkılerı nasıl olurdu ama tesellı ettıler benı üzülme dıye kabullenmek cok onemlıymıs gercekten hamılelık agır gelıyo ınsana oyle olunca ve zor gecıyor hala tıksınıyorum yemeklerden mesela baslarda acayıp uyuyordum bırde vıcdan azabı ogluma yazık ettım dıye sonra alsımaya basladım bıde dedım belkı kız olursa daha cabuk ısınırım ama dun doktor erkek olabılecegını soyledı sankı tekrar basa döndüm sanırım 9 ay boyle celıskılı gececek ama emınım saglıkla kucaklarsak bunların hepsı gececek:34:
evet psikoloji hamilelikte çok önemli bende çok bitkin hissediyorum kendimi gelgitler yaşıyorum. 2 yıl daha sabır sonra herşey yoluna girecek diyorum Allah herkese kolaylık versin içimizi ferahlatsın .
şu yazdıklarına ağzı açık tabiri caizse ağzından sular aka aka bakıyorum..ömrümde o çift çizgiyi ben de görebilecek miyim diye.

benim annem de 3. yü istemezdi, yanlışlıkla hamile kalmıştı. şimdi diyor ki keşke bi tane daha olsaymış..:9:
evlatların büyüyünce anlayacaksın ki evlat çok güzel insanın tutunacak dalı.. Allah sağlık sıhhat versin ve bizlere de nasip etsin..
canım evet yakın çevremdede umutla bekleyenler var neler yaşadığını tahmin edebiliyorum. Allah en kısa zamanda sizlerede nasip etsin inş.

slm.ben ilk defa yazıyorum.:44::44:
bir kızım ve bir oğlum var.galiba 3.geliyor.daha test yapmadım.önceki hamileliklerimde bu sorun yoktu ama şimdi yüksek tansiyon hastasıyım ve bebişime bir şey olur diye korkularım var

3.bebek bekleyenle re bende katıldım galiba .çok yeni şoktan çıkamadım henüz ama benim gibi olanlar var biliyorum birbirimize destek olsak?şu ortamda insan en yakınlarına çok uzak olabiliyo bazen de en uzaklar yakını,dostu oluyor?ben şimdi ne yapmalıyım?siz ne yaptınız?

3.bebek bekleyenle re bende katıldım galiba .çok yeni şoktan çıkamadım henüz ama benim gibi olanlar var biliyorum birbirimize destek olsak?şu ortamda insan en yakınlarına çok uzak olabiliyo bazen de en uzaklar yakını,dostu oluyor?ben şimdi ne yapmalıyım?siz ne yaptınız?

Merhaba... Umarım mesajımı görürsünüz. Hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim. Duygularım çok karışık. Doğmuştur sanırım bebeğiniz. Ben de anneme dahi söylemeye çekiniyorum. Kimse mutlu olmayacak çünkü...

Merhaba bende supriz bir gebelik yaşıyorum 17 yaşında kızım var hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım nasipmiş dedik aldırmadım günah diye 41 yaşındayım herşey normal 1.5 ay kaldı zaten kızım severmi sever sana bırakmaz diyorlar benim gibi olan varsa paylasabilirmi

Back
X