3. bebek geliyor plansız... nasıl oldu bilmeden şaşkın şaşkın yeniden başlıyorum....

altunummm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
1.537
6
156
Samsun
3 yaşında bir oğlum 1 yaşına girecek bir kızım var. "artık bunlar bana yeter Allah isteyene versin" derken hiç beklemez planlamazken öğrendim bugün tekrar hamile olduğumu. önce çok ağladım eşim şaştı kaldı "nasıl oldu" diye. mevsimsel bi gecikme sanmıştım ama hamileymişim. bütün gün ağladım. eşim teselli etti resmen. sonra bi şaşkınlık, tekrar yaşayacaklarımdan kaynaklı endişe korku... sonra "inş. sağlıklı sıhhatli olsunda hepsi geçer" demeler başladı. biraz önce kendimi isim ararken buldum.. insan gerçekten hamile olduğunu öğrenir öğrenmez anne oluyor. buna inandım.
hep korunuyorduk ama oldu diyenlere şaşardım. gerçekten oluyormuş. eşim korunuyordu. ikimizde istemiyorduk artık. 10 gün bekledik nasıl olsa olur diye bugün "10 gün oldu al bir tane test"dedim. testi yaparken bile " mevsimseldir ihtimal yok diyordum". resmen şok oldum.
çok karışık yazıyorum farkındayım ama şoktayım resmen. hiç hazır olmadığım bi anda geldi yeni bir melek.
inşallah bereketiyle neşesiyle sağlıklı olarak çıkıp gelir.

bana güzel bişeyler yazın ne olur....

hayırlı olsun öncelikle...benimde ablam plansız bir şekilde hamile kaldı.3. çocuğuna,onun çocukları baya büyüktü bi kızı bi oğlu vardı.şimdi bi oğlu daha olacak inşallah.okuyunca çok benzettim.bizde başta çok şaşırdık ama şimdi mutluyuz,ALLAH sağlıkla doğurmayı nasip etsin,bende şahsen üç tane çocuğum olsun isterim,nasip....

Hayırlı olsun canım üzülme her melek bereketiyle sabrıyla gelirmiş.Sağlıkla büyütürsün inşallah yavrularını.

çok teşekkür ederim arkadaşlar..
şuan sürekli sağlıklı olsunda modundayım. aklıma hep olumsuzluklar geliyor. sağolsun eşim yatıştırıyor beni oda şaştı kaldı ama birinin dik durması gerek değil mi. sabah ayılıp bayılma modundaydım resmen bağıra bağıra ağladım. Allah affetsin. ondan gelene karşı çıkıp nankörlük edemem elbette. sadece hiç ihtimal vermiyordum.

hayırlı olsun canım hiç üzülme bebişini kucağına alınca üzüldüğünden dolayı çok pişman olursun üçüncüler çok tatlı oluyor. yazınızı okurken biranda beni tarif ettiniz . inanın anneliği 3.de daha iyi tadacaksınız. bir çok insan bebek aşkıyla yanıyor ne kadar şükretseniz azki düşünmediğiniz halde rabbim nasip etmiş ben 3. yavrumu kazan dibim diye seviyorum çok ama çok tatlı. sakın üzülüp isyan etmeyin...............

sağolun. sabah gerçekten büyük şokla neden demedim değil. yüce rabbim affetsin. şuan gece 1.5 da yemek yiyorum. annelik hemen sarıyor insanı. inş. dediğin gib güzel olacak herşey.

cnmallah bebeklerine sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.yazını okuyunca kendimi gördüm satırlarda...şiir gibi oldu biraz ama denk düştü :)):1: bende 3.bebeğimi 1 ay önce dünyaya getirdim.aslında erkenci olmasaydı bugün doğacaktı:)) benimde ilk oğlum 3 yaşında ikinci oğlum 1 yaşındaydı aynı senin gibi.üstelik bizde korunuyoduk vede benim hamile kalmamada yasaktı gebeliğim sorunlu oluyo çünkü bütün bebeişler erken doğdu..neyse bende ilk hamile olduğumu duyunca çok üzülüp ağlamıştım çok erken diyodum hamileliğimde baya problemli geçti hergün hergün hastanelerde geçirdim ama allaha şükür sağlıklı bi bebişim daha oldu.gerçekten çok yorucu yıpratıcı oluyo.inan gecem gündüzüm birbirine girdi.geceleri bebiş uyumuyo gündüzleri abileri.resmen hayalet gibi dolanıyorum ortada.varmıyım yokmuyum belli deil.ev aldı başını gidiyo kafam çok dalgın ne yaptığımın farkındayım ne konuştuğumun.banyoya bile hergün girmeye alışmışken haftada bir zor giriyorum oda 5 dk.sadece.çsaçımı taramaya zamanıum bile yokk..ama bu kadar sıkıntının içinde bile bebeğimi kollarıma aldığım 5 sn.bile o an bütün yorgunluğumu stresimi almaya yetiyo.sanki dünya duruyo o dakika.yeniden yeniden anne oluosunsanki ilk bebğini doğurmuşsun heycanını yaşıyosun.ayrıca birbirlerine çok güzel arkdaş oluyolar onların birbirleriyle geçirdiği o güzel dakikaları gördükçe inan o kadar mutlu oluyosunki sanki bebekle beraber öbürleride abiliklerinin farkına vardılar.daha bi sorumluluk sahibi oldular.küçüğünün geçen hafta doğumgünüydü 2 yaşına girdi büyüğümde 4 yaşına.büyük oğlandan yana sorunum yokta küçüğü hqala kucak çocuğu olduğu için aşırı kıskanıyo.bebeği emzirmek için bile olsa kucağıma alsam ortalığı yıkıyo.nasıl alışacak nasıl kabullenecek bilmiyorum.çokkkkk yuoruluyorum yıpranıyorummm ama yinede çokkkk mutluyum.allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu..

hayırlı olsun..rabbim hayırla ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah:) keşke bana da öyle bi sürpriz olsa,ilk bebeğim olur olursa:52: hamilelerin duası kabul olurmuş,bizlere dua et olur mu,biz de anne olalım:34:

sağolun. sabah gerçekten büyük şokla neden demedim değil. yüce rabbim affetsin. şuan gece 1.5 da yemek yiyorum. annelik hemen sarıyor insanı. inş. dediğin gib güzel olacak herşey.

Canım hayırlıolsun Allahın taktiriişte senistediğin kadar korun olacaksa oluyor.biz sadece santraç tahtasındaki piyonlarız Rabbimizin bizim için yazdıklarını yaşıyoruz.inşallah 3. Yavrunusağsalim kucağına alırsın.önemliolan budönemisorunsuz geçirebilmen.bak ben yatak istirahatindeyim düşük tehlikem var.öyle malak gibi yatiyorum ilkdefa başıma geliyor alışmaya çalışıyorum ama sinirleimlaçka oldu..

cnm hayırlı olsun öncelikle.korunurken hamile kalmak Rabbimin verdiği bir nimet bir mucize bence.bak ben 1 yılı aşkın süredir istiyorum,yok kürler yok yumurtlama günleri ot çöp herşeyi deniyorum ama olmuyor.kıymetini bil bence.sağlıkla doğsun inşallah..:nazar::nazar:

Gonce'nin mesajına katılıyorum..Bu bir mucize ve bir bebeği olsun diye nice insanlar ne çabalar verirken senin 3. bebeğin gelecek Allah'ın izniyle..Benimde ilk hamileliğim planlamadan olmuştu..Şimdi, zamanı gelince ikinci bir bebek istiyorum bende..Kalabalık bir aile olma fikri çok hoşuma gidiyor..Allah tüm bebek isteyenlere en kısa zamanda nasip etsin inşallah..Seni de sağlıkla üçüncü bebeğine kavuştursun:nazar:

seni şubat annelerinden tanıyorum ben :)))
belki sende beni hatırlasın 2009 şubat anaları
allah sağsağlim kucağına almayı nasib etsin

hayirli olsun saglikla gelsin bebeginiz gonlunuze gore olsun hersey:emir_bebek:
benim de hayalim 3 tane cocuk dogurmak ama birinciyi bekliyorum hala gelmiyor:1:

ARKADAŞLAR HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
bende bugün daha olumlu bakıyorum herşeye daha iyiyim.
Allah bebek arzusuyla yanıp tutuşanlarada nasip etsin inş. kimseye aratmasın.
tabiki zor olacak. çok korkularım var ama ilerisi güzel olur inş. kalabalık aile benimde hayalimde ama çalışınca çocuk büyütmek korkutuyor insanı. Allah sabrınıda verir nasıl olsa. sağlıklı doğsunda inş.
moral verdiniz çok teşekkür ederim.

bence süper bi haber canım gözünüz aydın Rabbim daglıkla sıhhatle kucagına almayı nasip etsin
herkez bebek umuduyla yanarken cabalarken Rabbin ne güzel bahsetmiş size bebek rızkıyla gelir sizede güç metanet ve sabırda verir
darısı bizim basımıza bende 2.bebegimi istiyorum inşallah Rabbim en kısa zmanda nasip eder

kızlar psikolojim hiç iyi değil. bugün kızımın doğum günü ama içimden hiçbirşey gelmiyor. hep zor yanlar geliyor aklıma.. mesela emzirmek ve gögüs yaraları ... kilolar, tetenoz aşısı, ameliyat.. Allahım sen yardım et, içimi ferahlat yarabbim... sizden başka kimseye söylemedim daha. bulunduğumuz ilçede bir tane doktor var üstelik yeni mezun.. nasıl güveneceğim. kızımda ameliyatım ne güzel geçmişti toparlanmıştım hiçbir şikayetim yoktu. ya ilki gibi olursa diye düşünüp duruyorum.
yanımda kim kalacak.. evde çocuklara kim bakacak hepsi ayrı ayrı kafamda..aklım karman çorman hiç hazır değilmişim. tamamen silmişim aslında bebek fikrini kafamdan nasıl yerine koyacağım bilemiyorum..
ALLAHIM sağlıklı olarak kucağıma alıp büyütmeyi nasip eder inş. ama şuan duygularım bunlar ve saklayamıyorum. kendimi teselli edemiyorum.

Canım hayırlıolsun Allahın taktiriişte senistediğin kadar korun olacaksa oluyor.biz sadece santraç tahtasındaki piyonlarız Rabbimizin bizim için yazdıklarını yaşıyoruz.inşallah 3. Yavrunusağsalim kucağına alırsın.önemliolan budönemisorunsuz geçirebilmen.bak ben yatak istirahatindeyim düşük tehlikem var.öyle malak gibi yatiyorum ilkdefa başıma geliyor alışmaya çalışıyorum ama sinirleimlaçka oldu..

meraba bende sizin gibiyim ama bi farkla benim ikinci geliyo bende hiç beklemiyodum oğlum 2009 doğumlumayısta 4 gün alacak ama 3 yaşında deniliyo kayınvaidem hemen bakabilecekmisiniz borcunuz vardedi bütün sevincim heycanım kaçtı çok küçük daha dedi annemede sevindinmi dedim sevinmedimde üzülmedimde dedi anlıcanız oda beni bozdu bu dönemde insan gerçekten destek istiyor allahtan eşim sevindi ona tlfda söyledim akşam baklava falan almış pasta kutlama yaptık:49::30::30::30::30::53:

Back
X