Önce sunu söyleyeyim..
Varsa bir yolsuzluk yapan, Allah in gazabi üzerine olsun!
Operasyona gelirsek.
Daha önce Erdogan yanliz basina bir ise giristi, Türkiye de cok önemli seyler oluyor diye bu yapilanlari kökünü, bunlar yapilmadan insanlara anlatmak istedim ama olmadi.
Konu bir sekilde kapandi.
Operasyon aslinda yeni degil, hani diyorlarya " 1 yillik 1,5 yillik arastirma" yalan inanmayin.
Bu operasyon icin dügmeye basilma tarihi 2008.
AKP ile cemaat arasinin gerilmeye baslamasindan sonra cemaat AKP yi bitirmek icin 2008 de dügmeye basti.
Santaj kasetleri, dinleme, belge artik ne bulursak dediler.
Ama bu aradada Erdogan a sürekli isteklerini ilettiler.
Basta magdur edildik, fislendik, hakkimizi istiyoruz diye devlet kurumlarindan görev istediler Erdogan da verdi.
Devlet kurumlarindan atilmis insanlara iadeyi itibar zannediyordu.
Erdoganin " ne istedilerse verdik" sözü budur.
Ama Erdogan bunlarin ne yapmak istedigini artik hakimizi istiyoruz demeyi gecip " su adamlari suraya yerlestir" denmeye baslayinca anladi ve karsi cikti.
Bu karsi cikmalar sonrasi tehditler asladi. Bundan 8 ay kadar önce " AKP ile cemaat savasirsa ne olur?" diye basliklar atilip, iceriktede AKP biter yazilari yazilmaya baslandi.
Yapilacak bu operasyondan haberleri oldugunu belli etmek icin 4 ay önceden " bakan ogullarinin adi yolsuzluga karisirsa" diye imalara gecildi.
Todeys Zaman gazetesinde 2 yil önceden " Erdogan i devirme taktikleri" verilmeye baslandi.
Erdogan boyun egmiyordu " uzlasmayacagim sizinle" diyordu.
Son bakanlar kurulu toplantisinda, cemaat bir milletvekili ile haber gönderdi " uzlasma talebini yeniledi" haberi getiren milletvekili ve bazi milletvekilleri " secim öncesi gerginlik olmasin, uzlasalim" dediler ama Erdogan " ben bu adamlarin santajina tehdidine boyun egmem, uzlasmam" dedi.
Iste o andan itibaren kiliclar cekildi.
Hakan sükür cikarildi ve operasyon basladi.
Operasyon sonrasi Erdogandan yine ayni aciklama geldi " boyun egmeyecegim"
2 Dalga daha gelecek.
Hükümete karsi son oynanacak oyun ise ülke capinda yapilacak eylemler.
Erdogan pes eder mi? Derseniz..Etmez, boyun egmez.
Subat ayina kadar devam edecek bu. 15-20 gün ara ile 2 dalga daha gelecek.
Bu arada IRan, Irak gibi ülkelerle yapilan petrol anlasmalari, Halkbank in dünya bankasi olma yolundaki ilerleyisi, ( Amerikan alman ve ingiliz bankalarinin böyle bir durumda zararlari milyar dolarca olacakti) Toki nin dis ülkelerdede atilima gecmesi, THY, 3 . havalani vb... vb... zaten cok can SIKIYORDU dis ülkelerde.
Alman disisleri bakaninin bundan 6 ay önce söyledigi bir söz vardi " daha ne kadar izleyecegiz Türkiye yi, ona muhtac olana kadar mi?"
Yani adam müdahale edelim diyor acikca:)
Ettilerde, 2 deneme yaptilar bu 3. sü.
Uzun uzun yazmayacagim, Amerikada bir önceki yuvarlak masa toplantisi sonrasi, bir yetkili söyle demisti " Türkiye nin Putin i Erdogan, artik gitmelidir"
Neden Erdogan icin Putin benzetmesi yaptiklarini, Putin ve oligarklar arasinda yasananlari arastirarak bulabilirsiniz.
Bu arada Amerika da Kilicdaroglu na " bundan sonra daha SIK görüsecegiz" dendini ve bunun dogru oldugunu söyledigimde bazi arkadaslar kizmisti. Oysa hedefim CHP degil oynanan oyunlardi.
Bakin dün Kilicdaroglu, Amerikan büyükelcisi ile yemek yedi ve bugün Kilicdaroglu su aciklamayi yapti " Sarigül icin istifa edebilirim"
Bu söylemler kendilerine mi ait saniyorsunuz?
OYunu oynayan onlarida yönetiyor.
Neyse aslinda savas basladi.
Bu yasananlar sonunda Türkiye ya tüm zincirlerini kiracak ve büyük güc haline gelecek yada savasi birdaha savasamamak üzere kaybedecegiz ve Türkiye nin durumu onlarin vicdanina kalacak..
Yazacak konusacak sey varda, bosverin..
Dua edin..
AKP yada baska birsey icin degil.
Türkiye icin dua edin..
Cünkü Türkiye nin kaderini yaziyor birileri.....
Inansanizda, inanmasaniz da, icinde yasadiginiz ülkenin gelecegi icin dua edin...
Tüm bu yasananlar sonrasi su iki iddia cürüdü;
Yargi AKP nin elinde.
AKP cemaatin elinde.
Bunlarin asilsiz oldugu ortaya cikti.
Bu arada bunlarin yasanacagini bildigim halde cok üzüntülüyüm 2 gündür.
Restorantimiza gelen bir Türk arkadas ile sohbet sirasinda bana söyle dedi.
" Neden bu kadar üzülüyorsun ki hayret, zarar etmeden satarsin Türkiye deki mallarini burada yatirim yaparsin" dedi.
Ben " Türkiye de ki yatirim icin üzülmüyorum, Türkiye bu savasin sonunda kayip mi edecek, kazanacak mi? onu düsünüyoum" dedim.
O arkadas söyledigi akillara zarardi " amann bosversene, icindekiler düsünsün, Almanya da olmasinda"
Sanirim kendini düsünmek, neredeyse ülkesiz kalacak olma ihtimalinin olmasini bile umursamamak, " aman cikarim zedelenmesin" mantigi bu olsa gerek.
Birde bu olayin saskinligini yasiyorum..