Ne olmus bu konuya yav? Iyi ki bir ise gittik, geldik, uyuduk, ortalik yangin yerine donmus, herkesler banlanmis... Yanliz mi kaldik yani?
Neyse, el ayak cekilmisken ben yazayim bari...
Oncelikle, bu yolsuzluk iddia!!! larina cok sevindigimizi, Erdogan gitsin de ne olursa olsun diye dusundugumuzu yazanlar olmus... Oradan baslayalim. Bir yanlis anlamayi duzeltelim. Tabi gene duyan olursa... Bu yolsuzluk iddialar yeni birsey degil ki... Erdogan'in belediye baskanligi doneminden beri suregelen seyler.. O zamanlar onun yurtdisina 1 milyar dolar attigini iddia edenler olmustu, ben dahil kimseler inanmamisti. Adam cocukken simit sattigini, yokluk icinde buyudugunu, Kasimpasali halk cocugu oldugunu soyluyordu. Magdurdu, hapse atilmisti ustelik bir siir okudu diye, acimistik, ne oldu? Acinacak hale dustuk. Simdi degil Turkiye'nin, dunyanin sayili zengin liderleri arasinda... Akbil davasi basta, hakkindaki yolsuzluk iddialari dokunulmazlik zirhinda oldugundan yillardir yargilanmadi, adliyenin tozlu raflarinda bekliyor. Ustelik o zamanlar inkar ettigi 1 milyar dolari oldugu varsayimi simdiki serveti yaninda komik kaldi... Market zincirleri, hastane zincirleri, trilyonluk arsalar, gemicikler... Gerisini siz sayin... Bakan ogullari daha 25-30 yaslarinda iken trilyoner olmaya basladilar... Bunun kaynagi nereden geliyor? Komployu kim kurmus diye arayacaginiza once bunlari bir sorun.. Yolsuzluk iddialari yeni bir olay degil ki... Yillardir susturulmus, konusanin Silivri'de kuflenmeye terkedildigi ulkemde, sosyal medyada herkesin bangir bangir bagirdigi bir konu bu... Yillardir biz bu yolsuzluklari dile getiriyoruz zaten.. Sevindigimiz ne biliyor musunuz? Ilk defa birileri bu ulkede bunlari ortaya cikartmak icin ciddi girisimlerde bulundu.. Islerinden surulmek pahasina... Atilmak pahasina... Halkin sevinci bunadir...
Erdogan, Turkiye'nin basina gelmis en buyuk felakettir! Akbil dosyalari daha ortalikta iken gelir gelmez ilk yaptigi is "Nereden buldun Yasasi"ni ortadan kaldirmak olmustur. Yolsuzlugun sorgulanmasini dahil imkansiz hale getirmistir. Iktidarda bulundugu sure icinde 80 senede yapilmis olan butun kamuya ait fabrikalari, sirketleri, limanlari, ormanlari, ve dahil topraklari yok pahasina satip savmis bir adamdan bahsediyoruz. Isin vehametine bir ornek vermek gerekirse: Bugun toplam 5,566,000,00 m2 lik bir alana sahip olan Hatay ilinin 3,722,824,00 m2 lik kısmı bu hukumet zamaninda yabancilara satilmistir!!! Giden vatan topragi bir yana, burada sinir guvenligimiz ne oldu? Reyhanli'yi hatirlayiniz... Eskiden bizim kirmizi cizgilerimiz vardi doguda.. Bu cizgilerin ihlali savas sebebi idi.. Cogunlugunuz gencsiniz, bilemeyebilirsiniz, ama AKP geldigi gune kadar bu boyle idi. Simdi sinir kapilarimiz Suriyeli terorislere bile acik, teroristler ulkede cirit atiyor.. Doguda hergun orada yasayan vatandaslarimizla aralarinda arbede cikiyor, insanlar sokaga cikmaya korkar hale gelmisler, sizler bunu duyuyor musunuz? Duyamazsiniz... Medya uc maymunu oynuyor cunki... Silivri korkusu... Birileri BOP baskani olacak diye bebek katili Apo adam yerine kondu bu ulkede, bir zamanlar "terorist basi ile gorusen serefsizdir!" diye bas bas tvlerden demec verenler; yetmezmis gibi Diyarbakir'i Kurdistan'in baskenti yapacagini soylemekten hic de cekinmeyen Barzani ile, gene yillardir hic bir hukumet zamaniinda Diyarbakir'a girememis ve sevincinden aglayan Barzani ile kolkola girmis, birlikte PKK sarkilarina agliyor...
Evet, Erdogan gitsin, gitsin de kim gelirse gelsin. Bu ulkede onlarca hukumet kuruldu, yiyeni de geldi, yemeyeni de... Ama 50 yasima geldim, bugune kadar ulkemi bu kadar gostere gostere aymazca peskes ceken, teroristi bastaci eden, vergilerimizle besleyen, 15 sene icinde herkesin gozu onunde dunyanin sayili zengin liderleri arasina girip de hala yag gibi uste cikan bir iktidar lideri gormedim ben!!! Gider mi? Gitmez... Gidemez... Oradan iner de dokunulmazligini kaybederse gidecegi yeri bilir cunki...
Gitmez...1980'lerde arka arkaya acilan yuzlerce Imam Hatip Lisesi mezununun destegi var arkasinda... Birileri o gun oy toplayacagiz diye bir kesime sirin gorunmek icin acti, bugun onlar buyudu, zamaninda birilerinin arka bahcesi idiler, memlekete hukmetmeye basladilar.. Iste bugun AKP bunun kaymagini topluyor...
Yazdiklarim agir geldiyse gene, banlanmaya raziyim.. Arkadaslarim banli iken sikilirim zaten bir basima ben burada..