3 bakan neden hedef tahtasında?

Eski İçişleri Bakanı, AK Parti Milletvekili İdris Naim Şahin partisinden istifa etti. Şahin, dilekçesinde "Emniyet ve yargı personeline yapılan uygulamalar, değerlendirmeler akıl, hukuk ve adalet anlayışıyla izah olunamamaktadır. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden, zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum" dedi.

'GURUR DUYUYORUM'

"Bu başarı hikayelerinin bir yerinde olmaktan, yakınmadan, hep yakın olmaya ve yük almaya özen göstermiş olmaktan dolayı sevinç ve gurur duyuyorum" ifadesini kullanan Şahin, dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"TOPLUMUN İSTEKLERİNİ DİKKATE ALMAK YERİNE..."

"Ne var ki son dönemde artan bir şekilde ülke ve millet varlığı ve çıkarlarıyla uyuşmayan, milli değer, anlayış ve duyarlıklar ile örtüşmeyen, ulusal bütünlüğü güçlendirici olmayan söylem, politika ve uygulamalara tanık olunmaktadır. Yerel ve genel politikaların oluşumunda ve uygulanmasında ortak akıl ve toplumun samimi istek ve beklentilerini dikkate almak yerine, özel akıllı kişiler ve/veya sorgulanabilir anketlere itibar eden bir yönetim tarzının benimsendiği görünmektedir. Hükümet etmede, niyetlerinden emin olunmayan bürokratik ve politik dar bir oligarşik kadronun tavsiye, yönlendirme ve etkinliğinin tercih edildiği anlaşılmaktadır. Bölücü terör örgütünün unsurlarıyla yürütülen ancak milli vicdan ve haysiyeti inciten ve mevzu hukuku zorlayan sürecin çözüm özelliği- belki istenmeden- çözülme hayalcilerine fırsat ve olanak sağlar duruma evrilmiştir."

"EMNİYET VE YARGI MENSUPLARINA YAPILAN AKIL, HUKUK VE ADALET ANLAYIŞIYLA..."

Şahin, hükümet etmenin, milleti ve devleti en iyi şekilde yönetme olduğunu vurgulayarak, devletin; kurumlar, kurallar ve ilkeler bütünü olduğunu, bunlarla değer ve güç taşıdığını belirtti. Şahin, şu görüşleri savundu:

"Ülkemizin bekası ve milletimizin huzuru için bir dönem birlikte ve başarılı görevler yaptığımız, güvenlik (emniyet) teşkilatımızın fedakar ve vefalı personeline yönelik son günlerdeki uygulamalar ile bağımsız yargı ve tarafsız mensupları hakkındaki düzenleme ve değerlendirmeler, akıl, hukuk ve adalet anlayışı ile izah olunamamaktadır.

"GÜVEN AZALMASINA NEDEN OLMAKTA..."

Tüm bu politika ve uygulamalar, ne yazık ki toplumda hasmane ve ayrıştırıcı duyguları beslemekte, güven azalmasına neden olmakta, bazı gözlerde yaşa ve gönüllerde kırgınlığa dönüşmektedir. Her şeye rağmen aziz milletimizin ve devletimizin büyüklüğüne ve geleceğine yürekten inanıyorum. Kuruluşunda kolay ve sevinçli bir kararla üye olduğum partimden zor ve üzüntü veren bir kararla istifa ediyorum. Kaderde yeniden birlikte çalışma imkanının olabilirliği arzusuyla helallik diliyor, yüce Allah'ın yardımcımız olması duasıyla partime, saadetler ve başarılar diliyorum."
dris Naim ahin istifa etti - Hrriyet GNDEM

[video=youtube;JjowSB1XFkQ]http://www.youtube.com/watch?v=JjowSB1XFkQ[/video]

[h=5]Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bugün yeni bir operasyonun başlaması İstanbul'a Emniyeti'ne yeni atanan polisler tarafından önlendi.

[FONT=pt_sansregular]Rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla 17 Aralık’ta başlatılan operasyonun 2. dalgası için bu [/FONT]sabah[FONT=pt_sansregular] talimat verildi. Aralarında yine çok önemli isimlerin bulunduğu uzun bir liste hazırlandı. Bu kişiler hakkında evlerinde ve iş yerlerinde arama kararları bulunuyordu. Çok sayıda da gözaltı işlemi yapılacaktı. [/FONT][FONT=pt_sansregular]Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan şube müdürleri, yeni bir talimat aldıklarını, Başsavcılığın bilgisi olmadan yeni bir operasyona başlamayacaklarını ileri sürdü. Ve [/FONT]operasyon[FONT=pt_sansregular] başlamadı.[/FONT][/h]
alıntı : 2. soruşturmada büyük kriz: Operasyon yapacak polis kalmadı - Türkiye Haberleri - Radikal

Ne olmus bu konuya yav? Iyi ki bir ise gittik, geldik, uyuduk, ortalik yangin yerine donmus, herkesler banlanmis... Yanliz mi kaldik yani?
Neyse, el ayak cekilmisken ben yazayim bari...

Oncelikle, bu yolsuzluk iddia!!! larina cok sevindigimizi, Erdogan gitsin de ne olursa olsun diye dusundugumuzu yazanlar olmus... Oradan baslayalim. Bir yanlis anlamayi duzeltelim. Tabi gene duyan olursa... Bu yolsuzluk iddialar yeni birsey degil ki... Erdogan'in belediye baskanligi doneminden beri suregelen seyler.. O zamanlar onun yurtdisina 1 milyar dolar attigini iddia edenler olmustu, ben dahil kimseler inanmamisti. Adam cocukken simit sattigini, yokluk icinde buyudugunu, Kasimpasali halk cocugu oldugunu soyluyordu. Magdurdu, hapse atilmisti ustelik bir siir okudu diye, acimistik, ne oldu? Acinacak hale dustuk. Simdi degil Turkiye'nin, dunyanin sayili zengin liderleri arasinda... Akbil davasi basta, hakkindaki yolsuzluk iddialari dokunulmazlik zirhinda oldugundan yillardir yargilanmadi, adliyenin tozlu raflarinda bekliyor. Ustelik o zamanlar inkar ettigi 1 milyar dolari oldugu varsayimi simdiki serveti yaninda komik kaldi... Market zincirleri, hastane zincirleri, trilyonluk arsalar, gemicikler... Gerisini siz sayin... Bakan ogullari daha 25-30 yaslarinda iken trilyoner olmaya basladilar... Bunun kaynagi nereden geliyor? Komployu kim kurmus diye arayacaginiza once bunlari bir sorun.. Yolsuzluk iddialari yeni bir olay degil ki... Yillardir susturulmus, konusanin Silivri'de kuflenmeye terkedildigi ulkemde, sosyal medyada herkesin bangir bangir bagirdigi bir konu bu... Yillardir biz bu yolsuzluklari dile getiriyoruz zaten.. Sevindigimiz ne biliyor musunuz? Ilk defa birileri bu ulkede bunlari ortaya cikartmak icin ciddi girisimlerde bulundu.. Islerinden surulmek pahasina... Atilmak pahasina... Halkin sevinci bunadir...

Erdogan, Turkiye'nin basina gelmis en buyuk felakettir! Akbil dosyalari daha ortalikta iken gelir gelmez ilk yaptigi is "Nereden buldun Yasasi"ni ortadan kaldirmak olmustur. Yolsuzlugun sorgulanmasini dahil imkansiz hale getirmistir. Iktidarda bulundugu sure icinde 80 senede yapilmis olan butun kamuya ait fabrikalari, sirketleri, limanlari, ormanlari, ve dahil topraklari yok pahasina satip savmis bir adamdan bahsediyoruz. Isin vehametine bir ornek vermek gerekirse: Bugun toplam 5,566,000,00 m2 lik bir alana sahip olan Hatay ilinin 3,722,824,00 m2 lik kısmı bu hukumet zamaninda yabancilara satilmistir!!! Giden vatan topragi bir yana, burada sinir guvenligimiz ne oldu? Reyhanli'yi hatirlayiniz... Eskiden bizim kirmizi cizgilerimiz vardi doguda.. Bu cizgilerin ihlali savas sebebi idi.. Cogunlugunuz gencsiniz, bilemeyebilirsiniz, ama AKP geldigi gune kadar bu boyle idi. Simdi sinir kapilarimiz Suriyeli terorislere bile acik, teroristler ulkede cirit atiyor.. Doguda hergun orada yasayan vatandaslarimizla aralarinda arbede cikiyor, insanlar sokaga cikmaya korkar hale gelmisler, sizler bunu duyuyor musunuz? Duyamazsiniz... Medya uc maymunu oynuyor cunki... Silivri korkusu... Birileri BOP baskani olacak diye bebek katili Apo adam yerine kondu bu ulkede, bir zamanlar "terorist basi ile gorusen serefsizdir!" diye bas bas tvlerden demec verenler; yetmezmis gibi Diyarbakir'i Kurdistan'in baskenti yapacagini soylemekten hic de cekinmeyen Barzani ile, gene yillardir hic bir hukumet zamaniinda Diyarbakir'a girememis ve sevincinden aglayan Barzani ile kolkola girmis, birlikte PKK sarkilarina agliyor...

Evet, Erdogan gitsin, gitsin de kim gelirse gelsin. Bu ulkede onlarca hukumet kuruldu, yiyeni de geldi, yemeyeni de... Ama 50 yasima geldim, bugune kadar ulkemi bu kadar gostere gostere aymazca peskes ceken, teroristi bastaci eden, vergilerimizle besleyen, 15 sene icinde herkesin gozu onunde dunyanin sayili zengin liderleri arasina girip de hala yag gibi uste cikan bir iktidar lideri gormedim ben!!! Gider mi? Gitmez... Gidemez... Oradan iner de dokunulmazligini kaybederse gidecegi yeri bilir cunki...

Gitmez...1980'lerde arka arkaya acilan yuzlerce Imam Hatip Lisesi mezununun destegi var arkasinda... Birileri o gun oy toplayacagiz diye bir kesime sirin gorunmek icin acti, bugun onlar buyudu, zamaninda birilerinin arka bahcesi idiler, memlekete hukmetmeye basladilar.. Iste bugun AKP bunun kaymagini topluyor...

Yazdiklarim agir geldiyse gene, banlanmaya raziyim.. Arkadaslarim banli iken sikilirim zaten bir basima ben burada..

Yok, galiba buraya kadarmis... Cmaatle kavgali idi di mi bugunlerde, unutmusum... Neyse, karsi ataga gecmis bile... Duyduguma gore ogluna da gozalti karari cikmis ama yeni atanan emniyet mensuplari is basinda, savcilari dinlemedikleri icin birsey yapamiyorlarmis simdilik... Bu arada operasyon yapip ayakkabi kutularini ortaya doken savcilara da sorusturma acilmis...Aranizda sasiran var mi? Ben zaten bekliyordum, hic sasirmadim... Rezillik...

Geldim ama pekçok kişi banlanmış mune operasyona başlamış

Yahu adam tvde konuşamadı bile görmediniz mi ? Hala savunanlarınız var bu adamı, hükümeti kişi başı 3 bin bilmem kaç tl çalınmış nufusa böldüğümüzde...

Hadi kalkalım elimizi kolumuzu sallayıp istediğimiz eve dükkana girip gönlümüzün çektiğini çalalım , kimsede ses etmesin...

Çalınan milyon dolarlardan hariç nice hayatlar var umurunuzda mı acaba?

Gezide kaç kişi polise kurban edildi soruyorum sizlere??? Şimdi tü kaka polis... Yok efendim yemezler artık; hayvan terli...

Ebediyete intikal etmiş kişi yaşasaydı kendi hatalarını görürdü vs. nasıl cümleler bunlar???

Kubilay uğruna o ilçeyi haritadan silin diyen kişiyi ilahlaştırmamız çok normal bence... Katile sayın deyip herbirimize dansöz kıyafeti giydirip raks ettirme aşamasında olan kişiyi değil herhalde. 40 bin şehit... Ama onlar kelleydi değil mi ?

Bilal Erdoğan'da Artvindeymiş belkide sınırı geçmiştir. Paşazademiz kaçıyor resmen. Dürüst başbakan,babamın oğlu olsa tanımam diyordu...

Ben oğlunu kaçırmasını anlayamadım şu durumda

Hakkımı helal etmiyorum... Hakkımı yiyene... Daha ötesi yok önce bu dünyada daha sonra ahirette hesabımın sorulmasını istiyorum o kadar !!!!

Fettullah Gülen'in bedduaları tutmaya başladı sanırım ben birde üfürük yollasın istiyorum ya

Vakti zamanında başbakanım benim "kürt " kardeşime milliyetinden dolayı laf eden olursa pompalıya sarılması normal demişti.
Şimdi düşünüyorumda benim fetocu kardeşimin damarına basarsan adam bir bedduayla alaşağı ediverir seni normal canııııımmmmmm

not: burda kürtlerle bir derdim yok bizzat ve şahsen bir kürt karısıydım ve o kişiden bir çocuğum da var. Şimdi olayı ırka getirmeye gerenk yok dimi

Son düzenleme:
istifa ettiler etmesine de imzaları atıp kararnameleri çıkarıp öyle gittiler,eee ne anladım ben bu işten?
içişleri bakanı oğlunu içeri alan polisleri sürüp,yerlerine yenilerini getirdi,emniyet müdürleri,şube müdürleri gitti,kısacası emniuyet yerinden oynadı..şimdi kalkıp da bakın onurlu davranıp istifa ettiler,hem de 8 gün sonra diye alkışlayalım mı???
dün KIlışdaroğlu Tarafsız bölge de ahmet hakan ın konuğuydu..söylediği en doğru şey,"akp de 40 tane şerefli haysiyetli adam bekliyorum yüzce divana götürüp bu vekilleri sorgulanmaları" diye..
zamanında özal kabinesinden örnek de verdi,bakanın rüşvet yediği kesinleşince yüce divanı gitti parti diyerek..hangi parti olurs aolsun,ki akp gibi hep şeffaflık ,adalet,halkın parası gibi kelimeleri kullanan bir partiden,madem öyle içlerindeki çürüük elmaları toplamalarını bekliyoruz millettçe..

Ne kadar ilginç bir süreçten geçiyoruz. Demokrasiyi ortadan kaldırınca tüm sorunlar bitecek, istediğin gibi bu tarlada koşabileceğini sandın değil mi? Kendi kazdığın kuyuya düşmek cümlesi tam da bu duruma yakışırmış, dün geceki tavır ve halinden bunu anladım. Kim derdi ki kendi kurduğu sistemin kurbanı olacak bu insanlar! Ne kadar ironik değil mi? Kendilerine yakışır bir son geliyor, yargı, emniyet, medya... Bağımsızlığını kaybeden tüm kurumlar artık birer birer sırtını dönmeye başladı.

Hırsla bütünleşmiş ve çıkar ilişkileri içerisinde feda edilen demokrasinin kaybolduğu ülkemde özel yetkili savcılar, atanan emniyet müdürleri, satılmış medya ve en talihsizi ise istifa ettiğinde bülbül olan bakanlar var.

Bir ülke hayal edin, Başbakanı, bağımsız yargının denetçisi olan yargıçlar tarafından başlatılan bir operasyonda emir-komuta zinciri dahilinde görevini yaparak suçluların peşine düşen polisleri ve diğer devlet çalışanlarını görevden alsın ve yerlerine kendi sözünden çıkmayacaklarını bildiği ''emir askerlerini'' yerleştirsin. Bu ülkede devletin savcıları gözaltına alınmasını istedikleri kişilerin listesini polise vermelerine rağmen bu konuyla ilgili herhangi bir aksiyon alınmıyorsa, savcının emirlerini yerine getirmiyorsa bunun çok basit bir cevabı vardır, sürülmek istemedikleri ya da görevden alınmamak için! İşte böyle bir ülkenin evlatlarıyız biz.

Suçu meşrulaştıran, kadını ikinci sınıf sayan, demokratik hakları elinden alınmış, koyun sürülerinden farksız.
Sahi bu ülkede adalet kimin için var? Bir düşünün bakalım, düşünün ve uyanın!
Durmak yok yola devam elbette ama cehennemin dibi de bir yoldur.
Demokrasinin bittiği yerde halkına zulmeden polis, feda edilen yeşil alanlar, öldürülen gençler, yasaklar, muhafazakar yapılar, iftiralar, düşmanlıklar var...
Ama bir tek gerçek var ki artık sen de yoksun...
Bu gemi çoktan yola çıktı..
Haydi uyan artık ülkem...

hala yolsuzluk yok diyenler mi var

ayrı dünyaların insanlarıyız galiba

resmen yiyin gari yapmış adamlar

Yolsuzluk yok bile diyemiyorlar :) onun yerine komplo diyorlar, Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar diyorlar, devlet içinde devlet var diyorlar, çete diyorlar, dış mihrak diyorlar, gezi diyorlar, sandık diyorlar, oy diyorlar :)
Yolsuzluk ne oldu diye soruyorsun?
Yolumuz var ya diyorlar padişahım çok yaşa edasıyla yazzık yaa

Chp Kılıçdaroğluna soruyorlar erken seçim yapılsın mı diye yapılmasın diyor? Sence akıl mantığınız alıyor mu bu işe ? ben hiç parti taraftarı değilim al birini vur ötekine hepsi aynı . ATATÜRK'ÜN İZİNDEN KİM GİDİYOR ? %50 ? %40 ? MAKARNA KÖMÜR KÖR ETMİŞ HALKIN GÖZLERİNİ AMA CEBİNDEN ÇIKAN VERGİSİ ZAMI OSU BUSU ONU GÖREN YOK ? KOYUN GİBİ AĞZINDAN ALLAHI DÜŞÜRMEYEN İMANSIZIN BİRİ NEREYE ÇEKERSE ORAYA GİDİYORLAR ... GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDEN BİRİ GÜNEY KORE AYNI SEVİYEDE GİDERKEN ERDOĞAN GELDİKTEN SONRA ŞU ZAMANA HER ANLAMDA GÜNEY KORE O KADAR FARK ATIYOR Kİ BUNU BİLEN YOK BİZ AYNI YERİMİZDE SAYIYORUZ BAŞKALARI AYA GİDERKEN SONDAN BİRİNCİYİZ BİZDE İŞTE ... İŞİN İÇİNDE CEMAAT VAR DİYE ERDOĞANIN YOK OLUŞUNA SEVİNEMEDİM BİLE ÖRÜMCEK AĞI GİBİ SARDI ÇÜNKÜ HER MEVKİYİ

bu yolsuzluk halk kitlesini yoksullaştırır bakın yunanistana bu kötü yönetilmişliğin esere politikacılar dışarıya epey para kaçırdı halk yoksullaştı çoğu işini kayıp etti,gençlerin çoğu işsiz , ..çoğu açlarıda kilise doyuruyor işte paraların dışarı kaçırılması ülkedeki yoksul insanı etkiliyor,o kaçırılan paralar yatırıma dönüşmedi şu an sadece halk bunun bedelini sanırım 50yıl ödiyecek ayakta kalmaları için kredi çektiler borçla yaşamayı öğrenecekler epey geri gittiler zaten göç dalgasıda başlamış çogu macaristanda iş arıyor milli sermayenin başkalarına peşkef çekmenin acı sonuçları böyle işte

Son düzenleme:
Tayyip Erdoğan'a en büyük kapağı "eski" bakan Bayraktar yaptı bence... İstifa etmeli dedi

Edoğan'dan istifasını yurtdışında açıklamasını bekliyorum... Kalacağını sanmıyorum artık... Yani bunu da kendi aleyhine çevirmeye kalkamaz. Gerçi yapabilirde; görünen köy kılavuz istemez modundaki ülkemde at gözlükleriyle otlayan koyun sürüsü hala ve inatla var.

Çok üzülüyorum bu insanlara... ÖZellikle içlerinde onu savunan kadınlarımızın olduğunu görünce içim parçalanıyor. Bu adam kürtajı yasakladı. 3 çocuk deyip yatak odamıza karıştı. Tecavüzden olan çocuklara devlet baksın diyen belediye başkanı hala görevde.

Kadınlar ölürken Erdoğan ne yaptı? Ne yaptırım yaptı ???

Dini ısıtıp ısıtıp önümüze serdi çünkü biz Akp hükümetiyle müslüman olduk.. Dinde kadının yeri nedir ??

Bilmiyorum ama azıcık onuru olan insanlar makam ve mevki için daha fazla küçülmeyi göze almaz ve istifa ederdi. Türkiye'nin iliğini kemiğini kuruttular artık. Zaten daha fazla yiyecek halleri kalmadı.

Bu aralar sosyal medyada bir espri dönüyor sizlerle paylaşayım 10 güne kadar Esad'ı Eyüp Sultanda namaz kılmaya bekliyoruz diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…