3 aylık oğlum göz kontağı kurmuyor ve kucakta durmak istemiyor

Gmzoz68

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2022
3
-1
1
29
3 gün sonra 3 aylık olacak Bi oğlum var beslenmesi ve kilo alımı filan gayet iyi ancak benimlegöz kontağı kurmuyor ve ellerini filan inceleniyor kafasını kaldırıyor elinden tuttuğumda oturur pozisyona geliyor ancak agulamıyor herhangi Bi ses çıkarmıyor delirmek üzereyim lütfen aynı durumu yaşayıp sonra düzelen var mı bebeği otizmli filan diye çok korkuyorum

ilgisini cekebilecek oyuncaklara odaklaniyor mu, onlarla goz temasi kuruyor mu? renkli bir seyleri ip ile sallandirin, goz takibini kontrol edin mesela. supheniz, kuskunuz var ise direkt olarak iyi bir uzmanla gorusun ama 3 aylik demek daha kucucuk bebek demek.
bunun disinda dedigim gibi supheniz var ise mutlaka bir adim atin ki onunuzle ilgili daha net bir fikriniz olsun.
korkmak veya her seyden evhamlanmak sizi cok yipratir. bebisinizin size ihtiyaci var.

3 aylık bebek ellerini incelemez zaten
3 aylık bebeği ne amaçla oturur pozisyona getiriyorsunuz bu doğru mu
Agulama filan 3 aydan sonra başlamıyor mu zaten
Bebeğinizde düzelecek bir sorun yok ki siz sorun uyduruyorsunuz
Delirmek yada internette yazmak yerine doktora gitsenize

Kendi kendinize evhamdan kaçının. Bebeginiz henüz 3 aylık bebekler 6 ayından sonra oturma pozisyonuna getirilir. Ellerinden tutup oturur pozisyona getirmek ne alaka. Siz bebeginizi bir doktora götürün

Herkes beni baya yanlış anlamış ben oturuyorum demedim elinden tutup spor filan yapıyorum ve kendini çekiyor yani tutabiliyor ben çocuğu otursun diye zorlanıyorum ki ya da oturmuyorum destekli oturmanın 4 desteksiz 6 old biliyorum bn sadece bu durumu yaşayan var mı sonra göz kontağı kuran brdbek var mı diye merak ettim

Göz doktoruna kontrole götürmeniz gerekiyor zaten bu ay da gidin baksın aşırı stres olmanıza gerek yok bütün kontrollerini yapıyor doktor

Ben de 6 aydan once oturtmamaliyiz diye biliyorum. Ama yanlış biliyor olabilirim.
Doğru biliyorsunuz.6.ayda hafif hafif oturma alıştırmalarıyla başlanır uzun süreli oturur pozisyonda kalamazlar
Bence bi doktora gidin ve güzelce kafanıza takılan herşeyi sorun kendi kendinize evham yapmayın. 3 aylık bebek belkide şu an herşeyi normal olması gereken şekilde. Allahın izniylede öyle olucak herşey yolunda olucak inşallah

destekli 6 ay desteksiz 8 ayda oturur genelde. 4 aydan sonra çok çok az olarak başlanabilir çok kısa süreli o da. Acele etmeyin. Hiç mi göz kontağı kurmuyor yoksa çağırdığınızda mı bakmıyor

3 aylık bebeklerin bazıları göz kontağı kurabilir ama kurmaması sanırım çok anormal değildir kontrole gittiğiniz zaman muhakkak sorun doktora ve odaya biri girip çıkarken bakıyor mu dönen şeylere ilgisi var mı bunları takip edin

4.ayda ufak ufak başlanıyor ama 6-7aydan önce olmuyor
Benim bebeğimde 3,5 aylık aguları var elimi takip ediyor . Kucakta durmak istiyor etrafı merak ediyor .. gerçi herkese gülüyor ama babasına ve bana baya hareketli ..
ve unutulmamalıdır ki her bebek aynı olmaz

Şimdi ne durumda bebeğiniz

Sağlıkla büyütmenizi dilerim öncelikleYenidoğan şaşılığı devam ediyor mu? Bir çocuk doktoruna gösterin, gerek görürse göz doktoruna da yönlendirecektir. Oturmaması normal henüz ama göz kontağı konusunu ihmal etmeyin bence. Ekran maruziyeti var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…