3 aylık bebek gece mızmızlaması

atesinannesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2025
2
0
1
30
Kızlar selam, oğlum tam 3 aylık. Son 1 haftadır durduk yere ağlamaları oluyor. Uykuya geçerken de ağlamaları oluyor. Gözünü şapkası ile kapatınca daha rahat uyuyor. Halbuki yattığı oda karanlık. Sadece emerken susup memeyi kendi bırakınca ağlıyor. Bu son 1 haftadır gün içinde 3-5 defa oluyor.

3 aylık bebekte normal değil mi ?

3 aylık bebekte normal değil mi ?
İlk anneliğim normal mi bilemiyorum tedirgin oluyorum. Misal en son 9 gibi emdi. O arada bir kaç defa meme de versem emmek istemedi. En son 11 gibi uyudu. Uyandırmalıyım emzirmek için yoksa kendisinin uyanmasını mı beklemeliyim bilemedim.

Yenidoğanların sık beslenmesi gerek diye biliyorum 12 sene önce doğurdum, doktoru saat başı uyandırıp emzir demişti onu net hatırlıyorum.

Uyandırıp uyandırmama konusu bende de takıntıydı burada da sordum osman gönülal isimli doktorun videolarına bakabilirsiniz. Ben zaten takip ediyordum buradaki anneler de çok önerdi. 3 aylık bir bebeğin 6-7 saat kadardı sanırım bu kadar uzun bir süre uyuyabileceğini söylüyor. Ama eğer kilo alımı azsa prematüreyse daha sık besleyebilirsiniz uyanıp uykuya dalmakta güçlük çeken bir bebekse rüya öğünü yapabilirsiniz ben o şekilde ilerliyorum max 5 saat bekleyip rüya öğünü yapıyorum.

Benim kızım da 2.5 aylık oda öyle geceleri sürekli ıkınma halinde gaz masajı yapıyoruz bazen kendisi çıkaramiyor yardımcı oluyoruz. Bende bu dönemin biran önce bitmesini istiyorumm ne kendisi uyuyor ne bizi uyutuyor. Benimde ilk anneligim bebeğim için üzülüyorum

Karnı doymuyor olabilir mi? Benim bebeğim de 4 aylıkken bunlar oluyordu o ay kilo alımı az geldi.. Eğer kilo alımı iyiyse de gazı olabilir.. Daha yenidoğan sayılır, dünyaya alışmaya çalışıyor normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…