• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 3 aylık bebek gece kaç saat uyanmadan uyur?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
her bebegin uyku duzeni ayni olacak diye bisey yok kimi bebekler cok uyur kimileride az uyur birde su var eger bebegin gaz .... gibi agrilari yoksa

BEBEKLER AYLIK GELİŞİMLERİNE GÖRE KAÇ SAAT GÜNDÜZ UYKUSU UYUMALIDIRLAR?
0-3 ay: Bebeğiniz ilk haftalarda günde 17-18 saat uyur. 3. ayda uykusu günde 15 saate kadar düşer. Ancak bu uyku hiçbir zaman aralıksız olarak 2-3 saati geçmez. Bu durum çoğu bebekte 5-6. aya kadar sürer. Bebeğin uyku düzeni ve alışkanlıklarını oluşturmak için küçük alıştırmalara bu dönemde başlamanız tavsiye edilir. 6 haftasını doldurduktan sonra onu uyutmak için kucağınıza alıp sallamayı bırakın ve onu kendi kendine uyması için yalnız bırakın. 3-6 ay: 3-4 aylık bebekler 10 saati gece, 5 saati ise gündüz olmak üzere yaklaşık 15 saat uyur. İlk ayları kadar her 2-3 saatte bir uyanmamaktadır. Gündüz uykuları ise 2-3 parti halinde yaklaşık 5 saat olmalıdır.
6-9 ay: Günde yaklaşık 14 saat uyuması gereken yavrunuzun sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez kısa süreli gündüz uykuları uyuması uyku düzeninin sağlanmasında faydalı olacaktır. Gündüz uykularının toplamı en az 4 saat olmalıdır.
9-12 ay: Bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüzleri iki kez yarım ile 2 saat arası uyumalıdır.
18- 24 ay: Geceleri 10-12 saat, gündüzleri 2 saatlik bir öğlen uykusu yeterli olur.

benim de 3 ayına yeni giren kızım var. geceleri 2 veya 3 saatte bir uyanıyo acıktıgı icin. gunduzleri de bazen 1 saat bazen 2 saat uyuyor. biryerde okumustum: bebkleri mumkun oldugunca gunduz uyutmayın oyuncaklaı gosterın, oyun oynayın ,aksam da 7,30-8 civarında uyutun diyodu.acaba bunu uygulayan var mı? yoksa uyku duzenlerini tamamen bebişlere mi bıraktınız?

benimkzım da iki buçuk aylık ve 4-5 saat uyuduğu oluyor ama bizim kilo problemimiz var ayda sadece 500 gr alıyor bu durumda daha sık mı uyandırmalıyım acaba ?

şanslısınız bebekleriniz uyuyor. benim kız gündüz uyuyor 2 saate bir uyanıp emiyor ıkınıyor ağlıyor falan zaman geçiyor sonra tekrar uyuyor. gündüz iyiyiz. ama gece saat 12 olduğu zaman resmen pamuk prenses bal kabağına dönüşüyor. korkuyorum saatin 12 olmasından. başlıyor ağlamaya uyumuyor mızır mızır hep gece 4 e kadar ağlıyor uyumuyor bezen sabah 7ye kadar uyumadığıda oluyor geçsin bu günler zombi olduk resmennn.:26:

Back