Çok teşekkür ederim. Böylelikle bir doktor görüşü de almış oldum, çok sağolun.24 saat gözlemleyin, fışkırır gibi kurarsa, sersemlik hali, gözlerinde kayma olursa, çok uykulu, isteksiz, iştahsız olursa, vakit kaybetmeden doktora götürmelisiniz. Bir de iki saatten fazla uyduğu zaman uyandırmaya çalışın, tepki verip uyanıyorsa sıkıntı yoktur. Uyanmazsa uzmana götürmelisiniz. Kardeşim doktor ve ona sordum.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
3 Aylık Bebeğim Koltuktan Düştü
- Konu Sahibi Loranne
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Gecmis olsun size kendinizi kotu hissettirmek istemem ama o kadar kucuk bebek tek basina birakilmaz. Daha cok sut bebegi anne yani besiktir onun yeri. 3 ayliktan itibaren iyice hareketlenmeye basliyorlar yani her zaman dusme ihtimali var. Allah beterinden korusun ve dikkat edin lutfen her zaman tekrarlama ihtimali var. Saglikla buyutun.
Birseyi yoktur insallah.rahatlayin diye bende yazayim.7 ay once bende burda konu acmistim.kizim ayni 3 aylikken abisi sert sulukla kafasina vurdu.ve kizimi kaldirir kaldirmaz fiskirir gibi kustu yer resmen göl oldu.cok korktum burda yazdim herkes gotur dedi hastaneye gittik ama sukur bisey cikmadi elhamdulillah.bosu bosuna rontgen cektirdik ama .ona uzuldum biraz cunku radyasyonda zararlari az degil.Merhabalar,
Bugün üç aylık olan bebeğim koltuktan düştü. Babası biz ses yapar uyandırırız diye yan odaya koltuğun üstüne yatırmış. Bebek zaten daha dönemiyor, dönse bile koltuk geniş düşmez diye düşündüm. Yine de babasına “Düşmez değil mi?”diye sordum. O da yere yastık da koyduğunu, önlem aldığını söyledi. Yarım saat kadar sonra bir çığlıkla koştuk ve bebeğim yerdeydi. Yastığın üstünden mi oraya yuvarlandı bilmiyorum ama kafası yerde, yastığın yanında halının üstündeydi. Oraya direkt düşmediğini, yastığa düşüp oradan yuvarlandığını sanıyoruz ama yine de çok korktuk. Her tarafını kontrol ettik, kızarıklık ya da şişme yoktu. İki saat uyutmadık. Hareketleri, neşesi yerindeydi. Ateş vs. de yoktu ama emdikten sonra gazını çıkardıktan sonra karnına biraz baskı yapmış olacağım ki iki damla kusmuk geldi. İnternette kusma olursa doktora götürün yazıyor ama bu her zamanki gibi bir kusma diye düşündüm. Sonra babasının kucağında da (yine karnına baskı olduğunu düşünüyorum, çünkü pozisyonu öyleydi) iki damla kustu.Normal zamanda olsak doktora koşardım, şimdi salgından dolayı gidemiyorum. Küçük bir bebek olduğundan ve gün içinde de kustuğundan dolayı bu kusmanın nedenini bilemiyorum. Yastığa düşmüştür, zaten yumuşaktır halı da vardı diye kendimi teselli ediyorum ama çok korkuyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Doktora gitsek mi salgına rağmen? (Bulunduğum yer de Ankara, yani salgının yoğun göründüğü bir yer). Çok üzülüyorum, onu gördüğüm an gözümün önünden gitmiyor, inşallah bir şeyi yoktur meleğimin.
Allah korusun bebeklerimizi ya, kıymetlilerimiz onlar.Birseyi yoktur insallah.rahatlayin diye bende yazayim.7 ay once bende burda konu acmistim.kizim ayni 3 aylikken abisi sert sulukla kafasina vurdu.ve kizimi kaldirir kaldirmaz fiskirir gibi kustu yer resmen göl oldu.cok korktum burda yazdim herkes gotur dedi hastaneye gittik ama sukur bisey cikmadi elhamdulillah.bosu bosuna rontgen cektirdik ama .ona uzuldum biraz cunku radyasyonda zararlari az degil.
Yok estağfurullah, haklısınız. Gece uykusuna geç yayıyor ve yanımda yatıyor ama bu akşam şekerlemesi gibiydi biraz. Biz salondaydık. Orada da tam yatan korunaklı ana kucağı var ona yatırıyordum normalde ama bu defa böyle oldu işte. Bebeğim de ilk defa döndü maalesef buna denk geldi.Gecmis olsun size kendinizi kotu hissettirmek istemem ama o kadar kucuk bebek tek basina birakilmaz. Daha cok sut bebegi anne yani besiktir onun yeri. 3 ayliktan itibaren iyice hareketlenmeye basliyorlar yani her zaman dusme ihtimali var. Allah beterinden korusun ve dikkat edin lutfen her zaman tekrarlama ihtimali var. Saglikla buyutun.
Yok estağfurullah, haklısınız. Gece uykusuna geç yayıyor ve yanımda yatıyor ama bu akşam şekerlemesi gibiydi biraz. Biz salondaydık. Orada da tam yatan korunaklı ana kucağı var ona yatırıyordum normalde ama bu defa böyle oldu işte. Bebeğim de ilk defa döndü maalesef buna denk geldi.
Benim de 6 aylik bebegim var. Hepimizinkini Allah bagislasin. Konudan bagimsiz tavsiyem erken uyutmaya alistirmak istiyorsaniz simdiden aliskanligini olusturun sonra cok rahat edersiniz. Bizimkini 8 de uyutmaya alistirdik ve o saat geldiginde artik biz biraksak bile o uyumak istiyor hep.
Nasıl alıştırdınız? Bizimkisi ikide uyuyordu kendi kendine bir buçuğa çekmeye başladı. Sekizde akşam şekerlemesi gibi 45 dk falan uyuyor sonra en az bir buçuğa kadar uyanık.Benim de 6 aylik bebegim var. Hepimizinkini Allah bagislasin. Konudan bagimsiz tavsiyem erken uyutmaya alistirmak istiyorsaniz simdiden aliskanligini olusturun sonra cok rahat edersiniz. Bizimkini 8 de uyutmaya alistirdik ve o saat geldiginde artik biz biraksak bile o uyumak istiyor hep.
Bazen de 7 gibi bir saat kadar uyuyor sonrasında 10-11 gibi bir saat 45 dk falan tekrar uyuyor sonra yine bir buçukta.Nasıl alıştırdınız? Bizimkisi ikide uyuyordu kendi kendine bir buçuğa çekmeye başladı. Sekizde akşam şekerlemesi gibi 45 dk falan uyuyor sonra en az bir buçuğa kadar uyanık.
Nasıl alıştırdınız? Bizimkisi ikide uyuyordu kendi kendine bir buçuğa çekmeye başladı. Sekizde akşam şekerlemesi gibi 45 dk falan uyuyor sonra en az bir buçuğa kadar uyanık.
Basindan beri 8 de uyutmaya alistirdim. 5 6 dan sonra bir de cok uyutmamaya dikkat etmek gerek. Yani 8 de uykusu tam gelmeli. Ilk baslarda 45 dk sonra uyanmasi normal. Uykusunu hic acmadan tekrar geri uyutmaniz gerekiyor bir sure. Boyle boyle alisacaktir. Sabah da erken kalkmalara hazir olun ama
Canım bişey olmamıştır merak etme 15 gün önce oğlum merdivenden yuvarlandı 13 basamak bişey olmadı Allah'ım koruyor melekleriMerhabalar,
Bugün üç aylık olan bebeğim koltuktan düştü. Babası biz ses yapar uyandırırız diye yan odaya koltuğun üstüne yatırmış. Bebek zaten daha dönemiyor, dönse bile koltuk geniş düşmez diye düşündüm. Yine de babasına “Düşmez değil mi?”diye sordum. O da yere yastık da koyduğunu, önlem aldığını söyledi. Yarım saat kadar sonra bir çığlıkla koştuk ve bebeğim yerdeydi. Yastığın üstünden mi oraya yuvarlandı bilmiyorum ama kafası yerde, yastığın yanında halının üstündeydi. Oraya direkt düşmediğini, yastığa düşüp oradan yuvarlandığını sanıyoruz ama yine de çok korktuk. Her tarafını kontrol ettik, kızarıklık ya da şişme yoktu. İki saat uyutmadık. Hareketleri, neşesi yerindeydi. Ateş vs. de yoktu ama emdikten sonra gazını çıkardıktan sonra karnına biraz baskı yapmış olacağım ki iki damla kusmuk geldi. İnternette kusma olursa doktora götürün yazıyor ama bu her zamanki gibi bir kusma diye düşündüm. Sonra babasının kucağında da (yine karnına baskı olduğunu düşünüyorum, çünkü pozisyonu öyleydi) iki damla kustu.Normal zamanda olsak doktora koşardım, şimdi salgından dolayı gidemiyorum. Küçük bir bebek olduğundan ve gün içinde de kustuğundan dolayı bu kusmanın nedenini bilemiyorum. Yastığa düşmüştür, zaten yumuşaktır halı da vardı diye kendimi teselli ediyorum ama çok korkuyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Doktora gitsek mi salgına rağmen? (Bulunduğum yer de Ankara, yani salgının yoğun göründüğü bir yer). Çok üzülüyorum, onu gördüğüm an gözümün önünden gitmiyor, inşallah bir şeyi yoktur meleğimin.
EVet haklısınız. Uykusunu düşünürken daha büyük bir şey oldu. Keşke sese uyansaydı da düşmemiş olsaydı dedik ama çok geçti.Kusma birden ve fiskirir gibi olursa tehlikeli.
Simdilik doktora gitmeyin
Ama 3 aylik bebegi de yan odaya koymayin mumkunse. İhmal bu. Yarin cami acar camdan da atlar siz boyle yalniz birakirsaniz.
Rica ederim. Acilde çalıştığı vakit bu şekilde çok hasta geldiğini söyledi. Tabi vücudunun hiçbir yerinde kızarıklık, şişlik, morarma vs yoksa bu durum geçerli. Ben yok diye sordum. Zaten düştüğünde kafası, kolu, bacağı zedelenebilir ve çocuk tepki verir çok huysuz olup sürekli istemsiz de ağlar. Tam tersi sersemleyebilir de dedi.Çok teşekkür ederim. Böylelikle bir doktor görüşü de almış oldum, çok sağolun.
bebegim 3 aylikti. annem pusete koydu esim de puseti aldi tam kapidan cikiyorduk ki annem pusetin kulbunu kilitlemesini bilmiyormus cocuk pusetten gum diye fayansin uzerine dusuverdi. apar topar hastaneye kostuk tabiki. doktor bakti, gozlrrine isik tutarak gozbebegi buyuyup kuculuyor mu diye kontrol etti. tomografiye gerek yok fiskirir tarzda ust uste kusmalar olursa gelin hemen dedi. aksi gibi hic kusmayan oglumun o gun cok az kusmasi oldu. fiskirir gibi degil sadece mide fazlasini cikarir gibi. paniklemedim sakin kalmaya calistim bir hafta takip ettim.
acikcasi ilk dusmeler cok panikletiyor insani ama sonra alisiyorsun:) bir aksilik olacagini sanmiyorum, yine de siz tedbirli olun, takip edin, fiskirir tarzda defalarca ust uste kusma olmadigi surece bence paniklemeyin. gozlerine bakabilirsiniz fenerle, gozbebegi tepki veriyor mu diye. onun disinda yeme icme hareketlilik aktiviteleri,keyfi iyitse, uyku hali yoksa,ev takibi bu donemde en iyisidir.
gecmis olsun
acikcasi ilk dusmeler cok panikletiyor insani ama sonra alisiyorsun:) bir aksilik olacagini sanmiyorum, yine de siz tedbirli olun, takip edin, fiskirir tarzda defalarca ust uste kusma olmadigi surece bence paniklemeyin. gozlerine bakabilirsiniz fenerle, gozbebegi tepki veriyor mu diye. onun disinda yeme icme hareketlilik aktiviteleri,keyfi iyitse, uyku hali yoksa,ev takibi bu donemde en iyisidir.
gecmis olsun
Sizin çocuğunuzu en iyi siz düşünürsünüz hiç şüphem yok . Ama çocuk işin içine girince yapmaz etmez dönmez ilerleyemez yürüyemez koşamaz açamaz kavramlarını sıfırlayın. Biraz rahat bir çift olduğunuzu düşünüyorum 3 aylık bebek neden dönemesin ? her çocuk dönemez ama sizinki dönmüş. bunun garantisini alabileceğiniz bir sistem yok ki ? hızını alır defalarca döner ki dönmüş ve düşmüş. Allah ' ın emanetine sahip çıkalım. 6 ay sonra yapacaklarına inanamayacaksınız, canavar gibi oluyorlar
Korkutmak için demiyorum ama bebekler ile çocuklar farklı oluyor sanırım . Arkadaşımın oğlu 5 yaşında merdivenin 2.basamağından düştü kendisi hastanede çalışıyordu hemen götürdü anında doktora. Doktor kontrol etmiş birde tomografi çekelim demiş çocuğu tomografi odasını alırlarken çocuk öldü malesef beyin kanaması geçirmiş . Yani aslında beklemeden götürmek gerekiyor bu şekilde düşmelerde bebeklerde bıngıldak olduğu için sorun olmayabiliyor ama çocuklar öyle değilCanım bişey olmamıştır merak etme 15 gün önce oğlum merdivenden yuvarlandı 13 basamak bişey olmadı Allah'ım koruyor melekleri
Oğlum 10 aylık bunu yazmayı unutmuşum Allah'ım kimseye evlat acısı göstermesinKorkutmak için demiyorum ama bebekler ile çocuklar farklı oluyor sanırım . Arkadaşımın oğlu 5 yaşında merdivenin 2.basamağından düştü kendisi hastanede çalışıyordu hemen götürdü anında doktora. Doktor kontrol etmiş birde tomografi çekelim demiş çocuğu tomografi odasını alırlarken çocuk öldü malesef beyin kanaması geçirmiş . Yani aslında beklemeden götürmek gerekiyor bu şekilde düşmelerde bebeklerde bıngıldak olduğu için sorun olmayabiliyor ama çocuklar öyle değil
Cok gecmis olsun hepinize.EVet haklısınız. Uykusunu düşünürken daha büyük bir şey oldu. Keşke sese uyansaydı da düşmemiş olsaydı dedik ama çok geçti.
Kustuysa içiniz rahat etmesi için götürsneniz iyi olur ama genelde müşade altında tutuyorlar öyle durumlarda gözlem odasında gerek görürse uzman doktor mr çekiyor. Virüstr var siz bence kendi doktorunuz yok ise 112 yi arayıp hemen doktor talep edin detaylı anlatın 112 doktoruna o size gerekli yönlendirmeyi yapar.Merhabalar,