Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
3 Aylık Bebeğim Koltuktan Düştü
- Konu Sahibi Loranne
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Normalde fışkırarak kusmazdı bugün sabahtan beri çok değil ama hafif fışkırarak kusuyordu. Yani düşmeden önce iki kez öyle kustu. Hatta üşüttük mü acaba diye konuştuk. Düştükten sonra ilk elimdeyken dudağının kenarında birkaç damla fışkırtmadan kustu. Babasının kucağında yere bakar pozisyondaydı, ya posizyondan dolayı ya da gerçekten hafif fışkırır gibi oldu ama iki damlaydı yine.Ben de fışkırırcasına diye biliyorum. Benim kızım da 4 aylıkken falan düştü hafif ama tam yeni doyurmuştum, bayağı püskürttü yemektendir diye düşündüm. Gözlemleyin duruma göre götürün. Dönebiliyor muydu ilk kez mi dönmüş?
İnşallah bişey yoktur benim yeğenim de düşmüştü öyle daha çok küçük bebekti kaç aylıktı hatırlamıyorum dönemiyordu bile sohbet ederken gözümüzün önünde birden nasıl olduysa döndü ve düştü ama hiç birşey olmadı gözlemleyin anormal bişey olursa zaten farkına varırsınız geçmiş olsun.
Evet keşke uyansaydı da yanımızda olsaydı diyorum. Salonda oturuyorduk, tam yatan ve kenarları olan bi ana kucağı vardı ona yatırıyorduk. İşte nasip...Ses yapar uyandiririz diye cocugu bazi zamanlar baska odaya koyacaksaniz bari temelli odasini ayirsaymissiniz, en azindan yataginda yatmiş olurdu bebiş.
Geçmiş olsun, kusma durumi fişkirma şeklinde oluyor diye biliyorum bende.
Çok teşekkür ederim. İlk defa döndü bizimki de, başına bu geldi yavrucuğumunİnşallah bişey yoktur benim yeğenim de düşmüştü öyle daha çok küçük bebekti kaç aylıktı hatırlamıyorum dönemiyordu bile sohbet ederken gözümüzün önünde birden nasıl olduysa döndü ve düştü ama hiç birşey olmadı gözlemleyin anormal bişey olursa zaten farkına varırsınız geçmiş olsun.
Puff çok kötü yaHa bide normalinden aşırı uykulu olursa takip et sağlık ocağındaki doktoru bı ara sor diyecem ama haftasonundayiz
Benim kedim de hiç yememesi gereken bir şeyi yemiş, bir gece öğüre öğüre tek parça çıkartmişti. O gece sabah olmadi bize, ne olacak,ya birşey olursa diye
Sizi az çok anlayabiliyorum.
Yapacağınız tek sey sakin kalmaya çalışmak.. Bebeğinizin halinde tavrında değişiklik yok. Belli ki yastığa düşüp yumuşak iniş yapmış. Ki eşiniz doğru söylüyorsa o yastığı alıp kenara itecek bir kedi köpek ikinci çocuk vs yok. Kesin o yastığa düşmüş,ve yana kaykilmis.
Böyle zamanlarda doktorlar bile 'gözlemleyin,bir anormallik hissederseniz getirin' diyorlar.
Sabaha zaten ne kalmış ki, 6saat sonra doktorunuzu arayacaksınız. Azıcık daha sıkın disinizi
*Ablam da daha saga sola dönmeyecek kadarken cekyattan düşmüş. Aklı çıkmış annemin korkudan. Uzun süre kadının en büyük korkusu bizim bir yerden düşmemiz olmuş. Sonra bir kere ablam kayboldu da, sonradan en büyük korkusu bizi bir yerde kaybetmek oldu :) annelik hep endiselik hali işte...
Siz içinizi ferah tutun, nazar falan okuyun
Olur böyle şeyler ilk çocuğunuz mu bilmiyorum ama böyle heyecanlar korkular yaşatır bebekler siz yinede gözünü zu açık tutun takip edin panik yapmayın herşeyde.Çok teşekkür ederim. İlk defa döndü bizimki de, başına bu geldi yavrucuğumun
Benim bebegmde bir kere dustu 9 aylikti direk dr a gittik doktor film cekti ve bekleyelim dedi 12 saat gozetimde tuttu kusarsa ters giden biseyler vardir dedi . Sonra 3.saatte kustu acilen tomografiye alindi sukur bisey cikmadi . 12.saatin sonunda taburcu olduk . Dr a falan sorun Allah korusun burdan birsy yazmakda dogru deil
Çok teşekkür ederim, yastığı çekecek kardeş, kedi vs. yoktu zaten yastıklar duruyordu yerinde bebeğim de yanında. Yastığı aşıp direk yere düşemez herhalde, yani bir ivme gerekir onun için. Ama yine de insan korkuyor. Kedi de evlat gibi, siz de anlıyorsunuzdur.Puff çok kötü ya
Benim kedim de hiç yememesi gereken bir şeyi yemiş, bir gece öğüre öğüre tek parça çıkartmişti. O gece sabah olmadi bize, ne olacak,ya birşey olursa diye
Sizi az çok anlayabiliyorum.
Yapacağınız tek sey sakin kalmaya çalışmak.. Bebeğinizin halinde tavrında değişiklik yok. Belli ki yastığa düşüp yumuşak iniş yapmış. Ki eşiniz doğru söylüyorsa o yastığı alıp kenara itecek bir kedi köpek ikinci çocuk vs yok. Kesin o yastığa düşmüş,ve yana kaykilmis.
Böyle zamanlarda doktorlar bile 'gözlemleyin,bir anormallik hissederseniz getirin' diyorlar.
Sabaha zaten ne kalmış ki, 6saat sonra doktorunuzu arayacaksınız. Azıcık daha sıkın disinizi
*Ablam da daha saga sola dönmeyecek kadarken cekyattan düşmüş. Aklı çıkmış annemin korkudan. Uzun süre kadının en büyük korkusu bizim bir yerden düşmemiz olmuş. Sonra bir kere ablam kayboldu da, sonradan en büyük korkusu bizi bir yerde kaybetmek oldu :) annelik hep endiselik hali işte...
Siz içinizi ferah tutun, nazar falan okuyun
İlk çocuk evet, salgın olmasa şimdiye kadar her hafta doktora götürecek bir şey bulurdum herhalde. Mesela geçen kafasında kızarıklık vardı, ertesi gün geçti. Normal zamanda doktora bunun için bile götürebilirdim. Belli ki bir yere sürtmüş falan ama insan ilk çocukta panik oluyor her şeye. Böyle böyle sakin kalmayı da öğrenicem herhalde.Olur böyle şeyler ilk çocuğunuz mu bilmiyorum ama böyle heyecanlar korkular yaşatır bebekler siz yinede gözünü zu açık tutun takip edin panik yapmayın herşeyde.
Biri 112 yönlendirme yapıyor demiş başka bir belirti daha olursa gece bile olsa orayı arayıp sorarım en azından.Benim bebegmde bir kere dustu 9 aylikti direk dr a gittik doktor film cekti ve bekleyelim dedi 12 saat gozetimde tuttu kusarsa ters giden biseyler vardir dedi . Sonra 3.saatte kustu acilen tomografiye alindi sukur bisey cikmadi . 12.saatin sonunda taburcu olduk . Dr a falan sorun Allah korusun burdan birsy yazmakda dogru deil
Ilk bebeğin sanırım. Benim ilk yavrum ne deneyimsizliklerimin kurbanı oldu,annelik tezimi onun üzerinden yazdım resmen. Bir keresinde babasının kucağından yere düşüp boynu altında kaldı o an kesin öldü diye çığlık atmıştım . Sabaha kadar uyumamis bitkin bir halde bazaya yanima aldim kuut diye ses ardından yavrumun çığlığı ile uyandım henüz 6 aylık bile değildi. 1 yaşında parol ilacını nasıl nerden bulmuş hala anlam veremiyorum ısırıp ısırıp atmıştı. Bizim özel doktorun numarası vardı o zaman az agritmadim basını adamın. Şimdi 3.bebeğim 6 aylık ve prof oldum annelikte ☺ Muhtemelen bisey olmamıştır zira bu durumlarda genelde ilk saatlerde belirti verir çocuk, kusma fışkırır tarzda derken ağız dolusu fışkırır. Gözlerini gozlemle kayma var mı,sese tepkisinde değişkenlik var mı,emmek istememe,huzursuz tavırlar var mı? Bebeklerin vücudu sanılandan çok daha sağlam oluyor bu size bir tecrübe oldu bundan sonra daha dikkatli olursunuz.
Çok teşekkür ederim, neyse ki bunlardan hiçbiri yok birazcık olsun rahatladım. İnşallah bundan sonra da olmaz. İlk çocuğum dediğiniz gibi. Siz artık daha soğukkanlı düşünebiliyorsunuzdur.Ilk bebeğin sanırım. Benim ilk yavrum ne deneyimsizliklerimin kurbanı oldu,annelik tezimi onun üzerinden yazdım resmen. Bir keresinde babasının kucağından yere düşüp boynu altında kaldı o an kesin öldü diye çığlık atmıştım . Sabaha kadar uyumamis bitkin bir halde bazaya yanima aldim kuut diye ses ardından yavrumun çığlığı ile uyandım henüz 6 aylık bile değildi. 1 yaşında parol ilacını nasıl nerden bulmuş hala anlam veremiyorum ısırıp ısırıp atmıştı. Bizim özel doktorun numarası vardı o zaman az agritmadim basını adamın. Şimdi 3.bebeğim 6 aylık ve prof oldum annelikte ☺ Muhtemelen bisey olmamıştır zira bu durumlarsa genelde ilk saatlerde belirti verir çocuk, kusma fışkırır tarzda derken ağız dolusu fışkırır. Gözlerini gozlemle kayma var mı,sese tepkisinde değişkenlik var mı,emmek istememe,huzursuz tavırlar var mı? Bebeklerin vücudu sanılandan çok daha sağlam oluyor bu size bir tecrübe oldu bundan sonra daha dikkatli olursunuz.
Herhangi bir farklılık hissederseniz çekinmeden 112 yi arayabilirsiniz doktora bağlanıp durumu izah eder gerekirse ambulans talep edip hastaneye gider bir film cektirirsiniz. Bahsettiğim bebeğim şimdi 11 yaşında benim ortancam 6 yaşında . Sindire sindire yaşadım anneliği şuan soğukkanlı yaklaşabiliyorum ama tabiî panik olduğum anlarda olabiliyor çok geçmiş olsun minik yavruyaÇok teşekkür ederim, neyse ki bunlardan hiçbiri yok birazcık olsun rahatladım. İnşallah bundan sonra da olmaz. İlk çocuğum dediğiniz gibi. Siz artık daha soğukkanlı düşünebiliyorsunuzdur.
Icin rahatlasin diye anlatacagım.Merhabalar,
Bugün üç aylık olan bebeğim koltuktan düştü. Babası biz ses yapar uyandırırız diye yan odaya koltuğun üstüne yatırmış. Bebek zaten daha dönemiyor, dönse bile koltuk geniş düşmez diye düşündüm. Yine de babasına “Düşmez değil mi?”diye sordum. O da yere yastık da koyduğunu, önlem aldığını söyledi. Yarım saat kadar sonra bir çığlıkla koştuk ve bebeğim yerdeydi. Yastığın üstünden mi oraya yuvarlandı bilmiyorum ama kafası yerde, yastığın yanında halının üstündeydi. Oraya direkt düşmediğini, yastığa düşüp oradan yuvarlandığını sanıyoruz ama yine de çok korktuk. Her tarafını kontrol ettik, kızarıklık ya da şişme yoktu. İki saat uyutmadık. Hareketleri, neşesi yerindeydi. Ateş vs. de yoktu ama emdikten sonra gazını çıkardıktan sonra karnına biraz baskı yapmış olacağım ki iki damla kusmuk geldi. İnternette kusma olursa doktora götürün yazıyor ama bu her zamanki gibi bir kusma diye düşündüm. Sonra babasının kucağında da (yine karnına baskı olduğunu düşünüyorum, çünkü pozisyonu öyleydi) iki damla kustu.Normal zamanda olsak doktora koşardım, şimdi salgından dolayı gidemiyorum. Küçük bir bebek olduğundan ve gün içinde de kustuğundan dolayı bu kusmanın nedenini bilemiyorum. Yastığa düşmüştür, zaten yumuşaktır halı da vardı diye kendimi teselli ediyorum ama çok korkuyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Doktora gitsek mi salgına rağmen? (Bulunduğum yer de Ankara, yani salgının yoğun göründüğü bir yer). Çok üzülüyorum, onu gördüğüm an gözümün önünden gitmiyor, inşallah bir şeyi yoktur meleğimin.
Birgun super markette, ufak yegenim bir hısımla market arabasinda oturttugum cocugumu surmeye basladi.ben hayir diyene kadar market arabasi ters sekilde dustu , yani o zaman ufacik kizim kafa ustu betona yuksekten dusmustu.
Hicbirsey olmamisti ben ve kizim cok aglamistik korkudan..
Sende simdi yuregini ferah tut insallah birsey olmayacak.
Çok teşekkür ederim. yine takipte olacağım. Çok sağ olun.Herhangi bir farklılık hissederseniz çekinmeden 112 yi arayabilirsiniz doktora bağlanıp durumu izah eder gerekirse ambulans talep edip hastaneye gider bir film cektirirsiniz. Bahsettiğim bebeğim şimdi 11 yaşında benim ortancam 6 yaşında . Sindire sindire yaşadım anneliği şuan soğukkanlı yaklaşabiliyorum ama tabiî panik olduğum anlarda olabiliyor çok geçmiş olsun mini yavruya
İnşallah... Çok teşekkür ederim.Icin rahatlasin diye anlatacagım.
Birgun super markette, ufak yegenim bir hısımla market arabasinda oturttugum cocugumu surmeye basladi.ben hayir diyene kadar market arabasi ters sekilde dustu , yani o zaman ufacik kizim kafa ustu betona yuksekten dusmustu.
Hicbirsey olmamisti ben ve kizim cok aglamistik korkudan..
Sende simdi yuregini ferah tut insallah birsey olmayacak.
24 saat gözlemleyin, fışkırır gibi kurarsa, sersemlik hali, gözlerinde kayma olursa, çok uykulu, isteksiz, iştahsız olursa, vakit kaybetmeden doktora götürmelisiniz. Bir de iki saatten fazla uyduğu zaman uyandırmaya çalışın, tepki verip uyanıyorsa sıkıntı yoktur. Uyanmazsa uzmana götürmelisiniz. Kardeşim doktor ve ona sordum.