- 23 Temmuz 2023
- 24
- 2
- 1
- 21
- Konu Sahibi suedaeylem
-
Düz kafa nasıl oluyornormal kafa her çocuğun kafa yarısı farklı büyüdükçe şekil alıyor benim iki çocuğumda ilk doğduklarında armut gibi arkaya doğru ama büyüdükçe normal hale döndü sağlığı yerinde ise varsın düz kafa olsuni
Benimki de 3 aylık ve aynen böyleMerhaba bebeğim 3 aylık kafası gözüme düz gibi geliyor yorumlariniza ihtiyacım var yoksa benmi fazla takıntı yapıyorum eğer düz kafa ise duzelirmi yan yatiriyom sürekli pozisyon değiştirerek 2 ay boyunca yan yatırdım 1 aydır sırt üstü yatıyordu eğer düz kafa ise ne yapmam gerek düzelmesi için ayın sonuna çocuk doktoruna randevu aldım sırf bunu sorabilmek için
Çok teşekkür ederim insan bazen herşeye takılıyor haklısınız kaldırdım fotoğraflarıMaşallah tontiğe kendi kendinize böyle şeylere takılmayın. Anormal bir görüntü yok. Buradan bilmediğiniz insanlara da danışmayın. Çocuğunuzun fotoğraflarını kaldırın bence.
Aylık kontrollerde doktorunuza sorun
Düz kafa olan birisi olarak cevap veriyorum. Annem de zamanında sizin gibi demişBenimki de 3 aylık ve aynen böylehep düz yatırdım kimse demediki yenidoğan bebek yan yatırılr. Başta bende sizin gibi taktım da şimdi amann sağlıklı olsunlar da kafa şekli aşırı anormallik olmadığı sürece önemli değil
Yorumunuz için teşekkür ederim bebeğim kız ilerde onun için sıkıntı olur diye korkuyorum bir yandanda düz kafa olup olmadığına karar veremedim ayın sonunda doktora götüreceğim umarım ilerlememistirKarin üstü egzersizleri, mümkün oldugunca Cok defa
Eger sevmez ise siz de karşısına geçin birlikte yapın , ayna koyun olmadı bebek arabasında yapın , yavaş yavaş başlayın süreyi arttırın
Kanguru ya da sling ile kucakta tasima
Bi arkadaş hamak iyi geldi demiştİ
Güvenli yatış yastığı alın, dönmesini önler
İstanbul’da iseniz cranial terapi merkezi var , kask terapisi gerekli görülürse yapılıyor bildiğim kadarıyla
Düz kafa olsun ne olacak diyenler :
Kafa yapısına bağlı yüz şekli değişir , genişler , alım genişler . Büyüdüğünde kız ise topuz vs güzel durmaz, erkek ise asker tıraşı, Amerikan tıraşı yakışmaz
Yalniz bu sorunlar kafayla 3 aylik kontrol edilmeli diyorlar,Yorumunuz için teşekkür ederim bebeğim kız ilerde onun için sıkıntı olur diye korkuyorum bir yandanda düz kafa olup olmadığına karar veremedim ayın sonunda doktora götüreceğim umarım ilerlememistir
Teşekkür ederim cevabınız için geçmiş olsun sizede umarım bizdede birşey yokturDoktora sorun belki duz kafa yastığı önerir, benim oğlumun kafasının arkasi cikkin , ebe doktora sorun dedi bizde sorduk, kafasinin arkasi normalde kafasi geriye doğru büyüyor dedi, yan sütürler kapandiysa sorun dedi, beyin cerrahına gittik, meburen tomografi çekildi acikti.birkac beyin cerrahına götürdük tomografi sonucuna göre bişey yok arkası daha düzeldi çıkıntı yuvarlak oldu. Bence burdan kimse bişey diyemez doktora gidin. Varsa en. Fazla yatis dekli , yastık önerir
Çok tatlı maasallah bebeğiniz, tahtı bahtı güzle olsun . Düz kafa yastığı işe yaramıyor bu arada.Yorumunuz için teşekkür ederim bebeğim kız ilerde onun için sıkıntı olur diye korkuyorum bir yandanda düz kafa olup olmadığına karar veremedim ayın sonunda doktora götüreceğim umarım ilerlememistir
Teşekkür ederim yorumunuzu ciddiye alacağım evet biraz şişko bebek bizimkiBence bebeginizin en azindan yuzunu flu yapin, kotu niyetli insanlarin nereden cikacagi belli olmaz.
Biraz duzlesme var gibi, ben surekli yan sag sol yatirarak duz kafanın onune gecmistim. Duz kafa olmasini engelleyen yastiklar da mevcut.
Yalniz bir de cok mu tospalak bisey bu bilemedim, masallah :)
Evet bu ayın 31 inde çocuk doktoruna randevu aldım hem genel muayene hemde kafasını soracağımYalniz bu sorunlar kafayla 3 aylik kontrol edilmeli diyorlar,
Düz kafa yastığı almadım maalesef ama almam gerekiyor bellimi Allah razı olsun cümlemizin inşallahÇok tatlı maasallah bebeğiniz, tahtı bahtı güzle olsun . Düz kafa yastığı işe yaramıyor bu arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?