• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylık bebeğim düz kafamı

suedaeylem

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2023
24
2
1
21
Merhaba bebeğim 3 aylık kafası gözüme düz gibi geliyor yorumlariniza ihtiyacım var yoksa benmi fazla takıntı yapıyorum eğer düz kafa ise duzelirmi yan yatiriyom sürekli pozisyon değiştirerek 2 ay boyunca yan yatırdım 1 aydır sırt üstü yatıyordu eğer düz kafa ise ne yapmam gerek düzelmesi için ayın sonuna çocuk doktoruna randevu aldım sırf bunu sorabilmek için

Eklentiler

• 16901328066225540374017435785031.jpg
    16901328066225540374017435785031.jpg
    71,5 KB · Görüntüleme: 556
Düz kafa nasıl oluyor😂normal kafa her çocuğun kafa yarısı farklı büyüdükçe şekil alıyor benim iki çocuğumda ilk doğduklarında armut gibi arkaya doğru ama büyüdükçe normal hale döndü 😂sağlığı yerinde ise varsın düz kafa olsun

Düz olsun ne olacak ki.. bir sağlık problemi olmadıktan sonra tek sıkıntı varsın o olsun.

Düz kafa nasıl oluyor😂normal kafa her çocuğun kafa yarısı farklı büyüdükçe şekil alıyor benim iki çocuğumda ilk doğduklarında armut gibi arkaya doğru ama büyüdükçe normal hale döndü 😂sağlığı yerinde ise varsın düz kafa olsuni

İnternet düz kafa sendromu nedir diye yazarsanız ne olduğunu görürsünüz Allah'a şükür sağlığı yerinde fakat ileride görüntü açısından çocuğuma sıkıntı olur diye korkuyorum

Merhaba bebeğim 3 aylık kafası gözüme düz gibi geliyor yorumlariniza ihtiyacım var yoksa benmi fazla takıntı yapıyorum eğer düz kafa ise duzelirmi yan yatiriyom sürekli pozisyon değiştirerek 2 ay boyunca yan yatırdım 1 aydır sırt üstü yatıyordu eğer düz kafa ise ne yapmam gerek düzelmesi için ayın sonuna çocuk doktoruna randevu aldım sırf bunu sorabilmek için
Benimki de 3 aylık ve aynen böyle 😅 hep düz yatırdım kimse demediki yenidoğan bebek yan yatırılr. Başta bende sizin gibi taktım da şimdi amann sağlıklı olsunlar da kafa şekli aşırı anormallik olmadığı sürece önemli değil

Maşallah tontiğe kendi kendinize böyle şeylere takılmayın. Anormal bir görüntü yok. Buradan bilmediğiniz insanlara da danışmayın. Çocuğunuzun fotoğraflarını kaldırın bence.
Aylık kontrollerde doktorunuza sorun
Çok teşekkür ederim insan bazen herşeye takılıyor haklısınız kaldırdım fotoğrafları 🍀👍🏻

Karin üstü egzersizleri, mümkün oldugunca Cok defa
Eger sevmez ise siz de karşısına geçin birlikte yapın , ayna koyun olmadı bebek arabasında yapın , yavaş yavaş başlayın süreyi arttırın
Kanguru ya da sling ile kucakta tasima
Bi arkadaş hamak iyi geldi demiştİ
Güvenli yatış yastığı alın, dönmesini önler

İstanbul’da iseniz cranial terapi merkezi var , kask terapisi gerekli görülürse yapılıyor bildiğim kadarıyla

Düz kafa olsun ne olacak diyenler :
Kafa yapısına bağlı yüz şekli değişir , genişler , alın genişler . Büyüdüğünde kız ise topuz vs güzel durmaz, erkek ise asker tıraşı, Amerikan tıraşı yakışmaz

Benimki de 3 aylık ve aynen böyle 😅 hep düz yatırdım kimse demediki yenidoğan bebek yan yatırılr. Başta bende sizin gibi taktım da şimdi amann sağlıklı olsunlar da kafa şekli aşırı anormallik olmadığı sürece önemli değil
Düz kafa olan birisi olarak cevap veriyorum. Annem de zamanında sizin gibi demiş :(, ben şimdi işe yarayacağını bilsem o kaskı kafama bir sene de olsa takardım . Yukarıda estetik olarak durumları anlattım

Karin üstü egzersizleri, mümkün oldugunca Cok defa
Eger sevmez ise siz de karşısına geçin birlikte yapın , ayna koyun olmadı bebek arabasında yapın , yavaş yavaş başlayın süreyi arttırın
Kanguru ya da sling ile kucakta tasima
Bi arkadaş hamak iyi geldi demiştİ
Güvenli yatış yastığı alın, dönmesini önler

İstanbul’da iseniz cranial terapi merkezi var , kask terapisi gerekli görülürse yapılıyor bildiğim kadarıyla

Düz kafa olsun ne olacak diyenler :
Kafa yapısına bağlı yüz şekli değişir , genişler , alım genişler . Büyüdüğünde kız ise topuz vs güzel durmaz, erkek ise asker tıraşı, Amerikan tıraşı yakışmaz
Yorumunuz için teşekkür ederim bebeğim kız ilerde onun için sıkıntı olur diye korkuyorum bir yandanda düz kafa olup olmadığına karar veremedim ayın sonunda doktora götüreceğim umarım ilerlememistir

Doktora sorun belki duz kafa yastığı önerir, benim oğlumun kafasının arkasi cikkin , ebe doktora sorun dedi bizde sorduk, kafasinin arkasi normalde kafasi geriye doğru büyüyor dedi, yan sütürler kapandiysa sorun dedi, beyin cerrahına gittik, meburen tomografi çekildi acikti.birkac beyin cerrahına götürdük tomografi sonucuna göre bişey yok arkası daha düzeldi çıkıntı yuvarlak oldu. Bence burdan kimse bişey diyemez doktora gidin. Varsa en. Fazla yatis dekli , yastık önerir

Yorumunuz için teşekkür ederim bebeğim kız ilerde onun için sıkıntı olur diye korkuyorum bir yandanda düz kafa olup olmadığına karar veremedim ayın sonunda doktora götüreceğim umarım ilerlememistir
Yalniz bu sorunlar kafayla 3 aylik kontrol edilmeli diyorlar,

Doktora sorun belki duz kafa yastığı önerir, benim oğlumun kafasının arkasi cikkin , ebe doktora sorun dedi bizde sorduk, kafasinin arkasi normalde kafasi geriye doğru büyüyor dedi, yan sütürler kapandiysa sorun dedi, beyin cerrahına gittik, meburen tomografi çekildi acikti.birkac beyin cerrahına götürdük tomografi sonucuna göre bişey yok arkası daha düzeldi çıkıntı yuvarlak oldu. Bence burdan kimse bişey diyemez doktora gidin. Varsa en. Fazla yatis dekli , yastık önerir
Teşekkür ederim cevabınız için geçmiş olsun sizede umarım bizdede birşey yoktur

Çok tatlı maasallah bebeğiniz, tahtı bahtı güzle olsun . Düz kafa yastığı işe yaramıyor bu arada.

Bence bebeginizin en azindan yuzunu flu yapin, kotu niyetli insanlarin nereden cikacagi belli olmaz.

Biraz duzlesme var gibi, ben surekli yan sag sol yatirarak duz kafanın onune gecmistim. Duz kafa olmasini engelleyen yastiklar da mevcut.

Yalniz bir de cok mu tospalak bisey bu bilemedim, masallah :)

Bence bebeginizin en azindan yuzunu flu yapin, kotu niyetli insanlarin nereden cikacagi belli olmaz.

Biraz duzlesme var gibi, ben surekli yan sag sol yatirarak duz kafanın onune gecmistim. Duz kafa olmasini engelleyen yastiklar da mevcut.

Yalniz bir de cok mu tospalak bisey bu bilemedim, masallah :)
Teşekkür ederim yorumunuzu ciddiye alacağım evet biraz şişko bebek bizimki😃❤️🍀 Allah razı olsun

Yakın bir arkadaşımın ileri boyutta düzleşmesi vardı. Hep sırt üstü yatırmışlar hiç dikkat etmeyip yan , sağ , sol çevitmemişlerdi. Bir kaç ay buna özel bir kask kullandılar ve düzeldi.

Back