• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aydir Belcikadayim,kotu hissediyorum..

Arkadaslar merhaba,
Buraya gelmeyi okadar cok istemistim ki ,anlatamam size.Uc aydir buradayim ve aklim Turkiye de.Ben esim ve 4 yasin da ki kizimla geldik.Yerlestigim yer cok kotu bir yer((Istanbul da cok nezih ,hatta luks sayilabilecek bir sitede oturuyorduk.Harika bir evim varmis(ordayken begenmiyordum).Burada ki evler anlatilamaz,okadar degisik ve anlamsiz ki.Bulundugum yere akrabam oldugu icin geldim,insallah tasinacagiz ama okadar kolay degil bu isler.Kizim anaokuluna basladi burada,icim gidiyor.Istanbulda ozel krese gidiyordu burada ki okul ne desem binbir cesit milletten cocuk.Daha cok alt sinif ve egitimsiz insanlar.Okulda zaten belcikali cocuk hic yok.Aranizda Belcika da yasayan varsa eger ve bana sehir,okul vs gibi konularda yon verirse cok sevinirim.

belçikalılar da sizi alt sınıf olarak görse nasıl hissedersiniz?
sizin gibiler bi zahmet olduğunuz yerde kalın. yabancılar var diye sınıflandırma fln. ıy.

Oyle oldu evet.Bilerek geldim tabi ama bu kadar kotu olacagini tahmin edemedim.Burada emlakcidan veya belcikalidan ev tutmak icin en az 3 ay geriye maas bordrosu ve belcika kimligi veya oturum karti gerekiyor.Ilk gelenler bu yuzden memleketlisinden ev tutuyor.
o zaman bi yıl o evde sabredip sonra daha güzel yere geçersiniz. ama yine de emin ol çalışan kesim bile artık oraya gitmeye çalışıyor. darısı başıma :)

Niye kendimi alistirayim ki?Bunlar belirli varos semtlere toplanmis kisiler.Gelmeden once bilgim vardi ama sonucta Avrupa oldugu icin bu kadar kotu olacagini tahmin edemedim.

sonuçta avrupa demişsiniz ama gittiğiniz yer anladığım kadarıyla Antwerpen/Anvers. Allah aşkına hiç mi internetten araştırmadınız nasıl bi yer olduğunu. bin bir milletten insan var orada. Avrupalılar alıştı bunlara. Belçikalılar da alıştı yabancılara.

Eklemek istiyorum; sonuçta Avrupa dediniz ya; Avrupayı gözünüzde büyütmeyin derim. İtalyada bile neler var neler. :) hiç yurt dışına çıkmadınız galiba daha önce.

Birde; dünyanın her yerinde farklı farklı insanlar var. Herkes birbiriyle yaşamak zorunda. sizin Türkiyeden başka biyere gidip ordaki insanları aşağılamanız çok yanlış. Belki insanların maddi gücü olmadı bazı şeyleri yapmaya/öğrenmeye.
Beğenmediyseniz bile normal şekilde fikir danışabilirsiniz.

Sokakta suriyeli gorunce yolunu degistirenlerin yazdigi yorumlara bak.
Bornova ile tepecigi kiyaslarken nasil anlatirsiniz mesela? En basidinden su ornek uzerinden yurusenize. İfrit oluyorum su yorumlara ya insan ayirt etmeymis bidi bidi bidi. Kadin durumunu anlatiyor anlatmasin mi niye saldiriya geciyosunuz sizin isteyip yapamadiginizi yapip Avrupaya yerlesti diye mi?

Turkiyede standardimiz ortalamaydi ,zengin degildik.Kazancimiz cocuga,krese,kiraya gidiyordu.Biz Turkiyede ev alamadik cunku faizler ve ev fiyqtlqri uctu gitti.Kizim iyi yetissin diye krese gidiyordu ve aylik ucreti vardi.Burada evi kira oder gibi qliyorsun,araba almak ise en kolay.Turkiyede bunlqrq sqhip olmak gencligini en guzel yillarini borc odeyerek gecirmek demek.Kizim anaokuluna basladi kurus odemedim hic bir masraf etmedim.Detrjan,pecete vs okul malzemesi vs istenmedi.Hersey tumuyle devlete ait.
merak ettim esinin isi dolayısıylamı gittin yoksa bulgaristan vatandasısın da öylemi yasamaya gittin

Konu sahibi seni çok iyi anladım.sana gelen eleştirilerin çoğu avrupayı görmemiş insanlar zaten boşver...bence yanlış bir semtte oturuyorsun...yurtdışında da yıllarca dil bilmeyen çalışmak istemeyen kültürel açıdan geri kalmış türk arap somaliler vs var...onların çocukları da öyle...bence taşınırsan sorununu çözersin

Ingiltere'de yasiyorum.Bazi bolgeleri var ki gece gecmeye korkarsiniz.Konu sahibi irkcilik yapmamis . Ne kadar insan haklarina aykiri da olsa belirli kazancin altindaki.kisiler sistematik olarak belirli mahallelere yerlestirilir , o mahalleler de etnik gruplara gore ayrilir.Beyazlari goremediginiz yerler olur. Ogrenciyken Harlem gibi bi yerde yasadim emin olun ki yasamak istemezsiniz. Bu her yerde boyledir.
Konu sahibi bu sizin icin bir alisma sureci olsun.Zaten semtleri vs leri tanidikca daha iyi karar vereceksiniz. Gecici bir donem olarak bakin

İnsan çoluğunu çocuğunu toplayıp gittiği yabancı ülkede, ben nereye gidiyorum diyr hiç mi araştırmaz, yorumsuz.
Belçika'da Türk mahallesine gitmenin tesadüf, şans vs olduğunu sanmıyorum. En ufak bir çabayla görülebilirdi oranın Türk mahallesi olduğu. Ne bileyim, kör gözüm parmağına misali iş yapmuşsınuz, şimdi de hatanızın bedelini ödüyorsunuz, şaşırtıcı bir sonuç değil. Bir dahaki sefere bilinçli bir taşınma yapın, başka denecek bir şey yok. Yalnız söylemeden edemedim, binbir çelit millet dediğiniz çeşitliliğe siz de katkıda bulunuyorsunuz, sonuçta kendiniz de has Belçikalı değilsiniz. Belçikalılar hepinize aynı gözde bakıyordur.

Back